forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 U SLOVENIJI UZELI KUCU COVEKU ZA 124 EURA DUGA!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 17/03/2012 : 20:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by wele

Bas bih se iselio...nema toga ko bi me istjerao iz rodjene kuce.

koja izjava?
šta bi napravio? harakiri ili se zapalio sa njom?
razmisli prije nego bubneš.

Nisu mi je oni napravili pa me ne mogu ni tjerati iz nje,vala bismo se cupali.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/03/2012 : 20:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
nemres ti tellera plavca ;)

da su samo toliko aktivni i kod velikih imena

nego, ima posla sa duznicima i kod nas na poslu, ali sa sudom krecemo tek kad je 1000 eura ili vise u pitanju , pa tek kad sa racuna ili sa place (izvrsba - ovrha) nista ne dobivamo, ide se na rubez kretnina u stanu, od nekih ni tada nista ne mozes dobiti jer oni stvarno nemaju nista, dok se drugi tek kada jim gorile predu prag useru pa onda za jedan dan mogu da plate i vise od 1000 evra, samo da im ne odneses stvari, to su ti koji misle da ce se izvuci i koji imaju ali su "pametni"
neki ljudi su spremni na sve, neki idu cak i u razvod braka (cak i na sudu) samo da djete dobije vrtic ili da bi manje platili, a imaju najnovija kola, djete ima brand odjecu itd., trazu rupe u zakonima, i ti rijetko najebu
a sada su i izmjesali sve, ovi sto su dobivali enormne kredite i sve propalo, nista, dok drugi koji dobivaju "varstveni dodatek" (socijalnu pomoc zapravo), pogotovo stari ljudi, ako oni umru, njihovi dedici trebaju vratiti taj dug drzavi, pa i da je vise tisuca ili deset tisuca eura... znaci, krediti su socialna pomoc postali, a socialna pomoc kredit??? otisli smo u 3pm!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 17/03/2012 : 21:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Pa meni se desilo za bakicu-vec pokojnu, nije više mogla placati racuna, pa sam i onda ja pomogao, pbila je dementna, pa se desilo, da zaboravi neke racune izgubili se, a iznenadenje dode posle 5 godina, kad platiš obresti, da padneš na dupe. kao da bi to namerno radili. Pa dobila jednom dve iste naplatnice za rtv-jedno na pokojnog dedu i na nju, pa sam popi..io i nosio direktno na rtv i tamo im lepo rekao, da tako ne ide više, pa ok pogrešili smo, kazali su kao da nije to ništa. Oni mogu a ti ne, evo pa ide kuca tako :)
Stvarno smo otišli u tri pm. :)

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 17/03/2012 : 23:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
http://www.youtube.com/watch?v=ZK1TvwGhMGY&feature

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

TraX
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
450 Posts

Member since 15/05/2006

Posted - 17/03/2012 : 23:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Send TraX a Private Message
zbog ovih i sl stvari bi onda drzava trebala da oduzme 95% Sarajeva!!! za razne komunalije i rezije su ovdje ljudi duzni po nekoliko hiljada maraka... pogotovo u stambenim zgradama, gdje se zbirno placa voda npr...

nemam potpis!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/03/2012 : 02:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by TraX

zbog ovih i sl stvari bi onda drzava trebala da oduzme 95% Sarajeva!!! za razne komunalije i rezije su ovdje ljudi duzni po nekoliko hiljada maraka... pogotovo u stambenim zgradama, gdje se zbirno placa voda npr...

u ST se znalo dogadat da iskljuce vodu neboderu jer ih par ne placa.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/03/2012 : 02:50:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ja iman vodomjer pa me nije briga. svak placa koliko potroši.najpoštenije

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

TraX
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
450 Posts

Member since 15/05/2006

Posted - 18/03/2012 : 19:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send TraX a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

da vidis kod nas gluposti, da bi postavio svoj vodomjer treba ti dozvola od vodovoda a da bi dobio dozvolu od vodovoda moras da sakupis potpise svih stanara tvoje zgrade (to je naravno nemoguce jer niko nezeli da ti potpise jer ce odma sljedeci mjesec njemu doci veci racun...)

nemam potpis!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/03/2012 : 20:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

da vidis kod nas gluposti, da bi postavio svoj vodomjer treba ti dozvola od vodovoda a da bi dobio dozvolu od vodovoda moras da sakupis potpise svih stanara tvoje zgrade (to je naravno nemoguce jer niko nezeli da ti potpise jer ce odma sljedeci mjesec njemu doci veci racun...)

ma znam ,to je problem u svim zgradama šta nemaju vodomjere.
srica da sad u novogradnje to ide po defaltu

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 18/03/2012 : 22:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

Ovo još nisam cuo - da stanari daju potpise da bi netko sebi uveo vodomjer. Kakva lopovština, koja ne samo da koristi leecherima koji troše nego i vodovodu koji tako uvijek ima žrtve od kojih naplacuje ono što i ne potroše uvijek. Katastrofa.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17163 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 18/03/2012 : 22:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Pa to je sasvim normalno, ko može da krade logicno da ce iskoristiti tu priliku
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/03/2012 : 01:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

quote:

quote:

Ovo još nisam cuo - da stanari daju potpise da bi netko sebi uveo vodomjer. Kakva lopovština, koja ne samo da koristi leecherima koji troše nego i vodovodu koji tako uvijek ima žrtve od kojih naplacuje ono što i ne potroše uvijek. Katastrofa.

pa to je uobicajena praksa.ima svakakvih slucajeva.
recimo prijatelj šta živi u neboderu,njih otprilike pola ima,pola nema.i sad se ovi šta nemaju bune da više placaju nego prije

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/03/2012 : 12:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
A nama vec u septembru prosle godine "ugradili" one razdjelivace na radiatore a jos uvijek placamo svi isto po starom defaultu jer su ljudi ljeni pa nisu dosli potpisat suglasje za odabrani procenat (mislim da 70-30) - mislim da sam ja bio jedini iz naseg ulaza, bar tako je upraviteljica rekla. Jebote, a svi smo si dali te stvarcice na radiatore, svi smo ih platili, a onda nista. I tako dobijem racun od prejebenih 111 eura!!!!! Da im jeb.. sve po spisku!! A od 4 radiatora imamo mozda jedan zagrijan, mozda do pola, i to jos svega nekoliko sati. Normalno da ocekujem sada nizu poloznicu kad me ono strefi slok proslog mjeseca (jeste bio "Sibir" ali svejedno).

Koje su budale ljudi, jao jao... I sada da se natezem sa nekim ko je ljen i malouman...

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 19/03/2012 : 13:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by wolf

quote:

quote:

pa to je uobicajena praksa.ima svakakvih slucajeva.
recimo prijatelj šta živi u neboderu,njih otprilike pola ima,pola nema.i sad se ovi šta nemaju bune da više placaju nego prije

Kod mene to nije praksa, i ne vidim što se ima bilo koga pitati što bi netko uveo vodomjer ili ne. Ako mu je skupo neka si i sam uvede jedan. Pa naravno da se bune jer sad ipak placaju veci dio onog što zaista i potroše, a ne da im dobro dodu krave muzare koji ce njihovu rastrošnost financirati iz svog džepa.
Ispricao sam ovo poznaniku koji radi u komunalnom poduzecu i on kaže da to ovdje nikad nije bila praksa, ali malo je i onih koji su sami išli uvoditi vodomjere (skupi su radovi i sama procedura postavljanja zasebnog vodomjera).

Edited by - wolf on 19/03/2012 13:31:47
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 19/03/2012 : 13:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

A nama vec u septembru prosle godine "ugradili" one razdjelivace na radiatore a jos uvijek placamo svi isto po starom defaultu jer su ljudi ljeni pa nisu dosli potpisat suglasje za odabrani procenat (mislim da 70-30) - mislim da sam ja bio jedini iz naseg ulaza, bar tako je upraviteljica rekla. Jebote, a svi smo si dali te stvarcice na radiatore, svi smo ih platili, a onda nista. I tako dobijem racun od prejebenih 111 eura!!!!! Da im jeb.. sve po spisku!! A od 4 radiatora imamo mozda jedan zagrijan, mozda do pola, i to jos svega nekoliko sati. Normalno da ocekujem sada nizu poloznicu kad me ono strefi slok proslog mjeseca (jeste bio "Sibir" ali svejedno).

Koje su budale ljudi, jao jao... I sada da se natezem sa nekim ko je ljen i malouman...

Bio je kod nas slucaj u jednom gradu (mislim da je Petrinja), gdje pola gospode nije željelo placati grijanje, pa je tvrtka koja je to radila jednostavno prestala pružati tu uslugu. Sad se svi smrzavaju. Nažalost, i sirotinja i oni koji su placali, a zbog beskarakternih ljudi koji nece namjerno platiti ono što potroše, ali zato se voze auti samo takvi.

Edited by - wolf on 19/03/2012 13:40:12
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 19/03/2012 : 14:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
Originally posted by kra-kra

1Euro ne bulazni. Nisu mu uzeli kucu samo zbog 100+€... Evo sudskiog objašnjenja, pa procitaj: http://www.mp.gov.si/fileadmin/mp.gov.si/pageuploads/2005/slike/drugo/2012/marec/Foto/120315_Vaskrsic.pdf

Jel moze netko ukratko objasnit sta pise ovdje? Moj slovenski ne pokriva pravne tekstove

Na kratko
2007 Vaskrsic je dao ispumpati septicku jamu za 124€ i racun nije platio. Sud je 2009 odlocio da se mu oduzme pokretna imovina jer nije imao niti placu niti sredstva na racunu. Sudski izvršitelj je dva puta neuspješno pokušavao doci do te imovine (do tada je dug narastao 516€). U 3. mjesecu 2010 je na sudu zapocet i drugi postupak protiv Vaskrsica zbog dugovanja leasing firmi (za Mercedes C 200) koji je odmah išao na prodaju nekretnine i tom postupku je 7.2010 pridružena i potražnja komunalaca (516 a ne 124€). O svim tim postupcima Vaskrsic je bio redovno obavještavan ali poštu nije preuzimao. U 8. mjesecu 2010 je isplatio dug leasing firmi, ali to nije zaustavilo sudski postupak, jer je ostao još dug komunalcima. S njihove strane je bilo predloženo, da se za takav nizki iznos optereti plata odnosno racun dužnika ali ni na to nije bilo odgovora, pa je kuca otišla na licitaciju (u 10 i 11 mjesecu 2010.) i u drugom pokušaju prodana za pola cjene (70.000€). Nakon tjedan dana Vaskrsic je platio dug komunalcima ali je prema sudskim rokovima to bilo prekasno. Vecinu novca od prodaje nekretnine je pokupila banka, jer je kuca bila pod hipotekom, pojavila se još jedna potražnja od privatne osobe za 6000€, tako da je nakon poreza Vaskrsicu ostalo još 3700€.
Jedini problem u cijeloj prici je to, da se pravda provodi nad sitnim ribama kao Vaskrsic a onim pravim lopovima se ne pljeni ništa.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/03/2012 : 21:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
septicka jama, kako god okrenemo

pouka: ne jeb... se sa drzavom i policijom, radije budi bankar ili borzni spelulant, prokockaj milijarde dolara i nikome nista, tvoj dug ce ionako placati raja a ti ces si za tren oka isplacati bonus od par milijuna dolara (u drugoj firmi ili banci ako treba), pa sta ako drzava firmi ili banci daje milijune i milijune da ne propadnu, samo si ti kao direktor opali bonusic od nekoliko nula... prava septicka jama! >:(

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/03/2012 : 00:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

septicka jama, kako god okrenemo

pouka: ne jeb... se sa drzavom i policijom, radije budi bankar ili borzni spelulant, prokockaj milijarde dolara i nikome nista, tvoj dug ce ionako placati raja a ti ces si za tren oka isplacati bonus od par milijuna dolara (u drugoj firmi ili banci ako treba), pa sta ako drzava firmi ili banci daje milijune i milijune da ne propadnu, samo si ti kao direktor opali bonusic od nekoliko nula... prava septicka jama! >:(

pa to i je poanta svega

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 21/03/2012 : 13:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Jedini problem u cijeloj prici je to, da se pravda provodi nad sitnim ribama kao Vaskrsic a onim pravim lopovima se ne pljeni ništa.

Pa nije baš to problem u cijeloj prici, može bit da je taj Vaskrsic probisvijet, muljator, lopina...

Problem je otimacina njegove kuce i deložacija...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/03/2012 : 14:32:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:
Originally posted by GGG

Pa nije baš to problem u cijeloj prici, može bit da je taj Vaskrsic probisvijet, muljator, lopina...

Problem je otimacina njegove kuce i deložacija...

Problem je onda nas zakon, to mislis?

Mada u cjeloj ovoj prici si je covjek sam "raku iskopao" da tako kazem. Bio je i "rubez" tu (jos prije toga "izvrsba" na placu i pokusaj sa bankom da se oduzme sa racuna), ali mu nisu mogli nista oduzeti (tu mi sada par stvari nije jasno, recimo ako on kaze da je ves masinu ili TV kupila zena onda mu je ne mogu uzeti?? a zive zajedno valjda ne zive u praznoj kuci kad je kupio nova kola, ne mala), te je tek onda islo na "otimanje kuce". Pouka: ne jebi se sa drzavom.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 21/03/2012 : 16:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
kako god bilo, nije urdeu nikako da država izbacuje i otima ljudima kuce... kakav je to nacin, zar je držva nesposobna da istjera jedan obican dug ?

i šta cemo sa onim lešinarima što kupe posle te otete kuce
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/03/2012 : 22:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
Pa izgleda da je nesposobna. I kod nas na poslu imamo duznike, imali smo vec i rubez ali nista nije bilo za uzeti. Par puta tako, pa mi otpisali dug i otislo na tuda leda. Jebiga.

Nego mogli su oni onoga gore i malo na ladno. Ili jos bolje na jednu staru finu radnu akciju, na onako mjesec-dva. Da bar bude od neke koristi.

Ne znam, na kraju je mozda drzava mogla sama platiti dug, uzeti kucu, i u njoj otvoriti muzej - kakve sorte, pitajte ojra. ;)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/03/2012 : 22:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Pa izgleda da je nesposobna. I kod nas na poslu imamo duznike, imali smo vec i rubez ali nista nije bilo za uzeti. Par puta tako, pa mi otpisali dug i otislo na tuda leda. Jebiga.

Nego mogli su oni onoga gore i malo na ladno. Ili jos bolje na jednu staru finu radnu akciju, na onako mjesec-dva. Da bar bude od neke koristi.

Ne znam, na kraju je mozda drzava mogla sama platiti dug, uzeti kucu, i u njoj otvoriti muzej - kakve sorte, pitajte ojra. ;)

odlicna ideja

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 22/03/2012 : 13:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Na žalost je sistem takav, da se danas bez novca može puno toga - kuca na hipoteku, auto na leasing, operiraš samo sa gotovim novcem, racune i kartice imaš u minusu... i sve to tako nategnuto nekako funkcionira, dok ti ne uleti jedan, na prvi pogled minimalan, ali neplaniran trošak i sve se sruši kao kula iz karata.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 22/03/2012 : 14:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
http://www.advance.hr/vijesti/drama-duznickog-ropstva-zbog-duga-poreznoj-upravi-u-petak-delozacija-obitelji-iz-zadra-tisuce-ljudi-ceka-ista-sudbina/
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000