Author |
Topic |
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 03/10/2012 : 08:32:57
|
quote: Originally posted by sawitch
Nije on iskocio iz koloseka! Covek je vernik i drugi se sprdaju sa tim sto je jako ruzno! Ne razume sit gladnog ali kada svima nama dodje stani pani, teska kriza ili bolest svi se setimo Boga! Zapamti to mladjo!
To samo oni koji ionako vjeruju iz koristi...
A reci nekome da se vrati u šumu medu majmune se ne propovijeda s oltara... Ne vidim kako ga cinjenica što je vjernik tu opravdava :)
Smatraš li ti Sawitchu da je evolucija mit? Ako ne smatraš, onda je time i tebe pokušao uvrijediti... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 03/10/2012 : 08:58:15
|
quote: Originally posted by Beva To samo oni koji ionako vjeruju iz koristi...
Uopste nije tacno. Korist? Razmisli.. Da ne pisem sad...
quote: Originally posted by Beva A reci nekome da se vrati u šumu medu majmune se ne propovijeda s oltara... Ne vidim kako ga cinjenica što je vjernik tu opravdava :)
Revolt!
quote: Originally posted by Beva Smatraš li ti Sawitchu da je evolucija mit? Ako ne smatraš, onda je time i tebe pokušao uvrijediti...
Suzdrzan! |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 03/10/2012 : 09:00:32
|
quote: Originally posted by Beva
A reci nekome da se vrati u šumu medu majmune se ne propovijeda s oltara...
Ih, sta je sve izgovarao i radio mitropolit Inokentije posle Majskog prevrata u Srbiji 1903. Stvari nedostojne civizacije. Ali dobro, valjda crkveni poglavari imaju tapiju na govor i delikt mrznje |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
Edited by - johnhartson on 03/10/2012 09:01:18 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 03/10/2012 : 09:07:51
|
quote: Originally posted by Beva To samo oni koji ionako vjeruju iz koristi...
Uopste nije tacno. Korist? Razmisli.. Da ne pisem sad...
Korist, strah, svejedno... Ali cinjenica je da si tvrdio da to svi rade, što je daleko od istine... To ce uraditi oni koji se ionako okrecu kako vjetar puše... Naravno, ovdje mislim na one koji zazivaju boga samo kad im nešto treba, da se vjernici bezveze ne uvrijede...
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 03/10/2012 : 09:30:36
|
quote: Originally posted by Mhejl
zastupajuci jedno religiozno, mistifikovano shvatanje, baš kao što ja biram suprotno - materijalisticko i naucno.
kao prvo, na jednoj višoj razini obrazovanja, koju ne možeš sresti na forumima, nažalost niti u knjigama koje su lakodostupne, nauka i religija i nisu toliko suprotne koliko se na prvi pogled cini... kao drugo, ne znam o kakvom religioznom i mistifikovanom shvatanju govoriš, pošto sam i ja ateist, i bilo kakva mistifikovana shvatanja su mi strana... izgleda da su naša dva ateizma na dijametralno suprotnim stranama...
Nikoga nisam htio da omalovažam...
Pa zar nismo, što se tice pitanja boga, bukvalno svi na istom nivou znanja - tacnije, neznanja? Ni najveci teolozi ne mogu dokazati postojanje takvog entiteta naucnim metodom, i stoga je i moje odbijanje predstave boga i vrhunska misticka saznanja monaha ili gurua, logicki gledano, u istoj ravni...
ne objasnih li ti da tu nema nikakve logike, osim tvojih ubedenja koje smatraš logicnim i zdravorazumskim, a ustvari su predrasude, jer materiju o kojoj iznosiš stavove jedva da si dotakao + pristupaš joj sa stavom naukom se ne može dokazati postojanje boga...
btw, si nekada razgovarao sa nekim od najvecih teologa i mistika... znaš li uopšte ko su oni? ili si "sopstvenim prosudivanjem ocijenio" citajuci knjigice (koje su ti dostupne) koji su autoriteti u kojim oblastima pa ih upotrebom (adolescentske)logike i (adolescentskog)zdravog razuma poobarao u njihovim stavovima i ucenjima...
za razliku od tebe, koji me direktno napada i pokušava da još gore tipizuje kao "adolescenta usijane glave", za koga je jedini nacin napretka prihvatanje tvojih superiornijih pozicija...
ali ti i jesi adolescent usijane glave, svi adolescenti koji zalutaju u prašumu misli i ideja su usijane glave... ne znam zašto te to vreda... to nije ništa loše, prirodno je i tako i treba da bude...
Naucni metod je pokriven gimnazijskim obrazovanjem, u osnovama, i nepristojno je pretpostavljati ono što sagovornik zna ili ne zna.
nije naucni metod pokriven gradivom vec (pomalo zastarela) selekcija rezultata naucnih aktivnosti, a to su jako razlicite stvari...
I da, vrijeme "kada su ljudi odisali rijecju božjom" objektivno ne postoji... pitaj istoriografiju...
vrijeme kada su... da pitam istoriogrfiju...
i ti ne vredaš? koju si to istoriografiju konsultovao kada je u pitanju kulturna istorija srednjeg veka ako si napisao ovo gore... ocigledno si preskocio citavu skolu anala... da ne spominjem analizu orginalnih radova iz tog doba, proucavanje kulturnoistorijskih spomenika, katedrala, zamkova, etc,etc
e da, objektivno je pojam koji se cesto koristi u adolescentskom dobu i zapravo nema odredenu def. btw, objektivno ne postoji, kako u filozofskoj literaturi koja se bavi epistemologijom, tako i literaturi o logickom zakljucivanju...
P.S. Ja sam za one autoritete koje sopstvenim prosudivanjem ocijenim kao opravdane i neophodne... što je korak unaprije u odnosu na kruti dogmatizam...
opet...
|
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 03/10/2012 : 09:34:21
|
Korist, strah, svejedno... Ali cinjenica je da si tvrdio da to svi rade, što je daleko od istine... To ce uraditi oni koji se ionako okrecu kako vjetar puše... Naravno, ovdje mislim na one koji zazivaju boga samo kad im nešto treba, da se vjernici bezveze ne uvrijede...
Nedao Bog da dodjes u tu situaciju pa da vidis da su svi! Ali nebitno, bicemo kao dva ovna na guvnu :) |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 03/10/2012 : 10:00:22
|
Nedao Bog da dodjes u tu situaciju pa da vidis da su svi! Ali nebitno, bicemo kao dva ovna na guvnu :)
Evo ja sam bio u toj situaciji i nisam ga se sjetio... |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 03/10/2012 : 10:09:32
|
Hladno pivo ima pesmu za vernike. Verujes u boga, metni ga u dzep i ne gnjavi druge.
|
Edited by - Jasko on 03/10/2012 10:23:51 |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Posted - 03/10/2012 : 10:18:13
|
quote: Originally posted by Rico
Pa, ima li koji peder ovdje na scomu konacno?! Javite se, ima Vas barem 20%!!!!! Ne znam koji su mi sumnjiviji, ili ovi sto ih napadaju ili ovi sto ih brane???!! Cekaj... ipak ovi prvi.
Ma ja bi se javio vrlo rado, ali jebiga lagao bi. |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Posted - 03/10/2012 : 10:24:30
|
da:), ali nije da ih ne kužin, kad sve ovo procita, covik se usere samo tako
Usere se... Od slatko |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Posted - 03/10/2012 : 10:26:13
|
I cekaj, cini mi se da je ovdje usvojena teza da homoseksuaci po postavkama nisu vjernici????? Odakle ste to izvukli??
Prica se da je poglavar SPC-a homic |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Posted - 03/10/2012 : 10:35:48
|
da:), ali nije da ih ne kužin, kad sve ovo procita, covik se usere samo tako
Bilo bi smiješno da nije žalosno. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 03/10/2012 : 10:52:54
|
Pa, ima li koji peder ovdje na scomu konacno?! Javite se, ima Vas barem 20%!!!!! Ne znam koji su mi sumnjiviji, ili ovi sto ih napadaju ili ovi sto ih brane???!! Cekaj... ipak ovi prvi.
Grofica Varga je nedavno na forumu priznala...
Priznala?! Oli su je mucili, krvi li ti irudove! Nisan bija ode dugo, pa ne znam. Žene su i inace puno hrabrije.
Nije se baš za šaliti, znaš i sam kakve to posljedice kod nas vuce za sobom... Pocevši s obitelji pa nadalje...
I svaka joj cast na tome... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 03/10/2012 : 10:57:48
|
Evo njenog posta u kojem govori o tome:
quote: Evo me, tu sam i briga me što ceš ti sada misliti o meni. Ne treba bezveze otvarati topike za outanje jer ce se onda pricati da su pederski lobiji zavladali forumom i da imamo posebne topike samo za nas. Može se to spomenuti i ovako. Mogla bi ti sad sasuti svašta ali necu jer si ti beznadan slucaj kratkovidnosti i fakat nije na meni da ispravljam svaku fašisticku spodobu na koju nabasam. Da nisi možda 45-te pobjegao u Njemacku?
Mi, pederi, smo sami krivi zbog situacije u kojoj se nalazimo u Hrvatskoj. Ima nas oko 200 000 na 4 milijuna stanovnika i da se svaki taj outao svojim najbližima nebi nam trebale ni parade, ni propaganda, ni politika i razno razna žutila koja u svemu tomu imaju neku svoju korist. Moji roditelji, prijatelji, rodbina i mnogi bliski mi ljudi su svašta govorili za pedere dok je to u njihovoj glavi bila neke napirlitana licnost iz slike pridea u Kolnu. Situacija se itekako promijenila onog trena kada je to kcer, frendica, kolegica, sestra itd.
|
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 03/10/2012 : 11:09:55
|
I cekaj, cini mi se da je ovdje usvojena teza da homoseksuaci po postavkama nisu vjernici????? Odakle ste to izvukli??
Kako mozes biti vernik i jebati se u dupe, vredjati Hrista i celu crkvu izvrgavati ruglu? Zar u Bibliji nije bilo "..razmnozavajte se.."? A ovde to potiru prestankom produzetka vrste.. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 03/10/2012 : 11:11:05
|
quote: Originally posted by Beva Grofica Varga je nedavno na forumu priznala...
Ignore lista! |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
Beva
Advanced Member