forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Tennis 2012
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 97

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 27/01/2012 : 18:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:
Originally posted by Imrahil

Koji je pajser ovaj Marej, šteta..

Primi moju duboku sucut.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 27/01/2012 : 18:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
jbt smorio sam se vise nego gven stefani na vimbiju i us openu zajedno :D
ok, to do petog seta, onda sam prolupao skroz :)
i dalje ne verujem kako je uspeo da iscupa ovu pobedu sa onakvom igrom i onakvim marejem.
bice super zanimljivo u finalu!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/01/2012 : 19:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Mari morao na doping kontrolu

Škot Endi Mari bio je iznerviran posle polufinalnog meca na Australijan Openu protiv Novaka Ðokovica pošto je nakon duela morao da ide na doping kontrolu.

Mari je eliminisan sa turnira u Melburnu posle skoro pet sati iscrpljujuce borbe u kojoj je Ðokovic trijumfovao sa 3:2 u setovima 6:3, 3:6, 6:7 (4:7), 6:1, 7:5.

"Iznervirao sam se. Znam da igraci posle meca idu na kontrolu, ali sam morao da cekam 30 minuta pre nego što dam krv. Zaista je frustrirajuce da prolazim sve ovo u jedan sat posle ponoci", rekao je Mari.

Australijski mediji primetili su da je tokom meca sa Ðokovicem neko iz Marejevog tima dodao u flašu britanskog tenisera za sada nepoznatu supstancu.

"Ništa nedozvoljeno. To je bio moj fitnes trener, a rec je o energetskom napitku koji godinama koristim", dodao je Marej.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 27/01/2012 : 23:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
Svaka cast Novaku, sa srecom u finalu :)
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 28/01/2012 : 01:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Djokovic/Nadal u nedelju je prvi put da se ista dva igraca suprostave u trecem GS za redom u zadnjih 47 godina (1964-1965)
Lijepo, prava istorija!
;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/01/2012 : 09:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
Jel' se finale igra u 09,30 po našem vremenu?
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 28/01/2012 : 09:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
quote:
Originally posted by swamp thing

Jel' se finale igra u 09,30 po našem vremenu?

Tako stoji na zvanicnom sjtu...ne prije pola 10 po nasem vremenu...
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 28/01/2012 : 11:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
6:3 i 6:0
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/01/2012 : 12:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
obozavam Sarapovu, mislim da je trenutno najbolja tenisacica na svijetu, ali ne ide to tako. Ona se bavi nekim tamo poslovima i pojavi se na GS. Nije dovoljno motivisana da se puno vrijeme bori u tenisu, inace bi apsolutno dominirala ovaj sport. Cudo je da uopste sa pola forme dodje do GS finala. Steta, mogla je vec pa skoro desetak godina da drzi prvo mjesto u tenisu, ali ona ima druge prioritete.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/01/2012 : 12:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Azarenka osvojila Australijen open

Beloruskinja Viktorija Azarenka osvojila je otvoreno prvenstvo Australije pobedom nad Marijom Šarapovom u finalu 6:3 i 6:0.

Azarenka je tako osvojila svoju prvu gren slem titulu i od ponedeljka ce biti prva teniserka na WTA listi

Bio je to njihov sedni medusobni duel, Beloruskinja sada vodi sa 4:3, a to je ujedno bila i njena treca pobeda u finalima sa Šarapovom. U prvom setu videna su tri brejka, dva na pocetku, a zatim je Azarenka dobila šest od sedam preostalih gemova i prvi set rešila u svoju korist sa 6:3.

Odmah na pocetku drugog seta Azarenka je oduzela servis protivnici, a zatim i "osigurala brejk", za vodstvo od 2:0. Azarenka je nastavila da "melje" Šarapovu i do kraja meca osvojila sve preostale gemove.

Azarenka je uzela 12 od 13 poslednjih gemova, a Šarapova nije imala odgovor na igru nove "Broj 1".

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/01/2012 : 12:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

obozavam Sarapovu

A tek ja...

Go to Top of Page

tutto maxim
Senior Member

Serbia
1355 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 28/01/2012 : 13:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message
Pobeda nad Marijem je 400. Novakova pobeda u karijeri.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 28/01/2012 : 13:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Rekoh za Azarenku.. Da ima malo jacu psihu bila bi ubedljiva na prvom mestu.. Ali valjda joj to dodje sa godinama kao Novaku...

Sutra finale, jedva cekam.. Tacnije tri finala..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/01/2012 : 15:12:08  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Azarenka: "Šta se desilo?"

Viktorija Azarenka ne može da veruje da je pobedila na Australijan openu, a osecanja su joj pomešana posle osvajanja prvog Grend slema i prvog mesta WTA liste.

Posle meca u kome je "isprašila" Mariju Šarapovu sa 6:3 i 6:0, Azarenka je pala na kolena, a onda je digla ruke i sa usta joj se moglo procitati "Šta se desilo?"

"Sigurno najbolji osecaj. Ne pitajte me ništa o igri, nemam pojma šta se dešavalo. Ovo je cista radost. Ne mogu da verujem da je gotovo", rekla je 22-godišnja beloruska teniserka odmah posle meca.

Kada je izašla na konferenciju za novinare bila je pribranija.

"Osecam razlicite emocije trenutno. Odmah posle pobede nisam mogla da shvatim šta se dešava i nisam mogla da verujem da je gotovo, jer sam prešla dalek, dalek put. Nisam imala ni dana odmora, tako da sam samo igrala. Tek me sada pogodilo saznanje da je gotovo i da sam pobedila. Uživam i dalje", rekla je Azarenka.

Ona je mnogo puta isticala koliko joj je važna porodica, ali je sada rekla da još nije uspela da se cuje ni sa kim.

"Dobila sam samo poruke. Pozivi ne prolaze. Mislim da je do prijema, a tu je i neka gospoda iz Kine koja mi govori nešto kad god okrenem broj, tako da definitivno nisam dobijala koga sam tražila. Ali, prvo što cu da kažem porodici je da ih mnogo volim i zahvalim im se na podršci. Jer, bez njih ne bih ni bila ovde. Ne bih slavila. Dugujem im sve", rekla je Azarenka.

Tek tada je mogla da pocne da prica o mecu.

"Prva dva gema bila su pomalo katastrofa , ali onda sam nekako uspela da uhvatim ritam. Opustila sam se i pocela da se koncentrišem na trenutak u svakom poenu i pokušavala da uradim sve što treba da dobijem taj poen", rekla je Azarenka.

Ona je odbacila novinarsku tvrdnju da nije bila nervozna, a onda i tvrdnju da nije bila "super nervozna".

"Mislite da nisam bila nervozna? Ma, bila sam i super nervozna. Nisam mogla da docekam da izadjem na teren i zaigram. Dugo je trajalo to cekanje. To je izgledalo ovako: 'važi, sad sam spremna. Sad sam spremna. Kada izlazim? Kad izlazim? Koliko je sati?'", duhovito je opisala svoje stanje.

"Mislim da sam samo dobro izašla na kraj sa situacijom posle malo opuštanja u pocetku. Pocela je zaista agresivno, što me uhvatilo malo nespremnu, jer sam i ja htela da budem agresivna, a nisam baš uspela. Drago mi je, medjutim, što mogu da ostanem skromna i idem korak po korak. Samo sam nastavljala da se borim i da ulazim u ritam", rekla je Azarenka.

Osim trijumfa u Australiji, ova teniserka je osvojila i prvo mesto WTA liste.

"Ostvario mi se san. Sanjala sam i vredno radila da osvojim grend slem, a biti prva na svetu je prilicno dobar bonus", kazala je
Azarenka.

Šarapova: "Trckarala sam kao zecica"

Ruska teniserka Marija Šarapova smatra da je zasluženo izgubila od Beloruskinje Viktorije Azarenke u finalu Ausralijan opena,

Šarapova je istakda da je njena protivnica "sve radila bolje", a sebe je uporedila sa zecicom, posle poraza sa 6:3, 6:0 u Melburnu.

"Odigrala samo dobro prvih nekoliko gemova, i to je bilo to. Onda je ona bila ta koja je bila agresivna i dobro udarala. Ja sam trckarala kao zecica pokušavajuci da je stignem. Ona je bila za korak brža, njeni udarci bolji", rekla je Šarapova.

Ovo Šarapovoj nije prvi put da svoje kretanje na terenu poredi sa životinjama, pošto je pre neku godinu sebe uporedila sa "kravom na ledu" posle mec na Rolan Garosu. Osim trofeja za prvi grend slem sezone, današnji mec donosio je i prvo mesto na WTA listi.

Ruskinja je osvojila do sada tri Gren slem titule, a isto toliko puta je ucestvovala u finalima, dok je Azarenka mnogo manje iskusna, pošto je do sada osvojila dve grend slem titule u mešovitom dublu.

"Samo sam u prva dva gema, od toliko gemova, osecala da je nervozna, a, znate, mec nije gotov dok se ne završi. Bez obzira na ta dva gema, znala sam da to ništa ne znaci. Ja sam imala toliko meceva u karijeri u kojima sam užasno pocinjala. Ponekad to ne znaci ništa dok se ne vidi šta je na kraju", rekla je Šarapova.

"Jeste ovo bilo njeno prvo Gren slem finale, ali je ucestvovala na velikim turnirima i pobedivala je na velikim takmicenjima. Nije baš da je došla ovde kao neiskusna igracica. Pobedila je mnogo njih iz vrha u karijeri. Znala sam da sigurno ima iskustva. Pobedila me prošle godine u Majamiju", kazala je teniserka koja ce od ponedeljka biti druga na svetskoj rang listi.

Ona je kazala da joj je teško pao poraz, ali da mora da se teši time da je dolazak do finala veliki uspeh i da je ponosna što je došla do kraja Australijan opena. Uprkos porazu, Šarapova je rekla da veruje da ce tek pružati najbolje partije u životu.

"Apsolutno verujem u to. Verujem da imam još mnogo posla i stvari koje mogu da popravim. Zato još igram. Mislim da ako se sportista probudi, bilo kojim sportom da se bavi, i pomisli da ne može da bude bolji ili da ne može da se popravi ili da nece imati dobrih dana ispred sebe, onda je jako teško raditi", rekla je 24-godišnja Ruskinja sa americkim pasošem.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/01/2012 : 16:02:24  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Obradovic: Novak pomera granice sporta

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradovic ocenio je da najbolji teniser sveta Novak Ðokovic pomera granice sporta i da je uveren u njegov novi trijumf na Australijan openu.

– Novak je opet u sjajnoj formi i uveren sam da ce u sutrašnjem finalu protiv Nadala dati i poslednji atom snage da osvoji novu gren slem titulu – rekao je Obradovic Tanjugu.

On je dodao da Ðokovic bez obzira na snagu rivala uvek pronade kvalitet više.

– Kada u polufinalu imate tako dobrog protivnika kao što je Marej, pritom gubite 2:1 u setovima, udete u peti set i uspete da pronadete dodatnu energiju, onda to znaci da ste uvek korak ispred. To je odlika koja krasi samo ekstra šampione. Novak je definitivno neko ko pomera granice sporta.

Selektor Srbije kaže da je zajednicka odluka svih u Dejvis kup timu da Ðokovic ne igra u predstojecem mecu protiv Švedske, kako bi se odmorio za nastavak izuzetno teške sezone.

Srbiju ce predstavljati Janko Tipsarevic, Viktor Troicki, Nenad Zimonjic, Ilija Bozoljac i Dušan Lajovic.

Mec prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa izmedu Srbije i Švedske odigrace se od 10. do 12 februara u Nišu.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 28/01/2012 : 16:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Sve cestitke za Azarenku, super je odigrala finale, i zasluzila titulu, usput je zaradila i prvo mjesto na WTA touru!
Predvidio sam da ce ona osvojit ovaj turnir prije nego sto je poceo, hajde veceras da vidimo hoce li mi se prognoza muskih finala isto tako da ispuni
;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 28/01/2012 : 18:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Svaki ženski gren-slem nova pobednica koja po prvi put osvaja takvu titulu.Prvo Li na, pa Kvitova, pa Stosur, sada Azarenka, ako dodamo tu i Skjavone od prošle sezone jasno je da u ženskom tenisu vlada totalni haos.
Velikim šampionkama Kris Evert, Bili Džin King, Martini Navratilovoj, Štefi Graf, Moniki Seleš, Aranci Sancez, Žistin Enan, pa i aktuelnim maltene penzionerkama Sereni Vilijams i Kim Klajsters sigurno se stomak prevrce kada vide ko sve osvaja titule.

Zaista neverovatno, dok je u muškom tenisu trenutno zlatno doba, u ženskom kvalitet nikada nije bio gori.Pobeduju sve same udaracice koje kao da se takmice koja ce jace da udari loptu i manje pogreši.Sa ovim se slažu gotovo svi poznavaoci tenisa u svetu.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 28/01/2012 : 18:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Fali jedna Martina Hingis
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 28/01/2012 : 18:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Dobra je bila i Martina Hingis, ima tu naravno još dosta igracica poput i Koncite Martinez koje bi danas harale da su u ovakvoj konkurenciji.

Inace, cestitke Azarenki, bila je u najboljoj formi, a verujem da joj titula zaista mnogo znaci.Dobila je sada i prvo mesto na listi.

Edited by - tumen on 28/01/2012 18:45:53
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 28/01/2012 : 18:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
Sarapova je lepa devojka,ali mi se cini da je Azarenka rasnija,pomalo divlja..sve u svemu izmedju ove dve ipak Azarenka je moj izbor..necu objasnjavati zasto

Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 28/01/2012 : 18:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:
Originally posted by Imrahil

Fali jedna Martina Hingis

Justine bi pomlela svu ovu buraniju.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 28/01/2012 : 18:59:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Sada sam odgledao kratak pregled meca i video da sam dobro odlucio da ne gledam mec.. Mislim da bih pio neke analgetike ceo dan.. Ono urlikanje njih dve je bolesno.. I ja sam davno rekao da je zenski tenis krs.. Kada sam video danas Hingisovu, najezio sam se, moja najomiljenija teniserka svih vremena..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/01/2012 : 19:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Eh kako je samo igrala Stefi Graf, pa Monika Seles, to je bio zenski tenis...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/01/2012 : 19:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ðokovic u pohodu na treci Ozi open

Dva najbolja tenisera sveta, Novak Ðokovic i Rafael Nadal igrace u nedelju od 09.30h u finalu Australijen opena.

U prethodnih 29 duela prvog i drugog tenisera sveta, Nadal ima tri pobede više, ali je Ðokovic dobio svih šest okršaja u finalima tokom 2011. godine.

Rafel Nadal pokušace da zaustavi nepovoljnu seriju u okršajima sa Novakom Ðokovicem u finalu Otvorenog prvenstva Australije gde se dvojica tenisera u Melburnu srecu po treci put.

Nadal, drugi na ATP listi u prethodna dva finala Grend Slema, na Vimbldonu i na Otvorenom prvenstvu SAD, poražen je od prvog reketa sveta, a od Ðokovica je izgubio i u još cetiri finalna meca na turnirima 2011. godine.

Iz toga razloga, nedeljni mec u završnici turnira u Melburnu, nece biti obicno tenisko finale.

Nova pobeda Ðokovica zadala bi veliki psihološki udarac Nadalu iako on cini sve što je u njegovoj moci da se odbrani od svake vrste pritisaka, ponavljajuci da je veoma zadovoljan onim što je do sada postigao na turniru.

Ako izgubi, postace i prvi teniser koji je tri puta za redom gubio u finalu Gren slem turnira.

Ako srpski teniser pobedi, borba lidera ATP liste zajedno sa Švajcarcem Rožerom Federerom (br. 3) i Britancem Endijem Marijem (br. 4) mogla bi ovako da izgleda - Federer ne može da pobedi Nadala, Nadal ne može (više) da pobedi Ðokovica, Federer može
povremeno da pobedi Ðokovica, Mari ne može da pobedi ni jednog od navedene trojice, uglavnom gubi meceve protiv njih.

Bez obzira na ovu pomalo grubu skicu, kako ocenjuje Frans pres, ako Ðokovic osvoji i trecu titulu u Australiji (nakon 2008. i 2011) on ce time i definitivno uklesati svoje ime medu velikane u svetu tenisa.

Ðokovic igra peto finale na poslednjih šest Gren slem turnira, a Nadal sedmo finale na poslednjih osam.

Edited by - srdjandj on 28/01/2012 19:10:33
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/01/2012 : 19:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Paes i Štepanek zaustavili Brajane

Leander Paes i Radek Štepanek osvojili su, kao nenosioci, turnir dublova na Australijan Openu.

Indijac i Ceh su u finalu savladali velike favorite, jedan od najboljih dublova svih vremena, bracu Boba i Majka Brajana sa 7:6(1), 6:2.

Bob i Majk su u ovom finalu tražili put do osvajanja 12. Gran slem krune, što bi bio i rekord u igri parova. Ali, s obzirom na poraz, blizanci ce i dalje da dele rekord sa Australijancima Markom Vudfordom i Todom Vudbridžom.

Paes je pre ovog finala odigrao cak pet finala na Gran slem turnirima, s raznim partnerima, protiv americkog tandema, ali ni jednom nije uspeo da ih pobedi.

Ovom pobedom Indijac je kompletirao titule na sva cetiri Gran slem turnira. Ukupno ima 48 ATP titula u dublu, sa 11 razlicitih saigraca. Za Štepaneka je ovo premijerno slavlje na jednom od "cetiri velika" turnira.

Go to Top of Page
Page: of 97 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000