Author |
Topic |
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 28/01/2012 : 21:00:07
|
quote: Originally posted by srdjandj
Eh kako je samo igrala Stefi Graf, pa Monika Seles, to je bio zenski tenis...
Pa i Serena kad igra onako kako zna i umije, kad joj ide, igra fenomenalno, no sada je ocito malo teze, mislim da je skoro 30 godina, ili je vec proslavila 30-ti rodjendan, moguce je da i ona osvoji jedan GS ove godine, ipak ima najvise talenta od svih ostalih trenutnih igracica.
Ali, kao u Federerom slucaju, moguce je da su njeni najbolji dani iza nje, sta ja znam, zivi bili pa vidjeli sta ce se desit u sledeca 3 GSa. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 28/01/2012 : 22:05:24
|
Serena ima talenta za tenis koliko ja za kriket.. Ogromna snaga za zenu i krvav rad uz dobru taktiku izbora turnira i foliranja povreda su joj doneli uspehe.. Enan ima talenat jer iskljucivo na talentu i tehnici melje, tacnije mlela je ostale dok ovaj bizon u zenskoj kozi ima servise i udarce poput muskarca.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 28/01/2012 : 22:31:34
|
Pa ako cemo sad sve to previse analizirat, o tome sta u stvari znaci imat 'talent', onda mozemo ovu raspravu do sutra vodit - i zakljucit onda da nijedna teniserka u Top 10 nema talenta(?). Bilo je i drugih krupnih teniserki (Davenport je bila velika, i imala jaku servu i jake udarce, ali je osvojila samo 3 GS, a ne 13 kao Serena), stavise, Safina i Ana Ivanovic su prilicno velike zene, mozda nisu misicave kao Serena, ali ipak su vece od ostalih zena na WTA-u, i nisu osvojile ni blizu sta je Serena. Ona je puno naprednjia od ostalih sto se tice psihicke snage, a to (kako smo vidjeli s Anom u zadnje tri godine) ipak puno znaci.
Henin jest imala dosta talenta, ona je zenska verzija Federera ako mene pitas, ali to uopste nije poenta, jer ona vise ne igra ... ja sam govorio o trenutnim vrhunskim teniserkama, i koje imaju sansu da osvoje najvise ove godine. Od svih koje su trenutno na vrhu, ja bi ipak rekao da Serena ima najvise 'talenta' (mozda za tebe to znaci snaga, ali ok). :) |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 28/01/2012 : 22:57:53
|
Serenin talenat poredis sa nekonkurentskim zenskim tenisom? Pa vidis li ti na sta to lici? |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 28/01/2012 : 23:03:47
|
Vidim. Sve teniserke igraju potpuno isto: udaraju loptu snazno sa baseline, sve imaju two-handed backhand, i niko vise ne valira. Svaka trenutno ima potpuno istu igru. Od svih, Serena ima najbolju igru, a to sto je prestara za profesionalnu teniserku i sto ce imati problema sa curama koje su 10 godina mladje je druga stvar. Ali nije bitno... Vratimo se on-topic, i hajmo sa prognozama za vecerasnji Djokovic/Nadal final - ko ce pobjedit, koliko setova, i slicno. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 28/01/2012 : 23:16:35
|
quote: Originally posted by sawitch
Nadal dobija 3:1 realno a navijacki 3:1 za Djokovica..
Ovo ti je hrabar izbor. Jos samo da ti tumen ovo vidi, najebaces.
Ja ocekujem napet, i dug, fizicki mec. Nadal je u finalu Wimbledona i US Openu u oba slucaja izgubio prva dva seta, i onda mu je bilo nemoguce da se vrati, je'r to je velika rupa iz koje je moro da se penje. Ako on osvoji bilo koji od prva dva seta (drugacije receno, ako na pocetku treceg seta bude 1:1), Nadal ce imati odlicnu sansu. Predvidjam pobjedu Nadala, 3:2 u setovima, a za njega cu i navijat, jebi ga. Volim ih obojicu, ali krajnje vrijeme je da ga spanac jednom pobjedi u velikom mecu. "Nobody beats Rafael Nadal SEVEN times in a row. Nobody!"
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 28/01/2012 : 23:31:04
|
Kako mozes navijati za takvog tenisera? Kao uzornog i fer sportistu OK, ali za tenis koji se vecinom oslanja na snagu i fanaticnu borbenost nasuprot tehnickoj savrsenosti i lucidnosti? Pa nije to fudbal da vise volis Makelelea nego nekog brazilskog cirkusanera.. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 28/01/2012 : 23:37:02
|
Dobija Novak, cak sad mislim da moze i sa 3:0. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
tutto maxim
Senior Member
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 28/01/2012 : 23:46:04
|
quote: Originally posted by srdjandj
Dobija Novak, cak sad mislim da moze i sa 3:0.
Uzdam se u tvoje prognoze. Doduse, malo sam se uplasio kad je Mari poveo 2-1 u setovima (zbog tvoje prognoze 3-1 za Noleta),ali izvukao si se. |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 29/01/2012 : 00:17:08
|
Kako mozes navijati za takvog tenisera? Kao uzornog i fer sportistu OK, ali za tenis koji se vecinom oslanja na snagu i fanaticnu borbenost nasuprot tehnickoj savrsenosti i lucidnosti? Pa nije to fudbal da vise volis Makelelea nego nekog brazilskog cirkusanera..
upravo tako |
Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj me gresnog |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 29/01/2012 : 01:10:20
|
Kako mozes navijati za takvog tenisera? Kao uzornog i fer sportistu OK, ali za tenis koji se vecinom oslanja na snagu i fanaticnu borbenost nasuprot tehnickoj savrsenosti i lucidnosti? Pa nije to fudbal da vise volis Makelelea nego nekog brazilskog cirkusanera..
Ako cemo sad pocet rasrpave o ovome, hajde onda da zakljucimo da je samo Federer vrijedan da se onda za njega navija. On je jedini sa tehnickom savrsenosti, i to je to. Svi ostali su dosta iza, mada su u boljoj formi trenutno, i dosta mladji od njega.
Plus, ne vidim nikakvu poentu da se bilo kome kaze, 'kako mozes za ovog navijat, ili za onog', i slicno. Zar svi moramo biti na istoj strani kad je sport u pitanju?
I zato ako je ok s tobom, navijacu za koga hocu, kad god hocu, bez uvreda prema Novakovim fanovima. Ponavljam: cijenim Novaka kao tenisera i sportistu i komedijasa i sve ostalo, ali ako ce ova njihova 'rivalry' imati bilo koje vrijednosti u iducu godinu ili dvije, Nadal treba da makar jednom pobjedi jedan veliki mec izmedju njih dvojice. Mozda hoce, mozda i nece, ali eto, to je ipak poenta sporta: pobjednik nije odlucen ovdje, niti na kladionicama, nego na terenu Rod Laver Arene veceras.
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16390 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 29/01/2012 : 01:13:24
|
Meni je Rafa omiljeni igrac (pored kafeljnikova i Safina), ali naravno da navijam za Djoleta, samo mi nece biti toliko zao i ako izgubi.
A Rafa je Bog! |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 29/01/2012 : 01:20:19
|
quote: Originally posted by Caleb
Meni je Rafa omiljeni igrac (pored kafeljnikova i Safina), ali naravno da navijam za Djoleta, samo mi nece biti toliko zao i ako izgubi.
A Rafa je Bog!
I meni je Rafa omiljen. Pored Raftera, Agasija i Del Potra.
Ali nije Bog, u tenisu je to Pete.
I ja cu navijati za Novaka, ali mi nece biti baš toliko krivo ako izgubi kojim slucajem. Inace, lako može da bude 3:0 za nekog. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13459 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 29/01/2012 : 08:16:59
|
Imaju taj krov i neka ga iskoriste.Šteta što nemaju krov recimo i u Njujorku, tamo se poslednjih godina stalno finale pomera za ponedeljak.
Nadam se da ce Nole stisnuti Rafu od samog pocetka, a primetio sam tokom prošlih meceva da je Nole posebno motivisan kada igra protiv Rafe, recimo ne da se porediti ta situacija sa onom kada Nole igra protiv Mareja, tada uvek nekako kao da ima obzira prema njemu možda da ga ne bi uvredio kao dobrog prijatelja, ali pre svega Engleze koji uostalom i organizuju Vimbldon. Videcemo šta ce biti, u svakom slucaju pred mec sa Marejem sam imao neku jezu, a sada sam potpuno miran. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 29/01/2012 : 08:51:41
|
Djokovic ima sansu da pobedi Nadala ako to bude u tri, eventualno cetiri seta, mislim da ce biti 3:0 za Novaka.Ako se ode u peti set, tu je Nadal u prednosti. A vec sam rekao, ako i izgubi, nece mi biti krivo, jer mi je Rafa isto tako omiljeni teniser. U finalu su trenutno dva najbolja tenisera, prvi i drugi, ocekujem pravi spektakl. U svakom slucaju, uzivajmo u tenisu i neka pobedi bolji!
Sto se tice navijanja, pa naravno da svako ima pravo da navija za koga hoce i zato me ne cudi da pojedinci iz Srbije navijaju protiv Novaka, svako ima svoj izbor i ne treba nikom nametati za koga treba da navija! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA