forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Western UNION
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/06/2011 : 15:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Imam pitanje u vezi Western Uniona.

Kako ide poslovanje putem Western Uniona. Koliko je to sigurno?
Recimo da ja prodam nekome tko je iz Japana ili ZDA,....neku stvar i on meni želi platiti putem western uniona.
Kako onda taj novac dode do mene?
Koje informacije njemu trebaju?
I šta sve meni treba, mislim koji papiri ili šta vec, da bi ja taj novac mogao podici?
Koliko sam ja upoznat, taj koji je meni uplatio, treba mi javiti nekakvu šifru ili lozinku ili šta vec, i ja onda idem na banku i kažem tu šifru i banka mi isplati novac ili trebam još nešto?
Da li ja mogu dici taj novac na svakoj banki bilo gdje na svijetu ili samo u Sloveniji npr....?
Jer mislim da je fora ovoga Western Uniona baš u tome što možete biti na odmoru npr ako vam je ponestalo novca u nekoj trecoj zemlji i da dobijete taj novac koji su vam poslali roditelji npr....ili to nije tako?
Kako dugo se ceka na novac od uplate?
Jel neka provizija na poslovanje sa Western Unionom.
Tko to placa, pošiljaoc ili primatelj?
Jel treba pokazati dokument (licna karta,passport,...) ili je dovoljna šifra,ime i prezime,....ako si na putovanju npr i ako su ti ukrali dokumente....
Mislim zanima me sve u vezi poslovanja sa western Unionom.

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/06/2011 : 16:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Daj jebote koristi malo mozak prije nego napišeš hrpu gluposti?
http://www.westernunion.com/info/faqIndex.asp?country=HR

Google je tvoj prijatelj.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 10/06/2011 : 18:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Okolo je uvijek bliže.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/06/2011 : 19:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Paka01

Daj jebote koristi malo mozak prije nego napišeš hrpu gluposti?
http://www.westernunion.com/info/faqIndex.asp?country=HR

Google je tvoj prijatelj.

šta se ti kurciš?
Prvo kao prvo ne trebaš uopšte se zamarati ulaženjem u moje topike ako ti to toliko smetaju.
Drugo,nitko te ne tera da gubiš živce zbog toga,mogao si lijepo postati link ili mogao si me poštediti tog linka
Trece, ja sam googlao taj western Union ali nisam saznao sve što me zanima:
-nisam saznao jel mogu da koristim kreditaciju kao id
-nisam saznao kako mogu doci do novca ako mi na putovanju ukradu dokumente odnosno kako dugo taj novac mene ceka da ga ja podignem ako mi nestanu dokumenti pa ih trebam preklicati, pa na novo napraviti, to može trajati dosta vremena, pa me zanima jel ce novac mene cekati ili ako ga se ne podigne u recimo 30 dana, onda se ne može više dici
-zanima me da li ljudi sa ovog foruma npr koriste Western Union i kakva su njihova iskustva. Mislim da svi koriste pay pal iako ima Western union tradiciju 150 godina, pa me zanima zašto ga ljudi više ne koriste
-i još cu imati pitanja

Tako da n erazumijem što se nešto kurciš za bez veze i što misliš kako si sada sredio situaciju jer si postavio link od western Uniona, koji je na engleskom ionako pola rijeci ne razumijem, jer sam ucio engleski prije 20 godina a ionako mene više zanimaju iskustva ljudi na koje su probleme naljetjeli dok su koristili western union.

Što se tice tebe, mislim da si jedan dosadan mladic koji misli da je najpametniji i da sve zna, jer koristi GOOGLE (wau svaka cast!)
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 11/06/2011 : 11:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Ha cuj, a ja mislin da si ti jedan totalno nesposobna osoba koja ne zna ni guzicu sama obrisat bez da na forumu pita kako se to radi...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/06/2011 : 11:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Hajde lakše malo. Ako niko ne zna da mu odgovori, to je to.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 11/06/2011 : 12:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

I šta sve meni treba, mislim koji papiri ili šta vec, da bi ja taj novac mogao podici?

trebaš šifru od 12 brojeva, osobni dokument, ispuniš formular na banki i to je to... u sloveniji možeš na svakoj filijali ljubljanske banke, za ostale nisam siguran...
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7672 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 11/06/2011 : 13:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
quote:

Ha cuj, a ja mislin da si ti jedan totalno nesposobna osoba koja ne zna ni guzicu sama obrisat bez da na forumu pita kako se to radi...

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 11/06/2011 : 14:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message
quote:

Go to Top of Page

TORQUE
Senior Member

Croatia
2781 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 11/06/2011 : 15:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send TORQUE a Private Message
quote:

Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing,
Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/06/2011 : 19:41:12  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

pa naravno zato cu pitati tebe a ti ceš pitati google
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/06/2011 : 19:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

trebaš šifru od 12 brojeva, osobni dokument, ispuniš formular na banki i to je to... u sloveniji možeš na svakoj filijali ljubljanske banke, za ostale nisam siguran...

e baš tu je kvaka.....
Jer mene zanima da li kao osobni dokument važi i npr akreditacija kao što je npr. Foto PRESS kartica npr. ili šta ja znam kartica lovackog društva,....jer tamo isto tako ima sve podatke,ima i slika,...ali fora je u tome što se ovakvi dokumenti mogu lako napraviti na neko ime koje ne postoji...
Pitam zbog toga jer sam pronašao tri zlatnike, koje bi želio kupiti od jednog prodavaca koji želi da mu platim western Unionom. Radi se o 1473 eura, za koje ne bi htio da se "izgube", jer ako taj tip meni kaže lažne podatke on ce svejedno moci dignuti lovu n ate podatke sa nekim osobnim dokumentom kojeg je sam napravio (Akreditacija, lovacko društvo,....)a kada ga budem htio prijaviti policiji, oni ce meni kazati da taj lik ne postoji i da mu je nemoguce uci u trag....Ne znam da li sam dobro objasnio no ja znam o cemu se radi i bojim se za ovaj novac jer mi je to puno novca. Inace ovi zlatniki su vrijedni barem 1000 eura više pa mi je sumljivo iako tip ima dosta pozitivnih konetara.....
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 11/06/2011 : 20:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

e baš tu je kvaka.....
Jer mene zanima da li kao osobni dokument važi i npr akreditacija kao što je npr. Foto PRESS kartica npr. ili šta ja znam kartica lovackog društva,....jer tamo isto tako ima sve podatke,ima i slika,...ali fora je u tome što se ovakvi dokumenti mogu lako napraviti na neko ime koje ne postoji...
Pitam zbog toga jer sam pronašao tri zlatnike, koje bi želio kupiti od jednog prodavaca koji želi da mu platim western Unionom. Radi se o 1473 eura, za koje ne bi htio da se "izgube", jer ako taj tip meni kaže lažne podatke on ce svejedno moci dignuti lovu n ate podatke sa nekim osobnim dokumentom kojeg je sam napravio (Akreditacija, lovacko društvo,....)a kada ga budem htio prijaviti policiji, oni ce meni kazati da taj lik ne postoji i da mu je nemoguce uci u trag....Ne znam da li sam dobro objasnio no ja znam o cemu se radi i bojim se za ovaj novac jer mi je to puno novca. Inace ovi zlatniki su vrijedni barem 1000 eura više pa mi je sumljivo iako tip ima dosta pozitivnih konetara.....

kakva bolan akreditacija i kartica lovackog društva...
licna karta, pasoš ili vozacka dozvola... neznam doduše u koju vukojebinu misliš poslat lovu, ali u ovim tzv. civilizovanim zemljama sa divljeg zapada nebi trebo imat problema...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/06/2011 : 22:25:43  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

e baš tu je kvaka.....

kakva bolan akreditacija i kartica lovackog društva...
licna karta, pasoš ili vozacka dozvola... neznam doduše u koju vukojebinu misliš poslat lovu, ali u ovim tzv. civilizovanim zemljama sa divljeg zapada nebi trebo imat problema...

pa slušaj, nije to zajebancija. Recimo jedan moj prijatelj je sam sebi napravio akreditaciju (skinuo neki logotip,izmislio im ei prezime, stavio je svoju sliku ali na izmišljeno ime,žigovao sa pravim žigom (duga prica kako je do njega došao), sve lijepo plastificirao,....ta akreditacije izgleda ko ORIGINAL!
Ima sve podatke ko licna karta, jer je on sve to napisao u tu akreditaciju iako je sve podatke izmislio. Ta akreditacija je PHOTO PRESS i on se služi tom akreditacijom da ide na nogometne utakmice BESPLATNO. Oko vrata stavi fotoaparat, obuce onaj fotografski bezrukavnik u florescentnim bojama( koje se može kupiti na bencinskim stanicama) i stavi tu akreditaciju oko vrata i na ulazima ga puštaju unutra BESPLATNO, jer misle da je novinar za neki sportski list, po nekada ga upišu ali ionako ima lažno ime i prezime,...poanta je u tome što on odlazi besplatno na koncerte, sportska zbivanja,...ma gdje god hoce. Eto, zbog toga pitam da li se može takvom akreditacijom (koja je uradena profesionalno sa slikom, plastificirana, sa žigom,...) dignuti novac na western Unionu, jer on se ionako služi izmišljenim imenom, znaci novac bi stigao na njegovo ime, pokazao bi tu akreditaciju umjesto licn ekarte, na banci vjerovatno ne bi pravili probleme jer on bi imao i tu kodu i im ei prezime pošiljaova i sve to i samo bi "bacili oko na tu akreditaciju" in on bi bez problema mogao uzdignuti novac.
Kada bi se onaj drugi tip žalio što mu nije stigla roba oni bi rekli kako je taj i taj podigao novac ali fora je u tome što taj tip ne postoji nigdje jer ima izmišljeno ime,shvataš sad?
Znaci on je podigao novac a ti ga možeš tražiti po izmišljenom imenu, prezimenu i adresi,....
Jer licnu kartu ne može svatko ponevjeriti ali nekakvu akreditaciju može svatko napraviti pa zbog toga pitam da li se može pokazati akreditacija (vjerovatno nije po propisima ali ako netko kaže kako ima samu tu akreditaciju uzza sebe možda mu zažmure na jedno oko jer ipak je kao dokument sa svime ko licna karta....). Recimo tog mog prijatelja puštaju na utakmice besplatno jer misle da je novinar....
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 11/06/2011 : 22:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

Paka nisam zna da si ovako brutalan..tamo na topicu o americkim stripovima dusa od covika, ne bi mrava zgazia..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 11/06/2011 : 22:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
1euro, mislim da previše komplikuješ sasvimjednostavne stvari, idi na banku u ponedeljak pa ih pitaj dali možeš sa akreditacijom da digneš lovu... uostalom i pasoš i licna se mogu krivotvoriti.... evo ja ti mogu u bosni sredit pasoš, licnu, krštenicu, smrtovnicuu, vojnu knjižicu, diplomu kirurga, sve orginal sa sve orginal pecatima- i to povoljno

Edited by - KRAS on 11/06/2011 22:58:20
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 12/06/2011 : 08:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
quote:

pa slušaj, nije to zajebancija. Recimo jedan moj prijatelj je sam sebi napravio akreditaciju (skinuo neki logotip,izmislio im ei prezime, stavio je svoju sliku ali na izmišljeno ime,žigovao sa pravim žigom (duga prica kako je do njega došao), sve lijepo plastificirao,....ta akreditacije izgleda ko ORIGINAL!
Ima sve podatke ko licna karta, jer je on sve to napisao u tu akreditaciju iako je sve podatke izmislio. Ta akreditacija je PHOTO PRESS i on se služi tom akreditacijom da ide na nogometne utakmice BESPLATNO. Oko vrata stavi fotoaparat, obuce onaj fotografski bezrukavnik u florescentnim bojama( koje se može kupiti na bencinskim stanicama) i stavi tu akreditaciju oko vrata i na ulazima ga puštaju unutra BESPLATNO, jer misle da je novinar za neki sportski list, po nekada ga upišu ali ionako ima lažno ime i prezime,...poanta je u tome što on odlazi besplatno na koncerte, sportska zbivanja,...ma gdje god hoce. Eto, zbog toga pitam da li se može takvom akreditacijom (koja je uradena profesionalno sa slikom, plastificirana, sa žigom,...) dignuti novac na western Unionu, jer on se ionako služi izmišljenim imenom, znaci novac bi stigao na njegovo ime, pokazao bi tu akreditaciju umjesto licn ekarte, na banci vjerovatno ne bi pravili probleme jer on bi imao i tu kodu i im ei prezime pošiljaova i sve to i samo bi "bacili oko na tu akreditaciju" in on bi bez problema mogao uzdignuti novac.
Kada bi se onaj drugi tip žalio što mu nije stigla roba oni bi rekli kako je taj i taj podigao novac ali fora je u tome što taj tip ne postoji nigdje jer ima izmišljeno ime,shvataš sad?
Znaci on je podigao novac a ti ga možeš tražiti po izmišljenom imenu, prezimenu i adresi,....
Jer licnu kartu ne može svatko ponevjeriti ali nekakvu akreditaciju može svatko napraviti pa zbog toga pitam da li se može pokazati akreditacija (vjerovatno nije po propisima ali ako netko kaže kako ima samu tu akreditaciju uzza sebe možda mu zažmure na jedno oko jer ipak je kao dokument sa svime ko licna karta....). Recimo tog mog prijatelja puštaju na utakmice besplatno jer misle da je novinar....

u ovo cisto sumnjam posto to ne bi funkcionisalo ni u Bosni...
Za sve takve dogadjaje da bi kao novinar ili fotograf upao mora tvoj novinski list poslati zahtjev za izdavanjem akreditacije i spisak osoba za koje trazi te akreditacije organizatoru tog dogadjaja...onda organizatori odlucuju kome ce izdati koliko akreditacija...te akreditacije salju ili u tvoj novinski list ili se one preuzimaju na licu mjesta sa licnom kartom...
Na svakom dogadjaju su razlicite akreditacije na kojima je obicno logo organizatora,dogadjaj za koji ta akreditacija vazi kao i natpis po kom osnovu si dobio akreditaciju (press,staff,organizator,tehnicka podrska,itd...) da bi radnici obezbjedjenja znali gdje koga mogu propustiti a koga ne...

Mozda mu je to negdje uspjelo ali eto cisto sumnjam u to
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2011 : 10:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by ponki

quote:

u ovo cisto sumnjam posto to ne bi funkcionisalo ni u Bosni...
Za sve takve dogadjaje da bi kao novinar ili fotograf upao mora tvoj novinski list poslati zahtjev za izdavanjem akreditacije i spisak osoba za koje trazi te akreditacije organizatoru tog dogadjaja...onda organizatori odlucuju kome ce izdati koliko akreditacija...te akreditacije salju ili u tvoj novinski list ili se one preuzimaju na licu mjesta sa licnom kartom...
Na svakom dogadjaju su razlicite akreditacije na kojima je obicno logo organizatora,dogadjaj za koji ta akreditacija vazi kao i natpis po kom osnovu si dobio akreditaciju (press,staff,organizator,tehnicka podrska,itd...) da bi radnici obezbjedjenja znali gdje koga mogu propustiti a koga ne...

Mozda mu je to negdje uspjelo ali eto cisto sumnjam u to

pa sumnjaj ti kako hoceš ali ja sam video slike, koje su on i još neki njegovi drugari iz Srbije, recimo "kolege" po zanimanju FOTOREPORTERI (wanabe) snimili dok su se zajebavali na Marakani. Svi oni navijaju za CZ, i oni su bili vec na nekoliko utakmica. Taj moj prijatelj je iz Slovenije ali su oni drugi iz Beograda pa mi je rekao kako svi imaju ove izmišljene akreditacije i idu unutra bez problema.
A u Sloveniji isto tako ide pomocu ov eakreditacij en arazno razn eevente kao što su koncerti, bio je na koncertu MOBY-a, sada ce ici na Sidhartu,...bio je na nekim lokalnim izborima za miss nekog grada recimo gdje je sjedio za mizu u prvom redu pio i jeo besplatno,....
Onda nam pokaže fotografije koje je napravio (kad vec ima fotoaparat hahaha) ali naravno on to napravi samo za sebe,....
Ponekda ga upišu negdje, da je ušao besplatno ali ionako ima akreditaciju na izmišljeno ime.
A vjerovatno i sam znaš da ovi zaštitari na utakmicama, koncertima,...nisu baš najpametniji momci, tu se radi o nekim honorarcima,koji tamo rade z amale pare i ne znaju oni baš dobro svoj posao i nemaju razlog aako vide tamo nekog fotoreportera,koje ionako puštaju unutra ako su iz Sportskih Novosti, Ekipa,...zašto bi onda sumnjali u nekoga drugoga koji ima istu akreditaciju,....
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/06/2011 : 10:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Pasoš ili licna karta i ništa drugo.

Vec su ti ljudi rekli, a ti se na to nisi ni osvrnuo vec pricaš o lovackim društvima i ulascima na koncert. I posle se cudiš kad te ne uzimaju za ozbiljno...

Na tih 1400€ racunaj još nekih 30-40€ provizije. Kad uplatiš, dobiješ brojni kod koji onda ti pošalješ primaocu i on sa tim kodom i licnim dokumentima ide da podigne pare.

Za ove zlatnike, ne znam zašto uopšte koristiš WU. Zlato je zabranjeno slati poštom, pa je velika verovatnoca da ti ga zaplene.
Jedino da se pošiljka carinski deklariše i isporuci uz potpis.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2011 : 12:39:12  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Pasoš ili licna karta i ništa drugo.

Vec su ti ljudi rekli, a ti se na to nisi ni osvrnuo vec pricaš o lovackim društvima i ulascima na koncert. I posle se cudiš kad te ne uzimaju za ozbiljno...

Na tih 1400€ racunaj još nekih 30-40€ provizije. Kad uplatiš, dobiješ brojni kod koji onda ti pošalješ primaocu i on sa tim kodom i licnim dokumentima ide da podigne pare.

Za ove zlatnike, ne znam zašto uopšte koristiš WU. Zlato je zabranjeno slati poštom, pa je velika verovatnoca da ti ga zaplene.
Jedino da se pošiljka carinski deklariše i isporuci uz potpis.

pa pitam ja, i meni je super ako je stvarno tako da traže ili pasoš ili licnu kartu i da ne može netko sa npr akreditacijom podici novac.
Postavio sam pitanje jer se ne radi o malom novcu i jer me svi upozoravaju da ne vjerujem WU, pa eto zanimalo me zašto.

Inace ne znam zašto misliš da je zlato zabranjeno slati poštom jer pogledaj samo ebay.com, delcampe,....svi ovi ljudi prodavaju zlatnike, nakit,....i šalju putem pošte.
Imaš cak i registrirane shopove kao što je numismatics hungary (odavde sam i ja kupovao), moro.si i puno drugih koji šalju po pošti ( a kako bi inace slali?) i nije nikada bilo problema.
Ja sam nekoliko puta prodao neki nakit na bolha (slovenacki "ebay") i slao po pouzecu i nije bilo nikakvih problema....
Mislim stvarno ne razumijem zašto bi bilo zabranjeno kada svi to rade ( a kako da pošalju drukcije?) nego putem pošte kao i svaku drugu stvar....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2011 : 12:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
ne znam da li znaš ali na zlato se ne placa nikakav porez, recimo zlato cistine 999,9 ne placa se porez, isto tako oni stari anticni zlatnici koji su napravljeni iz cistoga zlata (jer tada nisu davali nikalj i slicno u zlato) isto tako su iz 999,9 a možda i neki niste znali da svi detektori kovina recimo na aerodromu uopšte ne zaznaju ( ne piskaju) na zlato cistine 999,9 jer samo zlato n eprivlaci detektore.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/06/2011 : 12:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ma mislio sam da mora da se deklariše i da se pošiljka osigura. Ne sme da se šalje obicnom poštom, u najobicnijem pismu/paketu.
Ako ti taj pošalje kako treba, onda je šansa da te prevari manja.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2011 : 13:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

Ma mislio sam da mora da se deklariše i da se pošiljka osigura. Ne sme da se šalje obicnom poštom, u najobicnijem pismu/paketu.
Ako ti taj pošalje kako treba, onda je šansa da te prevari manja.

da i djelomicno si bio u pravu UPS,FEDEX, stvarno ne dozvoljavaju slanje zlata poštom ali npr US post Office dozvoljava i evo kako treba poslati (ako nekoga zanima):

http://www.ehow.com/how_8096927_send-gold-bullion.html

Nije loše da se i kod nas provjeri gdje i šta može

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/06/2011 : 16:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Nije loše da TI proveriš gde i šta može, tebi treba.

Koliko je meni poznato, zlato UVEK mora da se carinski deklariše, što ne znaci da se placa carina. Jednostavno, zbog šverca, krada i slicnog.

Kako god, mislim da ti je ovo isuviše rizicno da šalješ 1400€ preko westerna. Neka ti taj pošalje broj racuna i neki ugovor o prodaji, pa mu tako plati. Ovako, velika je šansa da neceš videti to zlato i to sa 1400€ manje u novcaniku.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12613 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2011 : 17:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

quote:

Nije loše da TI proveriš gde i šta može, tebi treba.

Koliko je meni poznato, zlato UVEK mora da se carinski deklariše, što ne znaci da se placa carina. Jednostavno, zbog šverca, krada i slicnog.

Kako god, mislim da ti je ovo isuviše rizicno da šalješ 1400€ preko westerna. Neka ti taj pošalje broj racuna i neki ugovor o prodaji, pa mu tako plati. Ovako, velika je šansa da neceš videti to zlato i to sa 1400€ manje u novcaniku.

da toga se i ja bojim...ma pokušat cu se nešto dogovoriti ali novac tek tako necu slati....
Kontaktirao sam neke druge prodavace na ebay.com i svi šalju putem pošte...recimo jedan mi je ovako odgovorio iz Austrije

Dear Sir,

the postage costs $9, and includes a registered
and insured airmail service (5-7 days if sent within
Europe).

Best regards
Filip / CWTV

tako da kako izgleda svi šalju, a sigurno nitko ništa ne prijavljuje ni ništa i to ebay toleriše....recimo taj Austrijanac ima više od 6000+ pozitivnih komentara a najviše trguje numizmatickim materialom i naravno i zlatnicima,....taj je isto onaj koji je prodavao i one zlatnike 7,79 grama SOLID GOLD iz Kushan Empire,....ali nije to taj o kome pricam za one zlatnike,onaj je iz Argentine
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000