Author |
Topic |
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 26/03/2011 : 17:52:10
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by okiboki
Ja sam dosta puta trgovao van aukcija ali me nikad nisu ni opomenuli.Nisam cak ni znao da mogu da vide poruke.
Veliki Brat uvijek gleda.
Nisam znao stvarno.Verovatno nikad nisu provalili,ne verujem da citaju bas sve poruke. Uglavnom sam prodavao pa me neko pita jel imas jos to i to pa mu prodam van aukcija. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 27/03/2011 : 19:33:10
|
:-)Ja sam imao slucaj da sam dogovarao na Limundu sa likom"Velikitata" stripove van aukcija.Uzeo me na pricu ko kakvu livadu:-) Radi se o tome da mu je valjda bilo bitno da ima komentare,pa me je molio da bilo koja dva stripa bidam na njegovim aukcijama(eto onako reda radi),komentari i te gluposti.Ja tako i uradim,bidam dva stripa u vrijednosti od 2 ,3 € i zaboravim da sam to uradio,posto je tako i tako bilo beznacajno i nije bila zelja da imam te stripove uopste.Dalje smo mi dogovarali i nismo te stripove dogovorili,znaci nista nikom i tema zakljucena.No,vraga zakljucena:-).Velikitata je meni lupnuo negativne komentare,valjda izrevoltiran tim sto nismo dogovorili nista.I to na koji nacin,na nacin da me se prepozna sa 100 km....."Elvis Midzic,odnosno Baden na Limundo,odnosno bihac-una na stripovi.com,odnosno ovaj i onaj itd,itd"nije realizovao dogovoreno i stoga negativni komentar.Strasno,strasno je kakvi sve ljudi ima,da me tako izruzi pred svima radi dva ili tri € koja sam mu mogao poslati da je zahtijevao,a ne na taj nacin.Ja nisam reagirao,niti sam mu uzvratio negativnim,zaboravio sam na to,ali evo sad posto je tema o tome,nampade mi da ubijem koju minutu pisanjem.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/03/2011 : 20:53:22
|
quote: Originally posted by sawitch
Hahaha... Koji je to specijalac.. Pa sto nisi poslao Limundovoj podrsci poruku o cemu se radi???
Ali stvarno ima talenata...
Ovo je komentar koji si mu ti ostavio: Sve bez greske...
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 27/03/2011 20:56:05 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 27/03/2011 : 21:07:33
|
Ais? Sta sam kupio od njega?
LMS Marti Misterija 5 |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 27/03/2011 : 21:48:08
|
I ja sam zadovoljan Limundom, puno dobrih stvari sam vec dobio, a drugi, gdje sam nabavljao su Aukcije.hr. Pozdravljam oba aukcijska sajta. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 28/03/2011 : 18:35:01
|
Hahaha... Koji je to specijalac.. Pa sto nisi poslao Limundovoj podrsci poruku o cemu se radi???
Ali stvarno ima talenata...
Ma nisam se htio zamarati s njim vise,jos pogotovo kad sam skuzio da je to onaj koji je na ovom forumu optuzivao Dubca i tuzavao ga po Srbijanskim sudovima,ovdje kacio one slike od optuznica itd...,neznam ako se sjecate,nakon dan ili dva ga je Marko izbacio |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11502 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
ivanv
Starting Member
Serbia
31 Posts
Member since 08/07/2006 |
Posted - 28/03/2011 : 21:55:03
|
Evo i ja da se ukljucim u raspravu o Limundu. Ja imam stvarno ok iskustvo - vodis racuna da ili kupujes od proverenih ljudi - dosta pozitivnih komentara, ili postavljas pitanja pre licitacije i dobro zagledas slike. Uglavnom sam kupovao knjige i slicice |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Member since 05/09/2002 |
Posted - 28/03/2011 : 22:43:25
|
quote: Originally posted by ivanv
Evo i ja da se ukljucim u raspravu o Limundu. Ja imam stvarno ok iskustvo - vodis racuna da ili kupujes od proverenih ljudi - dosta pozitivnih komentara, ili postavljas pitanja pre licitacije i dobro zagledas slike. Uglavnom sam kupovao knjige i slicice
Broj pozitivnih komentara na limundu ne znaci nista. Lik sa par stotina komentara je jedan od vecih prevaranata - 4 puta je prodavao isti album (neko ce da pomisli da je imao 4 ista albuma, ali nije) i mene je dva puta kod tog albuma prebidao isti kupac. Pre mesec dana je izbacen clan sa vise od 1000 pozitivnih komentara jer je, valjda, postalo vise nego ocigledno da mu je svaka aukcija namestena. Kod prodaje albuma i stripova, mozda 30% aukcija nije namesteno. Tada se radi ili o novim prodavcima ili o bas postenim ljudima, koji jos uvek ne znaju sve o tom sajtu. Veliki broj prodavaca sam upozoravao da ne namestaju aukcije na kojima sam ucestvovao i dobijao sam veoma mastovite, a po nekada i iskrene odgovore u kojima ljudi nisu krili da rade to sto rade. Sajt je dobar je se moze naci dosta interesantnih stvari za kolekcionare, ali je dno dna zato sto administratori zbog svoje zarade - provizije ne sankcionisu prevare. Do sada sam "provalio" za 10-tak prodavaca koje sve nickove koriste i ko im sve dize cene. Jedan se pojavio i ovde, o cemu sam obavestio Marka, mada se lik brzo povukao jer je valjda shvatio da bi bio javno razotkriven (sto na limundu nije moguce). Trenutno je na limundu veoma aktivan clan koji ima 5 pozitivnih komentara, a do sada je kupio oko 70 predmeta (pre nekih sat vremena me je dobio na dve aukcije). Bas me interesuje gde su mu tolike ocene, kada su se aukcije koje je dobijao zavrsile poodavno.
Rezime - mogu se naci dobre stvari, ali treba biti veoma oprezan jer je sajt pun prevaranata.
|
|
|
ivanv
Starting Member
Serbia
31 Posts
Member since 08/07/2006 |
Posted - 28/03/2011 : 22:50:26
|
Slazem se sa tobom, ali samo donekle... Na Limundu sam skoro 5 godina i vremenom sam u ove dve rubrike spoznao (uglavnom) ko sta radi. Neki sa duplih naloga biduju, drugima biduju kolege, pa se usluga vraca... ali ima i onih koji imaju kvalitet (tacnije redje stvari) i smelo krecu sa 10 din. Desavalo mi se da se nadbidavam (KOJI IZRAZ!!!) sa poznanicima. Naravno, sad se dogovorimo - pusti ti mene ovde, ja cu tebe tamo... Broj pozitivnih komentara od RAZLICITIH korisnoka je itekako merodavan, pogotovo od korisnoka koje poznajem (bilo licno, bilo sa drugih sajtova. |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Posted - 28/03/2011 : 22:51:31
|
Ovo je odgovor coveka koji ima 400 pozitivnih komentara - 130 od razlicitih kupaca kada sam ga upozorio da vise ne namesta aukcije na kojima sam ucestvovao / nameravao da ucestvujem:
Vrlo dobro sam svestan da i ti i svi ostali znaju sta se desava, i ne pada mi napamet da menjam taktiku ako se tako moze nazvati.Ja ne poklanjam nego prodajem, a ako nekom bas treba ono sto ja imam u tom slucaju mogu dati bez novca.Druga stvar neke aukcije se postavljaju da bi se procenila vrednost predmeta, a ne da se proda.Ne znam da li slazes sa tim.Upravu si sto se tice propusta limunda, mene to licno nije zabolelo, ali ni ja se ne slazem sa svim njihovim pravilima.
|
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Posted - 28/03/2011 : 22:58:34
|
A ovo je jedan od mastovitijih - kao lik je bas zapeo da kupi sve njene predmete, i to ponajvise one na kojima je bidao jos neko:
ne bato...nego me decko smara da uzme sve van aukcija za bud zasto a ja mu kazem da ne moze za bud zasto jer ostalo mi je jos ovo sto stavljam u sledecih 20 dana i cao nema vise nista od nas sto se tice slicica kesica i albuma...poz
Inace, zena koja je ovo napisala malo licitira kod svog supruga, malo on kod nje, malo kod oboje licitira ovaj "decko" iz njenog prethodnog odgovora, malo jedna devojcica, i tako. Nakupilo se 4-5 nickova i samo se ceka da naidje neko, pun kolekcionarskog zanosa da ce nabaviti nesto za svoju kolekciju, da bude ocerupan. |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Posted - 28/03/2011 : 23:30:02
|
Po meni je najveci problem to sto se aukcija naplacuje 10 dinara.Zvuci malo ali kad ti nedeljno postavis 10-20 aukcija pa ti jos uzmu i procenat od prodaje poprilicno te kosta.Jedino resenje je da limundo ne naplacuje postavljanje aukcije vec samo proviziju.Tada bi svako stavio cenu ispod koje neda predmet i niko ne bi imao potrebu da dize sopstvene aukcije. Na kraju krajeva sto kaze Sawic ponudis koliko mislis pa ako dobijes dobio si.Realno kad ljudi ne bi dizali sve bi im odlazilo za budzasto,s obzirom da svi cekaju zadnji minut da biduju. Najveci problem je naplacivanje postavljanja aukcija,a to se nece promeniti sigurno jer ovako limundo dobija dupli kolac.Naplate 10 dinara,vecina dize svoje i oni to znaju ali ih nije briga jer tako pokupe i procenat.Kad bi svi stavljali fiksnu cenu ne bi otislo ni pola koliko sad.Dokaz-kupindo. |
|
|
gibica
Junior Member
Serbia
488 Posts
Member since 22/03/2009 |
Posted - 29/03/2011 : 01:51:26
|
quote: Originally posted by okiboki
Po meni je najveci problem to sto se aukcija naplacuje 10 dinara.Zvuci malo ali kad ti nedeljno postavis 10-20 aukcija pa ti jos uzmu i procenat od prodaje poprilicno te kosta.Jedino resenje je da limundo ne naplacuje postavljanje aukcije vec samo proviziju.Tada bi svako stavio cenu ispod koje neda predmet i niko ne bi imao potrebu da dize sopstvene aukcije. Na kraju krajeva sto kaze Sawic ponudis koliko mislis pa ako dobijes dobio si.Realno kad ljudi ne bi dizali sve bi im odlazilo za budzasto,s obzirom da svi cekaju zadnji minut da biduju. Najveci problem je naplacivanje postavljanja aukcija,a to se nece promeniti sigurno jer ovako limundo dobija dupli kolac.Naplate 10 dinara,vecina dize svoje i oni to znaju ali ih nije briga jer tako pokupe i procenat.Kad bi svi stavljali fiksnu cenu ne bi otislo ni pola koliko sad.Dokaz-kupindo.
To je i poenta price, vecina njih dize cene samo zbog toga da ne bi robu prodali daleko ispod trzisne cene, a ne isplati im se da placaju 10 dinara za svaku pokrenutu aukciju. Mada ima i onih bezobraznih koji gledaju da maskimalno iskoriste druge clanove kada vide da ih nesto stvarno zanima. Cim neko postavi aukciju koja mi je interesanta odmah napravim procenu koliko bi to moglo da vredi i vec tada znam koliko cu da licitiram, a ponude obicno ostavljam u poslednjim sekundama. |
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 29/03/2011 : 09:19:30
|
LIMUNDO JE UGLAVNOM DOBAR , ALI JE PUN ZECEVA. I to me jako nervira, zato ja vecinu stripova drzim na kupindu, a da se ciganim i da svi vide da dizem cene , to necu... pa ja sam prodo kucacu masinu za 10 din onda sam je kupcu dao za dzabe iako bi za nu vise dobio kao metalni odpad |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Posted - 29/03/2011 : 09:39:39
|
Sta je trzisna cena? Ona koju stvara trziste, odnosno ponuda i traznja za necim, ili ona cena po kojoj bi prodavac voleo/zeleo nesto da proda? Pa, ako prodavac ne zeli nesto da proda po trzisnoj ceni koju odredjuju ponuda i traznja, onda neka ne prodaje. Koliko aukcija na ovom sajtu pocinje od 1 kune? Pa, da li sve treba da budu namestene zato sto u datom trenutku ne postoji traznja za nekim stripovima? Nije prevelika mudrost pregledati uakcije za iste predmete pa na osnovu toga proceniti da li je pravi trenutak da se nesto ponudi i koja bi bila realna, a ne zeljena cena, ali je u svakom slucaju lakse namestiti aukciju. Lakse ali i neposteno, tako da ne postoji opravdanje ili obrazlozenje za namestanje aukcija. Ove price "prodavca kosta postavljanje aukcija, prodalo bi se ispod trzisne cene, i sl" su smesne, kada se njima pravdaju prevare. Da ponovim: limundo je dobar jer se moze naci svasta, ali je dno jer se tolerisu prevare radi vece zarade od provizija. Fora sa "vracanjme moci kupcu", kako je nazvana ideja da se naplacuje postavljanje aukcija da bi "bilo vise pravih aukcija", je dobar nacin da se poveca zarada i toga su se ljudi sa limunda dobro dosetili, ali je to bio jos bolji nacin da se velikom broju prodavaca daju odresene ruke da rade sta hoce. Umesto da profitira kupac, prifitirali su prodavci i vlasnici sajta.
I ovo je nevidjeni biser: "Realno kad ljudi ne bi dizali sve bi im odlazilo za budzasto,s obzirom da svi cekaju zadnji minut da biduju."
Treba biti realan. Odrediti realnu cenu predmeta koji se prodaje i on ce se prodati na prvoj aukciji, tako da provizija od 10 dinara nece znaciti nista jer je aukcija uspela. Ali kada se postave nenormalne cene, pa jos za 50 predmeta koji se nikada po tim cenama nece prodati, onda je provizija od 10 dinara po aukciji prevelika. Kada bi prodavci bili realni ne bi morali da pocinju od 10 dinara i da namestaju aukcije da ne bi otisle "budzasto".
Ove koji opravdavaju namestanje aukcija i prevare, bih zamolio da se izjasne da li im je svejedno kada njih neko prevari ili nije (pri cemu ne mislim na prevare na aukcijama). |
|
|
gibica
Junior Member
Serbia
488 Posts
Member since 22/03/2009 |
Posted - 29/03/2011 : 15:21:07
|
Nisam primetio da neko opravdava prodavce koji dizu cene, ali meni nije tesko da ih razumem. Ti ovu pricu posmatras samo iz svog ugla. Uzmi samo na primer situaciju gde profesionalni prodavac postavi album koji je van aukcija platio 500 dinara . Aukcija ima pocetnu cenu 10 dinara, 5 minuta pre kraja trenutna cena mu je 50 dinara. Retko koji prodavac ne bi podigao tu cenu. I ja bih voleo da nema podizaca cena i da stvari kupujem po sto nizim cenama, oko toga se svi slazemo. Za ovu situaciju na limundu ne treba kriviti prodavce, vec iskljucivo celen ljude limunda. Oni da zele mogu da se obracunaju sa njima, podizace cena nije tesko otkriti, ali im to ne odgovara. Nama samo ostaje da se prilagodimo tom sistemu ili da trazimo druge sajtove koji pruzaju bolje uslove.
Kazes da prodavci trebaju da oderede realne cene i da aukcije postavljaju prema njima. A sta ako prodavac ima 1000 artikala cija je realna cena 100-200 dinara. Znaci prodavac za samo postavljanje aukcija treba da plati 10 000 dinara + proviziju, a pitanje je da li ce uspeti da proda bar polovinu od tih predemta.
@vladar Da li si se zalio limundo timu zbog namestanja aukcija i sta su ti odgovorili? |
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 29/03/2011 : 15:40:51
|
Žalili su se ljudi samo tako kad je krenulo sa naplacivanjem aukcija, pa ih nisu slušali uopšte. Secam se da je ranije bilo zilion aukcija. Npr, diskova je bilo bar 50 puta više nego sad.. Sad je vecina prešla na kupindo, a i on uskoro treba da se naplacuje. A ranije je kupindo zjapio poluprazan.. |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Posted - 29/03/2011 : 16:05:59
|
A kupindo je besplatan???
Jeste do maja ali tesko se sta proda,veruj mi.Evo ja imam na posmatranju vec dva tri meseca neke stvari i jos uvek su aktivne.Takodje imam par svojih aukcija koje stoje vec 100 godina.Dosad sam prodao svega dva predmeta na kupindu. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 29/03/2011 : 16:06:24
|
A kupindo je besplatan???
Postavljanje predmeta na Kupindu je besplatno do 31.05.2011. godine.
Samo što je kupindo kao robna kuca, koju cenu odrediš, po njoj i prodaješ. |
|
|
vladar
Average Member
Serbia
745 Posts
Posted - 29/03/2011 : 16:25:05
|
[quote]Originally posted by gibica
Nisam primetio da neko opravdava prodavce koji dizu cene, ali meni nije tesko da ih razumem. Ti ovu pricu posmatras samo iz svog ugla. Uzmi samo na primer situaciju gde profesionalni prodavac postavi album koji je van aukcija platio 500 dinara . Aukcija ima pocetnu cenu 10 dinara, 5 minuta pre kraja trenutna cena mu je 50 dinara. Retko koji prodavac ne bi podigao tu cenu.
Procitaj ponovo sta si napisao. Pa iz ovoga sto si napisao ispada da je to sto rade pojedini prodavci na limundu sasvim normalno. Zasto se na ovom sajtu 100 puta pokretala tema nadbidavanja i sumnjivih aukcija, ako svi treba da razumemo prodavce koji nece da prodaju svoje predmete po ceni koja im ne odgovara? Treba i Marku javiti da je ok da prodavci sami sebi dizu cene, jer ipak su oni te stripove koje prodaju platili ko zna koliko i red je da zarade. Marko ce imati vece prihode od provizija a kupce ko sisa, kada su sebicni i gledaju sve samo iz svoje perspektive. Nije mi jasno kako se samo Marko toga nije dosetio kada je to ok i kada prema tome treba imati razumevanje!
Zasto profesionalni prodavac krece od 10 dinara? Mnogo mu je da plati proviziju od 10 dinara (sad ce neko reci da on ima 1000 artikala i neka ih ima)?! Ne, nego zna da ce tako verovatno da proda predmet po ceni koju sam diktira. Dosta ljudi se upravo i navuce na to sto je pocetna cena mala. Da li je to ok prema prodavcima koji polaze od realne cene, koji placaju proviziju a opet imaju veci rizik da predmet nece prodati? Da li treba razumeti i ove prodavce? Jesu li oni blesavi? Sta li im je kada je sasvim ok da se namestaju aukcije a oni rizikuju da npr. "album koji su platili 500 dinara" prodaju po pocetnoj ceni od 500 dinara od koje treba odbiti dve provizije i da budu na gubitku?
"Kazes da prodavci trebaju da oderede realne cene i da aukcije postavljaju prema njima. A sta ako prodavac ima 1000 artikala cija je realna cena 100-200 dinara. Znaci prodavac za samo postavljanje aukcija treba da plati 10 000 dinara + proviziju, a pitanje je da li ce uspeti da proda bar polovinu od tih predemta."
Ovo sto pises je neozbiljno. Zasto da zbog njegove provizije ispasta kupac kojem se na prevaru uzima vise novca? Pa, koji posao ne nosi nikakav rizik?! Znas li ti prodavca koji je uvek uspevao da proda svu svoju robu (ne racuna se droga i kurve)? U svaki posao moras da ulozis, svaki posao, a posebno trgovina, nosi sa sobom rizik, nekada zaradis vise, nekada manje, nekada budes na gubitku. Zamisli kada bi svi varali da bi bili na dobitku po svaku cenu!?
"@vladar Da li si se zalio limundo timu zbog namestanja aukcija i sta su ti odgovorili?"
Naravno da sam im pisao. Odgovori su bili vise nego smesni. Oni ce da "pokrenu svoje mehanizme koji ce (verovatno nekim sf trikom) da resavaju probleme sa namestanjem aukcija i da otkrivaju prevarante." Jednom prilikom sam im poslao linkove za aukciju koja se kod jednog prodavca 4 puta ponavljala (na mesec-dva) i koju je 3 puta osvojio isti kupac. Odgovor nikada nisam dobio, verovatno sto prodavac ima oko 1000 komentara i sto donosi solidnu zaradu.
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Posted - 29/03/2011 : 16:59:52
|
Pa dobro, zadovoljan sam... Moram staviti nekih par stvarcica sto mi ne trebaju.. Mozda odu za narednih mesec dana....
A nemaju ni procenat???
Ima i veci je nego na limundu.Procitaj tamo ima koliko je po kategoriji. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/03/2011 : 17:22:45
|
Mislim da si promasio.. Kako to da vidim.. Gledao sam svoje komentare i nema nigde ni jednog od njega...
Na ovim aukcijama - Baron... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 29/03/2011 : 22:20:44
|
Aaaa.. Sad videh.. MM5 jos dok sam skupljao bakterijske stripove..
Želim reci da nitko ne može biti mucak cijelo vrijeme. Mora ponekad raditi i pošteno. Pa onda kada se skupi par komentara, hajmo dizati ponudu sami sebi, preplacivati poštarinu, slati pokidane stripove ili kriviti poštu za nestanak pošiljke. Nije on specijalac. Sve je to uradeno proracunato i hladne glave. Svi mi nosimo klicu nepoštenja u sebi - to je ljudska priroda. Samo što ce neki lako podleci, neki teže, a neki nece nikada... |
Edited by - Obi-wan on 29/03/2011 22:22:33 |
|
|
Topic |
|