Author |
Topic  |
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 19/03/2012 : 18:23:37
|
Ok, jucer sam išao u krevet, legao i u polusnu sam osjetio kao da mi netko sjedi na prsima i ne da mi maknuti, ne zezam se . Cudan je to bio osjecaj, no ignorirao sam to i zaspao. Dok sam spavao, imao sam cudan osjecaj kao da je netko iznad moga kreveta i da me gleda . Pokušao sam se probuditi, no ništa. Nisam mogao ni pomaknuti mali prst. Probudio sam se malo kasnije sav znojan i uspuhan . Ne lažem i ne pricam vam price i pricice nego sam doživio nešto što zovu paraliza sna , lucidan san, tako nešto... Vidio sam po internetu da je puno ljudi imalo slicno iskustvo. Što po vama objašnjava taj fenomen? Kažu da svi to dožive barem dvaput u životu. A po raznim internetskim stranicama posvecenih zabavi (9gag ) se u zadnje vrijeme puno o tome piše. Možda sam citanjem tih stvari prije sna uzrokovao to? Ne znam... Samo znam da nije baš lijep osjecaj... Siguran sam da je netko od vas imao slicno iskustvo!
|
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/03/2012 : 18:29:16
|
ja sam bas pre neko vece imao trip da je neko iznad mene, i da mi se velikom brzinom priblizava (pravac-lice) i to sam prvi put nakon X godina legao na ledja umesto na stomak i prvi put u zivotu sam se naglo probudio uz urlike
al basically osoba iznad mene, da |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 19/03/2012 : 18:36:02
|
Malo posle smrti moje bake, a ne verujem baš u duhove, kad sam išao spavati, kad sam zaspao, vidio sam, kako mi se približava i njenu ruku ispred i kako mi kaže ime i ne ne. Kad sam se probudio, upalio sam svetlo, zavjesa se pomerala, a nije bilo nikakve promaje, od šoka bio sam budan skoro 15 minuta i gledao sam na sve strane. To mi se desilo, kad sam bio mladi.Šta znam možda to covek doživi sa podzavestjo-podsvesno? Pa i meni se desilo nešto cudno, pamtim i danas taj trenutak. :) |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13142 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 19/03/2012 : 18:56:21
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
ja sam bas pre neko vece imao trip da je neko iznad mene, i da mi se velikom brzinom priblizava (pravac-lice) i to sam prvi put nakon X godina legao na ledja umesto na stomak i prvi put u zivotu sam se naglo probudio uz urlike
al basically osoba iznad mene, da
Evo, ovo mi se sinoc dogodilo... Ja otvorih oci, kad ono, moja žena...
|
Have mercy |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1053 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 19/03/2012 : 19:01:43
|
Daj nemojte sa tim prcama plašit ljude po forumu,haha. Šalim se. Uglavnom cuo sam svašta i svakakvih prica. Uglavnom "Zagore12" ovaj tvoj problem, cuo sam slicnih prica. To se dešava valjda radi nekih "mora". U snu te paraliziraju,ili te pocmu gušiti. Te "more" su osobe(neko ko ti je blizak,susjed,rodak...) koje se rode u posteljici ( što je rijedak slucaj ). I valjda te osobe kad odrastu trebaju otici svojevoljno do svecenika da ih odriješi toga. Ja u to sve baš i nevjerujem(ja uvik kažem otidi do psihijatra :D ),ali cuo sam to od dosta ljudi...pa sad. |
 |
|
radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 19/03/2012 : 19:04:47
|
I ja sam imao paralizu sna 2,3 puta ...Svaki put tavani puni starih zagorovih,markovih itd stripova...Totalna paraliza i neverovatno razocarenje pri budjenju...Pre neki dan sanjam neki hotel ko zna gde...Penjem se na sprat i nadjem mantil pun zelenih novcanica od 100 evra..Ulazim u sobu i pakujem sve u kofer napustam hotel,sav srecan da ne mogu biti srecniji...Onda zvoni mobilni i budi me na posao...Totalna paraliza cim sam ustao.. |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 19/03/2012 : 19:05:06
|
@dicmanjac Kako misliš, "rode se u posteljici"? |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 19/03/2012 19:05:36 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/03/2012 : 19:10:05
|
quote: Originally posted by selanne
@dicmanjac Kako misliš, "rode se u posteljici"?
misli da nisu torbari XD |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1053 Posts
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1053 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:11:28
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
@dicmanjac Kako misliš, "rode se u posteljici"?
misli da nisu torbari XD
 |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1053 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:14:09
|
"Ponekad se dijete rada u placenti. U nekim krajevima postoji vjerovanje da ce djeca rodena u „košuljici“ imati posebnu zaštitu od negatvinih uticaja."
Kao šta rekoh i prije,ja u to sve nevirujem,ali prica se,pa sad... Ja mislim da to sve ima veze sa psihom. :D |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:15:25
|
Ja sam skontao da ne misliš baš na postelju, na krevet, pa gledam jesi li poludio, znam da se 99% ljudi tako rodi.  |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47610 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/03/2012 : 19:16:20
|
quote: Originally posted by radulovic marko
I ja sam imao paralizu sna 2,3 puta ...Svaki put tavani puni starih zagorovih,markovih itd stripova...Totalna paraliza i neverovatno razocarenje pri budjenju...Pre neki dan sanjam neki hotel ko zna gde...Penjem se na sprat i nadjem mantil pun zelenih novcanica od 100 evra..Ulazim u sobu i pakujem sve u kofer napustam hotel,sav srecan da ne mogu biti srecniji...Onda zvoni mobilni i budi me na posao...Totalna paraliza cim sam ustao..
meni se cini da si ti opsjednut novcem  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 19/03/2012 : 19:17:21
|
quote: Originally posted by dicmanjac
Daj nemojte sa tim prcama plašit ljude po forumu,haha. Šalim se. Uglavnom cuo sam svašta i svakakvih prica. Uglavnom "Zagore12" ovaj tvoj problem, cuo sam slicnih prica. To se dešava valjda radi nekih "mora". U snu te paraliziraju,ili te pocmu gušiti. Te "more" su osobe(neko ko ti je blizak,susjed,rodak...) koje se rode u posteljici ( što je rijedak slucaj ). I valjda te osobe kad odrastu trebaju otici svojevoljno do svecenika da ih odriješi toga. Ja u to sve baš i nevjerujem(ja uvik kažem otidi do psihijatra :D ),ali cuo sam to od dosta ljudi...pa sad.
Mislim da sam citao taj strip.  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47610 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/03/2012 : 19:18:02
|
Daj nemojte sa tim prcama plašit ljude po forumu,haha. Šalim se. Uglavnom cuo sam svašta i svakakvih prica. Uglavnom "Zagore12" ovaj tvoj problem, cuo sam slicnih prica. To se dešava valjda radi nekih "mora". U snu te paraliziraju,ili te pocmu gušiti. Te "more" su osobe(neko ko ti je blizak,susjed,rodak...) koje se rode u posteljici ( što je rijedak slucaj ). I valjda te osobe kad odrastu trebaju otici svojevoljno do svecenika da ih odriješi toga. Ja u to sve baš i nevjerujem(ja uvik kažem otidi do psihijatra :D ),ali cuo sam to od dosta ljudi...pa sad.
meni je stari roden u posteljici. uvik se kurci s tin |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 19/03/2012 : 19:18:19
|
quote: Originally posted by radulovic marko
I ja sam imao paralizu sna 2,3 puta ...Svaki put tavani puni starih zagorovih,markovih itd stripova...Totalna paraliza i neverovatno razocarenje pri budjenju...
Ja uglavnom sanjam neke nepostojece epizode, pa mi bude sumnjivo vec u snu.  |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1053 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:19:36
|
Ja sam skontao da ne misliš baš na postelju, na krevet, pa gledam jesi li poludio, znam da se 99% ljudi tako rodi. 
Hahahaha,ma ne. A meni caca prica da se on na kominu rodija( to ide u ovaj 1 %) . 
Piše da su takvi rijetki slucajevi. I onda ka šta vjerovatno u svakim mjestima ima( starješine pricaju o vilama,bajkama,kletvama...) tako postoje price i za ovo stanje koje je Zagor12 spomenio...pa sad koliko vjerovati tome,neznam stvarno. |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1053 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:20:29
|
quote: Originally posted by Vlaadisha
Mislim da sam citao taj strip. 
hahaha,ja gleda horor film. ;) |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15182 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 19/03/2012 : 19:25:10
|
Tvoj nick me upucuje na edno selo pokraj Sinja ( Dicom ) odakle je moja mater. Ne znam dali si iz Dicma.
Moja tetka takoder iz Dicma... poginuo je jedan mladi momak u selu ( pao je s motora ) i moja tetka je komentiralao kao " tako mu i treba kad je divljao ". Iste noci kao da joj netko sjedi na prsima i guši je, i tako par mjeseci nije mogla spavati. Otišla kod svecenika i on je uputio da kaže u ime Isusovo tko si? I tako je napravila, bio je to momak koji je poginuo zahtjevao je da se pomoli i da se održi Misa za njega jer ga je tim rijecima vezela za zemlju i nema mira... kada je to obavila nikada joj se ništa slicno nije dogodilo.
Ja kao dijete sanjao sam svaku noc 6 mj zaredom da dolazi na prozor neka starica i da me guši maramom ( budio sam se sa pjenom na ustima, i plav od straha i grceva ) na kraju moja mater išla kod pravoslavnog popa on me blagosovio i nikada se više nisam budio. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:26:19
|
Ja sam skontao da ne misliš baš na postelju, na krevet, pa gledam jesi li poludio, znam da se 99% ljudi tako rodi. 
Hahahaha,ma ne. A meni caca prica da se on na kominu rodija( to ide u ovaj 1 %) . 
Piše da su takvi rijetki slucajevi. I onda ka šta vjerovatno u svakim mjestima ima( starješine pricaju o vilama,bajkama,kletvama...) tako postoje price i za ovo stanje koje je Zagor12 spomenio...pa sad koliko vjerovati tome,neznam stvarno.
Ja sam se rodio na kaucu u dnevnom boravku, vlastita baka me porodila. Nisu stigli odvesti majku u bolnicu, a tata se onesvijestio dok je gledao porodaj.  |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7675 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:27:25
|
quote: Originally posted by Tonka24
Ja kao dijete sanjao sam svaku noc 6 mj zaredom da dolazi na prozor neka starica i da me guši maramom ( budio sam se sa pjenom na ustima, i plav od straha i grceva ) na kraju moja mater išla kod pravoslavnog popa on me blagosovio i nikada se više nisam budio.
  ??? |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/03/2012 : 19:27:25
|
quote: Originally posted by Zagor12
Ok, jucer sam išao u krevet, legao i u polusnu sam osjetio kao da mi netko sjedi na prsima i ne da mi maknuti, ne zezam se . Cudan je to bio osjecaj, no ignorirao sam to i zaspao. Dok sam spavao, imao sam cudan osjecaj kao da je netko iznad moga kreveta i da me gleda . Pokušao sam se probuditi, no ništa. Nisam mogao ni pomaknuti mali prst. Probudio sam se malo kasnije sav znojan i uspuhan . Ne lažem i ne pricam vam price i pricice nego sam doživio nešto što zovu paraliza sna , lucidan san, tako nešto... Vidio sam po internetu da je puno ljudi imalo slicno iskustvo. Što po vama objašnjava taj fenomen? Kažu da svi to dožive barem dvaput u životu. A po raznim internetskim stranicama posvecenih zabavi (9gag ) se u zadnje vrijeme puno o tome piše. Možda sam citanjem tih stvari prije sna uzrokovao to? Ne znam... Samo znam da nije baš lijep osjecaj... Siguran sam da je netko od vas imao slicno iskustvo!
U pitanju je inkubus sukubus. Neka stara vještica je željna tvojeg mesa. Cuvaj se. Najbolje da ne zaspiš više nikada... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 20/03/2012 07:54:26 |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21958 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/03/2012 : 19:30:21
|
Tvoj nick me upucuje na edno selo pokraj Sinja ( Dicom ) odakle je moja mater. Ne znam dali si iz Dicma.
Moja tetka takoder iz Dicma... poginuo je jedan mladi momak u selu ( pao je s motora ) i moja tetka je komentiralao kao " tako mu i treba kad je divljao ". Iste noci kao da joj netko sjedi na prsima i guši je, i tako par mjeseci nije mogla spavati. Otišla kod svecenika i on je uputio da kaže u ime Isusovo tko si? I tako je napravila, bio je to momak koji je poginuo zahtjevao je da se pomoli i da se održi Misa za njega jer ga je tim rijecima vezela za zemlju i nema mira... kada je to obavila nikada joj se ništa slicno nije dogodilo.
Ja kao dijete sanjao sam svaku noc 6 mj zaredom da dolazi na prozor neka starica i da me guši maramom ( budio sam se sa pjenom na ustima, i plav od straha i grceva ) na kraju moja mater išla kod pravoslavnog popa on me blagosovio i nikada se više nisam budio.
Tonka, zašto je išla kod pravoslavnog, a ne katolickog sveštenika? |
Odbrojavanje: još 1 dan |
 |
|
dicmanjac
Senior Member

Croatia
1053 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:34:56
|
Da iz Dicma sam. Mislim da znam o kojem je momku rijec(ako misliš na dogadaj prije 3 godine to mi je prijatelj).
E ovo što se tebi desilo,takvih sam prica cuo dosta, naime ja u to nikako da povjerujem,ali to sam upravo htio reci Zagor12. Ako mu je od pomoci ikakve. |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 19/03/2012 : 19:40:16
|
Moj savjet je eto, ako imate takve probleme, NE SPAVAJTE NA LEÐIMA. Jucer sam zaspao na ledima i to mi se dogodilo, kao i vaderu. Ali recimo nekada znam staviti ruku na oci i normalno spavam, a nekad sam tako spavao dok sam bio jako iscrpljen (a to je obicno jedan od povoda). Ne znam tocno u cemu je stvar. Ali najcešce se služim starom metodom: legnem na trbuh, zagrlim jastuk i to je to :D
Ono što me strašilo kad sam bio mali je škljocanje ormara. Uvijek sam mislio da je netko unutra. :D |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
Topic  |
|