Author |
Topic |
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 24/12/2011 : 12:24:09
|
Ajmo malo u stilu na 1euro Ovako,imam ponudu za uvoz jednog slepera polovne garderobe iz svicarske,potpuni sam laik u tome,ali jedno znam za sigurno,da ako dovucem to ovde i da je tako kako mi kazu bice dosta posla i dobra zarada,ima li neko iskustvo sa takvim poslom,dva dana razmisljam oko toga,uvoz firma,carina,pa kakva bi bila ta polovna garderoba,sto bacaju svicarci,znamo za njihov visoki standard,cena je veoma povoljna 0.80 centi za 1kg.Jednostavno svaki savet bi mi bio dobrodosao,dali da se upustim u tome,posto za pocetak bi se trebalo uloziti mozda oko 15 000 eura..
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Posted - 24/12/2011 : 12:30:23
|
Sa jednim prijateljem donosimo ponesto sitno iz grcke i dobro prolazimo i to na dosta vecu nabavnu cenu od ovih 0.8 eura,pa sad mi je samo bitno da mi neko objasni kakva je ta garderoba,kakav je taj centar gde svicarci odlazu tu garderobu,treba li da licno idemo i biramo tamo,ili sta ti oni daju?Mozda i snekim od vas organiziramo nesto zajednicko..jednostavno dali ima logike da se upustam u sve to...
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
1Euro
Advanced Member
12486 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 24/12/2011 : 12:46:59
|
pa ideja je super!!!!!!!!!!! Second hand shop!!!!
Pa trebaš kontaktirati nekog špeditera pa ce ti oni reci kakve papire trebaš...
Ili otvoriš neki svoj posao ono u stilu SECOND HAND SHOP, i ideš sam u nabavku i iznajmiš neki kombi, natrpaš unutra robu i voziš kuci. Na carini pokažeš papire i to ti je to...
Inace, ne trebaš baš sve kupiti, recimo dosta ljudi imaju odjecu koja im ne treba više pa bi sigurno voljeli da se riješe ovakve odjece, da naprave mesto za novu ljeto-zima kolekciju,... pa ce ti pokloniti, samo da uzmeš!
Ali bi bilo dobro da imaš neku trgovinu ili neku karitas organizaciju (ili bar falsifikuješ neku izkaznicu) tek toliko da im pokažeš pa ce oni znati da to ide u prave ruke. Ima dosta ljudi koji vole da pomognu! |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Posted - 24/12/2011 : 12:55:29
|
Ma ja imam vec dve firme,imam magacinski prostor imam ducan na dobro mesto(sad je za tapete,zavese postelnine,laminat,ali prenamenio bih ga),prevoz je lako obezbediti,imam lik koji mi je to predlozio,rekao mi da je to neki centar u svicarsku gde svicarci odlazu svoju garderobu,e sad mi je samo bitno kakva je ta garderoba,jel stara samo jedna sezona ili je nesto otpisano? Sto u stvari odbacuju svicarci?Fila,nike? |
|
|
1Euro
Advanced Member
12486 Posts
Posted - 24/12/2011 : 13:13:56
|
quote: Originally posted by kerber
Ma ja imam vec dve firme,imam magacinski prostor imam ducan na dobro mesto(sad je za tapete,zavese postelnine,laminat,ali prenamenio bih ga),prevoz je lako obezbediti,imam lik koji mi je to predlozio,rekao mi da je to neki centar u svicarsku gde svicarci odlazu svoju garderobu,e sad mi je samo bitno kakva je ta garderoba,jel stara samo jedna sezona ili je nesto otpisano? Sto u stvari odbacuju svicarci?Fila,nike?
pa to da je stara jednu sezonu možeš da zaboraviš. Odjeca ko odjeca, stara po nekoliko godina, a šta si ti mislio? Da ce netko kupiti skupocjenu odjecu, nositi je jednu sezonu i pokloniti....pa cio je svijet u recesiji. Ali dobro, oni paze na svoju odjecu jer se tu ipak radi o kvalitetnim stvarima, znaci sve oprano, ništa pocepano,...ali stara odjeca nego šta, bar tri godine... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 24/12/2011 : 13:40:47
|
Savjetujem ti da od toga odustanes. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Posted - 24/12/2011 : 13:56:15
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Savjetujem ti da od toga odustanes.
Zasto? Jel ti poznata ta roba? Ovde je standard veoma nizak,i znam da bi to proslo,samo mi je bitan kvalitet. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12486 Posts
Posted - 24/12/2011 : 14:48:27
|
Zasto? Jel ti poznata ta roba? Ovde je standard veoma nizak,i znam da bi to proslo,samo mi je bitan kvalitet.
pa cuj ti njega, kvalitet??? Nece ti nitko pokloniti Armanija za 0,80 eura, pa da ga ti prodavaš u BUTIQUE...to možeš zaboraviti...ili šta ja znam kakve marke su ti u mislima da ceš dobiti za 0,80 centi,....pa iako su švicarci, oni ne plivaju u novcima...A i škrt je to narod do bola, isto ko njemci, skandinavci,....ne baca se tamo ništa tek tako....
Ali možeš dobiti pristojnu odjecu, opranu, cistu (bez nekih marki tipa Versace,Armani,..) za te pare. Što da ne? Recimo neke polo majice, trenirke,traperice,....možda neko odjelo,...ali to ti neceš onda prodavati po 50 eura...ako kupiš za 0,80 znaci da vrijedi nekoliko eura, ako budeš htio prodavati, morat ceš staviti cijenu 2 eura npr,... tako da nece baš biti neka zarada, ali ceš se dobro osjecati jer ce ti biti pun ducan ljudi haha.
A to, da bi neki siromasi kupovali FIRME za 50 eura to možeš zaboraviti,....nisu švicarci naivni.... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 24/12/2011 : 14:52:23
|
Švajcarci stalno imaju akcije sakupljanja odece, ponajviše sad za Božic. Niceg nelegalnog nema u prodaji sakupljene odece, to rade i organizacije poput Caritasa ili TexAida. Kvalitet odece je raznolik, ali mislim da ima nekih 20% savršeno ocuvane robe. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Posted - 24/12/2011 : 15:01:07
|
quote: Originally posted by 1Euro
Zasto? Jel ti poznata ta roba? Ovde je standard veoma nizak,i znam da bi to proslo,samo mi je bitan kvalitet.
pa cuj ti njega, kvalitet??? Nece ti nitko pokloniti Armanija za 0,80 eura, pa da ga ti prodavaš u BUTIQUE...to možeš zaboraviti...ili šta ja znam kakve marke su ti u mislima da ceš dobiti za 0,80 centi,....pa iako su švicarci, oni ne plivaju u novcima...A i škrt je to narod do bola, isto ko njemci, skandinavci,....ne baca se tamo ništa tek tako....
Ali možeš dobiti pristojnu odjecu, opranu, cistu (bez nekih marki tipa Versace,Armani,..) za te pare. Što da ne? Recimo neke polo majice, trenirke,traperice,....možda neko odjelo,...ali to ti neceš onda prodavati po 50 eura...ako kupiš za 0,80 znaci da vrijedi nekoliko eura, ako budeš htio prodavati, morat ceš staviti cijenu 2 eura npr,... tako da nece baš biti neka zarada, ali ceš se dobro osjecati jer ce ti biti pun ducan ljudi haha.
A to, da bi neki siromasi kupovali FIRME za 50 eura to možeš zaboraviti,....nisu švicarci naivni....
a cuj ti sebe Ako ja uzmem to sigurno ne planiram da prodajem po 20,30,50 eura..znaci to bi bio magacin,i prodavalo bi se na veliko,pa ko uzme na veliko neka prodaje po vecu cenu,znaci tih 2 eura su sasvim dovoljni.i ne kazem da bi sve trebalo da budu firme,nego mozda tek po nesto..pa zapravo ja ovde samo pitam,a ne konstatiram,jel? |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Posted - 24/12/2011 : 15:03:35
|
quote: Originally posted by manhunter
Švajcarci stalno imaju akcije sakupljanja odece, ponajviše sad za Božic. Niceg nelegalnog nema u prodaji sakupljene odece, to rade i organizacije poput Caritasa ili TexAida. Kvalitet odece je raznolik, ali mislim da ima nekih 20% savršeno ocuvane robe.
Eto,nesto konkretno,e sad je pitanje,ako bih uzeo 10-15 tona,jel mogu ja birati robu ili mi daju sta mi daju? |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 24/12/2011 : 17:03:05
|
Ako je kvalitet ono o cemu brines onda nemas o cemu brinuti.
Kvaliteta robe ovdje je na vrlo visokom nivou. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4099 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 24/12/2011 : 17:45:02
|
Ako je kvalitet ono o cemu brines onda nemas o cemu brinuti.
Kvaliteta robe ovdje je na vrlo visokom nivou.
Bas tako! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 24/12/2011 : 18:13:42
|
pripazi samo da ne kupujes nesto jeftino od cega sleper novih stvari dodje deset milja eura , a ti ces to platit rabljeno petnaest milja |
Mrzim mrznju! |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Posted - 24/12/2011 : 18:22:42
|
Za jeftino,vec znamo da je jeftino,0.8eur. za 1 kg.robe,a u 1kg.bi stalo recimo 3 majice,ili jedan kaput recimo,neka je i 3kg,dosao bi oko 2.5 eura. E sad kad kazu ovi nasi svicarci da je kvalitet na visokom nivou onda se nemamo od cega bojati,nije vajda da svicarci nose kinesku garderobu |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/12/2011 : 18:45:40
|
quote: Originally posted by kerber [brimam lik koji mi je to predlozio,rekao mi da je to neki centar u svicarsku gde svicarci odlazu svoju garderobu,e sad mi je samo bitno kakva je ta garderoba,jel stara samo jedna sezona ili je nesto otpisano?
Pa sad, jedino sto je meni poznato je da ima mjesta gdje se predaje stara, iznosena ili nepotrebna garderoba pa se to onda dijeli ljudima sa losim financijama ili se salje u siromasne zemlje i dijeli ljudima dzaba... nadam se da taj tvoj izvor nije jedan od tih, ipak je bezveze ako se neko nadje da zaradjuje na takvim stavrima koje spadaju pod humanitarne svrhe. Mozda i nije to to, ne znam. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 24/12/2011 : 18:51:22
|
Za jeftino,vec znamo da je jeftino,0.8eur. za 1 kg.robe,a u 1kg.bi stalo recimo 3 majice,ili jedan kaput recimo,neka je i 3kg,dosao bi oko 2.5 eura. E sad kad kazu ovi nasi svicarci da je kvalitet na visokom nivou onda se nemamo od cega bojati,nije vajda da svicarci nose kinesku garderobu
ali valjda dobru garderobu malo teze poklanjaju:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 24/12/2011 : 18:55:16
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by kerber [brimam lik koji mi je to predlozio,rekao mi da je to neki centar u svicarsku gde svicarci odlazu svoju garderobu,e sad mi je samo bitno kakva je ta garderoba,jel stara samo jedna sezona ili je nesto otpisano?
Pa sad, jedino sto je meni poznato je da ima mjesta gdje se predaje stara, iznosena ili nepotrebna garderoba pa se to onda dijeli ljudima sa losim financijama ili se salje u siromasne zemlje i dijeli ljudima dzaba... nadam se da taj tvoj izvor nije jedan od tih, ipak je bezveze ako se neko nadje da zaradjuje na takvim stavrima koje spadaju pod humanitarne svrhe. Mozda i nije to to, ne znam.
http://www.blick.ch/news/schweiz/kein-stueck-geht-wirklich-an-beduerftige-190216 |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
|
Topic |
|
|
|