forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Krparenje i preživljavanje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 21/12/2011 : 21:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by Obi-wan

u pitanju je celicna disciplina.
Štedim gdje se može. Hranu kupujem na akcijama, odjecu samo ako mi nešto baš treba, ne vozim auto (pa ne kupujem benzin i ne placam popravke), mobilni mi ne treba. Ne kockam, ne pijem, ne pušim (ne bih to sve radio ni da imam novca).
Ako kupujem nešto što se tice hobija (knjige, stripovi, igre isl.), gledam da uvijek to mogu i prodati za iste novce da nisam na gubitku.
Znam da sve ovo može zvucati kao pretjerivanje, lihvarstvo, škrtost.
No, vrag je odnio šalu. Ja mogu ili tako ili nikako (ženu i mene ne izdržavaju roditelji vec mi sami). I baš me briga ako ce nekom tatinom sinu zasmetati nacin na koji sam primoran funkcionirati...

Ne znam sto bi ikome smetalo nacin na koji si primoran funkcionisati, ali zasto mislis da iskljucivo tatini sinovi imaju novca. Zaradi neko novce i postenim putem.

Ne znam ni ja zašto, no bilo je ljudi kojima je smetalo i smeta.
Na te sam mislio pod tatini sinovi (ne na ljude koji imaju novca)...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 21/12/2011 : 21:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
:D Uvek sam se odusevljavao ljudima kojima smeta tudji nacin zivota koji pritom direktno ne ugrozava njegov.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12496 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 21/12/2011 : 21:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:
Originally posted by teller

bilo nam je bolje kad nam je bilo gore...vratite Tita,Yugu i Dnevnik(Novosadski).

Jarane, to nam baš ne treba...

Have mercy
Go to Top of Page

rednazgul
New Member

Croatia
169 Posts

Member since 18/01/2011

Posted - 21/12/2011 : 21:39:33  Show Profile Show Extended Profile  Send rednazgul a Private Message

[/quote]
[/quote]
Nekad sam kupovao Zagora na kiosku po 4 dinara a sad mi za isti nije dosta 100Eura...eto vidiš da je bilo bolje
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 21/12/2011 : 21:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

quote:

bilo nam je bolje kad nam je bilo gore...vratite Tita,Yugu i Dnevnik(Novosadski).

Pricao sam malo s ljudima na poslu i mogu ti reci da mnogi mojih godina i stariji (koji se sjecaju) misle da je današnji život cisto govno i da je onda bilo puno bolje...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 21/12/2011 21:40:35
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 21/12/2011 : 21:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Pricao sam malo s ljudima na poslu i mogu ti reci da mnogi mojih godina i stariji (koji se sjecaju) misle da je današnji život cisto govno i da je onda bilo puno bolje...

Nedavno sam citao neki stari novinski clanak iz 1920 i neke (napisan prije one velike krize)...ne bi vjerovao, i onda je prevladavalo mišljenje kako im je prije bilo bolje. Ljudi uvijek misle da im je prije bilo bolje.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 21/12/2011 : 21:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Moguce je i to.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 21/12/2011 : 21:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Možda tu ima ponajviše žala za mladošcu koja je prošla i koja se više nikad nece vratiti.
Da se razumijemo, ne mislim da je danas sjajno, ali se ne bih vracao u prošlost.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 21/12/2011 : 21:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Ne mozes imati jare i pare.

1985. imao si EKV, normalnu zemlju, normalne plate.

Imao si takodje i dva TV kanala, Yugo 45, jedan fudbalski mec na TVu nedeljno, Commodore 64 i EI Nis televizor.

Mozda ti sve ovo sto sad imas i nije trebalo, al ko ce ga znati. Da se vratim kroz vreme uvenuo bih k'o biljka bez vode, kad otvorim oci proverim mailove, a noc prethodno ih zatvorim uz iPad.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/12/2011 : 22:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
ja mislim da to ovisi o vremenu u kojem se zivi, drzavi, gospodarskom stanju ali opet i ovisi o pojedincu koliko je sposoban snaci se pod odredenim okolnostima..evo moj otac..za vrime juge je stvoria sve, napravia kucu i vozia dobro auto..bilo je svega..dosa rat i od kad je ove drzave nije napravia ni 5% od onoga sta je napravia za vrime bivse drzave..recimo dida mi je prica da prije drugog svjetskog nisu imali sta jesti a posli mu je bilo zakon jer je za vrime rata bija u partizanima..sve to ovisi o masu faktora..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 21/12/2011 22:10:25
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 21/12/2011 : 22:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by anto

ja sam prestao i da serem, pa štedim i toalet papir!

bez zezanja, odecu kupujem samo kad mi se pocepa
na zurke idem u jednoj uuniformi

sto se jela tice
pa, vrlo skromno, samo da nisam gladan
a kad odem kuci kod mojih, onda jedem i ne pitam

i tako

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 21/12/2011 : 22:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
Cala mi radi nesto oko kolaca i nema socijalno i zdravstveno, majka mi radi za 110 evra mesecno i ne zna da li je prijavljena.Zivimo u stanu koji placamo 110 evra.
Kako zivim?Pitaj Boga/Ali kad pogledam neke druge stvari mislim da sam zadovoljan, ovako je zanimljivije! :D

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 21/12/2011 : 22:47:10  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Ne znam zašto tolika kuknjava i plac.Osvrnite se na globalnu situaciju.3 milijarde ljudi u ovom trenutku je ili gladno ili žedno ili bez krova nad glavom...Koliko god se mi žalili,na ovim prostorima se još uvijek živi na visokoj nozi.

Wtf?
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 21/12/2011 : 22:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
Svi se zalimo, a u kafani svaki vikend:D

igrale su sene.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 21/12/2011 : 22:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Hmmm malo citam, bolje da se lijepo pokrijem po ušima i zahvaljivam Bogu.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 21/12/2011 : 22:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message
Sve se nema, a dva se bubrega nose!

igrale su sene.
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 21/12/2011 : 23:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:

Ne mozes imati jare i pare.

1985. imao si EKV, normalnu zemlju, normalne plate.

Imao si takodje i dva TV kanala, Yugo 45, jedan fudbalski mec na TVu nedeljno, Commodore 64 i EI Nis televizor.

Mozda ti sve ovo sto sad imas i nije trebalo, al ko ce ga znati. Da se vratim kroz vreme uvenuo bih k'o biljka bez vode, kad otvorim oci proverim mailove, a noc prethodno ih zatvorim uz iPad.

kakvu normalnu zemlju?????
o cemu pricas????
da li ti je stvarno tada bilo bolje???

Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 21/12/2011 : 23:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

Ne znam zašto tolika kuknjava i plac.Osvrnite se na globalnu situaciju.3 milijarde ljudi u ovom trenutku je ili gladno ili žedno ili bez krova nad glavom...Koliko god se mi žalili,na ovim prostorima se još uvijek živi na visokoj nozi.

pozdravljam mislenje,ali
ovo 3 milijarde..mislim da je vise mnogo vise
ali to nije zato sto nas je toliko nego sto je u sutini sve dirigovano
negde sam cuo da ljudi tiho sapucu dve reci
HAZARSKI KAGANAT

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 21/12/2011 : 23:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by kosmajac

quote:

pozdravljam mislenje,ali
HAZARSKI KAGANAT

Cuo si sigurno na ovom forumu u tvojim postovima.

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 21/12/2011 : 23:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by kosmajac

quote:

pozdravljam mislenje,ali
HAZARSKI KAGANAT

Cuo si sigurno na ovom forumu u tvojim postovima.

kod mene...mislis na kosmajca sto mu podmecu NACI postere???
ne nisam taj...
a otkud ti je to palo na pamet????

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 21/12/2011 : 23:47:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

quote:

quote:

Nedavno sam citao neki stari novinski clanak iz 1920 i neke (napisan prije one velike krize)...ne bi vjerovao, i onda je prevladavalo mišljenje kako im je prije bilo bolje. Ljudi uvijek misle da im je prije bilo bolje.

Moguce je da, ali isto toliko koliko je moguce i da svijet sve više i više ide u kur*c

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 22/12/2011 : 09:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Pa tako je, ako sami skupa-zajedno, tu mislim na ljudi, ništa ne napravimo-nema više solidarnosti, onda dodje do toga, da ono malo što su nam sve pokrali dirigira sa nama, zato je takvo stanje svugdje.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 22/12/2011 09:29:34
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/12/2011 : 09:46:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

To me podsjeti na jednu pricu kada je jedan tip izgubio nogu i kolega mu dodje u posjetu i kaze: ma budi srecan, bas sam juce vidjeo jednog tipa koji nema nijednu nogu.

Edited by - King Warrior on 22/12/2011 09:47:28
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 22/12/2011 : 10:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Jel vi znate zašto je došlo do svega toga????

Odgovor je jednostavan, ZATO JER SU LJUDI ŽIVJELI PREKO SVOJIH MOGUCNOSTI (uzimali kredite za nešto što im ne treba). Kupovali po dva, tri kola (jer je kao bilo jeftino, jer su vidjeli neku reklamu "akcija", "sniženo", "sada je vrijeme",....), jer su od jednom poceli da kupuju odjecu od nekih marki (ništa nije bilo preskupo, ima se, može se,...), jer su promjenili svake tri mijesece mobitel, odjednom su svima zatrebali notebook-ovi, ipod-ovi, iphon-ovi,.... citav je svijet trošio novac kojeg nije imao, nije zaradio,....i kojeg sada treba vratiti. Ljudima uzimaju kuce (zato ima toliko beskucnika), gubi se posao, jer banke nemaju više novca (uzimali kredite milijuni i milijuni ljudi, pa nestalo novca), da posude firmama, ne grade se više tvornice (jer nije cool raditi u nekoj tvornici i nositi plavi radnicki "kostim") umjesto tvornica, rade se Shopping centri, svi bi radili u trgovini jer je više cool nego u tvornici. Ionako tvornice propadaju jer sve proizvajaju u Kini (zato i jeste Kina najbogatija, JER IMA TVORNICE!! i kao takva može posudivati novac recimo citavoj EU), jer su neki bezvezni Amerikanci potrošili 1.000+ (tisucu!!!!!!) milijardi dolara za neki bezvezan rat u Iraku, koji nije donio nikome ništa dobro, jer benzin je skuplji nego ikada(cemu rat....pa da je mogao BUSH pokazati da ima veci k...c nego Sadam, i jebi ga, trebalo platiti 1000+ milijardi dolara da su se mogli "kurciti"). Pošto je svaka porodica imala BAREM dvoje(troje) kola, nitko se nije vozio vlakovima,autobusima,...pa su sada i ove kompanije odpuštale ljude (u Sloveniji se voze prazni vlakovi...) a na ulicama gužva ko u Bombaju, nema parkirališta jer se svaki vozi sam u kolima i onda u neki mali grad dode na stotine kola, koja nemaju gdje parkirati,....itd.....

ZATO LJUDI STE SAMI KRIVI Za OVAKVU SITUACIJU.

Ja inace nemam problema (osim što ne mogu trgovati kako bi želio, jer ostali nemaju novca....), jer ja sam jedan rijetkih koji vozim 5 godina stara kola, koji nemam notebook, koji imam naocale vec 15 godina, koji nisam lud za markama odjece, koji nije uzimao kredite pa sada nikome ništa ne dugujem, koji nije u životu video nikakav iphone,ipod,... a isto tako mogu preživjeti bez toga. Imam i ja želja i potreba ali prije potrošim i jedan sam Euro (1euro haha) razmislim jel to ok, jel to meni treba,...i cesto se nisam zaletio i kupio neke bezvezne stvari (iako još uvijek se nasamarim ponekada...ali manje...).

Išli ljudi da žive na svom, uzimali kredite za stanove, koje sada ne mogu da odplacuju. Cemu? Zato da sada mogu da žive ko klošari i cekaju kada ce im banka uzeti stan. Zar je to vrijedno? Umjesto da više ljudi živi zajedno i pomagaju jedan drugome? Ili ima bisera gdje još stan nisu odplatili, ali su uzeli još jedan kredit za nova kola....jer DANAS SVAKA PORODICA MORA IMATI DVA AUTOMOBILA (ma nemoj...) i to znaci dvije registracije, dva servisa, sve dupli troškovi.....

I onda su vam drugi krivi? Politika je kriva? Banke su krive?

SAMI STE KRIVI!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8250 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 22/12/2011 : 10:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
Kad se navikneš bez novca onda ti je sve ravno. Naravno da iman neke želje koje ne mogu ostvarit zbog nedostatka posla , pa simim time i novca . A novac je nažalost jako bitan.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000