Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40213 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 03/04/2012 : 16:33:58
|
quote: Originally posted by makikatalinic
Vjerujem u pozitivan rezultat, protiv QPR-a je naprosto bio "loš dan", makar je i tu bili stvorenih šansi koje se nisu realizirale. No bilo bi smiješno nakon 7 uzastopnih pobjeda biti nezadovoljan, pogotovo kad pogledamo cijelu ovu sezonu...
Problem je u tome što Arsenal citavu sezonu igra na refule. Prvo se nisu mogli sastati sa pobjedom (u 9.kolu su imali omjer 3 1 5), a onda su zaredali sa 5 u nizu i okliznuli se na Fulham. Onda su u Novu godinu krenuli sa 3 poraza u nizu (Fulham, Swansea, United), remizirali kod Boltona i onda upisali 7 pobjeda u vrlo teškom rasporedu (izmedu ostalih, Sunderland, Everton i Liverpool vani, Tottenham i Newcastle kod kuce). Ovaj poraz od QPR-a bi mogao biti vrlo skup jer je Chelsea podigao formu (valja Arsenalu za koju sedmicu docekati i njih), srezao zaostatak na 5 bodova, a Tottenham ima puno lakši raspored. Arsenal iz domacih utakmica sa Cityjem, Wiganom, Norwichom i Chelseaom treba minimalno 10 bodova za sigurno 4.mjesto, pod pretpostavkom da u gostima kod Wolvesa, Stokea i WBA uzmu makar 5. Sa tih 15 bodova (3 pobjede kod kuce i remi protiv Chelsea, u gostima pobjeda kod Wolvesa i po bod kod Stokea i WBA), Arsenal bi imao 74 boda, 6 više nego prošle sezone kad su imali puno jaci vezni red (Fabregas, Nasri i, da se ne zaboravi, Wilshere). |
Potpis. |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
Posted - 03/04/2012 : 17:08:19
|
S tim da te oscilacije treba malo i precizirati. Pocetni dio sezone je iskljucivo Wengerova greška jer je barem mjesec dana (ako ne i više) zakasnio s pojacanjima koja su odmah uvrštena u prvu momcad i trebalo je malo vremena da se uklope u nacin igre.
Tada su i došle te uzastopne pobjede, ali onda dolazi do dijela sezone kada se nekako poklopilo da smo ostali bez sva 4 beka. Sagna slomio nogu, Jenkinson misteriozno leda ozljedio, Santos potrgao gležanj (ovo zamjeram Wengeru, nije bilo potrebe da igra u zadnjoj utakmici LP kad smo vec osigurali prolaz), a Gibbs je standardno uvijek više s fizioterapeutima i u bolnicama nego na treninzima. To je potrajalo koji mjesec gdje su se ponovno bodovi slabo skupljali, a nije slucajnost da povratkom Sagne i Gibbsa (nakon Uniteda) ponovno se krece s pobjedama.
Naprosto nije lako igrati bez bekova, odnosno u obrani s cetvoricom stopera, Vermaelen to još kako-tako i zna odigrati, ali Djuorou je baš tu poprilicno ispadao. Kasnije pamtim kako su nam i bekove igrali mladi Miquel (takoder stoper zasad upitne kvalitete) i Coquelin (defenzivni veznjak).
Ne želim reci kako su za sve loše rezultate u tom drugom razdoblju sezone krivi nedostatci bekova, ali smatram kako se to u igri osjetilo. Tim više što govorimo o Arsenalu, ofenzivnoj momcadi.
Doduše, treba vidjeti, sada slijedi dio sezone gdje je Arsenal "tradicionalno" poceo padati i kiksati (vec je zadnjih par godina tako), ali nekako ne vjerujem da cemo baš toliko bodova sad gubiti. Tim više što sam vec prije spomenuo kako je momcad tek kasnije se uigrala i uhvatila formu, samim time je ovo i ponešto drugacija sezona od onih prijašnjih gdje smo kao i bili u igri za naslov. Ove sezone je ta bitka puno ranije završila. |
"Velikodušnost bez premca" |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Posted - 03/04/2012 : 19:32:43
|
S tim da te oscilacije treba malo i precizirati. Pocetni dio sezone je iskljucivo Wengerova greška jer je barem mjesec dana (ako ne i više) zakasnio s pojacanjima koja su odmah uvrštena u prvu momcad i trebalo je malo vremena da se uklope u nacin igre.
Tada su i došle te uzastopne pobjede, ali onda dolazi do dijela sezone kada se nekako poklopilo da smo ostali bez sva 4 beka. Sagna slomio nogu, Jenkinson misteriozno leda ozljedio, Santos potrgao gležanj (ovo zamjeram Wengeru, nije bilo potrebe da igra u zadnjoj utakmici LP kad smo vec osigurali prolaz), a Gibbs je standardno uvijek više s fizioterapeutima i u bolnicama nego na treninzima. To je potrajalo koji mjesec gdje su se ponovno bodovi slabo skupljali, a nije slucajnost da povratkom Sagne i Gibbsa (nakon Uniteda) ponovno se krece s pobjedama.
Naprosto nije lako igrati bez bekova, odnosno u obrani s cetvoricom stopera, Vermaelen to još kako-tako i zna odigrati, ali Djuorou je baš tu poprilicno ispadao. Kasnije pamtim kako su nam i bekove igrali mladi Miquel (takoder stoper zasad upitne kvalitete) i Coquelin (defenzivni veznjak).
Ne želim reci kako su za sve loše rezultate u tom drugom razdoblju sezone krivi nedostatci bekova, ali smatram kako se to u igri osjetilo. Tim više što govorimo o Arsenalu, ofenzivnoj momcadi.
Doduše, treba vidjeti, sada slijedi dio sezone gdje je Arsenal "tradicionalno" poceo padati i kiksati (vec je zadnjih par godina tako), ali nekako ne vjerujem da cemo baš toliko bodova sad gubiti. Tim više što sam vec prije spomenuo kako je momcad tek kasnije se uigrala i uhvatila formu, samim time je ovo i ponešto drugacija sezona od onih prijašnjih gdje smo kao i bili u igri za naslov. Ove sezone je ta bitka puno ranije završila.
Slažem se sa svim što si napisao. Tacno je da je ekipa kasno sklopljena i da je poslije ubijana povredama, prvenstveno defanzivaca. Bilo bi dobro napraviti statistiku ucinka Arsenalove odbrane bez Vermaelena i/ili Sagne. Vjerovatno bi neka detaljnija analiza pokazala i Walcottov znacaj za tim obzirom da je u oba odlicna perioda Arsenala Theo Forrest Gump bio jedan od kljucnih igraca.
Za razliku od prethodnih sezona, cini mi se da ovaj Arsenal ima malo više psihicke stabilnosti. Prošlih sezona bi se raspali cim se vežu dva poraza (kao protiv Milana i Sunderlanda ove sezone), ove sezone su skupili glave. Imali su i više srece nego u nekim ranijim godinama, kod Liverpoola su mogli doživjeti potop u prvom poluvremenu, kod Evertona je poništen gol Drenthea... |
Potpis. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 04/04/2012 : 01:32:53
|
Bivši napadac Liverpula Džon Oldridž iskoristio je priliku da istakne kako je trenutna forma ekipe katasrofalna i da navijaci moraju pognute glave da hodaju ulicom zbog sramote koju im prireduju prvotimci "Redsa".
Liverpul se trenutno nalazi u najlošijoj seriji u Premijer ligi još od 1953. godine pošto je tim Kenija Dalgliša nanizao šest poraza u prethodnih sedam meceva i preti mu selidba u donji deo tabele ukoliko se loši rezultati nastave.
"Osvojiti osam poena od mogucih 36 od pocetka kalendarske godine je skandalozno. To je forma koja odlikuje timove u borbi za opstanak. Liverpul postaje tema za podsmeh i to je nedopustivo. Biti navijac Liverpula u ovom trenutku je velika sramota" istakao je nakadašnji napadac tima sa "Enfilda".
On se osvrnuo na rad menadžera Kenija Dalgliša ali problem Liverpula iskljucivo vidi u pristupu igraca koji su trenutno deo tima. Njihov odnos prema grbu sramotan je za poiomanje Džona Oldridža.
"Možete okriviti struku za loše rezultate ali mislim da le odnos igraca problem u ovom trenutku. Placeni su ogromnim sumama novca a za uzvrat ne pružaju nikakvo dobro klubu. Potrebno je da što pre shvate koliko su srecni što brane boje ovako velikog kluba i da pocnu da pružaju mnogo bolje partije, inace njihove karijere nece još dugo trajati na Enfildu" konstatovao je Oldridž.
Liverpul je ove sezone osvojio Liga Kup i nalazi se u polufinalu FA Kupa, dok se borba za mesto u Premijer ligi koje naredne sezone vodi u LŠ završila za ekipu Kenija Dalgliša pošto je poraz od Njukasla do kraja osujetio sva nastojanja da se dode do tog cilja. |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 04/04/2012 : 14:31:40
|
quote: Originally posted by Heyoka
Doduše, treba vidjeti, sada slijedi dio sezone gdje je Arsenal "tradicionalno" poceo padati i kiksati (vec je zadnjih par godina tako), ali nekako ne vjerujem da cemo baš toliko bodova sad gubiti. Tim više što sam vec prije spomenuo kako je momcad tek kasnije se uigrala i uhvatila formu, samim time je ovo i ponešto drugacija sezona od onih prijašnjih gdje smo kao i bili u igri za naslov. Ove sezone je ta bitka puno ranije završila.
Slažem se sa svim što si napisao. Tacno je da je ekipa kasno sklopljena i da je poslije ubijana povredama, prvenstveno defanzivaca. Bilo bi dobro napraviti statistiku ucinka Arsenalove odbrane bez Vermaelena i/ili Sagne. Vjerovatno bi neka detaljnija analiza pokazala i Walcottov znacaj za tim obzirom da je u oba odlicna perioda Arsenala Theo Forrest Gump bio jedan od kljucnih igraca.
Za razliku od prethodnih sezona, cini mi se da ovaj Arsenal ima malo više psihicke stabilnosti. Prošlih sezona bi se raspali cim se vežu dva poraza (kao protiv Milana i Sunderlanda ove sezone), ove sezone su skupili glave. Imali su i više srece nego u nekim ranijim godinama, kod Liverpoola su mogli doživjeti potop u prvom poluvremenu, kod Evertona je poništen gol Drenthea...
Pa da, meni se generalno svida ova sadašnja momcad i uz par "preinaka" bi se mogao iduce sezone pokušati koji trofej uloviti (konacno, jel), ne vjerujem kako ce se ponoviti ovo ljeto jer više-manje statusi igraca su definirani, s tim da ne zaboravljam kako treba rješiti Van Persijev status. Iskreno se nadam kako ce klub po ovom pitanju probiti neke svoje limite koji su dosad postojali i zadržati Robina u klubu. Od ostalih ne vjerujem da ce biti nekih znacajnih odlazaka, dakle ako momcad ostane na okupu uz 2-3 kvalitetna pojacanja (po mogucnosti što prije) mislim da ipak necemo gledati pocetak sezone poput ovoga što znaci i više osvojenih bodova.
No da se vratim na ovo zašto mi se svida momcad, upravo to što si rekao, konacno se za razliku od proteklih godina vidjelo ponešto karaktera u igracima, a i ona je ipak ove sezone dobro procišcena od igraca koji ga nisu imali - pocevši od Fabregasa.
Nemam ništa protiv Cesca, dapace, nakon odlaska iz Arsenala citao sam svakakve gluposti izrecene na njegov racun, on je neosporivo uvijek bio i biti ce kvalitetan igrac. Drugi je par rukava što nije baš bio kapetan za Arsenal kakvog je momcad trebala. Neznam hoce li Van Persie biti iduce sezone u Arsenalu, ali znam da je ove sezone pokazao kako je pravi kapetan.
Drago mi je da si i spomenuo Walcotta, on iz nekih razloga takoder ponekad zna biti na piku navijaca, što ne razumijem previše. Nije Theo najbolji igrac na svijetu, ali siguran sam u ovo što kažeš, njegov doprinos ove sezone takoder nije beznacajan. |
Edited by - makikatalinic on 04/04/2012 14:32:51 |
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Posted - 04/04/2012 : 17:06:07
|
Van Persie nije jedini ciji ugovor istice u junu 2013.godine. Koliko znam, isto stanje je i sa Walcottom.
Šta god mislili o Cescu kao lideru, cinjenica je da je Arsenal bio puno uspješniji sa njim nego bez njega. Da je igrao finale Carling Cupa, vjerovatno bi Arsenalova suša završila još u februaru 2011.godine. Falio mu je prošlih godina Arteta u sredini. |
Potpis. |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 04/04/2012 : 23:04:02
|
Van Persie nije jedini ciji ugovor istice u junu 2013.godine. Koliko znam, isto stanje je i sa Walcottom.
Šta god mislili o Cescu kao lideru, cinjenica je da je Arsenal bio puno uspješniji sa njim nego bez njega. Da je igrao finale Carling Cupa, vjerovatno bi Arsenalova suša završila još u februaru 2011.godine. Falio mu je prošlih godina Arteta u sredini.
Cini mi se da su s Walcottom vec napravljeni pomaci u pregovorima vezanim za novi ugovor, naime on za razliku od Robina nije "odgodio" razgovore za ljeto.
Dakle, vrlo izgledan potpis. No svakako da je uvijek sve otvoreno.
No na poziciji krila vec imamo par igraca, tako da Walcottov eventualni odlazak ne bi bio udarac u usporebdi s Van Persijem. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30894 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 07/04/2012 : 17:28:37
|
Jelavic dao 2 gola zasad, je radije gledao Southampton-Portsmouth 2:2 od Sunderlanda i Tottenhama, i pogodio :-) |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40213 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 07/04/2012 : 17:35:21
|
Ja gledao Sanderlend.. Smorio se... Lose igra Totenhem.. Gledam foliranje van der Varta i Bejla... Kada su se borili za prvo mesto trcali su i borili se za svaku loptu a sada se zajebavaju na terenu.. Muka mi je od takvih igraca... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Posted - 07/04/2012 : 18:34:21
|
quote: Originally posted by radulovic marko
A kako je igrala Kenijeva paklena masina......Ne stize da gledam ,bas mi krivo ....
Uobicajena utakmica Liverpoola. Nije im priznat gol kod 0:0, pogodili su triput precku/stativu, možda je bio i jedan penal za Redse kod 0:1. Na kraju, 1:1 protiv užasne Aston Ville.
Skandalozno sudenje i na utakmici Chelsea-Wigan, domaci došli do pobjede zahvaljujuci dva gola iz ofsajda. |
Potpis. |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 07/04/2012 : 19:04:45
|
Inace, Liverpool ove sezone došao na brojku 28 (cini mi se) što se tice broja pogodenih stativa/precki.
Impresivno :-) |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Posted - 07/04/2012 : 19:05:36
|
quote: Originally posted by radulovic marko
A kako je igrala Kenijeva paklena masina......Ne stize da gledam ,bas mi krivo ....
Uobicajena utakmica Liverpoola. Nije im priznat gol kod 0:0, pogodili su triput precku/stativu, možda je bio i jedan penal za Redse kod 0:1. Na kraju, 1:1 protiv užasne Aston Ville.
Skandalozno sudenje i na utakmici Chelsea-Wigan, domaci došli do pobjede zahvaljujuci dva gola iz ofsajda.
Da, šteta za Chelseajeve bodove, ali eto, još jedan razlog više radi kojeg Arsenal sutra mora pobjediti (ili barem iks koji me ne bi zadovoljio). |
|
|
Heyoka
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4913 Posts
Posted - 07/04/2012 : 19:24:06
|
Inace, Liverpool ove sezone došao na brojku 28 (cini mi se) što se tice broja pogodenih stativa/precki.
Impresivno :-)
Nisu ni tu prvi. City je pogodio više, oko 40. |
Potpis. |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 07/04/2012 : 20:59:23
|
Chelsea danas oba gola iz ociglednih ofsajda. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16375 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 07/04/2012 : 22:44:17
|
Jadan Vigan. Mnogo ih gotivim, ali ih konstantno prati neka nepravda i nesreca. A golcinu je zabio onaj crnja |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
Edited by - Caleb on 07/04/2012 22:44:54 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 07/04/2012 : 23:39:33
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja gledao Sanderlend.. Smorio se... Lose igra Totenhem.. Gledam foliranje van der Varta i Bejla... Kada su se borili za prvo mesto trcali su i borili se za svaku loptu a sada se zajebavaju na terenu.. Muka mi je od takvih igraca...
gledah ovu i ja loša utakmica prebacit cu na primeru da pogledam malo pravog nogometa šalu na stranu, Tottenam prelako ispušta bodove (btw. kao da ih nije ni briga), moglo bi im se to osvetiti ako ne izbore LP sljedece godine |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 07/04/2012 : 23:46:48
|
Moje misljenje je da ce Arsenal, Celzi i Njukasl voditi borbu za preostala dva mesta. Totenhem je bas, bas pao u formi. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 07/04/2012 : 23:49:01
|
quote: Originally posted by johnhartson
Moje misljenje je da ce Arsenal, Celzi i Njukasl voditi borbu za preostala dva mesta. Totenhem je bas, bas pao u formi.
More, kako je Njukasl krenuo...
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 08/04/2012 : 00:38:58
|
Jelavic trpa i dalje. Chelsea, ja ne znam na koju se mošu oni stalno izvlace... i onda se usuduju optuživati suce. Mogu biti sretni ako osvoje cetvrto mjesto, i ako ih barce ne torpedira ukupno 5-6 razlike. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
|
Topic |
|