Neman šta znacajno nadodat temi, al volim motive toga vrimena, zastave, tekstove o životu u to vrime i slicno. Imam doma jedan super poster o gradanskom ratu, probat cu ga nac pa slikat, baš super izgleda
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
No, upravo citam nesto da je puno fenijanskog sljama ratovalo za Uniju (valjda su nudili jeftiniji krompir), tako da, mozda i razmotrim za koga retroaktivno da navijam ovde :D
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
baš sam neki dan poceo da se zanimam za južnjake prije sam ih nešto kao mrzio ali posljednjih dana citam po raznim sajtovima... dosta južnjaka se i danas ponosi svojim pretcima koji su ucestvovali u ratu ne vole baš sjevernjake žale se na poreze tvrde da vecina hrabrih vojnika i danas dolazi s juga navodeci kakve statistike o medaljama u US ARMY
pravo zanimljiva tema... mada sam cuo da su i prvi koncentracioni logori bili u americi za vojne zarobljenike
Originally posted by zeljko pravo zanimljiva tema... mada sam cuo da su i prvi koncentracioni logori bili u americi za vojne zarobljenike
Ako misliš na južnjacki "Andersonville", bio je to zarobljenicki logor a ne koncentracijski, ali bio je na zlu glasu, jer je u nekih godinu dana, koliko je postojao, uglavnom zbog lošeg tretmana ali i nekih objektivnih ratnih okolnosti (npr. nestašice hrane i lijekova) u njemu pomrlo oko 12 tisuca sjevernjackih zarobljenika. Inace, ako se ne varam konc-logore su izmislili Englezi u Burskim ratovima na prijelazu stoljeca. Ali ne treba skretati s ove zanimljeve teme Americkog gradanskog rata.
No, upravo citam nesto da je puno fenijanskog sljama ratovalo za Uniju (valjda su nudili jeftiniji krompir), tako da, mozda i razmotrim za koga retroaktivno da navijam ovde :D
Irci su dolazili u Ameriku i ako nisu imali 300 dolara bili su unovaceni. Bande New Yorka vam to odlicno tematiziraju kao i ona pobuna na kraju. To je bio stvarni dogadaj.
Originally posted by zeljko pravo zanimljiva tema... mada sam cuo da su i prvi koncentracioni logori bili u americi za vojne zarobljenike
Ako misliš na južnjacki "Andersonville", bio je to zarobljenicki logor a ne koncentracijski, ali bio je na zlu glasu, jer je u nekih godinu dana, koliko je postojao, uglavnom zbog lošeg tretmana ali i nekih objektivnih ratnih okolnosti (npr. nestašice hrane i lijekova) u njemu pomrlo oko 12 tisuca sjevernjackih zarobljenika. Inace, ako se ne varam konc-logore su izmislili Englezi u Burskim ratovima na prijelazu stoljeca. Ali ne treba skretati s ove zanimljeve teme Americkog gradanskog rata.
za engleze si u pravu, a za loše stanje logora treba okriviti sjevernjake jer su blokadom uništili dovod zaliha Jugu.
Ja sam kao klinac gledajuci filmove, citajuci stripove i knjige s tom tematikom uvijek bio za sjevernjake, dok danas pokušavam na te dogadaje gledati neutralno. Imam gomilu knjiga sa zanimljivim slikama (ilustracijama) o tom ratu, pokušat cu nešto od toga staviti ovdje, ali danas i sutra ne stignem.
...glede Iraca, puno ih je ratovalo i na strani Juga (vidi film "Gods & Generals"), dojmljiva je scena u kojoj se u jednoj bitci susrecu Irci na suprotnim stranama.
Ja sam kao klinac gledajuci filmove, citajuci stripove i knjige s tom tematikom uvijek bio za sjevernjake, dok danas pokušavam na te dogadaje gledati neutralno. Imam gomilu knjiga sa zanimljivim slikama (ilustracijama) o tom ratu, pokušat cu nešto od toga staviti ovdje, ali danas i sutra ne stignem.
Znaš li možda gdje mogu nabaviti filmove Bogovi i Generali te Gettysburg jer mi je video kazedta izlizana i malo šteka, a htio bih ga imati ako je moguce na DVD-u.
...glede Iraca, puno ih je ratovalo i na strani Juga (vidi film "Gods & Generals"), dojmljiva je scena u kojoj se u jednoj bitci susrecu Irci na suprotnim stranama.
I ja vise pamtim Irce kao juznjake zahvaljujuci Peckinpahovom Major Dundeeju.
Moj omiljeni civil war film je bez sumnje Glory.
pošto smo svi mi ovdje stripo-filo ljupci preporucam strip Joan Hex, a nedavno su snimili i film. Hex je prema stripu covjek koji je slucajno upucao Stonewall Jacksona.
Uvijek zanimljiva tematika, a ja mislio da su naslovi i rasprave ovog tipa zabranjene na ovom forumu...viš viš ko bi reko
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Ti budi dobar ako ne želiš da tvoja faca nade mjesto na konjaniku Unije
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Originally posted by bjelolasica Ne citiraj mi tog tipa.
Originally posted by Zlotvor A budi i ti dobar da ne bi tvoja zauzela misto Lincolnove buljare
Zlotvore, pa ovo je kompliment, samo daj, oduvijek sam se divio cici Abrahamu
Ti ceš i dalje bit konjanik Unije
Zapravo, tradicija moje obitelji jest da su konjanici i konjogojci Sicaš se da si me prozva "konjokradicom" jednom, a? + Više bi volia bit neki Komanc, divljak, a ne neki vojnicic...
Ako ne želiš ubrzo upoznati presvjetlog cicu preporucam ti da zašutiš.
Još jedan simpatizer Unije c c c Pa kolko vas ima??
Zapravo, tradicija moje obitelji jest da su konjanici i konjogojci Sicaš se da si me prozva "konjokradicom" jednom, a? + Više bi volia bit neki Komanc, divljak, a ne neki vojnicic...
Sicam se sicam Dal ovime izražavaš želju da tvoja faca završi na tijelu konja ili?
Sve ce paro sredit Zlotvore, samo reci