Author |
Topic |
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 22/06/2012 : 14:36:39
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Beren
Ðokovic opet u istoj polovini žrijeba sa Federerom. Ovo je vec postalo smiješno.
Ne ide mi u glavu kako to. Prije je uvijek bilo da su u jednoj polovini 1 i 4, kao i 2 i 3 u drugoj.
Wimbledon ima drugaciji seeding od ostatka turnira, oni imaju neki koeficijent uspeha na travi uracunat. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 22/06/2012 : 15:30:12
|
Nikad se nije gledalo da igraju prvi nosilac protiv cetvrtog, a drugi protiv treceg, možda u nekog drugom sportu da, ali u tenisu ne. Ðokovic ima 50% šanse da izvuce ili Federera ili Mareja, e sad što mu uglavnom uvek zapada Federer sem zimus u Australiji valjda je stvar neverovatne slucajnosti.Ako bi se ovo ponovilo i u Njujorku onda bi vec zaista bilo cudno, a videcemo i žreb za Olimpijadu. Isto tako, prvi nosilac ima jednake šanse da se sastane i sa petim, šestim, sedmim i osmim, tek iznad osmog mesta postoji odvajanje nosilaca pa se dele na one od 8 do 12 i od 13 do 16, isto kao i one od 17 do 24 i od 25 do 32.Dakle Ðokovic u cetvrtom kolu ne može igrati sa nekim izmedu devetog i dvanaestog mesta, a isto tako u trecem kolu ne može igrati sa nekim od 17-og do 24-og mesta.Isto važi i za Nadala, Federera i Mareja, a za trece kolo i za Berdiha, Congu, Ferera i Tipsarevica, oni tamo isto dobijaju samo igrace od 25-og do 32-og mesta.
A inace smešno je koliko je opet lak žreb dobio Nadal, do cetvrtfinala se prakticno nece ni oznojiti, jedino ako eventualno Has ne doživi novu mladost.Cak mu je i Conga kao rival u cetvrtfinalu po meri jer on retko vezuje dva dobra turnira, a uz to je sigurno još psihološki uzdrman posle Pariza pa postoje velike šanse da ga pre Nadala i Vavrinka izbaci, a poznato je da Vavrinka katastrofalno prolazi protiv najbolja 4 igraca. Nole sa druge strane odmah u prvom kolu ima neugodnog Ferera koji je umeo i na Vimbldonu daleko da dogura, zatim ga cekaju specijalisti za travu Harison ili Lu, pa onda Stepanek, posle pretpostavljam Gaske koji je na travi bolji od Almagra, pa Berdih i na kraju Federer, sve u svemu jako težak žreb. Ako ništa drugo, Nole ako osvoji titulu zaista ce to uraditi na visokom nivou i zasluženo. |
Edited by - tumen on 22/06/2012 15:32:27 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 22/06/2012 : 15:31:52
|
quote: Originally posted by dosada
bravo, pa stavljaju federera na dokovica, a dokovica gotovo redovito dobiva
Sudeci po tome da je Murray dogurao Novaka ove godine 7-5 u petom setu u polufinalu u Australiji, i da ga je ocistio u dva seta u Dubai-u, zar Noletu nije lakse imat Rogera na svojoj polovici? Ionako ga je pobjedio zadnja 3 puta kad su igrali (US Open, Rim, Roland Garros). |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 22/06/2012 : 15:35:32
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by swamp thing
Nisam ljubitelj teorija zavjere, ali u tenisu se ide na finale Federer-Nadal, to se još uvijek smatra velikim rivalstvom i mamcem za publiku, sponzore,... I ja mislim da muljaju kod žrijebanja. A ništa, morace ih Ðokovic isprašiti obojicu i to je to :P
bravo, pa stavljaju federera na dokovica, a dokovica gotovo redovito dobiva
Opet ponavljam, za ljude sa ozbiljnim problemima: ''...ali u tenisu se ide na finale Federer-Nadal, to se još uvijek smatra velikim rivalstvom i mamcem za publiku, sponzore,...''. Dakle, daje se mogucnost da se u finalu sretnu Federer i Nadal, to što ga u zadnje vrijeme Ðokovic praši je druga stvar. I napisao sam da nisam pobornik teorija zavjere, ali ovo je smiješno, svaki turnir njih dvojica u polufinalu... |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 22/06/2012 : 15:39:30
|
Meni je interesantnije na primer to kako Nadal uvek dobije smešan žreb, eto sada ga u eventualnom cetvrtom kolu cekaju ili Dolgopolov ili totalno van forme, plus povredeni Felisijano Lopez, da je sam birao ne bi mogao bolje.Kako mu nikada ne naleti recimo Raonic ili Izner, e to bi bilo zanimljivo videti. Mada, pravi Conga koji je u formi i odlicno servira na travi može svašta da uradi Nadalu, secam se kako ga je 2008. pocistio u polufinalu Melburna, samo, treba Conga da dode do cetvrtfinala i bude psihicki stabilan i naoštren da pobedi. |
Edited by - tumen on 22/06/2012 15:40:19 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 22/06/2012 : 16:06:52
|
Za one koji misle da je Nadalov zreb laksi od Novakovog: hajde neka Novak uzme sebi Haasa u trecem kolu, a Rafa ce rado da preuzme Ferrero-a u prvom. Mislim da i Novak i Rafa znaju da je Haas trenutno puno bolji protivnik na ovom terenu, koji je osvojio titulu prije nedelju dana preko Federera na travi. Sta li je to Ferrero uradio u zadnjih 9 godina da bi ga se iko treb'o bojati?
@dosada: Ma znam, moj post odozgo podrzava ono sto si rek'o. ;) |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 22/06/2012 : 16:13:42
|
A ako cemo stvarno lupetat o tome ko ima najtezi zreb, u ovom slucaju to je sigurno Andy Murray. U prvom kolu mu je Davydenko, onda u drugom sigurno Ivo Karlovic, ciji servis je deadly na travi; u trecem kolu moguce da ce ga cekati Anderson, jos jedan ogroman servis; pa onda u cetvrtom kolu moguce da ce igrati ili Raonica ili Cilica; u cetvrtfinalu imace sigurno ili DelPotra, ili Roddicka ili Ferrera.
I ovo sve je samo da stigne do polufinala, gdje ce ga sigurno cekati Nadal. Uf, nece Murrayu biti lako sledece dvije sedmice. |
Edited by - acestroke on 22/06/2012 16:14:16 |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 22/06/2012 : 16:55:26
|
Nadal bi na Hasa išao tek u trecem kolu, pa ne vidim kako je merodavno poredenje Hasa i Ferera? Acestroke, nešto si pomešao. Hoceš reci da je Beluci teži protivnik od Ferera?Pogledaj uspehe i jednog i drugog na Vimbldonu. A Ðokovic u trecem kolu ide na Stepaneka, odlicnog volej igraca koji se odlicno snalazi na mreži i uopšte na travi.Ne bih baš rekao da je slabiji protivnik od Hasa. A šta tek reci za moguceg protivnika Nadala u drugom kolu, Dodig ili Rosol, pa šta je to, celindžer neki možda? Što se tice cetvrtog kola sigurno su Gaske ili Almagro mnogo nezgodniji protivnici od Lopeza ili dolgopolova.
Samo neko totalno nerealan može tvrditi da Nadal nema lakši žreb od Ðokovica i nije prvi put da se to dešava. A što se tice polufinala, pa tu nikako nema šanse da se sastanu Nadal i Ðokovic kako dosada tvrdi da bi uradioli da hoce da nameste, a Marej je svakako lakši protivnik od Federera jer ima blokadu na gren-slem turnirima i nijedan još nije osvojio.Pogotovo je na Vimbldonu koji je Federerova druga kuca lakši protivnik Marej. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 22/06/2012 : 17:04:41
|
quote: Originally posted by tumen
Samo neko totalno nerealan može tvrditi da Nadal nema lakši žreb od Ðokovica i nije prvi put da se to dešava.
Ako cemo o tome ko je inace realan, a ko je nerealan (pogotovo kad su u pitanju argumenti kako je citav svijet protiv Djokovica, teorije konspiracije, itd), onda je ovaj tvoj gornji post sigurno o tebi, a ne o meni. |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 22/06/2012 : 17:09:55
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by tumen
Samo neko totalno nerealan može tvrditi da Nadal nema lakši žreb od Ðokovica i nije prvi put da se to dešava.
Ako cemo o tome ko je inace realan, a ko je nerealan (pogotovo kad su u pitanju argumenti kako je citav svijet protiv Djokovica, teorije konspiracije, itd), onda je ovaj tvoj gornji post sigurno o tebi, a ne o meni.
Sinak, mora da si opet nešto gadno sanjao, ja nikada nisam pisao da je ceo svet protiv Ðokovica niti neke zavere, evo i sada sam napisao da žreb nije namešten nego da je to takva cudna verovatnoca. Izmedu toga da se tvrdi da je žreb namešten i konstatacije da neko ima lakši žreb što u realnosti i jeste istina, postoji velika razlika.
Kapiraš to acestroke?Nema veze, voljan si da uciš pa ceš nauciti i to dok se polako budeš pravopisno obrazovao.
A to koliko si recimo ti realan pokazao si par puta kada nisi dozvoljavao drugima ni da iznesu svoj stav izigravajuci nego moderatora.Dobro, znam ja da je to tvoja želja, ali da bi bio to, moraš još mnogo da uciš, pre svega kako da se izravaš, pravopis i tako to, znaš vec i sam. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 22/06/2012 : 17:13:59
|
Ja izigrav'o moderatora? Kada?
To sto sam rek'o da je ovaj topic bio bolji kad se na njemu nisi pojavljivao 4 mjeseca ne znaci da mi zelja da budem moderator. Naprotiv, nema ti para koje bi me mogle namamit na taj nezahvalajeni pos'o. A to sto si ti to izvukao iz one moje izjave i dalje potvrdjuje koliki si idiot. |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 22/06/2012 : 17:15:49
|
quote: Originally posted by acestroke
Ja izigrav'o moderatora? Kada?
To sto sam rek'o da je ovaj topic bio bolji kad se na njemu nisi pojavljivao 4 mjeseca ne znaci da mi zelja da budem moderator. Naprotiv, nema ti para koje bi me mogle namamit na taj nezahvalajeni pos'o. A to sto si ti to izvukao iz one moje izjave i dalje potvrdjuje koliki si idiot.
Dobro, ja sam idiot kako kažeš, da vidimo hoce li ti i ovo tolerisati kao i ono što si ranije pisao.
I džaba ti poricanje, znam da sanjaš o tome da budeš moderator, ali izem ga, pravopis te muci. |
Edited by - tumen on 22/06/2012 17:20:48 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/06/2012 : 00:19:32
|
Daj Ace, pa nemoj ljude zvati idiotima, šta ti je... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 25/06/2012 : 20:46:28
|
Odoše Berdih i Isner. Ðokovic i Federer rutinski. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 25/06/2012 : 21:05:11
|
Haha, a pogledajte samo ove americke strucnjake kako su odreda oznacili Iznera kao nekoga ko opasno vreba iz potaje.Još su i Rodika tu ubacili, nema šta, baš onako "objektivno".I na Venus Vilijams su se vidim neki opekli, nema veze, tek ce da se opeku na konacnu prognozu. A i Janko ih je bogami demantovao da nece biti od onih koji ispadaju na startu.
Kada god vidim prognoze ovih strucnjaka, ja sam miran jer sam uveren da ce biti potpuno suprotno od onoga šta oni misle.
Isdpadoše Berdih i Izner, sada je Noletu, odnosno Janku malo olakšan put, nije loše. Viktor troicki u 5 setova teškom mukom izbacio nosioca Granoljersa i sada ima lako drugo kllo, a ako bi se malo potrudio mogao bi i na megdan Noletu u cetvrtom kolu. Svaka cast inace za Vesnu Dolonc, našu novu teniserku koja je žestoko namucila na travi favorizovanu pironkovu koja je ovde u protekle 2 godine igrala polufinale i cetvrtfinale.Nijanse su odlucile da Vresna izgubi, ali svaka cast na borbi kao i na prolasku kvalifikacija. Od Jelene Jankovic ništa novo, rutinski ju je savladala Kim Klajsters kojoj je ovo poslednji Vimbldon. Pobedila i Bojana Jovanovski, ali teško da ce dalje od drugog kola. Crekamo sutra Anu Ivanovic. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 28/06/2012 : 23:24:12
|
Super-ultra-giga-mega Nadal, onaj kojem niko ništa ne može izleteo napolje sa Vimbldona vec u drugom kolu od stotog igraca sveta Lukaša Rosola! Pokazalo se još jednom kada van šljake neko odigra hrabro protiv Nadala, ne uplaši se i igra agresivno, Nadal pada.Nije Nadalu prvi put da ovako gubi van šljake, jaci igraci su ga cak i cistili poput Conge, a eto prošle godine Dodig, a sada i Rosol i to u 5 setova su mu uzeli meru. Rosol više igra na celindžerima nego na ATP turnirima (tamo je gubio i od našeg veterana Cirica) , ali eto, danas je odigrao fantasticno.Bio je smiren u najvažnijim trenucima i pokazao i drugim teniserima da van šljake nema razloga da se plaše Nadala, tu njegovo besomucno trcanje i spinovi ne mogu toliko da dodu do izražaja.Ipak se vidi, da Nadalu treba mnogo više raznovrsnosti u igri, on cak nije ni igrao toliko loše, imao je za njega neverovatnih 19 aseva, malo grešaka, u drugom setu je samo JEDNU grešku napravio, a opet je izgubio set.Nadal je cak trebao i ubedljivije da izgubi, u prvom setu se provukao, ali eto ipak je bolji igrac u današnjem mecu pobedio pa makar to bio i stoti igrac sveta.Nadalu je uvek lakše inace na kraju Vimbldona nego na pocetku dok je trava u odlicnom stanju, posle kada se izliže teren viši slici šljaki.Mucio se on na pocetku Vimbldona i igrao 5 setova i ranijih godina sa Haseom i Kendrikom, ovoga puta nije prevagnuo. Ceh je veoma dobar momak, mogli smo ga upoznati i na Serbia openu, ali zaista imponuje njegova smirenost u kljucnim trenucima.
Sada se polovina žreba otvara mnogima i bice ovo zanimljiv Vimbldon. Cekamo inace izjavu Nadala da vidimo hoce li se opet pojaviti neka povreda ili nece?Tokom meca se Nadal cesto bunio, pa cak i na SKAKUTANJE Rosola?Baš svašta. |
Edited by - tumen on 28/06/2012 23:34:22 |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 28/06/2012 : 23:35:23
|
Nego kako su americki "strucnjaci"? Još jedna njihova prognoza je omanula, lepo sam rekao kada vidim šta oni tvrde ja sam siguran da ce biti suprotno. Pukoše ovi Nadalovi prognozeri, sada cekamo one Marejeve i Federerove. |
Edited by - tumen on 28/06/2012 23:36:28 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Topic |
|