Author |
Topic |
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 21/12/2011 : 19:35:36
|
Dakle kako vi krpate kraj sa krajem? U zadnje vrijeme doslovno svakoga koga poznajem, novac je rijedak kao djetelina sa cetri lista,posla nema sve dodatno poskupljuje... pitanje je kako uopce krpati kraj s krajem.
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 21/12/2011 : 19:50:49
|
Ljudi moji teško je u svakom pogledu...osobno znam ljude,privatne poduzetnike...40-50 godina. Ti ljudi su uvijek imali novaca, sada jedva krpaju kraj sa krajem da ne zatvore firme... O nama drugima nema uopce smisla raspravljati. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17011 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/12/2011 : 19:52:54
|
"...Nama je lepo, taman kako smo zaslužili..." Rece Ðorde Balaševic u jednoj pjesmi... Mislim da nema ništa od kukanja, jer ionako je narod za sve kriv sam... A kako se krpa? Sretan sam da radim (naravno, nikad se ne zna dokle cu), da se nekako, krediti za vratom, od "luksuza" imam još uvijek samo za stripove... |
|
|
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 21/12/2011 : 19:56:38
|
Ne znam zašto se ljudi žale na krizu. Ja sam upravo kupio novi auto. Ljetos, kada sam se vratio sa ljetovanja sam potpuno renovirao stan. Sad tražim neku nekretninu na moru. Naravno, blizu obale. Meni je ok. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
|
|
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
|
Argus
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 21/12/2011 : 19:59:12
|
Ne pijem,ne kockam,ne kupujem stripove,ne placam porez. Razmisljam ,bas smo danas razgovarali o tome,da se vratim u srednji vijek,da se odselim negdje gdje nema struje,pronadem izvor ili iskopam bunar, proizvodim hranu i sve potrepstine. Onda nema vise racuna,shopinga ali imao bi mir.Sad ces morati dati cetvrtinu kod kupnje bilo cega,ispada da je Franjo Tahi bio dobrocinitelj,on je uzimao samo petinu(dobro jos je draga crkva uzimala isto toliko). Raja pod Turcima se bunila,oni su uzimali desetinu. Ovi danas gule i kožu,bilo bi najbolje kad bi bio porez 100 %,kupis jedan kruh sebi i jedan dragoj ,miloj i premiloj drzavi. Pozdrav Tomi 272,koji je ponosan stanovnik ove nazovi drzave i ima zelju a i veliko zadovoljstvo placanja poreza.Ja bih se rado zvao Inuitom samo da mogu normalno zivjeti a sad i jos nekih 100 godina necu moci |
|
|
Argus
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 21/12/2011 : 20:08:04
|
Ipak nije svima tesko,ima dosta ljudi koji su stekli odredene zalihe pa se snalaze. Sad skoro prodan je Tex za nekih 1000 kn na aukcijama,pitaj Brka o tome ili Steinera . Kosa mi se dize kad vidim da gadamo isti strip,necu se uopce nadmetati s njima,ljudi lupaju ko ludi kao da su novce nasli na cesti,dok ja moram dobro razmisliti koliko cu ici daleko. Znas kako je rekao Krleza u Baladama Petrice Kerempuha..... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 21/12/2011 : 20:19:09
|
Jebeno je za svakog i svugdje, i ovdje u USA ima dosta nezaposlenih, a meni poso ide nekad gore, nekad dole, zavisi o mjesecu. Sve u svemu, ne mogu previse kukat, jer ipak imam da sebi priustim i stripove i ostale sitnice koje mi bas ne trebaju ali bez kojih ne bi mogao. Naravno, uvijek moze biti bolje, ali ima miliona ljudi koji su u goroj situaciji od mene (i odvecine nas), tako da moram biti realan i zahvalit bogu za ono sto imam. Masala ce biti boljih dana za sve nas. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 21/12/2011 : 20:25:01
|
quote: Originally posted by acestroke
Naravno, uvijek moze biti bolje, ali ima miliona ljudi koji su u goroj situaciji od mene (i odvecine nas), tako da moram biti realan i zahvalit bogu za ono sto imam.
Ja dok sam govorio "ima gorih od mene, faljen isus/buddha/allah" kurca nisam uradio u zivotu. Tek kad sam presao na "ima boljih, valja ih stici" sam dobio krila :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 21/12/2011 : 20:26:48
|
quote: Originally posted by Sekta
Lažem naravno. Ja ovo cisto da prekinem niz žalopojki.
a ja ti povirova prethodni post..ali nasmija si me dobro.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
rednazgul
New Member
Croatia
169 Posts
Member since 18/01/2011 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/12/2011 : 20:41:38
|
bilo nam je bolje kad nam je bilo gore...vratite Tita,Yugu i Dnevnik(Novosadski). |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17815 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 21/12/2011 : 20:55:09
|
jebote život na kraju ce devedesete biti zlatne godine
neki dan kupujem sjemenke i cokoladu u marketu i uzmem najjeftinije... 60 i 90 pfeninga... covjece... dotakli smo dno...
ja mogu kupiti sve najskuplje nije u tome problem ali smo svi uplašeni da nece biti para i posla i na svemu štedimo... evo skoro prvi put da ne idem nigdje za NG
ne treba crnjaciti sve treba vedro gledati s nadom u bolje sutra ali nekakav strah se uvukao u ljude... |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17815 Posts
Posted - 21/12/2011 : 20:56:52
|
Jebeno je za svakog i svugdje, i ovdje u USA ima dosta nezaposlenih, a meni poso ide nekad gore, nekad dole, zavisi o mjesecu. Sve u svemu, ne mogu previse kukat, jer ipak imam da sebi priustim i stripove i ostale sitnice koje mi bas ne trebaju ali bez kojih ne bi mogao. Naravno, uvijek moze biti bolje, ali ima miliona ljudi koji su u goroj situaciji od mene (i odvecine nas), tako da moram biti realan i zahvalit bogu za ono sto imam. Masala ce biti boljih dana za sve nas.
baš citam danas u americi 1.5 milijuna djece beskucnika... vecina ispod 10 godina :(((
kakva su vremena došla il su uvijek bila ali uljuljani u naše ekonomije i živote nismo to vidjeli |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/12/2011 : 21:03:13
|
quote: Originally posted by teller
bilo nam je bolje kad nam je bilo gore...vratite Tita,Yugu i Dnevnik(Novosadski).
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/12/2011 : 21:05:05
|
quote: Originally posted by zeljko
Jebeno je za svakog i svugdje, i ovdje u USA ima dosta nezaposlenih, a meni poso ide nekad gore, nekad dole, zavisi o mjesecu. Sve u svemu, ne mogu previse kukat, jer ipak imam da sebi priustim i stripove i ostale sitnice koje mi bas ne trebaju ali bez kojih ne bi mogao. Naravno, uvijek moze biti bolje, ali ima miliona ljudi koji su u goroj situaciji od mene (i odvecine nas), tako da moram biti realan i zahvalit bogu za ono sto imam. Masala ce biti boljih dana za sve nas.
baš citam danas u americi 1.5 milijuna djece beskucnika... vecina ispod 10 godina :(((
kakva su vremena došla il su uvijek bila ali uljuljani u naše ekonomije i živote nismo to vidjeli
vidili su oni koji su tili vidit ka i sve drugo uostalom. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 21/12/2011 : 21:19:22
|
Kad vidim (barem po onome što stalno iznose na forumu) koliko neki ulupavaju novaca na stripove, knjige i sl., a s druge strane poput starih skvo kukaju i cvile kako im je teško...ne znam bih li plakao ili se smijao. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/12/2011 : 21:19:50
|
u pitanju je celicna disciplina. Štedim gdje se može. Hranu kupujem na akcijama, odjecu samo ako mi nešto baš treba, ne vozim auto (pa ne kupujem benzin i ne placam popravke), mobilni mi ne treba. Ne kockam, ne pijem, ne pušim (ne bih to sve radio ni da imam novca). Ako kupujem nešto što se tice hobija (knjige, stripovi, igre isl.), gledam da uvijek to mogu i prodati za iste novce da nisam na gubitku. Znam da sve ovo može zvucati kao pretjerivanje, lihvarstvo, škrtost. No, vrag je odnio šalu. Ja mogu ili tako ili nikako (ženu i mene ne izdržavaju roditelji vec mi sami). I baš me briga ako ce nekom tatinom sinu zasmetati nacin na koji sam primoran funkcionirati... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 21/12/2011 21:20:09 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/12/2011 : 21:21:36
|
quote: Originally posted by teller
bilo nam je bolje kad nam je bilo gore...vratite Tita,Yugu i Dnevnik(Novosadski).
Bilo nam je bolje kad nam je bilo bolje...itd |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 21/12/2011 : 21:29:44
|
quote: Originally posted by Obi-wan
u pitanju je celicna disciplina. Štedim gdje se može. Hranu kupujem na akcijama, odjecu samo ako mi nešto baš treba, ne vozim auto (pa ne kupujem benzin i ne placam popravke), mobilni mi ne treba. Ne kockam, ne pijem, ne pušim (ne bih to sve radio ni da imam novca). Ako kupujem nešto što se tice hobija (knjige, stripovi, igre isl.), gledam da uvijek to mogu i prodati za iste novce da nisam na gubitku. Znam da sve ovo može zvucati kao pretjerivanje, lihvarstvo, škrtost. No, vrag je odnio šalu. Ja mogu ili tako ili nikako (ženu i mene ne izdržavaju roditelji vec mi sami). I baš me briga ako ce nekom tatinom sinu zasmetati nacin na koji sam primoran funkcionirati...
Ne znam sto bi ikome smetalo nacin na koji si primoran funkcionisati, ali zasto mislis da iskljucivo tatini sinovi imaju novca. Zaradi neko novce i postenim putem. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17815 Posts
Posted - 21/12/2011 : 21:30:48
|
ma dobro kupovina stripova je kao rad sa dionicama samo sigurnije... ne možeš izgubiti mnogo ako pametno igraš... vecina onih koji i kupuju stripove su zapravo oni koji se odricaju na nekim drugim stvarima... šta ja znam nisam pametan |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 21/12/2011 : 21:31:35
|
quote: Originally posted by Obi-wan
u pitanju je celicna disciplina. Štedim gdje se može. Hranu kupujem na akcijama, odjecu samo ako mi nešto baš treba, ne vozim auto (pa ne kupujem benzin i ne placam popravke), mobilni mi ne treba. Ne kockam, ne pijem, ne pušim (ne bih to sve radio ni da imam novca). Ako kupujem nešto što se tice hobija (knjige, stripovi, igre isl.), gledam da uvijek to mogu i prodati za iste novce da nisam na gubitku. Znam da sve ovo može zvucati kao pretjerivanje, lihvarstvo, škrtost. No, vrag je odnio šalu. Ja mogu ili tako ili nikako (ženu i mene ne izdržavaju roditelji vec mi sami). I baš me briga ako ce nekom tatinom sinu zasmetati nacin na koji sam primoran funkcionirati...
|
Wtf?
|
Edited by - bagi on 21/12/2011 21:32:15 |
|
|
Topic |
|