Author |
Topic |
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13458 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 20/01/2012 : 13:13:46
|
quote: Originally posted by acestroke
Ana moze da izgubi od bilo koga, bilo kojeg dana. Ne bi me uopste iznenadilo da izgubi od Kingove. Ako je ipak pobjedi, protiv Kvitove nece imat sanse.
Jelena ce imati tezak mec, mala McHale je sve bolja i bolja od turnira do turnira, ona je u neku ruku budcnost zenskog Americkog tenisa, dok je Jelena proslost WTA top 10.
Janko je u osrednjoj formi, ne vjerujem da ce niti on daleko dogurat. Mozda jos jedno kolo, pa i on ce da ispadne.
Nole je u super formi, ali ne bi ga poceo hvalit ovako rano u turniru. Dva protivnika koja je vec pobjedio su dlake behaderove od igraca, pogotovo sto se tice iskusnih igraca u Grand Slemovima, tako da sacekajmo dok Nole pobjedi opasnog protivnika, i da vidimo kako ce reagirat kad neko u Top 10 prelomi njegovu servu u prvih par gejmova. Medjutim, onaj sledeci njegov protivnik Mahut je pickin dim; i to ce da bude lagan mec za Djokovica.
Izgleda da ce toj buducnosti Mekhejl trebati malo više vremena da postane sadašnjost. Jelena Jankovic je bukvalno pocistila olicenje buducnosti i americkih nada Mekhejl sa 6:2 6:0. Tu dalji komentar nije potreban, ipak je Jelena za ovakve igracice i dalje klasa, a svakako se sa 26 godina ne može nazivati "prošlošcu".
Sve u svemu, vidi se da je Jelena u osetno boljoj formi na pocetku ove sezone i bice zaista zanimljiv njen sledeci mec protiv Voznijacki.Jelena ima itekako tu šanse, ali mora da svede greške na minimum i da bude strpljiva.Znamo kakva je Karolina igracica, samo vraca loptice i ceka grešku protivnice, a skoro da uopšte ne pravi neiznudene greške.Morace Jelena dobro da servira jer ce olak gubitak servisa biti itekako kažnjen.Videcemo vec šta ce biti u svakom slucaju ako Voznijacki potceni Jelenu nece se dobro provesti.
Što se tice Novaka i njegovih protivnika, ne bih se nikako složio da je Hiraldo slab teniser, pa taj ima u svojoj "kolekciji" nekoliko zaista velikih "skalpova" i u svakom slucaju nije ništa slabiji od recimo Pecnera koji je odigrao sa toliko hvaljenim Raonicem prakticno egal mec.A najbolje od svega je što Nole do više nego ubedljivih pobeda stiže sa manje od pola snage, što znaci da za krupnije ribe itekako cuva "gorivo". Acestroke, opet ne veruješ u Noleta, pa zar te prošla godina nije naucila da što se toga tice samo možeš da omaneš?Veruj mi da je Nole još bolji sada nego prošle godine.
Nadam se da ce i Ana pocistiti drugu americku nadu i da ce i njen mec sa Kvitovom biti prava poslastica.Napisao sam vec, Jeleni i Ani je ovaj turnir odlicna prilika da se vrate u sam teniski vrh, a raduje njihova sve bolja i pre svega ozbiljnija igra.
Janko ce sa druge strane imati težak mec sa Gaskeom i na osnovu dosadašnjih igara dajem Francuzu blagu prednost, mada se sa Jankom nikada ne zna, sve zavisi od toga na koju je nogu ustao.
Troicki je veliko razocarenje, ali ocigledno je da je u velikom padu forme i jasno je da nešto radikalno mora da menja.Mislim da ima velikih problema pre svega na psihološkom planu.
Nego najvažnije od svega je da je prošla Kirstea, mada sam se bio zabrinuo nakon njenog prvog izgubljenog seta protiv mlade Radvanske.Hocemo da je sada vidimo na nekom od glavnih terena.
Dobro gura mladi Tomic, opet je dobio jedan dug mec protiv Dolgopolova, medutim mislim da mu je to i krajnji domet jer sad ide na Federera. Almagro je iznenadujuce lako dobio Vavrinku koji dokazuje da vecito igra po sistemu toplo-hladno.
|
Edited by - tumen on 20/01/2012 13:14:48 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 20/01/2012 : 14:11:46
|
Totalno ne kontam zasto smatras da Nole igra sa pola snage, odkud ti to? Ili ti je lakse prihvatit da mu servis slomljen od dva slaba igraca ako on nije sto-posto? Ok, nema veze, ali koliko ja vidim, njemu nista ne fali, fizicki niti bilo kako. A to sto mislis da ne vjerujem u njegove sanse, e pa ja se pitam, jesi li uopste procito moj prvi post ovog topica, u kojem sam prognozirao ko ce da osvoji ovaj turnir? Hmm. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 20/01/2012 : 14:13:51
|
Novak se štedi za ozbiljnije protivnike, pa i pored toga je lagano dobio ova 2 meca. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
Edited by - Beren on 20/01/2012 14:15:01 |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 20/01/2012 : 14:21:36
|
Totalno ne kontam zasto smatras da Nole igra sa pola snage, odkud ti to? Ili ti je lakse prihvatit da mu servis slomljen od dva slaba igraca ako on nije sto-posto? Ok, nema veze, ali koliko ja vidim, njemu nista ne fali, fizicki niti bilo kako. A to sto mislis da ne vjerujem u njegove sanse, e pa ja se pitam, jesi li uopste procito moj prvi post ovog topica, u kojem sam prognozirao ko ce da osvoji ovaj turnir? Hmm.
Igra sa pola snage, pa to je jasno svakome ko ga redovno prati.Ne znam kakve veze ima što je izgubio servis, kada nekome u 3 seta prepustiš samo 2 odnosno 6 gemova, to je totalno i apsolutno nebitno.Zato je demonstrirao ponovo da je najbolji riterner na svetu. A da li mu nešto fali, pa niko to nije ni tvrdio. Znam ja da si napisao da ga vidiš kao pobednik, ali pazi, mogu i ja sada da napišem da ce federer da osvoji turnir, iako to zapravo i ne mislim tako. Pravi stav se vidi kroz sve ostale komentare.Naravno, nemam ja ništa protiv toga šta misliš, samo isticem da recimo Hiraldo uopšte nije loš teniser.Naravno, nije to Novakov nivo, ali zato je osvojio ovaj samo 6 gemova.
Nego, nemaš komentar za Jelenu Jankovic? |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 20/01/2012 : 17:35:09
|
quote: Originally posted by tumen
mogu i ja sada da napišem da ce federer da osvoji turnir, iako to zapravo i ne mislim tako. Pravi stav se vidi kroz sve ostale komentare.
Pojma nemam kakvo znacenje ovaj post odozgo ima. Ako neko zna, molim vas da mi objasnite.
Sto se tice Jelene, nisam gledo mec, nisu ga ovdje prenosili, ali haman je dobro odigrala ako je izgubila samo dva gejma. I totalno sam promjenio misljenje o njoj, ti si me eto uvjerio, ona ce sigurno da osvoji turnir, a nece izgubit vise niti jedan gejm. Eto, ovako da utjesim tebe malo, i tvoje Srpske tenisere, pa da lakse spavas po nocu.
|
|
|
tutto maxim
Senior Member
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 20/01/2012 : 19:09:01
|
quote: Originally posted by tumen
mogu i ja sada da napišem da ce federer da osvoji turnir, iako to zapravo i ne mislim tako. Pravi stav se vidi kroz sve ostale komentare.
Pojma nemam kakvo znacenje ovaj post odozgo ima. Ako neko zna, molim vas da mi objasnite.
Sto se tice Jelene, nisam gledo mec, nisu ga ovdje prenosili, ali haman je dobro odigrala ako je izgubila samo dva gejma. I totalno sam promjenio misljenje o njoj, ti si me eto uvjerio, ona ce sigurno da osvoji turnir, a nece izgubit vise niti jedan gejm. Eto, ovako da utjesim tebe malo, i tvoje Srpske tenisere, pa da lakse spavas po nocu.
Srpski se pise malim slovom! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 20/01/2012 : 22:02:53
|
Ajde acestroke, nemoj da si tako malodušan, još ceš se puno i ti sa nama radovati uspesima srpskih tenisera.To je neminovnost. Znaci ti cak misliš da Jelena može i do titule, dobro, ja nisam baš o tome razmišljao, ali ako ti tako kažeš, moram da ti verujem. Nego, spremi jednu ljutu za nedelju dana otprilike pa da i ti nazdraviš, morace da se proslavi kako valja. |
Edited by - tumen on 20/01/2012 22:03:21 |
|
|
tutto maxim
Senior Member
Serbia
1355 Posts
Member since 07/01/2007 |
Posted - 21/01/2012 : 03:36:38
|
Kao i u tvojoj recenici, eh? ;) Zezam se, ali cesto na kompu pisem na engleskom, a na engleskom se sve nacionalnosti pisu velikim slovima, pa zato. Sorry :)
I na nasim domacim jezicima i na engleskom recenica uvek pocinje velikim slovom. Kao ona moja. :-) Salim se malo ace,bez uvrede. Cenim te kao odlicnog poznavaoca tenis,samo moras malo vise verovati u srpske tenisere. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 21/01/2012 : 05:43:47
|
Evo i Ana je dobila drugu americku nadu King sa 6:3 6:4.Sasvim dobra igra Ane, jedino je bilo malo problema u drugom setu, ali samo zbog toga što je osecala izvesne tegobe pa je morala i neke pilule da uzme. Nadam se da ce protiv Kvitove biti potpuno fit, a ako bude tako onda ovakva igra i više nego obecava.Odavno Anu nisam video da igra ovako mudro i strpljivo i da se toliko rastrci po terenu i sve vraca.Nema više problema ni sa dubokim loptama, popravio se i bekend i sve to itekako raduje.Servis bi mogao još malo bolje i dalje su tu oni problemi sa bacanjem loptice, ali nije toliko strašno.
Dakle, Ana i Jelena protiv prvog i drugog nosioca, a zanimljivo je da obe protiv svojih protivnika imaju pozitivan skor, Ana vodi cak 3:0 protiv Kvitove, a Jelena 4:3 protiv Voznijacki.Mada, jeste sve to ostvareno u nekom ranijem periodu.Bice zanimljivi mecevi, obe srpske teniserke treba da veruju u sebe, a igru za pobedu konacno imaju.Greške svesti na minimum i onda imaju cemu da se nadaju.
Šta reci o Noletu?Pregazio je bukvalno Mahuta 6:0 6:1 6:1, mada ruku na srce Francuz je imao izvesnih tegoba.Malo mi se ne svida to što Nole nije imao priliku da odigra malo jaci mec, ovako ovo je bilo slabije nego na treningu.Ali verujem da to Noleta nece uznemiriti, u svakom slucaju barem je potpuno svež za nastavak turnira.Ceka ga pobednik meca Raonic-Hjuit, nece tu biti problema, ali nadam se da ce Nole dobiti barem malo jaci mec da testira sve svoje udarce.
Tipsarevic trenutno gubi od Gaskea nakon prvog seta i igra totalno bezvoljno, sva je prilika da tu i završava svoje poprilicno bledo ucešce u Melburnu.Ocigledno da nije maksimalno spreman i motivisan ušao u novu sezonu.Daj Bože da se varam, ali teško ce Janko protiv izgleda spremnog i dobrog Gaskea. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 21/01/2012 : 07:35:47
|
Kralj poklanja dva gema za rodendan
Povredeni Maui slavio rodendan na centralnom terenu, Novak se nije puno zadržavao, poklonio dva gema 6:0, 6:1, 6:1.
Povreda francuskog tenisera je skratila mec, trajao je svega 64 minuta, Maui je osvojio dva gema.
Imao je povez preko kolena, nije želeo da preda, ali ni Novak nije bio raspoložen da se duže bavi rivalom.
Lako je izborio plasman u osminu finala.
"Maui nije bio spreman za ovaj mec, treba mu odati priznanje, hrabro se borio i nije želeo da preda. Srecan rodendan", rekao je Novak koji ce do kraja šestog dana turnira dobiti protivnika.
Naime, kralj ceka boljeg iz meca legendarnog Lejtona Hjuita i Crnogorca pod kanadskom zastavom, Miloša Raonica. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 21/01/2012 : 07:56:16
|
Ana stigla do Kvitove, kraj za Janka
Ivanovic bez problema eliminisala King, u ponedeljak ide na vimbldonsku šampionku. Tipsarevic lako izgubio od Gaskea.
Ana nije popustila pod pritiskom, igrala je dovoljno dobro da bez problema savlada Vaniju King, sada su Amerikanci ostali samo sa Serenom u singlu u Melburnu.
Ivanovic je stigla do osmine finala za 77 minuta, 6:3, 6:4.
Nije baš bila sigurna na servisu, dozvolila je tri brejka, ali je neumorno oduzimala servis protivnice, i osvojila više od polovine poena, kada je King imala prednost pocetnog udarca.
Sledi veliko iskušenje, Petra Kvitova. Cehinja koja ce postati broj 1 je oduvala Mašu Kirilenko koja joj je predala mec u drugom setu kod rezultata 6:0, 1:0 Zanimljivo da Ana nikada nije izgubila od Kvitove, dobila je sva tri meca.
Na žalost, Janko je zaustavljen. Rišar Gaske nije lak protivnik, sve slabosti Tipsarevica na ovom turniru sada su isplivale na videlo. Mucio se protiv slabijih rivala, loše poceo i danas, ali sada nije bilo povratka, 3:6, 3:6, 1:6.
Servis ga je izdao, imao je manje od 50%, napravio 33 greške, u poredenju sa osam svog rivala, jasno sve se brzo završilo, mec je trajao oko 90 minuta. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1899 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 21/01/2012 : 13:47:00
|
Ne mogu vjerovat da Hewitt pobjedi Raonica, to nikako nisam mogo predvidit. Stvarno sam htjeo vidit Raonic/Djokovic, ali ovaj Hewitt nece imat sanse protiv Novaka. Jedno je sigurno: stadium ce biti pun za dva dana, bice nocni mec, i sigurno najgledaniji u istoriji Australian Open-a. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 21/01/2012 : 13:54:39
|
Ne mogu vjerovat da Hewitt pobjedi Raonica, to nikako nisam mogo predvidit. Stvarno sam htjeo vidit Raonic/Djokovic, ali ovaj Hewitt nece imat sanse protiv Novaka. Jedno je sigurno: stadium ce biti pun za dva dana, bice nocni mec, i sigurno najgledaniji u istoriji Australian Open-a.
Eto, vidiš da taj Raonic nije nikakav teniser. |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Posted - 21/01/2012 : 14:10:06
|
Taj ce Raonic do kraja ove godine da bude medu 10 najboljih. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 21/01/2012 : 14:29:11
|
quote: Originally posted by Beren
Taj ce Raonic do kraja ove godine da bude medu 10 najboljih.
Moguce, Kanadani valjda ulažu u tenis, videcemo... |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Posted - 21/01/2012 : 14:57:56
|
Pusti ti ta sitna podjebavanja, ne znam cemu to. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 21/01/2012 : 15:08:27
|
quote: Originally posted by Beren
Pusti ti ta sitna podjebavanja, ne znam cemu to.
O cemu pricaš, koja podjebavanja? |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 21/01/2012 : 15:31:40
|
Slazem se, Raonic ce brzo biti u top 10, moguce do kraja godine. To sto je izgubio danas je steta, ali ipak mislim da bi to bio puno zabavniji mec da on igra Novaka umjesto Hewitta.
Meni je bilo sasvim svejedno ko ce igrati protiv Novaka, nebitno...
A da li ce Raonic biti medu 10, takode mi je nebitno... |
Edited by - srdjandj on 21/01/2012 15:32:23 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 21/01/2012 : 15:48:59
|
Meni, naravno, kao fanu dobrog tenisa, nije svejedno. Ti bi znaci radije gledao meceve gdje neko pobjeduje 61, 60, 61 umjesto napetog meca? Pa koji qrc ce nam to? Raoniceva serva bi ga makar odrzavala u mecu i setovima, nijedan set se sigurno ne bi zavrsio 62 ili manje. Sta uopste ima Hewitt u svom gejmu da se suprostavi Novaku? Nista. Znaci opet sranje od meca, i gubljenje vremena za gledaoce. Vjeruj mi, niko nece meceve koji traju sat i 20 minuta, nece to organizatori turnira, niti iskusna tenis publika. |
|
|
Topic |
|
|
|