Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 19/08/2011 : 22:15:09
|
Narode, ko se razume u ove zajebancije oko nivoa ucenja jezika i testiranja da mi malo pojasni sve???
Treba da nablebam nemacki do B2 nivoa ili C1, pa mi treba malo pojasnjenje oko svega toga.. Jel' neko polagao itd... Sada sam tek u preliminarnoj fazi raspitivanja pa bi mi saveti dobro dosli...
Dalje, koje su skole dobre, najbolje za to, kakvi programi itd.. Da li je moguce to spremati privatno pa samo prijaviti polaganje? Koliko od prilike kostaju kursevi, koliko polaganja....
Sve je dobro doslo.. I koja je realna procena savladavanja nemackog do tih nivoa polazeci od nule...
|
Patricia hic mea totus mundus est |
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4099 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/08/2011 : 22:27:38
|
C1 nivo nema šanse da dostigneš a da ne živiš na govornim podrucju tog jezika. Ja sam C1+, a živim ovde 17 godina...
U francuskom sam B1 a citam novine i stripove na tom jeziku. B2 znaci odlicno razumevanje i tecnu konverzaciju.
Raspitaj se malo, ali nivoi koji ti trebaju traže intezivnu nastavu i dosta ucenja. Nikakvi CDi, knjige i slicno ti tu nece pomoci. Do nivoa B1 možda.;-)
Puno uspeha! |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 19/08/2011 : 22:40:42
|
Sawicu nemacki jezik je poprilicno tezak,pogotovo ako se ranije nisi sretao sa njim tesko ces savladati.Nije engleski pa da svi natucaju nesto preko filmova i televizije.Ja sam nemacki ucio u skoli i ne znam ni da beknem ali to su neke druge stvari,nije me nikad zanimao.Ali da je tezak tezak je. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 20/08/2011 : 10:24:39
|
Jebes njemacki , Switcher deutsch je zakon |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 20/08/2011 : 10:32:12
|
quote: Originally posted by manhunter
C1 nivo nema šanse da dostigneš a da ne živiš na govornim podrucju tog jezika. Ja sam C1+, a živim ovde 17 godina...
U francuskom sam B1 a citam novine i stripove na tom jeziku. B2 znaci odlicno razumevanje i tecnu konverzaciju.
Raspitaj se malo, ali nivoi koji ti trebaju traže intezivnu nastavu i dosta ucenja. Nikakvi CDi, knjige i slicno ti tu nece pomoci. Do nivoa B1 možda.;-)
Puno uspeha!
Au bokte... Znaci muka... Primas me u goste kada dostignem B1.. Ne, stvarno.. To moram savladati, ti znas zbog cega... Sad, kako.. To je pitanje.. Ucio sam ja to 4 godine u osnovnoj, i 4 u srednjoj ali veze sa vezom nemam.. Osim Ich bin ne znam nista... |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 20/08/2011 : 11:16:16
|
A jebi ga, posle 8 godina ucenja ti je valjda nešto ostalo u glavi...:)
Pocni polako, sa knjigama i slicnim, a posle ceš vec morati na neki intezivni tecaj. Vec te zamišljam kao Jataganac kad je ucio nemacki.:-))) |
|
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 20/08/2011 : 11:57:18
|
quote: Originally posted by sawitch
Ucio sam ja to 4 godine u osnovnoj, i 4 u srednjoj ali veze sa vezom nemam.. Osim Ich bin ne znam nista...
Osam godina skolskog ucenja i nista, a sada hoces da savladas jezik u nekoliko kurseva?! Sretno |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 20/08/2011 : 13:45:14
|
Ja sam ucio nemacki 10 godina u skoli, 6+4. U pocetku sam imao entuzijazam za ovaj jezik, koji je brzo popustio jer sam i ja postao nevoljan da ucim :D Ide s godinama...elem kasnije ja za cca 6 meseci naucim holandski intenzivnim kursom i ono malo nemackog sto sam znao mi se zabaguje. Ali otkako sam se vratio u Srbiju, posao me naneo na Bundesligu vise puta, pa gledaj malo Premiere tj. Sky Deutschland, pa ORF, pa ovo pa ono i odjednom, cek stani, ja razumem ove frajere...i pisani razumem...tako da imam solidno pasivno znanje nemackog (cak sam i u Munchenu i Berlinu stigao da komuniciram na rudimentarnom nivou, vise ja njih razumem nego oni mene al boze moj). Da sad imam vremena da se pozabavim time, brzo bih stigao na neki konverzacijski nivo...
...al mi se jebe. Samo napred Sawitchu, imas moju podrsku. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 20/08/2011 : 16:51:15
|
nema boljeg resenja od da odes u Njemacku na 3 meseca, ili pola godine, just to be sure naucis jezik ko bombona, a mos i da zaradis neki dinar |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 20/08/2011 : 17:55:32
|
Naucice Sawitch nemacki.. Videcete vi... :)
A ove zajebancije oko troskova??? Zna li ko vise nesto o tome??? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 20/08/2011 : 18:12:48
|
Bolje ti je da odustaneš....vjerovatno se radi za neki posao ali onda bolje da potražiš takav posao da ne treba previše da znaš Njemacki ( pa razumiju oni i Engleski). Šta ti to treba sad da na stare godine pocneš da uciš Njemacki? Evo, ja sam iz Slovenije, iz dijela koji je oduvijek bio pod Austrougarskom, znaci ovdje se govorilo nekoliko sto godina Njemacki, moja baka još uvijek zna njemacki, ja sam ucio Njemacki u školi ali nemam pojma o tom jeziku. To je tako bezvezan jezik, ružan da to neceš nauciti nikada (osim ono esen nicht fergesen, ich bin Hannes du bist Paul, ich bin fleisig du bist faul,...i slicne gluposti koje ce te odvesti samo u neprilike haha) Možda Njemacki nije tako teško razumijeti ali pricati ko Njemac to je nemoguce,....pa niste vi Srbi za njemacki jezik, kod nas u Sloveniji ima dosta Srba koji cak slovenacki ne znaju, pa su doktori i šta ja znam, žive ovdje 30 godina a ne znaju, onako na pola nešto pricaju.....neceš nikada usvojiti taj jezik, bolje odustani odmah, štedi dah, ako tražiš posao u Njemackoj ili bilo šta u vezi Njemacke, bolje potraži takav da ne treba previše da se koristiš tim jezikom ili d amožeš pricati engleski....razumijeti nije tako teško, ja njih dosta razumijem ali pricati je znanstvena fantastika. Treba da znaš da cak npr. Nijemci ne razumiju Austrijance, iako mi svi mislimo kako je to njemacki jezik isti u Austriji kao u Njemackoj nije jednak. Kako ceš ti onda da razumiješ Njemacki kada Nijemci ne razumiju Austrijance.....Ili Nijemci na bavarskom pricaju drukcije kao Nijemci na sjeveru,....samo ti još to treba..... |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 20/08/2011 : 18:15:02
|
Au bokte... Znaci muka... Primas me u goste kada dostignem B1.. Ne, stvarno.. To moram savladati, ti znas zbog cega... Sad, kako.. To je pitanje.. Ucio sam ja to 4 godine u osnovnoj, i 4 u srednjoj ali veze sa vezom nemam.. Osim Ich bin ne znam nista...
ja sam njemacki ucio isto toliko dugo, samo što sam u srednjoj školi imao, ajmo tak rec, "ponavljanje gradiva", tj. ucio sam ga iz pocetka. tako da i ja znam samo ono najosnovnije, više-manje. mene zanima: kak ti je išao njemacki dok si ga ucio u osnovnjaku i u srednjoj, kak si se snašao? |
"Nothing lasts forever." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 20/08/2011 : 18:15:37
|
To je najvaznije-VOLJA! kao sto si i sam mogao da vidis, dzaba kursevi i skola ako radis preko klinca. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 20/08/2011 : 18:19:09
|
quote: Originally posted by King Warrior
To je najvaznije-VOLJA! kao sto si i sam mogao da vidis, dzaba kursevi i skola ako radis preko klinca.
Vec cujem sawitcha kako špreha na tecnom njemackom: Ja bila iz Žitište.
|
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 20/08/2011 : 18:26:10
|
quote: Originally posted by 1Euro
Možda Njemacki nije tako teško razumijeti ali pricati ko Njemac to je nemoguce
što je još gore - vecina njemackog jezika kaj uciš u školi se temelji na gramatici. priznajem - ja sam se u tom polju uspio, zahvaljujuci odlicnoj profesorici koju sam imao u osnovnjaku, dosta dobro snac i dobro sve savladat, ali je i meni, koji sam inace imao super ocjenu iz toga, bilo teško, JAKO teško. i još one svakojake deklinacije - slaba, jaka, mješovita...pa deklinacija der, das, die (jednina i množina)...teško do daske. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 20/08/2011 : 18:38:21
|
quote: Originally posted by King Warrior
a sta tek reci za nase jezike, sedam padeza + svaka rijec ima desetak razlicitih izraza.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 20/08/2011 : 18:52:30
|
@1Euro
Ako ti ne mozes, ja mogu...
A setio sam se jos necega:
1. Ich bin 2. Du bist 3. Er/sie/es ist
1. Wir sind 2. Ihr seid 3. Sie sind
Ako sam dobro zapamtio..
Islo mi je to dobro u osnovnoj ali sam u srednjoj zapustio skroz zarad engleskog.. Nije me interesovao nemacki...
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 20/08/2011 : 19:16:43
|
Ne slušaj negativce, vec uci. Nemacki je lakši i od engleskog i francuskog. Najteže u tom jeziku je što je strašno "precizan", ali imaš neko malo predznanje pa ce ti biti lakše. Zaboravi da uciš pravi nemacki izgovor, to nema nikakve veze. Uci gramatiku i povecavaj fond reci.
Držim ti palceve! |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 20/08/2011 : 19:19:07
|
Hvala druze.. Hocu.. A to sam isto i ja rekao devojci.. Kod nemackog je pravilo pravilo, nema odstupanja kao kod engleskog... Picim polako... Sada jos samo da skontam gde se mogu polagati ti testovi da bi licenca bila priznata tamo gde treba i koliko to sve kosta.. I da li treba ici na kurseve i placati ili privatno piciti uz pomoc interaktivnih kurseva i TV-a, filmova??? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 20/08/2011 : 19:25:57
|
U bilo koju zemlju da odeš, možeš da polažeš ispit iz jezika i dobiješ diplomu odredjenog nivoa, gde si jezik ucio nije važno(toliko). Uzmi one knjige i cd gde možeš da nauciš osnovne stvari, za B2 ceš morati na intezivni kurs.
|
|
|
|
Topic |
|