Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 08/06/2011 : 09:36:43
|
Istina da ima manijaka na Balkanu (tu naravno ubrajam i glupe Slovence) ali tek kad budete vidjeli saobracaj u Indiji ili nekoj drugoj Aziskoj drzavi... to je tek veselje.
Ali najbolje je sto se oni snadu u tom totalnom haosu i nema toliko nesreca. To treba vidjeti da se poveruje. Krave i druge zivotinje na cesti (i na autoputu) su jos najmanji problem, jednom nam je autobus lepo skrenuo na suprotnu stranu autoputa pa skoro kilometar tako nasuprot drugim vozilima pa onda nazad... mislim da su mu dojadile rupe na nasoj strani. Stalno hupanje je ionako zastitni znak Azije, a pravilo snaznijeg je tamo u punom upraznavanju. Kad si s riksom, najebao si ako zaglavis u nekom raskrizju punom kamiona, autobusa, auta, mopeda... mada su prilicno brzi s riksama.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 10/06/2011 : 16:22:54
|
Godište 1968-Velosolex, malo je preradjen, zadnje svetlo novije.
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 10/06/2011 16:42:27 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 10/06/2011 : 19:28:46
|
quote: Originally posted by Risar_69
Godište 1968-Velosolex, malo je preradjen, zadnje svetlo novije.
ovo izgleda super....ono ekološko... Zar ovo nije potrebno registrirati? Koliko brzo ide ovo? Jel ovo na bateriju ili na šta?
|
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 10/06/2011 : 21:59:51
|
nije potrebe po registraciji, nije ekološko, stara stvar je i ide na 2,5% mješavinu benzina i nije na baterije, brzo je oko 25km/h. a možeš da voziš i kao biciklu.
evo ovako ide, staviš rucicu dole na bicikl,premakneš štarter i onda daš u prvotno stanje, malo gurneš pedalama, uz to držiš sklopku i ide. http://www.youtube.com/watch?v=TMjcW3vZTos&feature http://www.youtube.com/watch?v=vRCaMdbmGYI |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 10/06/2011 22:06:37 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 11/06/2011 : 00:29:14
|
quote: Originally posted by Risar_69
nije potrebe po registraciji, nije ekološko, stara stvar je i ide na 2,5% mješavinu benzina i nije na baterije, brzo je oko 25km/h. a možeš da voziš i kao biciklu.
evo ovako ide, staviš rucicu dole na bicikl,premakneš štarter i onda daš u prvotno stanje, malo gurneš pedalama, uz to držiš sklopku i ide. http://www.youtube.com/watch?v=TMjcW3vZTos&feature http://www.youtube.com/watch?v=vRCaMdbmGYI
aha, slicno kao pony expres.... Pa novi solex je mislim da na baterije, ono punjenje i to,....ili sam pobrkao nešto....mislim da je i vrlo skup.... PA ovaj tvoj je vjerovatno rijetkost, trebate organizirate solex skup po uzoru na moto zbor
http://www.youtube.com/watch?v=rMbATaj7Il8
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 30/01/2013 : 23:18:29
|
Nadoh ovaj topic medu rahmetlijama... Interesuje me da li je neko od vas u meduvremenu došao na ideju o promjeni vozilice...Volio bi da je Sawitch tu da vidim je li Šugo još u upotrebi hehehe a živo me interesuje šta je natezanje ovaca omogucilo Krasu da voza - biciklo ili romobil... |
Wtf?
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 31/01/2013 : 07:54:48
|
quote: Originally posted by bagi
Nadoh ovaj topic medu rahmetlijama... Interesuje me da li je neko od vas u meduvremenu došao na ideju o promjeni vozilice...Volio bi da je Sawitch tu da vidim je li Šugo još u upotrebi hehehe a živo me interesuje šta je natezanje ovaca omogucilo Krasu da voza - biciklo ili romobil...
Šabane, Kras vozi mecku stodvajes cetvorku, 94' godište, benzinac, crna metalik boja- to je najbolji auto na svijetu po mom mišljenju, nekvari se, radi ko singerica... |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 31/01/2013 : 08:24:55
|
quote: Originally posted by KRAS
Nadoh ovaj topic medu rahmetlijama... Interesuje me da li je neko od vas u meduvremenu došao na ideju o promjeni vozilice...Volio bi da je Sawitch tu da vidim je li Šugo još u upotrebi hehehe a živo me interesuje šta je natezanje ovaca omogucilo Krasu da voza - biciklo ili romobil...
Šabane, Kras vozi mecku stodvajes cetvorku, 94' godište, benzinac, crna metalik boja- to je najbolji auto na svijetu po mom mišljenju, nekvari se, radi ko singerica...
Njofra,izbor ti je,ono,pravo gastarbajterski vidi se da imaš stila.Još da si ubo 250 turbodizel gdje bi ti bio kraj...Koliko si zavikao da obrceš stokom sitna zuba mislio sam da u najmanju ruku voziš Maybach... |
Wtf?
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/01/2013 : 14:19:29
|
Njofra,izbor ti je,ono,pravo gastarbajterski vidi se da imaš stila.Još da si ubo 250 turbodizel gdje bi ti bio kraj...Koliko si zavikao da obrceš stokom sitna zuba mislio sam da u najmanju ruku voziš Maybach...
pa gle, ja jesam seljacina i nesramim se toga...ova kola vozim jer je to zaista najbolji auto sto sam vozio, mogao bi recimo vozit i bmw x6, al nisam lud da bacam lovu na gluposti, ulažem pare u imanje u bosni i poslove sto radim...osim toga, triba troje djece i tri žene uzdržavat...radim ono što znam, jbg. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 31/01/2013 : 14:26:49
|
Njofra,izbor ti je,ono,pravo gastarbajterski vidi se da imaš stila.Još da si ubo 250 turbodizel gdje bi ti bio kraj...Koliko si zavikao da obrceš stokom sitna zuba mislio sam da u najmanju ruku voziš Maybach...
pa gle, ja jesam seljacina i nesramim se toga...ova kola vozim jer je to zaista najbolji auto sto sam vozio, mogao bi recimo vozit i bmw x6, al nisam lud da bacam lovu na gluposti, ulažem pare u imanje u bosni i poslove sto radim...osim toga, triba troje djece i tri žene uzdržavat...radim ono što znam, jbg.
To Krase,to...Ulagati u rodnu grudu nego šta...Trebaš biti primjer mnogima...Jes da gutaš slovo h al nema veze ti si svejedno naš zemo pa kad budeš prolazio kroz moj zaseok navrati,probušicu ti besplatno karter... |
Wtf?
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/01/2013 : 15:53:30
|
To Krase,to...Ulagati u rodnu grudu nego šta...Trebaš biti primjer mnogima...Jes da gutaš slovo h al nema veze ti si svejedno naš zemo pa kad budeš prolazio kroz moj zaseok navrati,probušicu ti besplatno karter...
naravno, nego di cu ulagat ako ne u otadžbinu...
imam ja jarana u bihacu ...upozno iradio sam sa pravim momcima, jedan poznanik- voli se kurcit- zove se celo i vozio je donedavno audija 8 par godina star... ponekad navrnem u bihac- svida mi se iako mi je kladuša srcu milija, tamo sam živio dugo vremena- sa jednom begovicom iz todorova provodio vrijeme... tako da nevidim razloga, zašto i tebi nebi upozno kad si navalio- bice mi drago...
nikad i od nikog ne uzimam ništa besplatno- moja je parola nit bušim nekom kartere ili gume |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/01/2013 : 16:03:23
|
pa gle, ja jesam seljacina i nesramim se toga...ova kola vozim jer je to zaista najbolji auto sto sam vozio, mogao bi recimo vozit i bmw x6, al nisam lud da bacam lovu na gluposti, ulažem pare u imanje u bosni i poslove sto radim...osim toga, triba troje djece i tri žene uzdržavat...radim ono što znam, jbg.
eto kakvi zagovaraju revolucije |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/01/2013 : 16:18:36
|
quote: Originally posted by lwood
eto kakvi zagovaraju revolucije
pobrko si nešto, ja zagovaram samo onu revoluciju koja bi dovela opet komuniste na vlast i uspostavu jugoslavije- e za tu revoluciju dajem i život... ali pošto se to nece desiti ni u snu, treba se prilagodit sistemu...
ja sam reko, da nije ništa strašno za mene licno,kad gledam kako u parizu policija mrvi demonstrante dok pale kontejnere...
za ovu našu sirotinju nebi volio da ih bije milicija, nit se solidarišem sa njima nit bi išao na neki skup
use i u svoje kljuse... ja sam bio za socijalizam i pravnu državu, a onaj ko je zazivo kapitalizam i nepravdu- šta cu mu ja, sad nek kuka |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 31/01/2013 : 16:22:38
|
eto kakvi zagovaraju revolucije
pobrko si nešto, ja zagovaram samo onu revoluciju koja bi dovela opet komuniste na vlast i uspostavu jugoslavije- e za tu revoluciju dajem i život... ali pošto se to nece desiti ni u snu, treba se prilagodit sistemu...
ja sam reko, da nije ništa strašno za mene licno,kad gledam kako u parizu policija mrvi demonstrante dok pale kontejnere...
za ovu našu sirotinju nebi volio da ih bije milicija, nit se solidarišem sa njima nit bi išao na neki skup
use i u svoje kljuse... ja sam bio za socijalizam i pravnu državu, a onaj ko je zazivo kapitalizam i nepravdu- šta cu mu ja, sad nek kuka
pa to mi i je smišno. cyber komunisti,pucanje gluparijama i lopovluk.bar se uklapaš u kradeze ,ako ništa drugo |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/01/2013 : 16:50:55
|
pa to mi i je smišno. cyber komunisti,pucanje gluparijama i lopovluk.bar se uklapaš u kradeze ,ako ništa drugo
ti ne razumeš, da je danas kriza nevidena a pravda nikakva i da bez podmazivanja nemožeš ništa uradit- jednostavno neide...i imaš dvi opcije, ili se pomirit sa sudbinom il ucinit nešto za sebe i svoju porodicu... a državu ko jebe ko da ti je nešto dala- samo uzimat zna
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 31/01/2013 : 16:54:32
|
pa to mi i je smišno. cyber komunisti,pucanje gluparijama i lopovluk.bar se uklapaš u kradeze ,ako ništa drugo
ti ne razumeš, da je danas kriza nevidena a pravda nikakva i da bez podmazivanja nemožeš ništa uradit- jednostavno neide...i imaš dvi opcije, ili se pomirit sa sudbinom il ucinit nešto za sebe i svoju porodicu... a državu ko jebe ko da ti je nešto dala- samo uzimat zna
ko i ona prije . krali uvik i krašce uvik. misliš da su prije bili bolji? al cin si se uclania u stranku sve si reka o sebi. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 31/01/2013 : 17:03:33
|
To Krase,to...Ulagati u rodnu grudu nego šta...Trebaš biti primjer mnogima...Jes da gutaš slovo h al nema veze ti si svejedno naš zemo pa kad budeš prolazio kroz moj zaseok navrati,probušicu ti besplatno karter...
naravno, nego di cu ulagat ako ne u otadžbinu...
imam ja jarana u bihacu ...upozno iradio sam sa pravim momcima, jedan poznanik- voli se kurcit- zove se celo i vozio je donedavno audija 8 par godina star... ponekad navrnem u bihac- svida mi se iako mi je kladuša srcu milija, tamo sam živio dugo vremena- sa jednom begovicom iz todorova provodio vrijeme... tako da nevidim razloga, zašto i tebi nebi upozno kad si navalio- bice mi drago...
nikad i od nikog ne uzimam ništa besplatno- moja je parola nit bušim nekom kartere ili gume
Zvucno ime al ne može mi naumpasti nijedan što je vozio A8 a znam skoro sve cele u Bišcu.No dok vozi A8 mora da je neki krimos ili novopeceni tajkun što otima od radnickih leda tako da i nije ti baš neko društvo za pohvaliti...A kuš' u Todorovo crni Krase jebo te...Kladuša? E jesi našao gdje ceš bitisati...Nema tamo ljudi (cast izuzetcima) hehehe... |
Wtf?
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/01/2013 : 17:08:09
|
ko i ona prije . krali uvik i krašce uvik. misliš da su prije bili bolji? al cin si se uclania u stranku sve si reka o sebi.
nisam se uclanio da bi krao nit kradem, vec jednostavno da olakšam sebi poso..pre par godina kad smo uvozili neki holandski sitem za navodnjavanje torova- obora i još neke druge elemente i k tome još i milion dozvola- cekao bi i dandanas da nisam imo vezu koja me je uputila gdje i kolko moram doturit ljubicastih novcanica...
a ovak platiš i poso ide ko pjesma... eto, kome sam šta ukro ???
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 31/01/2013 : 17:25:50
|
ko i ona prije . krali uvik i krašce uvik. misliš da su prije bili bolji? al cin si se uclania u stranku sve si reka o sebi.
nisam se uclanio da bi krao nit kradem, vec jednostavno da olakšam sebi poso..pre par godina kad smo uvozili neki holandski sitem za navodnjavanje torova- obora i još neke druge elemente i k tome još i milion dozvola- cekao bi i dandanas da nisam imo vezu koja me je uputila gdje i kolko moram doturit ljubicastih novcanica...
a ovak platiš i poso ide ko pjesma... eto, kome sam šta ukro ???
ko se normalan uclanjuje u politicke stranke?? pogotovo najvece? po ovim državama? ne upoznah nijednoga. možda i zaluta neko šta se iskreno i pali na gluparije al tih je oko 1 posto. najblaži izraz je muteži i kalkulanti. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/01/2013 : 17:27:06
|
Zvucno ime al ne može mi naumpasti nijedan što je vozio A8 a znam skoro sve cele u Bišcu.No dok vozi A8 mora da je neki krimos ili novopeceni tajkun što otima od radnickih leda tako da i nije ti baš neko društvo za pohvaliti...A kuš' u Todorovo crni Krase jebo te...Kladuša? E jesi našao gdje ceš bitisati...Nema tamo ljudi (cast izuzetcima) hehehe...
Elvedin se zove taj celo, ja sam ga upozno ko velkog vjernika... et ako ga znaš, pitaj ga otkud mu pare za audija...
Nema ljudi al ima žena..zezam se malo, u kladuši imam dobre prijatelje, cak sam živio neko vrijeme tamo- bilo je lijepo |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 31/01/2013 : 17:40:47
|
Eto toga cele ne znam... I haj' jebale vas stranke okanite se corava posla... Lwoodine ne rece ti šta voziš/pedalaš/guraš? |
Wtf?
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 31/01/2013 : 19:19:31
|
Eto toga cele ne znam... I haj' jebale vas stranke okanite se corava posla... Lwoodine ne rece ti šta voziš/pedalaš/guraš?
jel to oceš da te neko pita šta ti vozaš od krša...
ajd prijavi... ja priznajem samo mecku, golfa dvojku i ladu nivu |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 31/01/2013 : 20:06:23
|
Eto toga cele ne znam... I haj' jebale vas stranke okanite se corava posla... Lwoodine ne rece ti šta voziš/pedalaš/guraš?
jel to oceš da te neko pita šta ti vozaš od krša...
ajd prijavi... ja priznajem samo mecku, golfa dvojku i ladu nivu
Ma jok zemo,cisto me interesuje šta forumaši voze,rekoh ranije to mi je profesionalna deformacija...A po tim autima što si naveo vidim da si se dobro zadržao u Kladuši hehehe...Mada su to u biti vlažni snovi svakog vozaca koji drži do sebe sa prostora od Une do Drine i od Save do mora...
|
Wtf?
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Topic |
|