forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 SA 1EUROm do MILIJUNA!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2012 : 00:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by selanne

Grujah ima fenomalne ideje. Ja se slažem s njim u svemu osim u izboru oružja. Naime, u zadnje sam vrijeme dosta igrao Assassin's Creed, pa bi mi više odgovarao neki mac. Možeš li ga nabaviti igdje, Grujah?
Ili cemo spojiti ugodno s korisnim, pronaci potomke vitezova, pa od njih uzeti mac za muzej, a ujedno ga ja koristim i za likvidacije.

malo je nezgodno koristit mac za likvidacije ali stilski gledano vrlo dobra ideja.

Ne mogu disat

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 29/01/2012 : 00:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Što je vama smiješno? Je li ja nisam dobar kao likvidator? Ili, ne daj Bože, mac nije dobra ideja? Pazite, mogli bi biti prve žrtve. Paka, tebe Euro ionako ne voli, pa ako naredi...

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 30/01/2012 : 21:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

ma to staneš uz prometni znak odvidaš ga i odneseš kuci.

Evo jedan saobracajni znak za muzej.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12538 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 04/02/2012 : 15:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Zanimaju me artikli (bilo šta) gdje ima gore lik SAINT GEORGA KOJI UBIJA ZMAJA:

http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_George

http://www.google.si/search?q=St+George&hl=sl&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=wjktT7_aGojDtAbE-dR6&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBYQ_AUoAQ&biw=1600&bih=770

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12538 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 04/02/2012 : 15:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Ja se zovem Aleš i doma sam iz Šentjurja. Moj grad Šentjur je dobio ime po Svijetom Juriju (Saint George) što znaci ime Šentjur (Svijeti Jurij) i u našem grbu imamo ovog Jurija koji ubije zmaja.
Uvijek sam razmišljao šta da sakupljam, pa sam dobio ideje za svakakve gluposti (metalni znakovi, naprstaki, pasoši,....) DOK MI JE RJEŠENJE BILO PRED NOSOM CITAVO VRIJEME. Pa naravno!!!!!!!!!!! Kako se toga nisam prije sjetio!??????????????

Sakupljat cu sve šta nosi lik tog Svetog Jurija ili Saint Georga. Na ebay-u ima nekoliko tisuca ovih stvarcica sa tim likom, ali sve to košta i dosta stvari j eiz USA, pa se onda treba placati i porez i skupa poštarnina,..pa sam najprije pomislio, da mi možda vi možete pomoci. Pogledajte kod kuce nemate li možda nešto sa tim likom tog Viteza koji ubija zmaja. Ne znam kako ga vi zovete (svi ga zovu drukcije) ali znate o kome pricam.
Zanima me bilo šta!
Znam da postoje slike, kipovi, marke, razglednice, knjige, kovanci,....ma bilo šta!

Cilj mi je, da sakupim što više tih stvari (OD OVOGA NEMA ODUSTAJANJA, TO JE TO; ZATO SAM SE RODIO!) i onda cu osnovati Muzej Svijetog Jurija i sve to izložiti tamo, da bi mogli domacini a i turisti posjetiti ga.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/02/2012 : 16:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Netko te je preduhitrio, to vec postoji,mislim da je tamo glavna neka crkva ili tako nešto.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 04/02/2012 16:54:57
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/02/2012 : 17:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Kupi si onda i strip Crimson gdje postoji verzija SAINT GEORGA ...a ako nisi rasista onda te nece smetati cinjenica da je lik crnac.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47344 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/02/2012 : 18:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

Ja se zovem Aleš i doma sam iz Šentjurja. Moj grad Šentjur je dobio ime po Svijetom Juriju (Saint George) što znaci ime Šentjur (Svijeti Jurij) i u našem grbu imamo ovog Jurija koji ubije zmaja.
Uvijek sam razmišljao šta da sakupljam, pa sam dobio ideje za svakakve gluposti (metalni znakovi, naprstaki, pasoši,....) DOK MI JE RJEŠENJE BILO PRED NOSOM CITAVO VRIJEME. Pa naravno!!!!!!!!!!! Kako se toga nisam prije sjetio!??????????????

Sakupljat cu sve šta nosi lik tog Svetog Jurija ili Saint Georga. Na ebay-u ima nekoliko tisuca ovih stvarcica sa tim likom, ali sve to košta i dosta stvari j eiz USA, pa se onda treba placati i porez i skupa poštarnina,..pa sam najprije pomislio, da mi možda vi možete pomoci. Pogledajte kod kuce nemate li možda nešto sa tim likom tog Viteza koji ubija zmaja. Ne znam kako ga vi zovete (svi ga zovu drukcije) ali znate o kome pricam.
Zanima me bilo šta!
Znam da postoje slike, kipovi, marke, razglednice, knjige, kovanci,....ma bilo šta!

Cilj mi je, da sakupim što više tih stvari (OD OVOGA NEMA ODUSTAJANJA, TO JE TO; ZATO SAM SE RODIO!) i onda cu osnovati Muzej Svijetog Jurija i sve to izložiti tamo, da bi mogli domacini a i turisti posjetiti ga.

prekrasno.baš je divno kad neko nade smisao života.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12538 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 04/02/2012 : 18:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Netko te je preduhitrio, to vec postoji,mislim da je tamo glavna neka crkva ili tako nešto.

vjerovatno!
Cuj, gdje to postoji?
Inace moj grad je dobio ime baš po Crkvoj od tog Svijetog Jurija, ima unutra puno fresaka sa tim motivom,...ali bi svejedno volio d aimam popis i gradova i crkva i svih koji imaju neke veze sa tim Jurijem ili Georgom,...ako se sjetiš gdje to ima svakako mi javi, ili ako netko vec ima muzej sa tom tematikom, to bi isto tako bilo super!!!
Go to Top of Page

CAGLIOSTRO13
Senior Member

1767 Posts

Member since 09/05/2006

Posted - 04/02/2012 : 19:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send CAGLIOSTRO13 a Private Message
ja ti imam pun kurac toga, a juraj mi je i krsno ime, pa valjda zato...
haha...
cijena, prava sitnica
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/02/2012 : 21:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by tinton

vjerovatno!
Cuj, gdje to postoji?
Inace moj grad je dobio ime baš po Crkvoj od tog Svijetog Jurija, ima unutra puno fresaka sa tim motivom,...ali bi svejedno volio d aimam popis i gradova i crkva i svih koji imaju neke veze sa tim Jurijem ili Georgom,...ako se sjetiš gdje to ima svakako mi javi, ili ako netko vec ima muzej sa tom tematikom, to bi isto tako bilo super!!!

Nisam siguran gdje, ali zove se nešto kao Župni muzej Sv. Jurja. Inace ja sam kršten u kapelici Sv.Jurja u Zagrebu, pa to je jedini podatak koji imam.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/02/2012 : 21:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by CAGLIOSTRO13

, a juraj mi je i krsno ime

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 05/02/2012 : 09:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Kad sam poceo citati onaj post, mislio sam da si se odlucio da skupljaš zmajeve.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12538 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 05/02/2012 : 12:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

Kad sam poceo citati onaj post, mislio sam da si se odlucio da skupljaš zmajeve.

ne, nego sve šta je vezano za tog Svetog Jurija,...na ebayu ima milion stvari sa tim likom, pa sam se zainteresirao,....iako sada kada razmišljam to j edosta dosadno jer je uvijek jednaki motiv, ali pazi to, naletio sam na KIP (statuo) iz BRONCE, visok jedna dva metara ili više, težak (pitaj boga koliko, možda tonu, dvije, pola tone...). Taj kip se nalazi u Americi, prodavaju ga za 14.000 dollara ali onda porez, shipping,....tako da je dosta skupo. Sada cekam da mi pošalju slike na mail pa cu ih onda ovdje okaciti. Pitao sam ih isto tako kolika je poslednja cijena UKUPNO SA shippingom....
Taj bi kip TAKO LIJEPO IZGLEDAO U MOM KRAJU, možd anateram gradonacelnik ada kupi tako nešto, jer ipak ako IGDJE; TOME KIPU JE MIJESTO U NAŠEM GRADU (koji nosi njegovo ime), a bilo bi dobro da i ja zaradim kakvih 1000 eura, ipak sam ja pronašao taj, kip, dobio ideju,......
To bi bilo sjajno!
-Recimo, grad Šentjur dobiva KIP ZAUVIJEK, da se može ponositi, jer taj kip je tako djetaljno izraden da je stvarno prekrasan, vide se i najmanji detalji,... ja bi ga stavio pred OPŠTINU ili u Sportski park, ili pred Crkvu, koja nosi njegovo ime,...(hm možda bi crkva isto tako dala novac za taj kip?).
-ja zaradim neku proviziju i plaketu za naj meštana

EVERIBODY WINS!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12538 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 05/02/2012 : 12:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
evo, dok cekamo na slike koj ece mi poslati na email, možete i ovdje pogledati taj kip:

http://www.ebay.com/itm/LARGE-ST-GEORGE-BRONZE-SLAYING-DRAGON-NRZ457-/260851318734?pt=Art_Sculpture&hash=item3cbbf33fce

To je taj kip! Meni se cini dosta visok, možda 2,5 metara?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25577 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/02/2012 : 12:39:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
A i cena je sitnica!
Sad samo prodaš ono zlato koje si doneo iz Makedonije dok si se vracao sa road-trip snimanja filma po Azarbejdžanu, a koje trenutno cuvaju rendžeri koji u trenucima dokolice igraju turnir u stonom tenisu a inace pretražuju tavane za starim stripovima i usput skidaju stare saobracajne znakove i eto ti materijala za muzej.

Za svecano otvaranje muzeja bih preporucio Mileta Kitica i ukrajinske starlete koje si vec odavno angažovao da ti zaraduju novac po gastarbajterskim klubovima u Austriji, Nemackoj i Švici. U meduvremenu ce stici i knjiga sa potpisima svih forumaša, koja vec godinu dana kruži Evropom a možda možeš usput da spomeneš i Carol Baker.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/02/2012 : 13:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Ima jedan takav kip na Trgu Maršala Tita u Zagrebu, pa ga gospodin Euro može ukrast od tamo
A inace, recite mu da iza kuce iman cijelu planinu kojoj je najviši vrh nazvan Sveti Jure, pa može uzet i taj vrh od tamo

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47344 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/02/2012 : 13:04:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

ne, nego sve šta je vezano za tog Svetog Jurija,...na ebayu ima milion stvari sa tim likom, pa sam se zainteresirao,....iako sada kada razmišljam to j edosta dosadno jer je uvijek jednaki motiv, ali pazi to, naletio sam na KIP (statuo) iz BRONCE, visok jedna dva metara ili više, težak (pitaj boga koliko, možda tonu, dvije, pola tone...). Taj kip se nalazi u Americi, prodavaju ga za 14.000 dollara ali onda porez, shipping,....tako da je dosta skupo. Sada cekam da mi pošalju slike na mail pa cu ih onda ovdje okaciti. Pitao sam ih isto tako kolika je poslednja cijena UKUPNO SA shippingom....
Taj bi kip TAKO LIJEPO IZGLEDAO U MOM KRAJU, možd anateram gradonacelnik ada kupi tako nešto, jer ipak ako IGDJE; TOME KIPU JE MIJESTO U NAŠEM GRADU (koji nosi njegovo ime), a bilo bi dobro da i ja zaradim kakvih 1000 eura, ipak sam ja pronašao taj, kip, dobio ideju,......
To bi bilo sjajno!
-Recimo, grad Šentjur dobiva KIP ZAUVIJEK, da se može ponositi, jer taj kip je tako djetaljno izraden da je stvarno prekrasan, vide se i najmanji detalji,... ja bi ga stavio pred OPŠTINU ili u Sportski park, ili pred Crkvu, koja nosi njegovo ime,...(hm možda bi crkva isto tako dala novac za taj kip?).
-ja zaradim neku proviziju i plaketu za naj meštana

EVERIBODY WINS!

ako ne kupi ovaj kip onda je stvarno dubre. neš ti love.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 05/02/2012 : 14:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Imam ja mac kojim je zaklao zmaja. Mislio sam ga koristiti za spomenute egzekucije, ali ako nece biti ništa od muzeja, mogu ti prodati mac.

Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 05/02/2012 : 15:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message
quote:
Originally posted by Paka01

Ima jedan takav kip na Trgu Maršala Tita u Zagrebu, pa ga gospodin Euro može ukrast od tamo
A inace, recite mu da iza kuce iman cijelu planinu kojoj je najviši vrh nazvan Sveti Jure, pa može uzet i taj vrh od tamo

Da, evo fotke iz Zg-a.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47344 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/02/2012 : 16:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
@ 1€ moga bi usput skupljat i stare blokove,rokovnike itd?
ja iman jedan neispunjeni od firme "Dalmastroj" s godinama unutra od 1983-1986.
baš je šema .mislin da je ta firma propala prije 20 godina a možda i više

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12538 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 05/02/2012 : 18:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

@ 1€ moga bi usput skupljat i stare blokove,rokovnike itd?
ja iman jedan neispunjeni od firme "Dalmastroj" s godinama unutra od 1983-1986.
baš je šema .mislin da je ta firma propala prije 20 godina a možda i više

hvala na ideji ali ne zanimaju me stari rokovnici....šta ce mi to....jel imaš neke stare razglednice?
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 05/02/2012 : 18:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
quote:

[quote]Originally posted by lwood

hvala na ideji ali ne zanimaju me stari rokovnici....šta ce mi to....jel imaš neke stare razglednice?

Iz istog razloga zbog kojeg ti trebaju prometni znakovi.

Edited by - selanne on 05/02/2012 18:42:27
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12538 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 05/02/2012 : 18:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

quote:

[quote]Originally posted by lwood

Iz istog razloga zbog kojeg ti trebaju prometni znakovi.

pa muzej prometnih znakova je nešto neobicno, zanimljivo, dijel naše povijesti, kulture,...a rokovnici su "tek nešto"
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/02/2012 : 19:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Muzej prometnih znakova je najobicnije sranje.

Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000