forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Korindjanje!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 06/01/2012 : 19:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

žena Lalinka

sosa

moji crteži

Edited by - Vlaadisha on 06/01/2012 20:00:40
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25547 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2012 : 19:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ne znam zašto misliš da je rec o nekom "deljenju"?
Obicaji sa Kosova, iz Šumadije, Like, Banata, Raške...su za mene sve srpski obicaji. Normalno da ce se razlikovati od oblasti do oblasti.
Misliš da svi Nemci, Englezi ili Francuzi imaju identicne obicaje na citavoj teritoriji na kojoj žive?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/01/2012 : 19:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ma zezam se, nego ne mogu da razlucim šta znaci termin "lalinski obicaji", na koga se odnosi?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 06/01/2012 : 22:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Meni nije jasno kako neko može da se deklariše kao vernik i da slavi Božic a da ne posti na Badnji dan?
Mislim da je to uvrnutije od ateista koji poste. :D

A meni je recimo bezveze da postim jedan dan a nisam postio 40 dana.To mi je skroz glupo.Jos onda idem u 12 u crkvu da se pricestim.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25547 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2012 : 23:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki

quote:

Meni nije jasno kako neko može da se deklariše kao vernik i da slavi Božic a da ne posti na Badnji dan?

A meni je recimo bezveze da postim jedan dan a nisam postio 40 dana.To mi je skroz glupo.Jos onda idem u 12 u crkvu da se pricestim.

Pa kako možeš da ideš da se pricestiš ako si postio samo jedan dan?
Može ako si postio citav Božicni post ili pslednju sedmicu posta, ali jedan dan...nikad cuo.

Može tebi da bude bezveze šta hoceš, Badnji dan je obavezno posan za sve vernike. Božicni post nije obavezan, ali preporucljiv.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 06/01/2012 : 23:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Bogami nije preporucljiv nego obavezan, zajedno sa uskrsnjim postom i jos dva posta u toku godine (gospoinski i jos jedan, bemligasad). Pa jos sreda i petak, pa pravila sa uljem i vodom...ma jebo onog ko napravi tu listu.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 06/01/2012 : 23:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:
quote:

Može ako si postio citav Božicni post ili pslednju sedmicu posta, ali jedan dan...nikad cuo.
Može tebi da bude bezveze šta hoceš, Badnji dan je obavezno posan za sve vernike. Božicni post nije obavezan, ali preporucljiv.

Pricestio sam se preko 30 puta do sada i uvek postim prvu ili poslednju nedelju uskršnjeg posta.
Naravno na vodi.
Ne može samo jedan dan, ako si iskren prema sebi.
Ako nisi, možeš se nažderati mesa pre pricešca
Ko zna možda ima i takvih vernika.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25547 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2012 : 23:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Bogami nije preporucljiv nego obavezan, zajedno sa uskrsnjim postom i jos dva posta u toku godine (gospoinski i jos jedan, bemligasad). Pa jos sreda i petak, pa pravila sa uljem i vodom...ma jebo onog ko napravi tu listu.

Ignorisacu blasfemiju ovog puta.

Ti postovi su preporucljivi i svaki pravoslavac bi trebalo da ih se pridržava. Ali nisu obavezni. Drugim recima, sveštenik te nece ukoriti ako nisi postio 40 dana, ali hoce ako nisi postio na Badnji dan.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 06/01/2012 : 23:28:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Drugim recima, sveštenik te nece ukoriti ako nisi postio 40 dana, ali hoce ako nisi postio na Badnji dan.

Ma nece, uz 20 evra donacije za obnovu kojecega :P

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 06/01/2012 : 23:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:

quote:

quote:

Idi u kurac pa imas brdo ljudi koji idu da se priceste a nisu ni jedan dan postili.Ma to ti je tako kod nas pravoslavaca.Pa bio jedan svestenik na TV-u pricao o tome.Kaze pitam jednog mladica na tom pricestu koliko je postio a on rece "Nisam doruckovao".Iskreno ne znam da li je jedan dan obavezan ili svih 40 dana,mislim nista se ne mora ali ako drzis do necega onda bi trebao da postis ceo post.

Edit.Mozda si i u pravu jer jedan moj drugar se savetovao sa svestenikom i rekao mu da on ne moze da posti 40 dana i ovaj mu rece da posti koliko moze.Ma crkva je danas puna kompromisa.

Edited by - okiboki on 06/01/2012 23:36:12
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 06/01/2012 : 23:41:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Ma crkva je danas puna kompromisa.

Crkva generalno uspeva da prenebregne cinjenicu da su ta pravila o ulju, vodi, ribi itd., te seksu van braka, kontracepciji i statijaznam jos pisana pre dva milenijuma. Zato i nemam prevelikog obzira prema toj instituciji (bez obzira sto su mi po ocevoj liniji otprilike svi svestenici od pradede pa navise :D :D :D).

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 06/01/2012 : 23:56:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
Sto se posta tice: grijeh ne ulazi na usta vec izlazi iz usta pa koja je svrha ako se suzdrzavas u hrani a ne suzdrzavas se od ruznih misli i losih dijela...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 07/01/2012 : 00:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message

E, ovo je bozic, drugovi. Kakvi postovi. :D

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 07/01/2012 : 00:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
quote:
Originally posted by ponki

Sto se posta tice: grijeh ne ulazi na usta vec izlazi iz usta pa koja je svrha ako se suzdrzavas u hrani a ne suzdrzavas se od ruznih misli i losih dijela...

Ovo je poenta.Ovo je nesto sto je meni zapalo za oko kada sam citao novi zavet.Bravo Ponki

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40498 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2012 : 12:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:
Originally posted by sawitch

Nema to ovde.. To je izgleda neki lalinski obicaj... Ovde kod mene su gro bosanci... A veceras stize decurlija.. Ako u hrpi nerasporedjenih stvari nadjem aparat, uslikacu par klinaca pa cu okaciti ovde.. :)

Lalinski obicaj? A koji je tvoj obicaj? Gde živiš? Gde si roden? Zar i ti nisi Banacanin(Lala), ili možda grešim?

Ja sam bosanac... Moji su bosanci, i ja svoje poreklo i obicaje ne menjam niti se menjam zbog mesta gde zivim...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40498 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2012 : 12:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by ponki

Neka si i ti nesto pametno napisao... :))

Go to Top of Page

mavra
Junior Member

439 Posts

Member since 13/01/2011

Posted - 07/01/2012 : 12:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mavra a Private Message
quote:

Ja sam bosanac... Moji su bosanci, i ja svoje poreklo i obicaje ne menjam niti se menjam zbog mesta gde zivim...

To je lepota Vojvodine. U mom selu zive Hercegovci, Bosaci, Licani, Crnogorci, Lale i svako je doneo sa sobom svoje obicaje. Za Badnje vece sam isao kod prijatelja Licana na bakalar, a za polozajnika kod mojih Hercegovaca. Jebote, ne smem vise ni da gledam u ovaj topik, pukla me je opasna nostalgija
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/01/2012 : 13:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

Ma opušteno Savicu...Ne shvataj sve bukvalno, vidiš da je u pitanju zajebancija.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Edited by - srdjandj on 07/01/2012 13:11:33
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 07/01/2012 : 16:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Batali korindjanje onda, to u Bosni ne znaju sta je :P

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40498 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2012 : 16:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Inace, bili juce korindjasi.. Ala su smesni.. A na kraju mi i kum bio sa mitraljezom da korindja... Ala se napio.. :)) Ismejali smo se strasno...

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47314 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/01/2012 : 17:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Inace, bili juce korindjasi.. Ala su smesni.. A na kraju mi i kum bio sa mitraljezom da korindja... Ala se napio.. :)) Ismejali smo se strasno...

jesi opalia rafal?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40498 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2012 : 22:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ej, ima neko sranje unutra, cangrlja kada stisnes obarac..

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000