Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 06/06/2011 : 16:47:31
|
quote: Originally posted by red cloud
Ako je dozvoljena brzina na vecini puteva maksimalno 120 km/h, i to na autoputevima, jedino je mislim na auto putu u cini mi se Nemackoj, maksimalna dozvoljena brzina 150 km/h, nije mi jasno zbog cega u auto industriji prave zverine koje razvijaju brzine kao formula?! Cemu to?! Gde to?! Zelja za brzinom, pravi od vozaca moroncine, a vrlo cesto se desavaju nesrecne situacije. A tada je kasno. Da ne pominjem motore...
U njemackoj nema ogranicenja brzine....možeš voziti 250 ako želiš, ima samo PRIPORUCENA brzina koja je mislim da isto tako 130 ali nema tamo radara ni ništa,....naravno ako napraviš sudar onda te kazne ali nece te kazniti što si jurio po autoputu ako nisi napravio sudar....a i autoputevi su im BESPLATNI!
Njemacka je ZAKON!!!!!!!!!! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 06/06/2011 : 17:13:15
|
Mislim da postoji statistika da se smanjio broj sudara drasticno otkako su ukinuli ogranicenje, ali mozda i gresim. Sve je u glavi.
Ja vozim prilicno revnosno po gradu, na autoputu, u Beogradskim granicama 120 (mada je 80 ogranicenje koje postuje...niko ?), cim prodjem naplatnu "produvam" dizne na 150-60 malo dok ne dodjem u Vrcin, tu ionako nema nikoga po putu, i to je to.
U sustini, mislim da ce mi sledece vozilo biti ili Toyota Auris/Corolla d4d ili Ibiza TDI. Tek da mogu da izguram bubanj potok u 5. brzini i da preticem neke majmune sa AT/CH tablicama na putu do kuce. :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/06/2011 : 17:15:41
|
quote: Originally posted by Mairosu
Tek da mogu da izguram bubanj potok u 5. brzini i da preticem neke majmune sa AT/CH tablicama na putu do kuce. :D
hoces nesto da mi kazes? |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 06/06/2011 : 17:20:20
|
Rekao sam NEKE :P Ako si se slucajno prepoznao, ja za to nisam odgovoran :D
Inace, omiljena zabava mi je da se ne sklanjam iz leve trake gasterima. Jao sto to volim, kad mi nabiju njihov Mercedes/Audi karavan u dupe i blicaju. Stranim tablama se nikad ne sklanjam, mnogo su bezobrazni. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 06/06/2011 : 17:28:02
|
ti ko jedan moj prijatelj. Covjeku 30 godina i tek polozio. Izasao na autoput i vozio lijevom stranom oko 100km/sat gdje je ogranicenje 120. Ljudi mu blicali, svirali, on njima sve po spisku. Meni to sve isprica i kaze kako su manijaci imali kompletne dvije trake s desna, a oni svi navalili upravo preko one gdje on vozi. Kaze da je imao pistolj pucao bi na njih. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 06/06/2011 : 17:33:58
|
Hmmmmm...pazi ovako :
1) Levom trakom ne vozim ispod 120/130. 2) Za razliku od razvijenog sveta, gde leva traka sluzi iskljucivo za preticanje, gde prodjes nekoga pa nazad u desnu, u Srbiji je leva traka legitimno pravo za voznju :D S time sto u desnoj vozis 80 a levo 120. 3) Uredno se sklanjam domacim vozacima, i markama automobila koje volim. Ne sklanjam se ni pod razno stranim tablicama dok vozim 130/140, ali nema tih para. Nabedjeni dripac dodje u Srbiju za vikend i misli da mu se moze. Boli me qrac, kad imas para da mi se kurcis sa novim BMWom po napacenoj otadzbini, malo da ti dignem pritisak :D |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 06/06/2011 : 17:38:40
|
Da dodam na stavku 3, onda mi je favorit da gledam u retrovizoru tupavog seljanina kako dize ruke, psuje, jebe majke itd, dok meni stereo radi na volumeu "max" i pevusim nesto usput...
...i jos uvek mu se ne sklanjam... :D |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 06/06/2011 : 17:45:21
|
Da dodam na stavku 3, onda mi je favorit da gledam u retrovizoru tupavog seljanina kako dize ruke, psuje, jebe majke itd, dok meni stereo radi na volumeu "max" i pevusim nesto usput...
...i jos uvek mu se ne sklanjam... :D
dobro, onda ocigledno da se nas dvojica jos nismo sreli na cesti |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 06/06/2011 : 17:55:47
|
quote: Originally posted by Paka01
To nije zakon, to je glupost.
pa zakon je jer nema ogranicenja i jer je besplatno a imaš i po tri trake i slicno,... Pa ako j enetko smotan vozac može napraviti nesrecu i dok vozi manje od 130....netko je dobar vozac može da vozi 200 i bez problema,...ima dosta važnih stvari (od brzine) koje mogu sprijeciti sudar:
-Predvidanje (znaci treba osmatrati put isred sebe i predvidati šta ce napraviti onaj ispred,...to može dosta koristiti jer ako vidite da ima on na lijevoj strani ispred tovornjak on ce ga sigurno ici preticati pa ce iskociti ispred vas npr a vi ga možete sudariti od pozadi,.... -poznavati kola i (obvladati ih), znaci nije dovoljno da ste hrabri nego da znate kako se kola ponašaju ako zakocite kod 170, trebate imati varnu zavornu razdalju i slicno -sposobnost brzog odreagiranja, dosta ljudi žele nekoga da preteknu pa onda se muce jer voze 10 km više od onoga koga prehitevaju,...pa onda kada vide kola ispred sebe recimo oni zamrznu od straha i ne znaju odreagirati pa se sudare,....ponekada treba kociti i ici desno, ponekada je treba ubaciti u manju brzinu i gas do daske i preteknuti ta kola ispred da se ne bi sudarili sa onim koji vam dože suprutno,....treba znati odreagirati i sa jakim kolima to je sigurno velika prijednost jer vi možete da date gas i mnogo puta baš taj gas vas spasi,.....znaci vozite 150 u 6 brzini na 4500 obrata, i polako idete naprijed, onda treba ubaciti u petu, na 6500 obrata i gas do daske tako da iz 150 idete 180 i tek onda kada ste vec pretekli ona kola ispred ubacite u 6 brzinu npr,... a dosta ljudi razmišljaju št ace, da smanje ili nastave da guraju tih 150 u 6 brzini i boooooooom
|
Edited by - 1Euro on 06/06/2011 19:00:12 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 06/06/2011 : 18:06:10
|
Ma, ko na Balkanu nauci da vozi kako treba taj moze mirne duse bilo gde na svetu da tera bilo koja kola. Konkretno, kad udjete u semu beogradskih ulica i naseg tuznog autoputa, naviknete se na tetke u Yarisima/Peugeotima 207 koje ne daju migavce i ne znaju ko ima prednost gde, na psihopate koji voze BG ulicama 100 na sat (po mogucstvu u starim BMW trojkama), na cinjenicu da odavde do (gde god u Srbiji) imate dovoljno rupa da prosecan stranac pomisli da vozite Colin McRae Dirt na playstationu umesto pravog automobila...nece vas bogami nista sjebati u zivotu za volanom :D |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 06/06/2011 : 18:23:08
|
quote: Originally posted by culfis
704 cm3 19 kW
Cinquecento se proizvodio sa mašinama od 22 i 23 kw,mora da si pogriješio - ili si namjerno smanjio kilovate prilikom uvoza zbog manjih trošarina pa da ga možeš registrovati kao skutera |
Wtf?
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 06/06/2011 : 18:25:36
|
Hmmmmm...pazi ovako :
1) Levom trakom ne vozim ispod 120/130. 2) Za razliku od razvijenog sveta, gde leva traka sluzi iskljucivo za preticanje, gde prodjes nekoga pa nazad u desnu, u Srbiji je leva traka legitimno pravo za voznju :D S time sto u desnoj vozis 80 a levo 120. 3) Uredno se sklanjam domacim vozacima, i markama automobila koje volim. Ne sklanjam se ni pod razno stranim tablicama dok vozim 130/140, ali nema tih para. Nabedjeni dripac dodje u Srbiju za vikend i misli da mu se moze. Boli me qrac, kad imas para da mi se kurcis sa novim BMWom po napacenoj otadzbini, malo da ti dignem pritisak :D
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 06/06/2011 : 18:27:09
|
Pa naravno. To tek da bude zabavnije. Sklanjam se Seatu i svim VW produktima, takodje i Renaultu, Hondi, Toyoti (ako je ne vozi zena). Italijanima, PSA grupi, BMWu jok, po defaultu. Za ostalo coin flip :D |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/06/2011 : 18:27:11
|
quote: Originally posted by Mairosu Boli me qrac, kad imas para da mi se kurcis sa novim BMWom po napacenoj otadzbini, malo da ti dignem pritisak :D
Hmmm...da li je sama vožnja novim BMW-om po napacenoj otadžbini kurcenje, ili se to manifestuje na neki drugi nacin možda?
Cisto da znam da ne isprovociram medunacionalni sukob kad se sa nabedenom familijom spustim za vikend. Nadam se da ce mi se uzeti kao olakšavajuca okolnost to što ne vozim BMW. :D
Mene mnogo više od tupavih seljana na autoputu nerviraju vozaci po BG (ne znam kako je u drugim vecim gradovima, nisam bio). Vidim da su sad krenuli sa kamerama i automatskim prosledivanjem kazni na kucnu adresu. Možda se nešto i popravi, ko zna. Kod nas je kao dobar dan kad jave da je u BG za jednu noc registrovano 50-60 sudara, u nekom normalnom svetu je to godišnji prosek.
Ali dobro, kao što rekoh, svakom svoje. Ja poštujem ogranicenje manje-više, na autoputu vozim 130-140 ako prilike to dozvoljavaju, u naseljenom mestu sam na +5-10 od ogranicenja. Kad bi svi tako vozili, bilo bi nam svima bolje na putevima.
Mada, i sporija vožnja od dozvoljene može da bude opasna ponekad. I meni je majmun izleteo sa nekom poluraspadnutom Škodom dok sam preticao i nije hteo da se pomeri, dok sam ja posmatrao frajera sa nekim džipom kako mi se približava i blenduje. Sa desne strane su bili kamioni, majmun u Škodi ispred a ovaj iza mene je u poslednjem trenutku ukapirao da mu nema prolaza i poceo da koci da sam cuo gume kako mu škripe. I tako sam se ja sa familijom našao u sendvicu izmedu dva moja skoro-pa-sugradanina (kod Bubanj Potoka je bilo, i jedan i drugi sa BG tablicama) dok su oni utvrdivali ciji je veci, svako na svoj nacin.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 06/06/2011 18:30:58 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 06/06/2011 : 18:35:27
|
quote: Originally posted by manhunter
Hmmm...da li je sama vožnja novim BMW-om po napacenoj otadžbini kurcenje, ili se to manifestuje na neki drugi nacin možda?
Cisto da znam da ne isprovociram medunacionalni sukob kad se sa nabedenom familijom spustim za vikend.
Ne, naravno. Kurcenje je kad mi udjes u tablicu otprilike, pa imam direktan prenos sa tvoje prednje klupe u mom retrovizoru. Ili kad ja vozim 150 levom na praznom autoputu, a ti me blicas otpozadi jer bi da vozis 165. Skloni se ti, na gostujucem si terenu :P
quote: Mene mnogo više od tupavih seljana na autoputu nerviraju vozaci po BG (ne znam kako je u drugim vecim gradovima, nisam bio). Vidim da su sad krenuli sa kamerama i automatskim prosledivanjem kazni na kucnu adresu. Možda se nešto i popravi, ko zna. Kod nas je kao dobar dan kad jave da je u BG za jednu noc registrovano 50-60 sudara, u nekom normalnom svetu je to godišnji prosek.
Srpski vozaci globalno su uzasni. Beogradski, evo ti klasican primer. Prilaz savskom mostu sa Novog Beograda je odavno suzen na jednu traku, i kada ides pravo onim bulevarom uz autoput iza Sava Centra ka njemu, samo srednja traka ide na savski. Kada se tu preko dana formira guzva, pod obavezno se uvek nadje barem (ali barem) 10tak majstora koji misle da mi sto stojimo po sredini smo ovce, onda zabodu u levu ili desnu traku, pa kad poljube bankinu gledaju da ti se ukurvaju u srednju tako sto ce brutalno da te iseku i nerviraju se kad ih ne pustas (a ne pustam ih nikada). Jedini koje pustam u tim situacijama su vozaci Juga i Keceva, posto njihov mentalni sklop je "e, ja cu sad da skrenem a ti se jebi, cisto da znas da moje novo krilo kosta 50 dinara na trafici, a ti vidi jel ti se isplati" :D
quote: Mada, i sporija vožnja od dozvoljene može da bude opasna ponekad. I meni je majmun izleteo sa nekom poluraspadnutom Škodom dok sam preticao i nije hteo da se pomeri, dok sam ja posmatrao frajera sa nekim džipom kako mi se približava i blenduje. Sa desne strane su bili kamioni, majmun u Škodi ispred a ovaj iza mene je u poslednjem trenutku ukapirao da mu nema prolaza i poceo da koci sa sam cuo gume kako mu škripe. I tako sam se ja sa familijom našao u sendvicu izmedu dva moja skoro-pa-sugradanina (kod Bubanj Potoka je bilo, i jedan i drugi sa BG tablicama) dok su oni utvrdivali ciji je veci, svako n svoj nacin.
Drum Creek je najgore mesto za voznju, a pogotovo noci (jer nema nikakvog osvetljenja) ili po nevremenu.
Primer koji si ti naveo je mizeran kakvih ima. Kada padne kisa, Beogradjani zaborave da voze, i ponasaju se kao da je 1955. i svi vozimo tristace sa celavim gumama. U toj situaciji, drzi levu traku na autoputu i cuti, jer gradska ukljucenja preplavljuju uspaniceni idioti koji se na autoput ukljucuju sa 20-40 na sat, onako, tek da zakocis krvnicki kad ga vidis kako miga levo i lezerno ulazi. |
Edited by - Mairosu on 06/06/2011 18:36:20 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/06/2011 : 18:56:57
|
Ne, naravno. Kurcenje je kad mi udjes u tablicu otprilike, pa imam direktan prenos sa tvoje prednje klupe u mom retrovizoru. Ili kad ja vozim 150 levom na praznom autoputu, a ti me blicas otpozadi jer bi da vozis 165. Skloni se ti, na gostujucem si terenu :P
Dobro, takav sam i ja ovde. Ako mi se neko lepi za zadnju tablicu, ne pomeram se ni milimetar. Majmuna ima u svim zemljama, i tu imamo iste stavove. Svejedno, ispalo je da su svi gastosi seljani koji se kurce sa bem-ve-jima. Ali ima i takvih. :D
quote:
Srpski vozaci globalno su uzasni. Beogradski, evo ti klasican primer. Prilaz savskom mostu sa Novog Beograda je odavno suzen na jednu traku, i kada ides pravo onim bulevarom uz autoput iza Sava Centra ka njemu, samo srednja traka ide na savski. Kada se tu preko dana formira guzva, pod obavezno se uvek nadje barem (ali barem) 10tak majstora koji misle da mi sto stojimo po sredini smo ovce, onda zabodu u levu ili desnu traku, pa kad poljube bankinu gledaju da ti se ukurvaju u srednju tako sto ce brutalno da te iseku i nerviraju se kad ih ne pustas (a ne pustam ih nikada). Jedini koje pustam u tim situacijama su vozaci Juga i Keceva, posto njihov mentalni sklop je "e, ja cu sad da skrenem a ti se jebi, cisto da znas da moje novo krilo kosta 50 dinara na trafici, a ti vidi jel ti se isplati" :D
Ovo stoji. Pancevacki put je isto tako fino mestašce za izbegavanje jugica, peglica i nekih nedefinisanih modela automobila :P. I onaj takozvani autoput NS-BG. Divlji Zapad on wheels... A kad udeš u neko selo, nocu i ukapiraš da je u krivini ispred tebe traktor sa prikolicom, natovaren senom jedno pet puta više nego što prikolica prima, i to sve bez ikakvog svetla...
quote:
Drum Creek je najgore mesto za voznju, a pogotovo noci (jer nema nikakvog osvetljenja) ili po nevremenu.
Primer koji si ti naveo je mizeran kakvih ima. Kada padne kisa, Beogradjani zaborave da voze, i ponasaju se kao da je 1955. i svi vozimo tristace sa celavim gumama. U toj situaciji, drzi levu traku na autoputu i cuti, jer gradska ukljucenja preplavljuju uspaniceni idioti koji se na autoput ukljucuju sa 20-40 na sat, onako, tek da zakocis krvnicki kad ga vidis kako miga levo i lezerno ulazi.
U principu, svud vozim onako kako procenim da imam stvari pod svojom kontrolom. U poslednjih 10 godina sam prešao više od 500 000km i svašta sam doživeo. Ovo je jedna od tipicnih situacija kod nas, zato sam je naveo. Mada, s obzirom da se kod nas voze automobili kojima je tehnicki pregled misaona imenica, nije ni cudo. I nema to veze sa novcem, vec sa nekim zdravim razumom. I moj tast je pre par godina udario neku ženu na trotoaru zato što mu je blokirao volan i nije mogao da ispravi auto. I onda mi je on tvrdio da on uopšte nije kriv, pošto "nije on pokvario auto, svakome može da se desi"... Pravi Beogradanin, šta ceš. Inace, vozi R4 koji je poslednji put video mehanicara onomad kad je sišao sa proizvodne trake...
A takvih kod nas ima koliko hoceš... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 06/06/2011 : 18:59:12
|
Nema gorih vozaca od nasih ljudi koji zive na Balkanu, mada , naravno, oni ce tvrditi upravo suprotno, da nema boljih na svijetu. Za neke je ljude dobar vozac onaj koji da gas do daske da auto pocne da vristi, sto je naravno dokaz kretenluka i nepoznavanja auta. Kao sto rece MH, kada sam na putu preko nasih prostora najmanje jednom mi se desi da neki idiot divljakanjem ugrozi moj zivot, zivot onih koji su sa mnom u autu i zivot ostalih koji normalno voze. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 06/06/2011 : 19:00:31
|
U Beograd ne idem nikada sa autom, parkiram se na aerodromu i uzmem taksi. Zadnje sto mi treba da mi neki kreten razbije auto. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 06/06/2011 : 19:07:24
|
quote: Originally posted by King Warrior
Kao sto rece MH, kada sam na putu preko nasih prostora najmanje jednom mi se desi da neki idiot divljakanjem ugrozi moj zivot, zivot onih koji su sa mnom u autu i zivot ostalih koji normalno voze.
Meni se to desi jednom dnevno. Kad vozis kroz blokove na NBG, ne postoji prednost glavnog druma vec samo jaka kocnica kad ti neko uleti sleva/desna.
Postoje neki delovi Beograda koji su u najmanju ruku avanturisticki reseni. Recimo, izlaz sa Gazele kod mostara u oba smera (pogotovo jak onaj u bul. Vojvode Misica gde si na nemilosti vozaca iz drugog smera, koji se igraju u narodu popularne igre "ko pusti ukljucenje umrla mu majka"). Ili, ulaz na Brankov most iz pravca Beograda ispod Zelenog (ovde redovno popizdis na nekoga).
Necemo o tehnickim pregledima i malim servisima. Ovde je normalno da na jednom ulju vozis 15k kilometara, i da vozis dizelase na rezervi, i onda se pitas "jebote, pa kako mi ode Bosch pumpa, sve sam radio kako treba...". |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 06/06/2011 : 19:07:29
|
koliko sam ja citao najlošiji vozaci su u Italiji (jug Italije, i Grckoj,....) a dok sam bio na odmoru u južnoj francuskoj (Nica,Cannes,St.Tropez,....) stanovao sam u Nici i tamo nisam video NI JEDNA KOLA da im nešto ne fali, kako se njima jebe za kola to svijet nije video. Svaki automobil je imao bar jednu svijetlo razbijeno ili vrata,odbijac,...barem nešto je bilo povredeno,polupano,razbijeno,....., mogu samo zamisliti kako je tek u Marseilu,.....ludnica |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 06/06/2011 : 19:10:28
|
Ko je video kako izgleda saobracaj na Malti, taj zna sta je pakao. To je jedina zemlja za koju mogu da kazem da je gora od Balkana. |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4807 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 06/06/2011 : 22:39:10
|
pa onda vi niste vozili kroz cesku momci... hahaha... jebu kevu... ne znaju nista kao dupe... bruka... kreteni... |
sangue navajo |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3925 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 07/06/2011 : 11:43:57
|
quote: Originally posted by manhunter
Dobro, takav sam i ja ovde. Ako mi se neko lepi za zadnju tablicu, ne pomeram se ni milimetar. Majmuna ima u svim zemljama, i tu imamo iste stavove. Svejedno, ispalo je da su svi gastosi seljani koji se kurce sa bem-ve-jima. Ali ima i takvih. :D
Veruj mi, ne da ima takvih, nego ih je previse!
Ovo stoji. Pancevacki put je isto tako fino mestašce za izbegavanje jugica, peglica i nekih nedefinisanih modela automobila :P. I onaj takozvani autoput NS-BG. Divlji Zapad on wheels... A kad udeš u neko selo, nocu i ukapiraš da je u krivini ispred tebe traktor sa prikolicom, natovaren senom jedno pet puta više nego što prikolica prima, i to sve bez ikakvog svetla...
Joj, sve mozes da kazes, ali nemoj da mi vredjas jugice......
U principu, svud vozim onako kako procenim da imam stvari pod svojom kontrolom. U poslednjih 10 godina sam prešao više od 500 000km i svašta sam doživeo. Ovo je jedna od tipicnih situacija kod nas, zato sam je naveo. Mada, s obzirom da se kod nas voze automobili kojima je tehnicki pregled misaona imenica, nije ni cudo. I nema to veze sa novcem, vec sa nekim zdravim razumom. I moj tast je pre par godina udario neku ženu na trotoaru zato što mu je blokirao volan i nije mogao da ispravi auto. I onda mi je on tvrdio da on uopšte nije kriv, pošto "nije on pokvario auto, svakome može da se desi"... Pravi Beogradanin, šta ceš. Inace, vozi R4 koji je poslednji put video mehanicara onomad kad je sišao sa proizvodne trake...
1. U principu se ne vozi kako hoces, vec kako nalazu propisi. 2. To sto je auto park Srbije star bar 20 godina u proseku, jeste stvar novca. Ko iole normalan ne bi kupio nov i bolji i bezbedniji auto da ima novca?! Sa platama od 200 evra mesecno, to ide tesko. Zdrav razum sa ovim nema veze. Na zalost
A takvih kod nas ima koliko hoceš...
Nije samo kod nas...
|
Nasilje u Darkvudu |
|
|
Topic |
|
|
|