forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Limundo
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/03/2011 : 19:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Narode, kakva su vasa iskustva sa ovim aukcijskim sajtom koji je sada vec veliki?

Sta mislite o njemu? I ostalo...

Dajte malo da prodiskutujemo..

Moje misljenje je da je dobar jer ima sve sto vam padne na pamet.. Nasao sam neke knjige koje sam trazio 10 i vise godina... Slicica i albuma takodje ima dosta.. Bacio sam jednom pogled, ima i gomila stripova...

E sad.. Ono sto se meni ne svidja je:

1. Skup je.. 10 dinara za svaku aukciju preko 10 dinara pocetne cene i jos 4% provizije... Ako prodajem sitne stvari, tipa slicice manje vrednosti to je deracina.. Ma u stvari bilo sta sto ne vredi par hiljada dinara je deracina...

2. Na milion strana ocigledna nabijanja cena...

3. Teska cenzura i NEprivatnost poruka... Ne mogu da se dopisujem ni sa kim a da mi to Limundo ne cenzurise... Npr, ponudim nekom razmenu i budem upozoren ili nesto slicno...

4. Ne mogu u okviru aukcije da ostavim svoj mail ili bilo koji podatak.. PRedlog o menjanju da ne spominjem...

Dobra stvar je sto kada se neko uclani i posalje licnu kartu preko linka koji ste mu vi poslali moze da se zaradi.. 100 dinara i prvi pozitivan komentar 50 dinara...

Ako neko nije jos registrovan a hoce, evo mog linka:

http://www.limundo.com/ref/sawitch

pa se registrujte preko mene..

A mozemo na topicu i ostavljati neke interesantne aukcije, ako znamo sta koga moze da zanima...

Ja sam sada naisao na ove knjige koje su prelepe.. Dusa me boli sto nemam para da to kupim..

http://www.limundo.com/kupovina/Knjige-i-Casopisi/Beletristika/Francuska/Zil-Vern-Edicija-Neobicna-putovanja-I-IV-popust-/2474412

Patricia hic mea totus mundus est

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2472 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 25/03/2011 : 19:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message
Meni je sajt odlican. Za sada nisam nista prodavao, ali sam kupio gomilu stripova i knjiga po povoljnoj ceni.
U svakom slucaju PREPORUKA...

Carpe diem
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 25/03/2011 : 20:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Mene zanima Strip Zabavnik br. 47 (veliki)!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 25/03/2011 : 20:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Ranije su bili bolji. Nije bilo tih 10 za svaku aukciju preko 10 din, provizija je bila 3%, ali ako staviš pocetnu cenu od 10 dinara, provizija je 1%..
Mene su npr bili upozorili jer sam na svojim aukcijama kacio linkove na druge sajtove. Npr, prodajem knjigu od lagune i stavim link ka laguninom sajtu da oni koji zainteresovani procitaju info o knjizi. pa što Sale kaže, citanje privatnih poruka..

Ima dobrih stvari da se pronade, ali su neopisivo bezobrazni.

moj link http://www.limundo.com/Clan/Imrahil

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 25/03/2011 : 20:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
ima kod dveribada!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 25/03/2011 : 20:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch
Ja sam sada naisao na ove knjige koje su prelepe.. Dusa me boli sto nemam para da to kupim..

http://www.limundo.com/kupovina/Knjige-i-Casopisi/Beletristika/Francuska/Zil-Vern-Edicija-Neobicna-putovanja-I-IV-popust-/2474412

au, ovo je prelepo
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 25/03/2011 : 20:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
quote:
Originally posted by Imrahil

quote:

au, ovo je prelepo

Da. Ubija!!!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/03/2011 : 20:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Evo jos dve zanimljive i jeftine:

Karl Maj:
http://www.limundo.com/kupovina/Knjige-i-Casopisi/Beletristika/Americka-i-engleska/Karl-May-9-knjiga-popust-/2489607

Bufalo Bil:
http://www.limundo.com/kupovina/Knjige-i-Casopisi/Beletristika/Americka-i-engleska/Buffalo-Bill-8-knjiga-popust-/2501105

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 25/03/2011 : 21:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message
Onaj Zil Vern stvarno izgleda prelepo...a Maja i Bafalo Bila sam gutao kao klinac...sad kad pomislim i ne nzam gde su mi te knjige :D Mogo bi ovo da uzmem, nije uopste skupo...pod uslovom da u zadnjem momentu ne nabiflaju cenu....

Hahahaha, sad videh da si ti uzo onaj Sarah Kay album :D ladno sam se ja razmisljao da ga uzmem, ako mi trece dete bude zensko da ima da prelistava :D

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.

Edited by - austin on 25/03/2011 21:23:26
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11502 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 25/03/2011 : 21:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message
Kupio sam 50-ak stripova preko Limunda i za sada nisam imao problema.

S obzirom na brojnost prevaranata, dobro sam prosao.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/03/2011 : 21:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Ja ne znam da li ovde Markos moze da cita poruke, ali ovo na limundu je nevidjeno...

Teoretski, mogu, ali stvarno nemam pametnijeg posla nego citati poruke korisnika:) Ionako mi hrpa ljudi greškom šalje poruke nakon što dobiju obavijest o završenoj aukciji, to mi je vec dovoljna muka:)

A inace, sve ove njihove mjere nisu ništa novo, to više manje svi aukcijski sajtovi rade u ovoj ili onoj mjeri, kako bi prisilili korisnike da sve transakcije obave preko sajta (i tako plate proviziju), a ne mimo aukcija. I onda cešljaju privatnu komunikaciju ljudi, oglase i slicno, kako bi otežali kontakt i sprijecili takvu prodaju. A buduci da im je cilj zarada, to je sasvim jasno i razumljivo.

S druge strane, ja sam potpuno svjestan da se na s.com još bar duplo stripova proda mimo aukcija, ali nemam se živaca ni volje ni vremena s tim baviti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 25/03/2011 : 21:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
mene, posle onih morskih hijena ne opere ni dunav ni sava...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/03/2011 : 21:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Pa nitko te ne tjera da koristis sajt, zar ne? A ukoliko to piše u njihovim pravilima, koja si registracijom prihvatio, sve je cisto.

Trouble will find me
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 25/03/2011 : 22:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
a slicice?

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 25/03/2011 : 22:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
Buduci da samo kupujem OK je, bilo je par nabijanja cijena ali ništa pretjerano. U svakom slucaju tu sam našo mloooooogo dobrih knjiga.

...
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 25/03/2011 : 22:43:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Ni mandarina ni naranca ni limun vec stripovi.com!!!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/03/2011 : 22:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Da živim u Srbiji, bio bih na Limundu, Kolekcionaru i ostalima. Vjerujem da ih u Srbiji ima nekoliko zanimljivih. No, ovako mi nisu potrebni.
Za aukcije imam ovaj sajt, za oglase imam Njuškalo i to mi je sasvim pristojno.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 25/03/2011 : 23:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Da živim u Srbiji, bio bih na Limundu, Kolekcionaru i ostalima. Vjerujem da ih u Srbiji ima nekoliko zanimljivih. No, ovako mi nisu potrebni.

Kakav je njuškalo?iskreno mene je strah tamo uzimati bilo što.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/03/2011 : 23:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Tonka24

quote:
Originally posted by Obi-wan

Kakav je njuškalo?iskreno mene je strah tamo uzimati bilo što.

Uglavnom prodajem i tražim uplatu unaprijed. Nekome odgovara, nekome ne.
Kupovao sam polovnu PS2 konzolu dva puta i oba puta dobio krš. Mislim da ima puno više prevaranata nego ovdje pa savjetujem oprez.
Dobra strana je što Njuškalo gleda puno ljudi i ako si strpljiv može se svašta prodati ili kupiti.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 25/03/2011 23:07:45
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 25/03/2011 : 23:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
A nebi bas usporedivao njuskalo i ovo.Tamo te zajebe nikom nista ode mu opalis negativnu pa neka svira bar nesto.I ovdje mozes na neki nacin procitat prevaranta ili bar ici opreznije kad pogledas komentare i profil.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/03/2011 : 23:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Tonka24

A nebi bas usporedivao njuskalo i ovo.Tamo te zajebe nikom nista ode mu opalis negativnu pa neka svira bar nesto.I ovdje mozes na neki nacin procitat prevaranta ili bar ici opreznije kad pogledas komentare i profil.

Glavna razlika je što su odavde prevaranti iskorjenjivani tijekom 10 godina i samo se pojavi poneki novi tu i tamo. Na Njuškalu ih je više jer to nitko ne kontrolira.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/03/2011 : 00:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Bas juce sam osvojio ovo:
http://www.limundo.com/kupovina/ZEN-GREJ-1-5-/2461758
Mislim da je stvarno jeftino.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 26/03/2011 : 01:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
svaka cast za limundo...kupio masu knjiga,doduše,srbi su obavili lavovski dio posla(hvala glodarima magicu i glodarinju)...ja dosad nisam imao problema...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 26/03/2011 : 10:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Cesto koristim Limundo, a ponekad i alegro.rs ... Ali na limundu se navatalo previse prevaranata i nabijaca cena...U delu gde su stripovi, stripovi koji pocinju na 10 dinara uglavnom imaju zeca,,, jer sam ja par puta probao prodati stripove sa pocetnom cenom od 10 dinara i nikad nisam postiigao vecu cenu od 80 ak dinara, onda vidim strip gori od moga da se porda za 200 dinara. Limundo nije ono sto je bio pre uvodjenja ovih 10 dinara za pocetak aukcije. Dobre cene ce te navatati uglavnom kod neiskusnih kupaca, ovi isusniji svi imaju zeceve. Ali ne nabijaju oni vec jave drugaru iz drugog grada da mu digne cene. Limundo me samo jednom zajebao, kad sam kupio neke stripove koji su pisali da su korektno ocuvani , a ja sam dobio krs stripove,,, zvao sam prodavca, slao poruke da mu vratim stripove a on meni pare, nista nije bilo i ja mu dam negativnu ocenu... naravno on meni osvetnicku... Zovem ih da mi isprave ocenu, oni obrsu i meni i prodavcu negativne iako je on poslao krs stripove... A meni napisali trebao sam se raspitati oko aukcije iako u pravilima stoji da mora biti navedena greska koja znatno umanjuje cenu predmeta... A sto se tice citanja poruka to i mene nervira jer sam zbog toga clan pred iskljucenjem,,,, jednom sam postavio aukciju u kojoj sam naveo da menjam stripove, jednom sa prodavao van akucija, a jednom sam naveo da prodajem vise komada .... Zato onog koga zelis da nesto pitas u vezi predmeta trazi njegov mobilni ili e mail. Desavalo se i meni da posaljem nekome strip bez stranice ili nekoim drugim defektom, ali sam ljudima uvek ostavljao taj strip, i vracao pare.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/03/2011 : 12:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Ja sam dosta puta trgovao van aukcija ali me nikad nisu ni opomenuli.Nisam cak ni znao da mogu da vide poruke.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/03/2011 : 12:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki

Ja sam dosta puta trgovao van aukcija ali me nikad nisu ni opomenuli.Nisam cak ni znao da mogu da vide poruke.

Veliki Brat uvijek gleda.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000