forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Nemacki jezik - B i C level
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/08/2011 : 19:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Sta mi ti onda predlazes da radim i da ucim??? Imas neki program za ucenje za download?

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/08/2011 : 19:36:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Sta mi ti onda predlazes da radim i da ucim??? Imas neki program za ucenje za download?

http://www.youtube.com/watch?v=Q79U3KafaXs

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/08/2011 : 19:57:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
http://www.goethe.de/ins/cs/bel/lrn/web/srindex.htm

Probaj ovde, mozda valja.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47138 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/08/2011 : 20:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
@ Sawicu,pa ne triba ti ucit jezik za radit na bauštelu

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/08/2011 : 20:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

@ Sawicu,pa ne triba ti ucit jezik za radit na bauštelu

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/08/2011 : 21:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message

ISKIDAO SAM SE!!!!!!!!!!

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 20/08/2011 : 23:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ja to moram, ali MORAM!!! I nema odustajanja...

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 21/08/2011 : 00:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Sale, jel u redu ako pitam zašto ti treba?

I ne slušaj ove što smaraju, ako želiš da nauciš, samo napred
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 21/08/2011 : 01:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
Ne al sad ozbiljno Savicu. Ja sam taj odvratan jezik ucio od 4. osnovne do svoje 18. godine. Danas nemam pojma zato jer mi je jezik uvijek bio odvratan i odbojan. OK, sve je jasno, sam sam kriv. Daleko od toga da bi mi danas ne bi dobro došao. A za primjer, evo ti slucaj mog buraza koji je davnih godina dobio stipendiju u Baselu u Švici i otišo gore studirat, a da pojma o njemackom nije imao. Naucio ga je (više-manje) za 6 mjeseci jer je bio prisiljen. Ako možeš, na bilo koji nacin se pokušaj riješit tog okova. Dobro je reko 1Euro, danas svi spikaju engleski, pa tako najvjerojatnije i ti kao visoko obrazovana persona. Nemoj trošit novce uzalud. U Hrvatskoj 1 stupanj njemackog košta 2500 kuna (znaci da ti se priznaje bogzna gdje sve ne i udara u radnu knjižicu). Osim toga misli na to kako da u ovim kurcevim vremenima prehraniš sebe, svoje starce i ljupku ženicu. Kakav mrtvi njemacki? Pa svi na ovim prostorima imaju vecih briga od tog sranja. Pošalji sve u kurac!!
Ispricavam se na psovkama, al mi je teško za gledat da covjeka jebu (pretpostavljam) zbog glupog njemackog..

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 21/08/2011 : 01:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:

A setio sam se jos necega:

1. Ich bin
2. Du bist
3. Er/sie/es ist

1. Wir sind
2. Ihr seid
3. Sie sind

kreni ucit švabski SAD!!!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/08/2011 : 10:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by paro

Ne al sad ozbiljno Savicu. Ja sam taj odvratan jezik ucio od 4. osnovne do svoje 18. godine. Danas nemam pojma zato jer mi je jezik uvijek bio odvratan i odbojan. OK, sve je jasno, sam sam kriv. Daleko od toga da bi mi danas ne bi dobro došao. A za primjer, evo ti slucaj mog buraza koji je davnih godina dobio stipendiju u Baselu u Švici i otišo gore studirat, a da pojma o njemackom nije imao. Naucio ga je (više-manje) za 6 mjeseci jer je bio prisiljen. Ako možeš, na bilo koji nacin se pokušaj riješit tog okova. Dobro je reko 1Euro, danas svi spikaju engleski, pa tako najvjerojatnije i ti kao visoko obrazovana persona. Nemoj trošit novce uzalud. U Hrvatskoj 1 stupanj njemackog košta 2500 kuna (znaci da ti se priznaje bogzna gdje sve ne i udara u radnu knjižicu). Osim toga misli na to kako da u ovim kurcevim vremenima prehraniš sebe, svoje starce i ljupku ženicu. Kakav mrtvi njemacki? Pa svi na ovim prostorima imaju vecih briga od tog sranja. Pošalji sve u kurac!!
Ispricavam se na psovkama, al mi je teško za gledat da covjeka jebu (pretpostavljam) zbog glupog njemackog..

Odvratan jeste, znam.. Ali bas zato da bih prehranio sebe i sve oko sebe, naucicu ga i paljba iz ove vukojebine tamo gde ce se ceniti ono sto sam zavrsio i gde cu moci da radim...

@Imrahil, eto ti odgovor..

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16993 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/08/2011 : 10:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Cijene se neke sasvim druge stvari. Diplomu možeš okaciti macku o rep.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/08/2011 : 11:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Sawitch, ako želiš raditi u Njemackoj ti si bar 20 godina zakasnio.....ne možeš pronaci gore vrijeme da ideš raditi u Njemacku:
-nijemci imaju dosta ljudi bez posla, sve se pogoršalo kada su se spojili istok i zapad pa sami nijemci mrze ljude koji dodu iz istoka njemacke na zapad iako su svi nijemci, da ti ne pricam kako mrze turke kojih je tamo 6 milijuna, a jugoslovene nisu nikada baš voljeli, iako su se neki snašli i imaju tamo vlastite firme, zato bolje pronadi nekog takvog i radi za njega pa sa njim možeš razgovarati na svojem jeziku
-pošto propadaju EU zemlje (grcka,Italija,Irska,Portugal,...) a svi gledaju u Angelu Merkel da li ce dobra tetka opet da odreši kesu i plati nešto novca tim zemljama,...sve to povecava da nijemci lude kada vide kako su se zajebali što su ušli u Eu
-Slovenija je vec nekoliko godina u Eu i da netko iz Slovenije želi da radi tamo treba puno nekih papira,dozvola,garancija,....da bi to stvarno mogao tamo da radi i skoro svi odustanu, tako da mi nije jasno kako ce netko iz ne EU zemlje uspjeti da sve te papire nabavi
-ma ima još dosta drugih stvari ali mi se ne da tipkati, ali samo da ti kažem kako Jugosloveni,Turki su najlošije cijenjeni tamo, nije to zemlja za tebe Sawitchu.

Ako stvarno želiš da odeš iz Srbije, osiguraš bolji život za svoju obitelj onda zašto ne ideš u Australiju, Novi Zeland, Kanadu? To su sve zemlje koje imaju malo ljudi i njima treba radna snaga uvijek, uzimaju svakoga, govore engleski,....šta ceš lijepše. Pogotovo Australija i Novi Zeland su dobar izbor, dosta ljudi tamo zapocne novi život.
Ali dobro samo ti uci njemacki....
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/08/2011 : 11:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ovde sam nasao nekog da mi sredi sve papire, posao.. Ja treba da naucim nemacki, da prevedem diplomu na Bolonju (to tek treba da vidim na faksu kako se radi) i da platim uslugu u visini od dve tamosnje plate...

Ja bih radije isao u Kanadu gde je to sve mnogo lakse i gde je potreba engleski, ali ovo ne smem da propustim... I nije Nemacka nego Svajcarska...

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/08/2011 : 11:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

Ovde sam nasao nekog da mi sredi sve papire, posao.. Ja treba da naucim nemacki, da prevedem diplomu na Bolonju (to tek treba da vidim na faksu kako se radi) i da platim uslugu u visini od dve tamosnje plate...

Ja bih radije isao u Kanadu gde je to sve mnogo lakse i gde je potreba engleski, ali ovo ne smem da propustim... I nije Nemacka nego Svajcarska...

ok, vjerovatno znaš šta radiš...ali mije sumljivo da ti netko traži da mu platiš dvije tamošnje plate za uslugu,....ako ti je Švajcarska cilj, zašto ne zamoliš Manhuntera,Kinga,Murdocha,...da ti potraže nešto, iako ja u sve to sumnjam da ce dobro završiti ali dobro ako ne pokušaš neceš nikada saznati, sretno!

PS:

Ništa te ne košta da pokušaš i u Kanadi da potražiš nešto, bar putem interneta nekakav njihov sajt gdje traže radnike i to,.....to možeš isto tako da uradiš za Švajcarsku,....neka ti netko da njihovu stranu pa da konkurišeš za neki posao ili ideš u posjetu manhunteru pa idete zajedno u neku pisarnu i tako....
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16993 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/08/2011 : 11:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:

E to je stvarno naopak zakon koji to dozvoljava. Kakvog smisla ima to prevodenje? Kao sad kod nas nekom ko ima osmogodišnju, da mu prevedu u devetogodišnju osnovnu školu? Fakultet sam završio po starom programu i ne vidim kakvog bi sad imalo smisla da mogu diplomu da prevedem u nešto drugo, kad je taj program i nacin studiranja sad potpuno drugaciji. Srecom kod nas tog zakona još nema, iako ima prijedloga. Zbog toga dolazi do zabuna, jer neki ljudi su po tom u Srbiji postali magistri ili šta vec, što nije isto kao što je bilo prije, pa dolaze u Banjaluku zbog doktorata, ali naravno da im se to ne dozvoljava.

Nek je tebi sa srecom u traženju posla, ali zbog ovakvih zakona društvo ce nam se i dalje samo urušavati.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/08/2011 : 11:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro
ali mije sumljivo da ti netko traži da mu platiš dvije tamošnje plate za uslugu, ako ti je Švajcarska cilj, zašto ne zamoliš Manhuntera,Kinga,Murdocha,...da ti potraže nešto, iako ja u sve to sumnjam da ce dobro završiti ali dobro ako ne pokušaš neceš nikada saznati, sretno!

to možeš isto tako da uradiš za Švajcarsku,....neka ti netko da njihovu stranu pa da konkurišeš za neki posao ili ideš u posjetu manhunteru pa idete zajedno u neku pisarnu i tako....

Manhunter je vec više od godinu dana na birou..Zato što komercijalista i ekonomista ima pun qrac...I zato što mene sa 35 godina moraju da plate 1000fr više nego nekog od 22...

Sa sawitchem je drugacije, on ima školu koja je deficitarna ovde, ali ne zna jezik. I mislim da od nas ovde njemu niko ne može konkretno da pomogne, ali mislim da ima ljudi koji mogu. A to se placa. Mada mi je malo mnogo te dve plate....

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 21/08/2011 : 12:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
haha, pa isto ti je kod nas, i ja sam ekonomista(odnosno ekonomski tehnik)..... i na birou haha i kod nas ima pun qrac svih ovih ekonomskih i komercijalnih tehnika cak i ekonomista sa diplomom,....pa dobro mislio sam da te Sawitch posjeti, idete van na pice, malo se zajebavate,razgledate grad a onda ga odvedeš u taj biro gdje ionako treba da ideš zbog traženja posla a pogledate nešto i za njega.
Ali pazi, Sawitch, zar misliš da ce tebe oni poslodavaoci cekati da ti nauciš Njemacki?
Ako oni traže nekoga oni g atraže odmah a ne da cekaju da ti najprije nauciš njemacki,.....tako da zbog toga mi je to malo sumljivo. Onda pazi to, ako tebi taj lik stvarno pronade posao ti ceš najvjerovatnij edobiti neki probni ugovor znaci z a3,6 mijeseci i onda trebaš ovome liku platiti dvije plate, nakon isteka ugovora možda te oni nece uzeti z astalno,...i sada izracunaj koliko si zaradio a trebao si platiti stan,hranu,...i sve to dok živiš tamo,....
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4099 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 21/08/2011 : 12:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message
quote:

Sawitchu prijatelju,javi se ti Kingu i pitaj da radis sa njim kao Sekuritas!
Malo vezbe,malo teretana i eto tebi i posao i zene koliko hoces.
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 21/08/2011 : 12:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message
quote:

Narode, ko se razume u ove zajebancije oko nivoa ucenja jezika i testiranja da mi malo pojasni sve???

Treba da nablebam nemacki do B2 nivoa ili C1, pa mi treba malo pojasnjenje oko svega toga.. Jel' neko polagao itd... Sada sam tek u preliminarnoj fazi raspitivanja pa bi mi saveti dobro dosli...

Dalje, koje su skole dobre, najbolje za to, kakvi programi itd.. Da li je moguce to spremati privatno pa samo prijaviti polaganje? Koliko od prilike kostaju kursevi, koliko polaganja....

Sve je dobro doslo.. I koja je realna procena savladavanja nemackog do tih nivoa polazeci od nule...

Njemacki jezik je prilicno tezak,ima puno izraza,fraza,gramatika.Ja sam se upisao na kurs pre godinu i po i savladao sam ga za nivou A2/B1,sto je obicna konverzacija.Po celi dan gledao sam njemacke TV kanale,vitam na internet,ali da bi ga savladao za novou C1 moras zivjeti u zemlju od gde potice jezik(Njemacka).Ja da sad idem u Njemacku za maksimum godinu dana mogu nauciti njemacki na nivou B2/C1.
Meni su mnogo problem padezi jer u makedonski jezik padeza nema.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/08/2011 : 12:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

I nije Nemacka nego Svajcarska...

U tom dijelu gdje ti treba njemacki, pise se taj jezik, ali govori svicarsko-njemacki.
Razlika izmedju njemackog i svicarsko-njemackog je veca nego na primjer izmedju srpskog i makedonskog.
Kada izadjes na ulicu, sa cisto njemackim neces razumijeti nista ili skoro nista. Moj rodjak se rodio i zivi u Stutgartu, njemacki mu je maternji. Kada dodje kod mene u posjetu, samo zijeva, skoro pa nista ne razumije.
Sreca pa svi mi ovdje govorimo obadva jezika, pa se tako mozemo da sporazumijemo, ali jebiga, vecina nas govori i engleski, pa ti tako to na isto dodje.
Svica, njemacko govorno podrucje, je jedno od najtezih podrucja sto se tice jezika, tu moras bukvalno od samog pocetka dva jezika da ucis.
Za koju godinu, dok se srede neke stvari, ako bog da svicarsko-njemacki ce postati oficijelni jezik, tek onda mozes da se pozdravis sa njemackim.

1euro ti je vec ukazao na neke sumnjive stvari sto se tice tog posla, moj prijedlog ti je da neke stvari provjeris malo bolje prije nego sto se u sve to upustis.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/08/2011 : 12:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

U tom dijelu gdje ti treba njemacki, pise se taj jezik, ali govori svicarsko-njemacki.

Kada izadjes na ulicu, sa cisto njemackim neces razumijeti nista ili skoro nista.

-U medicini, gde je sawitch (valjda) strucan skoro pa da nema Švajcaraca. Nemci i bivši Jugosloveni. Švajcarski dijalekt mu ne treba na poslu. A i u prodavnici,bioskopu i sl ce preživeti sa nemackim jezikom. kao i 300 000 Nemaca koji žive u CH.

- Na gradilištima imaš ljude iz 50 nacija, skoro niko ne govori nemacki, ili je na nekom nivou A2. I oni preživljavaju mimo posla bez nemackog.

Nemojte da plašite coveka unapred. A posao naravno da ne može da mu garantuje, i ja sam dobio otkaz posle 11 godina u firmi.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/08/2011 : 12:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

- Na gradilištima imaš ljude iz 50 nacija, skoro niko ne govori nemacki, ili je na nekom nivou A2. I oni preživljavaju mimo posla bez nemackog.

A vidi, kazem mu onako kako izgleda stanje na ulici.
To za gradiliste je tacno, tu ti treba srpski ili albanski, neko iz mase se nadje ko ce da prevodi ostalima koji ne znaju jezik.

Rekao sam vec, ovdje se moze prezivjeti sa njemackim, isto tako i sa engleskim ili francuskim.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16993 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/08/2011 : 12:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Rekao sam vec, ovdje se moze prezivjeti sa njemackim, isto tako i sa engleskim ili francuskim.

Možda mu je lakše da ostane da preživljava u Srbiji

Inace, dosad je on vec nekoliko puta pisao o nekim poslovima u inostranstvu, bila je rijec i o Francuskoj, pa ništa.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/08/2011 : 12:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

Možda mu je lakše da ostane da preživljava u Srbiji

Ljudi koji misle da u se u inostranstvu samo ceka na njih, da padaju pare sa neba i da se uziva, da postoji dobra zarada na lak nacin, zive u zabludi.
U to se ljudi moraju sami uvjeriti, ne vrijedi pricati o tome, niko ne vjeruje dok ne vidi sopstvenim ocima.
Koiko sam samo puta cuo da mi neko kaze: "Eh, lako je tebi"
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000