Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/07/2011 : 18:54:09
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by lwood
e kad si vec spomenia Mississippi ta je država zanimljiva jer je u njoj najveci postotak onih protiv gay brakova u USA (85% po anketi) a s druge strane marihuana je dekriminalizirana
Dekriminalizirana, ali nije legalizirana, dakle tretira se kao prekršaj, placa se globa ili tako nešto. A na zastavi Georgije lijepo piše: "In God we trust." No vratimo se na temu Americkog gradanskog rata... Imam mnoštvo zanimljivih ilustracija i karata vezanih za to, pomalo cu ih stavljati ovdje. Uskoro slijedi prikaz odora vojske Konfederacije...
u svakom slucaju "konzervativni Mississippi" je liberalniji po tom pitanju od mnogih država. pogledaj onu kartu u zatvorenom topicu. a ovo za Georgiu san lipo napisa kombinacija. prva zastava Konfederacije-
kao podloga |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 17/07/2011 : 18:56:16
|
7 tvornih država (zvjezdice)koje su proglasile Konfederaciju. na zastavi Georgie ih je 13 . 13 kolonija,a može i 13 konfederacijskih država.(ovih 11 + Kentucky i Missouri) |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 17/07/2011 : 19:01:16
|
zastava Južne Karoline prilikom secesije:
u sijecnju 1861. prihvacena ova zastava:
Mississippi:
Florida:
Alabama: (ova mi je najbolja,cak san je drža ka avatar jedno vrime ) prednja strana:
i "poledina":
Georgia: (neslužbena)
Louisiana:
Texas:
Virginia:
Arkansas:
Sjeverna Karolina:
Tennessee:
|
Edited by - lwood on 17/07/2011 19:26:04 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 17/07/2011 : 19:06:34
|
7 tvornih država (zvjezdice)koje su proglasile Konfederaciju. na zastavi Georgie ih je 13 . 13 kolonija,a može i 13 konfederacijskih država.(ovih 11 + Kentucky i Missouri)
Samo Kentucky i Missouri nisu pristupili Konfederaciji, iako robovlasnicke države ostale su u Uniji, ali to je malo složenija prica, Jug ih je svojatao zbog brojnih pristalica koje je tamo imao. Kod Missourija tamošnji guverner je bio za odcijepljenje, ali lokalni Kongres je bio protiv, premda su tamo kojekakve igre igrane, mislim da su Sjevernjaci tu malo izmanipulirali stvari kako bi dobili vecinu u skupštini Missourija... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 17/07/2011 : 19:07:52
|
quote: Originally posted by dsormaz1
7 tvornih država (zvjezdice)koje su proglasile Konfederaciju. na zastavi Georgie ih je 13 . 13 kolonija,a može i 13 konfederacijskih država.(ovih 11 + Kentucky i Missouri)
Samo Kentucky i Missouri nisu pristupili Konfederaciji, iako robovlasnicke države ostale su u Uniji, ali to je malo složenija prica, Jug ih je svojatao zbog brojnih pristalica koje je tamo imao. Kod Missourija tamošnji guverner je bio za odcijepljenje, ali lokalni Kongres je bio protiv, premda su tamo kojekakve igre igrane, mislim da su Sjevernjaci tu malo izmanipulirali stvari kako bi dobili vecinu u skupštini Missourija...
da. pa poznata je šema da je u Kentackyiju bija "gradanski rat u gradanskom ratu" |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 17/07/2011 : 19:34:30
|
Prva službena zastava Konfederacije, u uporabi od ožujka 1861. do svibnja 1863.
Druga službena zastava Konfederacije od svibnja 1863. do ožujka 1865.
Treca službena zastava Konfederacije od 4.ožujka 1865., dakle samo mjesec dana prije sloma Juga.
Mornaricka zastava Konfederacije (Navy Jack), u uporabi od 1863. Ova zastava je postala opcenito poznata kao simbol Juga.
Ratna zastava Konfederacije, poznata kao “Southern Cross”.
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 17/07/2011 : 19:48:09
|
Južnjacka podmornica "Hunley" (duga oko 12 metara) izgradena u Mobileu (Alabama), porinuta u srpnju 1863. 17.veljace 1864. izvela je prvi podmornicki napad u povijesti kad je kod Charlestona (Južna Karolina) uspjela potopiti sjevernjacki brod "Housatonic". Na povratku desio se kvar pa je potonula. Utopilo se svih 8 clanova posade. |
Edited by - dsormaz1 on 17/07/2011 20:41:34 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 17/07/2011 : 20:42:06
|
Bitka kod Gettysburga (1.7.-3.7.1863.)
Sjever: 3.155 poginulih, 14.531 ranjenih, 5.369 zarobljenih i nestalih =ukupni gubici 23.055 vojnika. Jug: 4.708 poginulih, 12.693 ranjenih, 5.830 zarobljenih i nestalih =ukupni gubici 23.231 vojnik. |
Edited by - dsormaz1 on 17/07/2011 20:50:05 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 08:59:28
|
baš bi volio vidit šta bi lwood odabrao prije 150 godina, brat pamuk na jugu i bit roba, ili radit u tvornici na sjeveru, moguce i u gorim uvjetima nego ovi na jugu, pa kad ti dopizdi otic na zapad ni jedno ni drugo nije primamljivo, ali na jugu si u paketu dobio i mogucnost da ti djecu prodaju negdje drugo, ili ženu, ako su ti uopce dozvolili da ih imaš i pun kurac mi je tog obožavanja juga, romanticno je to, scarlet o'hara, general lee, david protiv golijata, imperijalisticki sjever, južnjacki dišpet i sve to tako, i vjerojatno ima nešto privlacno u tome, ali ne treba zbog toga zaboraviti da su ti ljudi držali robove, trgovali njima na pijacama, neki su bili humaniji prema njima, a neki su ih maltretirali, i smiješno mi je da se tu usporeduje osobni rob kojeg je njegov vlasnik obukao u odijelo (zbog sebe), s radnicima koje su kapitalisti isto tako izrabljivali, ali im nisu kupovali odijela... ah, kako su ti robovlasnici kuul, i ja bi jednoga za sebe bi li i lwood |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 18/07/2011 : 14:35:07
|
quote: Originally posted by ken2 i pun kurac mi je tog obožavanja juga, romanticno je to, scarlet o'hara, general lee, david protiv golijata, imperijalisticki sjever, južnjacki dišpet i sve to tako, i vjerojatno ima nešto privlacno u tome
Lwood, stari romanticar Ma bio im je isti vrag, na sjeveru ili jugu, pušili su u svakom slucaju. A prije 150 godina neki stari bijeli prdonje su svoje robove oblacili u odijela, isto kako danas neka tamo Paris Hilton oblaci svoju civauvu u haljinice... dal bi lwood volio da ga gospodar oblaci u odijela ili haljinice? |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 18/07/2011 : 16:00:32
|
quote: Originally posted by ken2
baš bi volio vidit šta bi lwood odabrao prije 150 godina, brat pamuk na jugu i bit roba, ili radit u tvornici na sjeveru, moguce i u gorim uvjetima nego ovi na jugu, pa kad ti dopizdi otic na zapad ni jedno ni drugo nije primamljivo, ali na jugu si u paketu dobio i mogucnost da ti djecu prodaju negdje drugo, ili ženu, ako su ti uopce dozvolili da ih imaš i pun kurac mi je tog obožavanja juga, romanticno je to, scarlet o'hara, general lee, david protiv golijata, imperijalisticki sjever, južnjacki dišpet i sve to tako, i vjerojatno ima nešto privlacno u tome, ali ne treba zbog toga zaboraviti da su ti ljudi držali robove, trgovali njima na pijacama, neki su bili humaniji prema njima, a neki su ih maltretirali, i smiješno mi je da se tu usporeduje osobni rob kojeg je njegov vlasnik obukao u odijelo (zbog sebe), s radnicima koje su kapitalisti isto tako izrabljivali, ali im nisu kupovali odijela... ah, kako su ti robovlasnici kuul, i ja bi jednoga za sebe bi li i lwood
ajde malo bolje prouci tematiku pa se onda javi za diskusiju. Fala lipa |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 18/07/2011 : 16:01:10
|
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by ken2 i pun kurac mi je tog obožavanja juga, romanticno je to, scarlet o'hara, general lee, david protiv golijata, imperijalisticki sjever, južnjacki dišpet i sve to tako, i vjerojatno ima nešto privlacno u tome
Lwood, stari romanticar Ma bio im je isti vrag, na sjeveru ili jugu, pušili su u svakom slucaju. A prije 150 godina neki stari bijeli prdonje su svoje robove oblacili u odijela, isto kako danas neka tamo Paris Hilton oblaci svoju civauvu u haljinice... dal bi lwood volio da ga gospodar oblaci u odijela ili haljinice?
ovo je vec vridanje |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/07/2011 : 17:02:23
|
baš bi volio vidit šta bi lwood odabrao prije 150 godina, brat pamuk na jugu i bit roba, ili radit u tvornici na sjeveru, moguce i u gorim uvjetima nego ovi na jugu, pa kad ti dopizdi otic na zapad ni jedno ni drugo nije primamljivo, ali na jugu si u paketu dobio i mogucnost da ti djecu prodaju negdje drugo, ili ženu, ako su ti uopce dozvolili da ih imaš i pun kurac mi je tog obožavanja juga, romanticno je to, scarlet o'hara, general lee, david protiv golijata, imperijalisticki sjever, južnjacki dišpet i sve to tako, i vjerojatno ima nešto privlacno u tome, ali ne treba zbog toga zaboraviti da su ti ljudi držali robove, trgovali njima na pijacama, neki su bili humaniji prema njima, a neki su ih maltretirali, i smiješno mi je da se tu usporeduje osobni rob kojeg je njegov vlasnik obukao u odijelo (zbog sebe), s radnicima koje su kapitalisti isto tako izrabljivali, ali im nisu kupovali odijela... ah, kako su ti robovlasnici kuul, i ja bi jednoga za sebe bi li i lwood
ajde malo bolje prouci tematiku pa se onda javi za diskusiju. Fala lipa
eto ti karte, bitke, generali, zastave, tu si autoritet, priznajem ali daj, bogati, prestani pricat kako je ta stvar s robovima tako bezazlena, a napricao si gluposti: ...pa zašto nisu više bježali ako im je bilo loše... radnicima na sjeveru je bilo gore ... pa vidi kako su obuceni, dobro je paro primjetio, ko pudlice |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:26:22
|
ajde malo bolje prouci tematiku pa se onda javi za diskusiju. Fala lipa
eto ti karte, bitke, generali, zastave, tu si autoritet, priznajem ali daj, bogati, prestani pricat kako je ta stvar s robovima tako bezazlena, a napricao si gluposti: ...pa zašto nisu više bježali ako im je bilo loše... radnicima na sjeveru je bilo gore ... pa vidi kako su obuceni, dobro je paro primjetio, ko pudlice
naprica san povijesne cinjenice,to šta se tebi ne svidaju tvoj problem. uostalom da si pažljivije cita ona slika je snimljena 1875. 10 godina NAKON rata.
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:35:46
|
Veliki Južnjaci su obožavali svoje crne sluge, a još su ih više zavoljeli nakon što su se strijeznili i skužili da su popušili rat. Tada su osnovali ovu grupu potpore svojoj crnoj braci..
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan
Nadasve veliki ratnici i ljudine ti Južnjaci |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:42:42
|
quote: Originally posted by lwood slika je snimljena 1875. ,dakle 10 godina nakon rata . zašto je taj bivši rob osta s "mrskin bivšin robovlasnikon" i usto potpredsjednikom Konfederacije? Osobom kojoj su ukinuta politicka prava kao jednom od voda pobune protiv USA" ?
Zato jer bi inace završio na hrastu |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:47:22
|
a sad nastavljamo s temom :
glasanje o secesiji po državama:
Južna Karolina : ZA: 169 PROTIV:0 (uvjerljivo najbolji rezultat )
Mississippi: ZA: 84 PROTIV: 15
Florida: ZA: 62 PROTIV: 7
Alabama: ZA: 61 PROTIV: 39
Georgia: ZA: 346 PROTIV: 42
Louisiana: ZA: 112 PROTIV 17
Texas ZA: 166 PROTIV:8 (na referendumu 25% glasalo protiv)
4 države koje su se prikljucile Konfederaciji nakon napada na fort Sumter(12.04.1861.) i Lincolnovog naknadnog poziva dobrovoljcima (15.04.1861.)
Virginia: ZA: 88 PROTIV: 55 (ratificirano referendumom sa 132201 protiv 37451)
Arkansas: ZA: 65 PROTIV:5
Tennessee: ZA: 46 PROTIV:21 (Senat 20:4,referendum 104471 protiv 47183)
Sjeverna Karolina: ZA 112 PROTIV 0 (ovde je važno napomenit da je prvi pokušaj odvajanja ove države propa sa samo 39 glasova ZA i cak 81 glasom PROTIV) takoder i na referendumu sa 46672 glasa ZA i 47323 protiv. Situacija nakon 12.04. je potpuno izmijenila stanje stvari,odnosno otvoreno gurnila ove 4 države protiv Unije.(pogotovo je to vidljivo u ovom slucaju ) |
Edited by - lwood on 18/07/2011 17:48:35 |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:49:26
|
|
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:52:46
|
ta se zastava koristi za sve i svašta. ne može se stavljat da predstavlja iskljucivo rasizam niti joj je to bila svrha. uostalom imamo dosta evropskih i balkanskih primjera da ih sad ne spominjem.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:53:26
|
quote: Originally posted by lwood slika je snimljena 1875. ,dakle 10 godina nakon rata . zašto je taj bivši rob osta s "mrskin bivšin robovlasnikon" i usto potpredsjednikom Konfederacije? Osobom kojoj su ukinuta politicka prava kao jednom od voda pobune protiv USA" ?
Zato jer bi inace završio na hrastu
gluposti |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:54:47
|
|
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Posted - 18/07/2011 : 17:57:42
|
šta je on bitan za ovu temu? posli svakog rata imaš extremista koji pokupe najradikalnije elemente.
|
|
|
Topic |
|
|
|