Author |
Topic |
Baron von Draugn
Average Member
Sweden
705 Posts
Member since 19/07/2002 |
Posted - 23/11/2002 : 00:25:34
|
prosle sedmice sam bacio oko na sve svoje stripove sto imam..malo vamo malo tamo itd.. skupih ih poreda po redosjedu i uvidi da imam oko 500 "nasih" stripova koje sam skoro sve skupio zadnjih pola godine + 600 svedskih str. sto znaci da imam nekakvu kolekciju od 1000 brojeva..
Sto se tice Potera.. svi smo mi poceli od nule.. al sa vremenom i sa mnogo love broj stripova vise raste..
Sto se tice bisera.. imate pravo.. ali opet mi je radze imati 1000 stripova koji se meni svidzaju i za koje sam utrosio lovu nego da imam oko 30 etak stripva koje raja nazivaju bisere...
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6167 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 23/11/2002 : 01:32:50
|
quote:
quote:
quote:
Ali sto vrijedi 14 000 stripova ako nema medju njima bisera??? Nije brojka vazna vec kvalitet!
Ovo je najjaca izjava koja se ikad izrekla na ovom Forumu !!!!
Bond.James Bond.
Bila izjava jaka ili ne,to je istina:nije brojka bitna,vec kvalitet crteza,scenarija,samoga stanja stripa itd.
Sto vrijedi hrpa kamenja? Nista,nego samo zlatni grumencici koji su u toj hrpi.
Pa zar netko tko ima 14 000 stripova ne zna što je to kvalitet crteža,scenarija itd..?Ako neko ima toliku kolekciju,onda je sigurno do najsitnijih detalja upucen u strip i normalno je da u tolikoj kolekciji ima bisera.
Bond.James Bond. |
|
|
KOLEKCIONAR
Senior Member
USA
1976 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 23/11/2002 : 18:06:07
|
nemoj se ljutiti bogati, ali zar ti stvarno mislis, da oni koi imaju na hiljade stripova, razmisljaju o tome koije "biser" a koi ne.. 97% takvih ljudi razmislja po kojoj bi cijeni prodavao odredjene stripove, a stose kvalitete tice, onaga i ne zanima..LJudi su culi i procitali koi su brojevi na cijeni, i oni ih prodaju ili preprodaju za MASNU LOVU, a to dalice trziste prezivjeti ili ne, takve ljude nezanima..Da skratim, malije broj onih koi skupljaju SVE I SVASTA ZBOG LJUBAVI PREMA STRIPU KAO UMJETNOSTI.. Kod pravih ljubitelja stripova nacicese malo vise od 30tak bisera, budite sigurni.. Izvinite ja onako samo u prolazu, eto odoh ja..
Sretno ti bilo i imala svega u dvorcu od zlata a ja kao prosjak zivot proklinjao ispred tvoih vrata...
|
|
|
Baron von Draugn
Average Member
Sweden
705 Posts
Member since 19/07/2002 |
Posted - 23/11/2002 : 18:52:08
|
Slazem se sa Kolekcionarom.. pravi kolekcionar ne misli na cjenu svoje zbirke koja ce da ima za 5-6 godina i kome bi mu prodao... ja inace nisam do sada jos ni jednom prodao ni jedne novine iako mi mozda nista ne znace nevidim razloga da ih prodajem.. pa ko zna u buducnosti mi doze neki vrag pa se sjetim tih brojeva pa mi bude zao...
|
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 23/11/2002 : 19:06:54
|
Barone kolekcionar je sve suprotno rekao od tebe ;-)).Znaci ne slazes se s njim kao ni ja.
Go ahead punk, make my day...
|
|
|
Willie Garvin
Starting Member
69 Posts
Member since 05/01/2002 |
Posted - 24/11/2002 : 01:26:10
|
Jedan od najvecih "bisera" moje skromne kolekcije je upravo Biser Strip Specijal broj 1 - svih 5 epizoda Umpah Pah-a, koji sam dobio prije jedno mjesec dana kao poklon od Rommel-a... Rommel-e, hvala jos jednom...
|
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 25/11/2002 : 16:39:28
|
quote:
Jedan od najvecih "bisera" moje skromne kolekcije je upravo Biser Strip Specijal broj 1 - svih 5 epizoda Umpah Pah-a, koji sam dobio prije jedno mjesec dana kao poklon od Rommel-a... Rommel-e, hvala jos jednom...
You're welcome...a kad bi znao sto se jos iza brda valja...dobro dio vec znas ali ne sve....
I Realised Fear One Morning, To The Blare Of The Fox Hunters Sound, When They're All Chasing After Poor Bloody Fox, It's Safer To Dress Like The Hound! |
|
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
Posted - 25/11/2002 : 18:30:33
|
quote:
Zar se za nekog ko ima 50 stripova reci da je kolekcionar?Mozda moze al zvuci glupo!
>>>Hocu kakim-necu kakim<<<
Ako se neko bavi SKUPLJANJEM stripova,onda je kolekcionar,pa makar imao samo 50 stripova. A sta ako neko ima 10 000 stripova,a ne cita ih,nego recimo grije stan sa njima.
|
|
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Posted - 25/11/2002 : 18:35:03
|
quote:
Pa zar netko tko ima 14 000 stripova ne zna što je to kvalitet crteža,scenarija itd..?Ako neko ima toliku kolekciju,onda je sigurno do najsitnijih detalja upucen u strip i normalno je da u tolikoj kolekciji ima bisera.
Bond.James Bond.
Ej Aco,neko moze imati 14 000 stripova tako da ih je naslijedio od nekog,ili se neko u ulici selio pa je nasao toliko stripova koje je naslijedio od......recimo pradjeda.
|
|
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Posted - 25/11/2002 : 18:38:11
|
quote:
Slazem se sa Kolekcionarom.. pravi kolekcionar ne misli na cjenu svoje zbirke koja ce da ima za 5-6 godina i kome bi mu prodao... ja inace nisam do sada jos ni jednom prodao ni jedne novine iako mi mozda nista ne znace nevidim razloga da ih prodajem.. pa ko zna u buducnosti mi doze neki vrag pa se sjetim tih brojeva pa mi bude zao...
Istina. I meni je zao rastati se od nekog stripa iz svoje kolekcije,pa makar bio i duplikat.Lijepo ih cuvam i negujem kao da su mi rodjena djeca.
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 25/11/2002 : 18:52:46
|
Ja imam oko 45000 stranica od stripova Sto se tice bisera nemam ali ima moja nana dvije struke bisera pa je rekla da ce mi ostaviti u nasljedsvo
Sve je dobro kad se dobro svrsi |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Posted - 28/11/2002 : 00:43:45
|
Nemoj mi vise postavljati teska pitanja,vec treci dan sjedim i racunam ali napokon odgovor dolazi ;;ko grom iz vedra neba;; oko 500 naslovnica
Sve je dobro kad se dobro svrsi |
|
|
GParlov
Special guest star
2246 Posts
Member since 06/11/2002 |
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 28/11/2002 : 08:54:22
|
quote:
Pravi kolekcionar ne zna koliko ima stripova.
[img]http://www.inet.hr/~vjelenic/razno/gp.gif"
Ma tako je! Pravi kolekcionar zna jedino sta mu fali. Mada se dogodi da kojiput kupis duplo. Ali bolje i duplo nego nikako. Kolekcionarstvo je gadna stvar. Cak i kada skupis cijelu kolekciju, opet gledas da neke brojeve kupis ponovo tj. da su bolje ocuvani i sl. To je zabava za cijeli zivot... Osim ako ne prekinu stampat nove stripove! Ah, jezik mi se osusio dabogda!
Hiljadu mu epruveta moga dede apotekara, tvorica, bubnjeva Darkwooda, Crvenih Mundira i vampira! |
|
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 28/11/2002 : 09:02:19
|
Eh, sta sam stripova prodao budzasto kad nisam imao para da platim stan... Ostavio sam samo prve brojeve, imam ih jedno desetak...
I'm not here, this isn't happening |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 28/11/2002 : 09:05:22
|
Eh, sto ja nisam bio u blizini kad si prodavao...
Hiljadu mu epruveta moga dede apotekara, tvorica, bubnjeva Darkwooda, Crvenih Mundira i vampira! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17790 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Lorda
Average Member
Croatia
643 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 28/11/2002 : 10:21:57
|
Mislim da trebamo razlucit biznis od kolekcionarstva,znam da ima fanatika,i ovdje ih ima koji to prvenstveno rade iz ljubavi prema stripu,pa kupuju sve živo sto izade na tržištu,slažu kolekcije.No ja mislim da bi se trebalo skupljat prvenstveno ono sto ti se svida a ne sve sto je ikad izašlo ili izlazi,tako i tako je to jobovski posao.Citao sam tu da mnogi kupuju stripove radi podrške samom izlasku tih stripova.Po meni je to bezveze jer tako i tako takvih je fanatika možda 20-tak i oni ne mogu spasit propast takvih stripova.Nema veze,možda stripovi kod novih klinaca ne prolaze trenutno,možda ce se stanje popraviti.Moje je misljenje da ce se strip kaqd tad oporavit jer dobre stvari opstaju usprkos svemu,zar ne?I ja sam nekad kupovao sve sto izlazi al sam skuzio da mi se vise ne da npr.citat nove Zagore,kupim ih,procitam dvije stranice i odložim na policu.Zar to ima smisla,takva me vrsta kolekcionarstva vise ne zanima.
|
|
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Posted - 29/11/2002 : 13:23:55
|
quote:
Ja imam oko 45000 stranica od stripova Sto se tice bisera nemam ali ima moja nana dvije struke bisera pa je rekla da ce mi ostaviti u nasljedsvo
Sve je dobro kad se dobro svrsi
Sigurno ti je trebalo vise vremena da ih prebrojis.
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29291 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 29/11/2002 : 13:54:49
|
quote:
Mislim da trebamo razlucit biznis od kolekcionarstva,znam da ima fanatika,i ovdje ih ima koji to prvenstveno rade iz ljubavi prema stripu,pa kupuju sve živo sto izade na tržištu,slažu kolekcije.No ja mislim da bi se trebalo skupljat prvenstveno ono sto ti se svida a ne sve sto je ikad izašlo ili izlazi,tako i tako je to jobovski posao.Citao sam tu da mnogi kupuju stripove radi podrške samom izlasku tih stripova.Po meni je to bezveze jer tako i tako takvih je fanatika možda 20-tak i oni ne mogu spasit propast takvih stripova.Nema veze,možda stripovi kod novih klinaca ne prolaze trenutno,možda ce se stanje popraviti.Moje je misljenje da ce se strip kaqd tad oporavit jer dobre stvari opstaju usprkos svemu,zar ne?I ja sam nekad kupovao sve sto izlazi al sam skuzio da mi se vise ne da npr.citat nove Zagore,kupim ih,procitam dvije stranice i odložim na policu.Zar to ima smisla,takva me vrsta kolekcionarstva vise ne zanima.
Donekle se slazem s tobom jer se i sam nalazim u relativno slicnoj situaciji. Zadnji redovni ili Extra Zagor koji sam procitao je bio Sah Mat, dakle prije godinu dana. A naravno da ih kupujem redovno i da su uredno slozeni na polici. U neku ruku se radi o podrsci izlazenju stripova, u drugu se radi o kolekcionarstvu jer ih imam sve od prije a opet kad bolje razmislim, radi se i o navici kupovanja pogotovo jer mi 100-200-300 kuna mjesecno nista ne znaci tako da da recimo te novce koje bi ustedio "ne-kupovinom" nekih stripova koji mi se ne citaju bi potrosio ne neku drugu glupost
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
|
Topic |
|