Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12538 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 16/03/2012 : 20:25:58
|
U Sloveniji jedan covjek nije na vrijeme platio racun za kanalizaciju (ili tako nešto) u visini 124 eura. To poduzece se obratilo sudu zbog neplacenog racuna (jebenih 124 eura) i sud je odlucio da se tom covjeku oduzme kuca vrijedna 140.000 eura kako bi se prodala na aukciji, da se podmiri dug (124 eura!!!). Kuca, koja je ocijenjena na 140.000 eura, bila je prodana za tek 70.000 eura na aukciji.Covjek se danas izselio iz kuce, za usranih 124 eura je izgubo kucu.
Ironija svega toga je u tome da: -covjek ima posao i mogli su mu od plate uzeti 124 eura -mogli su mu uzeti recimo kola (UMJESTO KUCE) i to prodali na aukciji -mogli su mu uzeti jebeni Televizor npr i prodati ga za 124 eura -taj covjek je odmah kada su mu iz suda javili, da ce mu uzeti kucu, išao platiti taj racun -cak se je dogovorio sa poduzecem (kanalizacijom ili kako se vec zvala ona firma), da oni odustanu od tih 124 eura, JER IM JE PLATIO i oni su odmah odustali i nisu više tražili tih 124 eura, NO SUD JE ZAUSTAVIO VRACANJE DUGA (124 eura) ALI NIJE ZAUSTAVIO AUKCIJU KUCE, KOJA SE PRODALA ZA 70.000 UMJESTO 140.000 ili bar tu blizu.
SVE U SVEMU U SLOVENIJI SE MOŽE IZGUBITI KUCU I ZA 1 (JEDAN) EURO DUGA OBJASNILI SU SUCI....
Zaboravili su samo napomenuti, da to važi samo ako se radi o obicnom coveku, jer u Sloveniji ima puno "tajkuna" kojima se ništa ne oduzme iako su dužni više od 124 eura.... Evo vam lijep primjer jedne "pravne države"!
Link:
http://24ur.com/novice/slovenija/za-vaskrsiceve-se-je-iztekel-rok.html
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47346 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 16/03/2012 : 20:40:30
|
misliš da je u HR drukcije? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5330 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5330 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/03/2012 : 21:15:49
|
ovo sam mislio postaviti vec pre par dana u onom topicu otislom u 3 strine... ali je tu jos dosta nerazjasnjenog, prica se da je imao jos dugova, a moga je i sam srediti da mu se oduzima od place ili sa racuna... no, kako gos, uzeti kucu zbog dobrih 100 evrica je placka i smrdi kako god okrenes i o kom god da je pitanje... |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 16/03/2012 : 21:25:56
|
dobro je prosao a zasto? koliko znam u Americi ako slucajno(a mislim da su to retki slucajevi)dugujes za takve stvari(recimo 500$),odmah ti agencija zaduzena za te stvari prodaje nekretninu ali ne po trzisnoj ceni,nego odmah za 500$ da bi namirila komunalnu firmu..sta mislis o tome da mu se desilo??? ovako je "dobar" 70.000 eura
|
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 16/03/2012 : 21:44:16
|
Ne vjerujem u ovu pricu.Ima tu vjerovatno još mnogo toga što je dovelo do oduzimanja kuce/nekretnine.Sve i da je zakon glup i iskljucujuci tu je uvijek ljudski faktor koji reaguje u vecini slucajeva kako treba.Oduzeti kucu covjeku zbog 124 eura duga? Volio bih znati nekog sudiju,pa makar i najkorumpiranijeg i najglupljeg koji se ne bi pošteno zapitao u vezi donošenja ovakve odluke.Prica je sigurno puno dublja a iznose se stvari sa površine... |
Wtf?
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 16/03/2012 : 22:28:40
|
quote: Originally posted by wele
Bas bih se iselio...nema toga ko bi me istjerao iz rodjene kuce.
Što bi strojnicu na rame i pobio 10 policajaca...? Oprosti smiješna ti je malo izjava, jer kada ti pokuca policija na vrata, prijatelju nema tu hoceš ili neceš nego radiš što ti narede. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 16/03/2012 : 22:33:02
|
quote: Originally posted by lwood
misliš da je u HR drukcije?
U Zabavniku bi pisalo stvarno ali istinito. Pa kažem, dok se ljudi ne probudu, nikad nece biti drugacije pa bilo gdje. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 17/03/2012 13:18:21 |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Posted - 17/03/2012 : 00:25:51
|
pa da, zato i kazem da se sada svasta prica, jebenih 100 evra si posudis ako dobijes od suda pisamce u kojem ce ti kuca na aukciju, osim ako si budala i ne jebes zive sile - pitanje je, je li covjek uopste digao sva ta preporucena pisma od suda, mislim da nije i tu si je sigurno sam kriv. a i da nemas nikako tih 100 evra (kako on kaze, sto je sasvim normalno i moguce), te da nemas od nikoga posuditi, mogao bi nesto predloziti, ali sutnja u ovakvim slucaja gdje si duznik, ne pomaze.
pise isto da je upnik (povjerilac?) prvo predlagao da mu sednu na racun u bancu, pa na platu, a tek onda dode do "izvrsbe" gdje ti gorile (koje to ni ne trebaju biti) pokucaju na vrata i uzmu sta se moze, i tek na kraju bi isla aukcija za kucu, prvo realna cijena, ako ne uspije u sljedecem pokusu je moguce vec za 50% (kako je bilo i u ovom primjeru)... ali da je tuziteljica sve to drzala u ladici dok nije bilo prekasno... zato i kazem, sada se prica svasta, no, realno je netko prijetio tuziteljici koju sada cuvaju
ali po zakonu je sve cisto, jedino fali onaj ljudski dio, zato i kazem da ko god bio, ovo je ipak previse... ajde da su se bacili na nekog mafijoza ili tajkuna kojeg nisu uspili stisnuti na drugi nacin, ali ovako... smrdi sve skupa... pa i da je ovaj Vaskrsic jebao sudu sve po spisku, ovako nesto je za osudu i takvom tuzitelju bi priustio nocne more |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 17/03/2012 00:27:37 |
|
|
Barney
Average Member
Croatia
685 Posts
Member since 20/03/2011 |
Posted - 17/03/2012 : 02:08:20
|
Ako se dobro sjecam u hrvatskoj su prije par godina covjeku oduzeli kucu zbog usranog duga od par kn. Bilo je nesto kao da je lik imao neki kredit u banci koji je uredno otplatio ali negdje je ostalo zabiljezeno da je duzan jos koju kunu sitno (nebitna cifra, mozda je umjesto npr. 853 kn uplatio ravnih 850 pa ostalo par kn) i papci mu nisu poslali nikakvu opomenu da podmiri dug do kraja, nego nakon dosta godina je dobio sudsko rjesenje da je duzan te pare tih usranih par kuna i sad je na to isla kamata i sva ta sranja koja se mogu iskopati u zakonu i na kraju covjek preko noci bio duzan hrpetinu love i ostao bez kuce. Takodjer su ju prodali. Covjek uredno vracao kredit i nije ni znao da postoji jos tih par kn duga. A samo za primjer moj prijatelj je imao kucu i zemlju na hipoteku i uredno je isplatio kredit do zadnje lipe ali nije odmah isao na opcinu da rijesi papire da mu se hipoteka brise i sad kad su mu se sinovi ozenili i kad bi on na svoju djecu htio prepisati kucu i zemlju sada ne moze jer je to sve jos pod hipotekom a banda na opcini ga trazi da pokaze racune kako bi mu se hipoteka obrisala a kredit je imao jos za vrijeme stare juge (moguce cak u banci koja vise ne postoji) i pitaj boga gdje su vec ti racuni zametnuti. Pa ne popij, pa ne razbij :)
Ako ne platis porez, za 2 dana ce ti zvonit telefon svakih pola sata, dobit ces 5 opomena pismom i pokucat ce svakih 20 minuta druga budala na vrata da te podsjeti da si duzan platiti faking porez ili ces dobiti sudsku tuzbu a kad imas pravo na povrat poreza ako ne ides sam tamo i pitas da li uopste imas pravo i koliko, neces dobiti nista.
Tko je tu lud?
|
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2511 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 17/03/2012 : 02:25:55
|
Apsolutno !!! |
Carpe diem |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47346 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/03/2012 : 02:40:46
|
quote: Originally posted by Barney
Ako se dobro sjecam u hrvatskoj su prije par godina covjeku oduzeli kucu zbog usranog duga od par kn. Bilo je nesto kao da je lik imao neki kredit u banci koji je uredno otplatio ali negdje je ostalo zabiljezeno da je duzan jos koju kunu sitno (nebitna cifra, mozda je umjesto npr. 853 kn uplatio ravnih 850 pa ostalo par kn) i papci mu nisu poslali nikakvu opomenu da podmiri dug do kraja, nego nakon dosta godina je dobio sudsko rjesenje da je duzan te pare tih usranih par kuna i sad je na to isla kamata i sva ta sranja koja se mogu iskopati u zakonu i na kraju covjek preko noci bio duzan hrpetinu love i ostao bez kuce. Takodjer su ju prodali. Covjek uredno vracao kredit i nije ni znao da postoji jos tih par kn duga. A samo za primjer moj prijatelj je imao kucu i zemlju na hipoteku i uredno je isplatio kredit do zadnje lipe ali nije odmah isao na opcinu da rijesi papire da mu se hipoteka brise i sad kad su mu se sinovi ozenili i kad bi on na svoju djecu htio prepisati kucu i zemlju sada ne moze jer je to sve jos pod hipotekom a banda na opcini ga trazi da pokaze racune kako bi mu se hipoteka obrisala a kredit je imao jos za vrijeme stare juge (moguce cak u banci koja vise ne postoji) i pitaj boga gdje su vec ti racuni zametnuti. Pa ne popij, pa ne razbij :)
Ako ne platis porez, za 2 dana ce ti zvonit telefon svakih pola sata, dobit ces 5 opomena pismom i pokucat ce svakih 20 minuta druga budala na vrata da te podsjeti da si duzan platiti faking porez ili ces dobiti sudsku tuzbu a kad imas pravo na povrat poreza ako ne ides sam tamo i pitas da li uopste imas pravo i koliko, neces dobiti nista.
Tko je tu lud?
kod nas je koliko ja znam šema ,prvo ti sidnu na placu (do trecine samo smiju navodno). ako se ne mogu naplatit ide ovrha. ako ti nemaju šta zaplijenit po kuci,ide auto ,nekretnina i slicno. dok se ne naplati dug. a po tv-u bude svakakvih slucajeva tako da me ovo šta je € napisa ne cudi toliko,bez obzira šta fale neki detalji u toj prici
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
kra-kra
New Member
Slovenia
106 Posts
Member since 20/09/2004 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19047 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/03/2012 : 09:27:25
|
quote: Originally posted by kra-kra
1Euro ne bulazni. Nisu mu uzeli kucu samo zbog 100+€... Evo sudskiog objašnjenja, pa procitaj: http://www.mp.gov.si/fileadmin/mp.gov.si/pageuploads/2005/slike/drugo/2012/marec/Foto/120315_Vaskrsic.pdf
konacno netko razuman, covjek se pravio deka ili tošu pa popušio, to je jedina istina...mislio da je iznad svih zakona pa ga zakon stigao. istina, da bi se trebao provoditi za sve, i za krupne ribe ali to je tako bilo i ostace,bili EU ili Trinidado i Tobago... Pouke te price bi trebala bit, da je zakon neumoljiv i ako ste sitne ribe morate se ga pridržavat...on ne važi za kapitalce i politike... to je nažalost tako.... covjek je naivac bio i ostao-taj Vaskrstic ili što vec... Zakon je da se provodi i ako je htio pišat uz vjetar,neka ne place kad je sada mokar. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19047 Posts
Posted - 17/03/2012 : 09:39:50
|
koja izjava? šta bi napravio? harakiri ili se zapalio sa njom? razmisli prije nego bubneš. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19047 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 17/03/2012 : 13:12:49
|
Trebalo bi promeniti citav sistem. Dok ljudi jedan dan ne popi..e i stupu zajedno, ali i to je teško na žalost. Mene je sram, da živim u ovakvom sistemu. Morali bi poceti cistiti odzgo. |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19047 Posts
Posted - 17/03/2012 : 17:46:58
|
ako ništa drugo ta prica je poucna jako...SA SLOVENSKOM POLICIJOM NEMA ŠALE!!!!! Bravo decki...rad je rad a red je red...i ja to poštujem. |
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12538 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 17/03/2012 : 17:50:17
|
quote: Originally posted by teller
ako ništa drugo ta prica je poucna jako...SA SLOVENSKOM POLICIJOM NEMA ŠALE!!!!! Bravo decki...rad je rad a red je red...i ja to poštujem.
ma daaaaaaaaaaj |
|
|
Topic |
|