Author |
Topic |
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 19/03/2012 : 18:23:37
|
Ok, jucer sam išao u krevet, legao i u polusnu sam osjetio kao da mi netko sjedi na prsima i ne da mi maknuti, ne zezam se. Cudan je to bio osjecaj, no ignorirao sam to i zaspao. Dok sam spavao, imao sam cudan osjecaj kao da je netko iznad moga kreveta i da me gleda. Pokušao sam se probuditi, no ništa. Nisam mogao ni pomaknuti mali prst. Probudio sam se malo kasnije sav znojan i uspuhan. Ne lažem i ne pricam vam price i pricice nego sam doživio nešto što zovu paraliza sna, lucidan san, tako nešto... Vidio sam po internetu da je puno ljudi imalo slicno iskustvo. Što po vama objašnjava taj fenomen? Kažu da svi to dožive barem dvaput u životu. A po raznim internetskim stranicama posvecenih zabavi (9gag) se u zadnje vrijeme puno o tome piše. Možda sam citanjem tih stvari prije sna uzrokovao to? Ne znam... Samo znam da nije baš lijep osjecaj... Siguran sam da je netko od vas imao slicno iskustvo!
|
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/03/2012 : 18:29:16
|
ja sam bas pre neko vece imao trip da je neko iznad mene, i da mi se velikom brzinom priblizava (pravac-lice) i to sam prvi put nakon X godina legao na ledja umesto na stomak i prvi put u zivotu sam se naglo probudio uz urlike
al basically osoba iznad mene, da |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 19/03/2012 : 18:36:02
|
Malo posle smrti moje bake, a ne verujem baš u duhove, kad sam išao spavati, kad sam zaspao, vidio sam, kako mi se približava i njenu ruku ispred i kako mi kaže ime i ne ne. Kad sam se probudio, upalio sam svetlo, zavjesa se pomerala, a nije bilo nikakve promaje, od šoka bio sam budan skoro 15 minuta i gledao sam na sve strane. To mi se desilo, kad sam bio mladi.Šta znam možda to covek doživi sa podzavestjo-podsvesno? Pa i meni se desilo nešto cudno, pamtim i danas taj trenutak. :) |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12761 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 19/03/2012 : 18:56:21
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ja sam bas pre neko vece imao trip da je neko iznad mene, i da mi se velikom brzinom priblizava (pravac-lice) i to sam prvi put nakon X godina legao na ledja umesto na stomak i prvi put u zivotu sam se naglo probudio uz urlike
al basically osoba iznad mene, da
Evo, ovo mi se sinoc dogodilo... Ja otvorih oci, kad ono, moja žena...
|
Have mercy |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 19/03/2012 : 19:01:43
|
Daj nemojte sa tim prcama plašit ljude po forumu,haha. Šalim se. Uglavnom cuo sam svašta i svakakvih prica. Uglavnom "Zagore12" ovaj tvoj problem, cuo sam slicnih prica. To se dešava valjda radi nekih "mora". U snu te paraliziraju,ili te pocmu gušiti. Te "more" su osobe(neko ko ti je blizak,susjed,rodak...) koje se rode u posteljici ( što je rijedak slucaj ). I valjda te osobe kad odrastu trebaju otici svojevoljno do svecenika da ih odriješi toga. Ja u to sve baš i nevjerujem(ja uvik kažem otidi do psihijatra :D ),ali cuo sam to od dosta ljudi...pa sad. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 19/03/2012 : 19:04:47
|
I ja sam imao paralizu sna 2,3 puta ...Svaki put tavani puni starih zagorovih,markovih itd stripova...Totalna paraliza i neverovatno razocarenje pri budjenju...Pre neki dan sanjam neki hotel ko zna gde...Penjem se na sprat i nadjem mantil pun zelenih novcanica od 100 evra..Ulazim u sobu i pakujem sve u kofer napustam hotel,sav srecan da ne mogu biti srecniji...Onda zvoni mobilni i budi me na posao...Totalna paraliza cim sam ustao.. |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 19/03/2012 : 19:05:06
|
@dicmanjac Kako misliš, "rode se u posteljici"? |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 19/03/2012 19:05:36 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/03/2012 : 19:10:05
|
quote: Originally posted by selanne
@dicmanjac Kako misliš, "rode se u posteljici"?
misli da nisu torbari XD |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:11:28
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
@dicmanjac Kako misliš, "rode se u posteljici"?
misli da nisu torbari XD
|
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:14:09
|
"Ponekad se dijete rada u placenti. U nekim krajevima postoji vjerovanje da ce djeca rodena u „košuljici“ imati posebnu zaštitu od negatvinih uticaja."
Kao šta rekoh i prije,ja u to sve nevirujem,ali prica se,pa sad... Ja mislim da to sve ima veze sa psihom. :D |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:15:25
|
Ja sam skontao da ne misliš baš na postelju, na krevet, pa gledam jesi li poludio, znam da se 99% ljudi tako rodi. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47346 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/03/2012 : 19:16:20
|
quote: Originally posted by radulovic marko
I ja sam imao paralizu sna 2,3 puta ...Svaki put tavani puni starih zagorovih,markovih itd stripova...Totalna paraliza i neverovatno razocarenje pri budjenju...Pre neki dan sanjam neki hotel ko zna gde...Penjem se na sprat i nadjem mantil pun zelenih novcanica od 100 evra..Ulazim u sobu i pakujem sve u kofer napustam hotel,sav srecan da ne mogu biti srecniji...Onda zvoni mobilni i budi me na posao...Totalna paraliza cim sam ustao..
meni se cini da si ti opsjednut novcem |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 19/03/2012 : 19:17:21
|
quote: Originally posted by dicmanjac
Daj nemojte sa tim prcama plašit ljude po forumu,haha. Šalim se. Uglavnom cuo sam svašta i svakakvih prica. Uglavnom "Zagore12" ovaj tvoj problem, cuo sam slicnih prica. To se dešava valjda radi nekih "mora". U snu te paraliziraju,ili te pocmu gušiti. Te "more" su osobe(neko ko ti je blizak,susjed,rodak...) koje se rode u posteljici ( što je rijedak slucaj ). I valjda te osobe kad odrastu trebaju otici svojevoljno do svecenika da ih odriješi toga. Ja u to sve baš i nevjerujem(ja uvik kažem otidi do psihijatra :D ),ali cuo sam to od dosta ljudi...pa sad.
Mislim da sam citao taj strip. |
moji crteži |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47346 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/03/2012 : 19:18:02
|
Daj nemojte sa tim prcama plašit ljude po forumu,haha. Šalim se. Uglavnom cuo sam svašta i svakakvih prica. Uglavnom "Zagore12" ovaj tvoj problem, cuo sam slicnih prica. To se dešava valjda radi nekih "mora". U snu te paraliziraju,ili te pocmu gušiti. Te "more" su osobe(neko ko ti je blizak,susjed,rodak...) koje se rode u posteljici ( što je rijedak slucaj ). I valjda te osobe kad odrastu trebaju otici svojevoljno do svecenika da ih odriješi toga. Ja u to sve baš i nevjerujem(ja uvik kažem otidi do psihijatra :D ),ali cuo sam to od dosta ljudi...pa sad.
meni je stari roden u posteljici. uvik se kurci s tin |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3514 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 19/03/2012 : 19:18:19
|
quote: Originally posted by radulovic marko
I ja sam imao paralizu sna 2,3 puta ...Svaki put tavani puni starih zagorovih,markovih itd stripova...Totalna paraliza i neverovatno razocarenje pri budjenju...
Ja uglavnom sanjam neke nepostojece epizode, pa mi bude sumnjivo vec u snu. |
moji crteži |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:19:36
|
Ja sam skontao da ne misliš baš na postelju, na krevet, pa gledam jesi li poludio, znam da se 99% ljudi tako rodi.
Hahahaha,ma ne. A meni caca prica da se on na kominu rodija( to ide u ovaj 1 %) .
Piše da su takvi rijetki slucajevi. I onda ka šta vjerovatno u svakim mjestima ima( starješine pricaju o vilama,bajkama,kletvama...) tako postoje price i za ovo stanje koje je Zagor12 spomenio...pa sad koliko vjerovati tome,neznam stvarno. |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:20:29
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
Mislim da sam citao taj strip.
hahaha,ja gleda horor film. ;) |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 19/03/2012 : 19:25:10
|
Tvoj nick me upucuje na edno selo pokraj Sinja ( Dicom ) odakle je moja mater. Ne znam dali si iz Dicma.
Moja tetka takoder iz Dicma... poginuo je jedan mladi momak u selu ( pao je s motora ) i moja tetka je komentiralao kao " tako mu i treba kad je divljao ". Iste noci kao da joj netko sjedi na prsima i guši je, i tako par mjeseci nije mogla spavati. Otišla kod svecenika i on je uputio da kaže u ime Isusovo tko si? I tako je napravila, bio je to momak koji je poginuo zahtjevao je da se pomoli i da se održi Misa za njega jer ga je tim rijecima vezela za zemlju i nema mira... kada je to obavila nikada joj se ništa slicno nije dogodilo.
Ja kao dijete sanjao sam svaku noc 6 mj zaredom da dolazi na prozor neka starica i da me guši maramom ( budio sam se sa pjenom na ustima, i plav od straha i grceva ) na kraju moja mater išla kod pravoslavnog popa on me blagosovio i nikada se više nisam budio. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:26:19
|
Ja sam skontao da ne misliš baš na postelju, na krevet, pa gledam jesi li poludio, znam da se 99% ljudi tako rodi.
Hahahaha,ma ne. A meni caca prica da se on na kominu rodija( to ide u ovaj 1 %) .
Piše da su takvi rijetki slucajevi. I onda ka šta vjerovatno u svakim mjestima ima( starješine pricaju o vilama,bajkama,kletvama...) tako postoje price i za ovo stanje koje je Zagor12 spomenio...pa sad koliko vjerovati tome,neznam stvarno.
Ja sam se rodio na kaucu u dnevnom boravku, vlastita baka me porodila. Nisu stigli odvesti majku u bolnicu, a tata se onesvijestio dok je gledao porodaj. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7657 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:27:25
|
quote: Originally posted by Tonka24
Ja kao dijete sanjao sam svaku noc 6 mj zaredom da dolazi na prozor neka starica i da me guši maramom ( budio sam se sa pjenom na ustima, i plav od straha i grceva ) na kraju moja mater išla kod pravoslavnog popa on me blagosovio i nikada se više nisam budio.
??? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/03/2012 : 19:27:25
|
quote: Originally posted by Zagor12
Ok, jucer sam išao u krevet, legao i u polusnu sam osjetio kao da mi netko sjedi na prsima i ne da mi maknuti, ne zezam se. Cudan je to bio osjecaj, no ignorirao sam to i zaspao. Dok sam spavao, imao sam cudan osjecaj kao da je netko iznad moga kreveta i da me gleda. Pokušao sam se probuditi, no ništa. Nisam mogao ni pomaknuti mali prst. Probudio sam se malo kasnije sav znojan i uspuhan. Ne lažem i ne pricam vam price i pricice nego sam doživio nešto što zovu paraliza sna, lucidan san, tako nešto... Vidio sam po internetu da je puno ljudi imalo slicno iskustvo. Što po vama objašnjava taj fenomen? Kažu da svi to dožive barem dvaput u životu. A po raznim internetskim stranicama posvecenih zabavi (9gag) se u zadnje vrijeme puno o tome piše. Možda sam citanjem tih stvari prije sna uzrokovao to? Ne znam... Samo znam da nije baš lijep osjecaj... Siguran sam da je netko od vas imao slicno iskustvo!
U pitanju je inkubus sukubus. Neka stara vještica je željna tvojeg mesa. Cuvaj se. Najbolje da ne zaspiš više nikada... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 20/03/2012 07:54:26 |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21303 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/03/2012 : 19:30:21
|
Tvoj nick me upucuje na edno selo pokraj Sinja ( Dicom ) odakle je moja mater. Ne znam dali si iz Dicma.
Moja tetka takoder iz Dicma... poginuo je jedan mladi momak u selu ( pao je s motora ) i moja tetka je komentiralao kao " tako mu i treba kad je divljao ". Iste noci kao da joj netko sjedi na prsima i guši je, i tako par mjeseci nije mogla spavati. Otišla kod svecenika i on je uputio da kaže u ime Isusovo tko si? I tako je napravila, bio je to momak koji je poginuo zahtjevao je da se pomoli i da se održi Misa za njega jer ga je tim rijecima vezela za zemlju i nema mira... kada je to obavila nikada joj se ništa slicno nije dogodilo.
Ja kao dijete sanjao sam svaku noc 6 mj zaredom da dolazi na prozor neka starica i da me guši maramom ( budio sam se sa pjenom na ustima, i plav od straha i grceva ) na kraju moja mater išla kod pravoslavnog popa on me blagosovio i nikada se više nisam budio.
Tonka, zašto je išla kod pravoslavnog, a ne katolickog sveštenika? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:34:56
|
Da iz Dicma sam. Mislim da znam o kojem je momku rijec(ako misliš na dogadaj prije 3 godine to mi je prijatelj).
E ovo što se tebi desilo,takvih sam prica cuo dosta, naime ja u to nikako da povjerujem,ali to sam upravo htio reci Zagor12. Ako mu je od pomoci ikakve. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:40:16
|
Moj savjet je eto, ako imate takve probleme, NE SPAVAJTE NA LEÐIMA. Jucer sam zaspao na ledima i to mi se dogodilo, kao i vaderu. Ali recimo nekada znam staviti ruku na oci i normalno spavam, a nekad sam tako spavao dok sam bio jako iscrpljen (a to je obicno jedan od povoda). Ne znam tocno u cemu je stvar. Ali najcešce se služim starom metodom: legnem na trbuh, zagrlim jastuk i to je to :D
Ono što me strašilo kad sam bio mali je škljocanje ormara. Uvijek sam mislio da je netko unutra. :D |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Topic |
|