Author |
Topic |
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 12/02/2012 : 22:37:35
|
Ja bih "tit", ako moze... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Cuvam starudije
Senior Member
1931 Posts
Member since 03/02/2012 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7140 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 13/02/2012 : 03:08:55
|
quote: Originally posted by Mairosu Ti si takodje i rekao da Madonna nije relevantna od Ray of Light.
Za razliku od Madonne, Whitney je barem znala pjevat.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
|
goran split
Junior Member
Croatia
388 Posts
Member since 21/09/2010 |
Posted - 13/02/2012 : 10:58:53
|
quote: Originally posted by acestroke
jbg, bez obzira u kakav se cirkus zena pretvorila zadnjih 15 ili skoro 20 godina, posle smrti je svi odjednom vole (govorim uglavnom o Americkim vijestima ovdje u USA). Nista lijepo nisu o njoj govorili od 90-ih, samo su je sramili zbog onog njenog idiota koji ju je navuk'o na drogu, pa je pretovrio u nekog 'junkie fienda'. A sada, isto kao u slucaju Michael Jacksona, ona je "divna, super, andjeo".
Nemojte me pogresno razumit: cijenim ono sto je uradila dok je bila popularna (onih nekoliko godina u kasnim 80-im i par godina u 90-im zbog uspjeha soundtracka "The Bodyguard"), ali koliko sam ja svjestan, ona je davno umrla sto se tice Americke muzicke publike, prije pocetka ovog stoljeca, ja bi rek'o. Pun mi je qrc ove hipokritike news media ovdje i sirom svijeta, odjednom je svako heroj i voljen sirom svijeta, samo zato sto je preminuo. Zasto nisu nista lijepo o njoj pisali proslih 15 godina?
Jon Lajoie je napisao jednu veoma duhovitu (a bogami i istinitu) spoof song nakon smrti Michael Jacksona. Evo dole linka na You Tube ako neko hoce da je slusa. Isto ovo sto covjek govori o Michael Jacksonu u ovoj pjesmi se lagano moze reci o Whitney, ali sumnjam da ce iko biti toliko iskren da kaze ono sto neki od nas vec dugo mislimo.
http://www.youtube.com/watch?v=tVACUjHn6yU
dobro od svih tih sta umru izdavacke kuce prave svetce samo da mogu izbacit do kraja godine 3-4 kompilacije,jedan dvostruki live album, 5-6 tributea,i nekakav oprostajni koncert di ce gostovat svi supci iz iste izdavacke kuce.pomogucnosti ce se nac jos 10ak nikad ne objavljenih singlova i dueta.najjaci su ovi sta puse ta sranja i sokiraju se kad umre neko od ovih bogatih hardcore dopaša.ko ih jebe ko moze zalit nekog ko ima sve,talent,milijune,ovo ono i odluci se unistit.dobro da je to unistavanje trajalo misec dva,pa i godinu. i tako a i steta bi bilo ne snimit neki film koji ce pratit njen teski zivot i dobit pet šest oskara. |
stršljen spašen |
Edited by - goran split on 13/02/2012 11:01:01 |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 13/02/2012 : 11:16:17
|
@ goran split Baš lijep i pristojan nacin izražavanja saucešca il šta vec...svaka cast..
I molio bi da se prekine s ovakvim nepotrebnim oftopicarenjem, ako želite raspravljat slobodno otvorite topik u Svaštari. Unaprijed zahvaljujem.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
goran split
Junior Member
Croatia
388 Posts
Posted - 13/02/2012 : 14:43:38
|
quote: Originally posted by paro
@ goran split Baš lijep i pristojan nacin izražavanja saucešca il šta vec...svaka cast..
I molio bi da se prekine s ovakvim nepotrebnim oftopicarenjem, ako želite raspravljat slobodno otvorite topik u Svaštari. Unaprijed zahvaljujem..
da topic je toliko konstruktivan i iz njega se da mnogo toga naucit,pa se stoga izvinjavan na spamanju. pozdrav |
stršljen spašen |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 13/02/2012 : 15:33:45
|
Pa naravno da je konstruktivan, svaki post je jedan te isti: "laka joj zemlja, RIP, bla bla bla". Veoma dubokoumno. ;) A ko god dodje ovdje i napise nesto iskreno van ostalih kliseja je kobejagi spamer. Svi RIP topici su isti, mlatimo praznu slamu bez veze, i ne trebamo se pravit da je rijec o filozofskim diskusijama. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 13/02/2012 : 15:48:31
|
Pa naravno da je konstruktivan, svaki post je jedan te isti: "laka joj zemlja, RIP, bla bla bla". Veoma dubokoumno. ;) A ko god dodje ovdje i napise nesto iskreno van ostalih kliseja je kobejagi spamer. Svi RIP topici su isti, mlatimo praznu slamu bez veze, i ne trebamo se pravit da je rijec o filozofskim diskusijama.
U pravu si. Sada bi kresnuo onaj smajlic izmedu i, ali mi pristojnost nalaže da to ne na pravim barem ne na ovom topicu. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 13/02/2012 : 16:14:34
|
Pa naravno da je konstruktivan, svaki post je jedan te isti: "laka joj zemlja, RIP, bla bla bla". Veoma dubokoumno. ;) A ko god dodje ovdje i napise nesto iskreno van ostalih kliseja je kobejagi spamer. Svi RIP topici su isti, mlatimo praznu slamu bez veze, i ne trebamo se pravit da je rijec o filozofskim diskusijama.
Pa ako ti je mlacenje prazne slame ne znam šta se javljaš u njemu uopce, stavi neki clanak, neku pjesmu, bilošta, al da je barem kolko-tolko u pozitivnom kontekstu a ne da je bila cirkus od žene, junkie fiend i bogzna šta sve ne..ma uostalom piši šta god želiš, al di su ti manire covjece? |
|
Edited by - paro on 13/02/2012 16:21:36 |
|
|
goran split
Junior Member
Croatia
388 Posts
Posted - 13/02/2012 : 17:52:50
|
stavi neki clanak, neku pjesmu, bilošta, al da je barem kolko-tolko u pozitivnom kontekstu
ok,da nebudemo vise offtopic
quote: veceras na HTV 2 specijalna emisija o Whitney Houston, gosti Rajko Dujmic i Tony Cetinski.
samo neznam jel ovo u pozitivnom kontekstu |
stršljen spašen |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
feniks
Senior Member
1923 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 13/02/2012 : 19:13:02
|
quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by sawitch
Sad gledam Telohranitelj na TV-u i stvarno mi je zao... Ne mogu da verujem da ljudi imaju sve pare i slavu sveta i ne znaju sebe dz usrece.. :-(
Tesko je izboriti se sa tim,,stavi sebe u taj polozaj i dobro razmisli...Zajebana je to stvar,kada ti je sve sto pozelis dostupno..
Narocito ako zelis sve moguce opijate. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 13/02/2012 : 23:16:50
|
quote: Originally posted by paro ma uostalom piši šta god želiš, al di su ti manire covjece?
Izgleda da ih uopste nemam, po tvome. Boze sacuvaj da mogu ista da izjavim o Whitney ovdje sto nije u kontekstu RIP i slicno. Kuku meni.
Pitanje je zašto bi se ovdje, u topiku gdje se izražava neko saucešce, povlacilo teme droge i ostalih gluposti. I sam si reko, dok nije umrla o njoj se uopce nije pisalo, i upravo se ovdje vidi tvoje licemjerje, jer dok nije umrla ja nisam primjetio da si ovdje otvorio neki topik s ciljem da šikaniraš Whitney Houston. Stvar je u tome, što se tice nje i npr. blesavog Michael Jacksona, možete pricat apsolutno šta vas volja: Pedofil, Ludak, Narkomanka blablabljuv, al i dalje ne možete pobit cinjenicu da je rijetko ko utjecao na glazbu 20 st. ko Jackson i da je rijetko ko imao vokalne sposobnosti ko Whitney. I nedaj Bože da je sinoc kamion pregazio Keith Richardsa, jer sumnjam da bi goran split uopce spomenuo drogu i posthumno sisanje love, nego bi komentari bili tipa Legenda, Car, Neponovljivi i slicne gluposti. Tako da prestanite bit licemjeri i seruckat gluposti.
Btw. Da, RIP topici nisu ovdje zbog dubokoumnih rasprava, nego zato da se kaže nešto lijepo o pokojniku, tako da acestroke, pogodio si, uopce nemaš manire.. |
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 13/02/2012 : 23:48:06
|
@paro: Stvarno uzimas ovo sve previse srcu, kao da sam ti osobno opsovao rodbinu ovdje. Lupetas o mojim manirima, iako nigdje nisam rekao da je zena zasluzila da umre. Bila je opala na drogu, i to opasno, i zato je mrtva. To nije moje misljenje; to je cinjenica. Pa jel to svi mi ovdje moramo zvucit isto, i dijelit slicna misljenja? Ne smiju se izjavit neke cinjenice o zeni? Zasto? U stvari, poenta mog originalnog posta je bila ne o Whitney, nego o naopakoj mediji ovdje u USA, mediji koja je srala na nju citavo vrijeme, a sada je glase andjelom. To je ono sto mi smeta. Da si dobro procitao ono sto sam napisao, i sam bi to primjetio.
Nego stvarno, ulazis cesto u neke topice, pametujes mnogima kao da si glavni urednik ovog sajta, i dajes ljudima zivotne lekcije, kao da si novorodjeni Aristotle. Da ti je Whitney bila rodica, ama da je makar iz hrvatske bila, nekako bi razumio ovu tvoju reakciju (iako ponavljam, ako ponovo procitas, rek'o sam samo da je zena bila drogerasica, sto je i istina). Ako te ovake izjave kao ona moja i goranova vrijedjaju, stvarno nemas boljih stvari radit.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1931 Posts
Posted - 13/02/2012 : 23:48:37
|
quote: Originally posted by paro ma uostalom piši šta god želiš, al di su ti manire covjece?
Izgleda da ih uopste nemam, po tvome. Boze sacuvaj da mogu ista da izjavim o Whitney ovdje sto nije u kontekstu RIP i slicno. Kuku meni.
Pitanje je zašto bi se ovdje, u topiku gdje se izražava neko saucešce, povlacilo teme droge i ostalih gluposti. I sam si reko, dok nije umrla o njoj se uopce nije pisalo, i upravo se ovdje vidi tvoje licemjerje, jer dok nije umrla ja nisam primjetio da si ovdje otvorio neki topik s ciljem da šikaniraš Whitney Houston. Stvar je u tome, što se tice nje i npr. blesavog Michael Jacksona, možete pricat apsolutno šta vas volja: Pedofil, Ludak, Narkomanka blablabljuv, al i dalje ne možete pobit cinjenicu da je rijetko ko utjecao na glazbu 20 st. ko Jackson i da je rijetko ko imao vokalne sposobnosti ko Whitney. I nedaj Bože da je sinoc kamion pregazio Keith Richardsa, jer sumnjam da bi goran split uopce spomenuo drogu i posthumno sisanje love, nego bi komentari bili tipa Legenda, Car, Neponovljivi i slicne gluposti. Tako da prestanite bit licemjeri i seruckat gluposti.
Btw. Da, RIP topici nisu ovdje zbog dubokoumnih rasprava, nego zato da se kaže nešto lijepo o pokojniku, tako da acestroke, pogodio si, uopce nemaš manire..
Droga je sastavni deo zivota mnogih ljudi, pogotovo slavnih kojima je sve postalo dosadno i mnogi se dobro nose sa njom, ali kada neko umre mesajuci lekove i alkohol to jeste za osudu i prozivku makar to uradila i Vitni. Da je poginula u saobracajci bilo bi licemerno prozivati je za opijate, ovako nije. Toliko. |
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1931 Posts
Posted - 13/02/2012 : 23:52:57
|
@paro: Stvarno uzimas ovo sve previse srcu, kao da sam ti osobno opsovao rodbinu ovdje. Lupetas o mojim manirima, iako nigdje nisam rekao da je zena zasluzila da umre. Bila je opala na drogu, i to opasno, i zato je mrtva. To nije moje misljenje; to je cinjenica. Pa jel to svi mi ovdje moramo zvucit isto, i dijelit slicna misljenja? Ne smiju se izjavit neke cinjenice o zeni? Zasto? U stvari, poenta mog originalnog posta je bila ne o Whitney, nego o naopakoj mediji ovdje u USA, mediji koja je srala na nju citavo vrijeme, a sada je glase andjelom. To je ono sto mi smeta. Da si dobro procitao ono sto sam napisao, i sam bi to primjetio.
Nego stvarno, ulazis cesto u neke topice, pametujes mnogima kao da si glavni urednik ovog sajta, i dajes ljudima zivotne lekcije, kao da si novorodjeni Aristotle. Da ti je Whitney bila rodica, ama da je makar iz hrvatske bila, nekako bi razumio ovu tvoju reakciju (iako ponavljam, ako ponovo procitas, rek'o sam samo da je zena bila drogerasica, sto je i istina). Ako te ovake izjave kao ona moja i goranova vrijedjaju, stvarno nemas boljih stvari radit.
Upravo to, meni je uspeo da zakljuca topik, vrseci konstantan pritisak na moderatore. Topik koji nikoga ni na jedan nacin nije vredjao i koji je za 7 dana pogledan 4000 puta. Ocigledno mu je mnogo dosadno u zivotu. |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 14/02/2012 : 07:14:36
|
Ma daleko od rodice Armande, al mislim da si shvatio šta sam htio rec. Ne pametujem ja nikome, nego sam reko istinu. Dal si ikad ovdje (ne samo ti, nego bilo ko) spominjao ovu žensku dok nije umrla? Nisi. Baš kao i hrpa novinara o kojima pricaš. Da mi to izgleda licemjerno, izgleda, a opcenito izgleda ružno kad neko govori takve stvari o osobi koja se maltene nije ni ohladila. Isto ko i onaj genije koji se našao proricat o buducnosti kuce Bonelli na RIP topiku, a Sergija još nisu ni u zemlju položili. Jbga, da mi takve stvari izgledaju ružno, izgledaju. Osim toga, droga, droga, droga...pa i sam znaš da se uglavnom više-manje svi na estradi drogiraju, opijaju do besvijesti il nešto trece, neš ti novosti. I stari moj, di baš nadeš Aristotela? Dobro da si reko Sokrat il Platon, ali Aristotel |
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 14/02/2012 : 07:18:49
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije Upravo to, meni je uspeo da zakljuca topik, vrseci konstantan pritisak na moderatore. Topik koji nikoga ni na jedan nacin nije vredjao i koji je za 7 dana pogledan 4000 puta. Ocigledno mu je mnogo dosadno u zivotu.
Sam si kriv što ti se topik zakljucao jer si dopustio da se prica o štrumpfovima, jabukama i bogzna kakvim glupostima, a to si dopustio jer se sama tema istrošila u roku od 24 sata, tako da odi cmizdri negdje drugdje...igraj se s magnetima, to ce te razveselit.. |
|
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Posted - 14/02/2012 : 07:54:53
|
quote: Originally posted by goran split
quote: veceras na HTV 2 specijalna emisija o Whitney Houston, gosti Rajko Dujmic i Tony Cetinski.
samo neznam jel ovo u pozitivnom kontekstu
reko sam ja da su splicani najludi narod na svijetu..to treba patentirat..
Btw. eto bio si u pravu, samo par sati nakon smrti Sony Music je povecao cijene njenih albuma, i to skoro za duplo. Tako da im nije dugo trebalo da pocnu lešinarit, al dobro, to je samo jedan od odraza današnjeg društva gdje je profit sve..jbga.. |
|
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina