forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Paraliza sna
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13488 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 19/03/2012 : 22:56:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Imao sam ovo par puta, jeziv je osecaj..
Go to Top of Page

Whetherpine
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 19/03/2012 : 22:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Whetherpine a Private Message
Ovo je zanimljiva knjižica o demonima pa preporucujem.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 19/03/2012 : 23:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ajde bre, da nas neko sa strane cita, rekao bi da smo gomila sujevjernih baba...

Najgore što mi se u snu desilo je sledece: legnem, i zaspim kao top. Zatim sanjam sebe kako ustajem iz kreveta, i stižem do kauca u drugoj prostoriji. Zatim mi tijelo pocnu potresati... a neki grcevi, tresem se sav, i onda se san promijeni - ja opet ustajem iz kreveta, stižem do kauca, grcevi... pa jovo nanovo, i tako dva-tri puta dok se nisam probudio, okrenuo i ponovo zaspao kao novorodence.

Osim toga, nikada ne potcijenjujte moc auto/sugestije. Šta sam ja znao vidjeti kada se "veseo" vracam kuci i promašim put u mraku... sukubuse i ine.

Edited by - Mhejl on 19/03/2012 23:04:21
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 19/03/2012 : 23:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message
Ja ne mogu zaspati na ledima. Nikako.
Probao sam par puta, ali uvijek me nešto zasvrbi ili moram namjestiti jastuk.
Onda odustanem, okrenem se na bok, lijevo, desno dva, tri puta i bok.
I sretan sam jer ne sanjam (ili bolje receno, apsolutno nicega se ne sjecam, jer svi sanjaju).

No ono sablasno je što sam danas istu stvar procitao na drugom forumu, a samo ta dva zapravo posjecujem.
Go to Top of Page

bazgtoon
Starting Member

Croatia
49 Posts

Member since 16/11/2010

Posted - 19/03/2012 : 23:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Send bazgtoon a Private Message
na svu srecu nisam je doživio, ali sam citao o toj paralizi sna i ima ljudi koji imaju velikih problema sa tim. zagor 12, ako ti trebaju kakvi savjeti ima grupa na faceu Na Rubu Znanosti, ima dosta korisnih savjeta ako se netko ne može toga riješit
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13488 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 20/03/2012 : 00:29:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

kao i ta "paraliza sna" i "lucidni snovi". uvijek su na ledjima.

nisu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/03/2012 : 00:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Tonka24

quote:

quote:

quote:
Originally posted by dicmanjac

Daj nemojte sa tim prcama plašit ljude po forumu,haha. Šalim se.
Uglavnom cuo sam svašta i svakakvih prica. Uglavnom "Zagore12" ovaj tvoj problem, cuo sam slicnih prica. To se dešava valjda radi nekih "mora". U snu te paraliziraju,ili te pocmu gušiti. Te "more" su osobe(neko ko ti je blizak,susjed,rodak...) koje se rode u posteljici ( što je rijedak slucaj ). I valjda te osobe kad odrastu trebaju otici svojevoljno do svecenika da ih odriješi toga. Ja u to sve baš i nevjerujem(ja uvik kažem otidi do psihijatra :D ),ali cuo sam to od dosta ljudi...pa sad.

Tvoj nick me upucuje na edno selo pokraj Sinja ( Dicom ) odakle je moja mater. Ne znam dali si iz Dicma.

Moja tetka takoder iz Dicma... poginuo je jedan mladi momak u selu ( pao je s motora ) i moja tetka je komentiralao kao " tako mu i treba kad je divljao ". Iste noci kao da joj netko sjedi na prsima i guši je, i tako par mjeseci nije mogla spavati.
Otišla kod svecenika i on je uputio da kaže u ime Isusovo tko si?
I tako je napravila, bio je to momak koji je poginuo zahtjevao je da se pomoli i da se održi Misa za njega jer ga je tim rijecima vezela za zemlju i nema mira... kada je to obavila nikada joj se ništa slicno nije dogodilo.

Ja kao dijete sanjao sam svaku noc 6 mj zaredom da dolazi na prozor neka starica i da me guši maramom ( budio sam se sa pjenom na ustima, i plav od straha i grceva ) na kraju moja mater išla kod pravoslavnog popa on me blagosovio i nikada se više nisam budio.

Tonka, zašto je išla kod pravoslavnog, a ne katolickog sveštenika?

Zato jer je stara probala sve živo i neživo pa tako i katolickog

Hoceš da kažeš da je naš sveštenik mocniji od vašeg??

beli covek ima mocnu medicinu

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/03/2012 : 00:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Uglavnom cuo sam svašta i svakakvih prica. Uglavnom "Zagore12" ovaj tvoj problem, cuo sam slicnih prica. To se dešava valjda radi nekih "mora". U snu te paraliziraju,ili te pocmu gušiti. Te "more" su osobe(neko ko ti je blizak,susjed,rodak...) koje se rode u posteljici ( što je rijedak slucaj ). I valjda te osobe kad odrastu trebaju otici svojevoljno do svecenika da ih odriješi toga. Ja u to sve baš i nevjerujem(ja uvik kažem otidi do psihijatra :D ),ali cuo sam to od dosta ljudi...pa sad.

Tvoj nick me upucuje na edno selo pokraj Sinja ( Dicom ) odakle je moja mater. Ne znam dali si iz Dicma.

Moja tetka takoder iz Dicma... poginuo je jedan mladi momak u selu ( pao je s motora ) i moja tetka je komentiralao kao " tako mu i treba kad je divljao ". Iste noci kao da joj netko sjedi na prsima i guši je, i tako par mjeseci nije mogla spavati.
I tako je napravila, bio je to momak koji je poginuo zahtjevao je da se pomoli i da se održi Misa za njega jer ga je tim rijecima vezela za zemlju i nema mira... kada je to obavila nikada joj se ništa slicno nije dogodilo.

Ja kao dijete sanjao sam svaku noc 6 mj zaredom da dolazi na prozor neka starica i da me guši maramom ( budio sam se sa pjenom na ustima, i plav od straha i grceva ) na kraju moja mater išla kod pravoslavnog popa on me blagosovio i nikada se više nisam budio.

Da iz Dicma sam. Mislim da znam o kojem je momku rijec(ako misliš na dogadaj prije 3 godine to mi je prijatelj).

E ovo što se tebi desilo,takvih sam prica cuo dosta, naime ja u to nikako da povjerujem,ali to sam upravo htio reci Zagor12. Ako mu je od pomoci ikakve.

E pa ja u to vjerujem jer sam i sam imao iskustva sa time a bome nisam uzalud proveo 6 mj iza zidina samostana.

ozbiljno?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 20/03/2012 : 00:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message
quote:
Originally posted by Whetherpine

Sto je zmaj na naslovnoj strani knjige o demonima?

moji crteži
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/03/2012 : 00:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:

Sto je zmaj na naslovnoj strani knjige o demonima?

prodajni menader?

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8586 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/03/2012 : 00:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/03/2012 : 00:57:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
baš san se pita di si dosad

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47346 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/03/2012 : 00:57:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
di su fikus i kosmajac?

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/03/2012 : 01:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/03/2012 : 07:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

Jebote ovaj topic skace iz horora u komediju i obratno!

Pošto nešto znam o demonima da vam objasnim.
Inkub, lat. incubo (nocna mora) to je muški demon (a ne stara vještica) i on u snu napada žene i tjera ih na spolni odnos. Njegov pandan je sukub odnosno lat. succubus ženski demon koji ti sjedne na tijekom noci na prsa i spavac osjeti težinu u snu. Ona takoder spavaca tjera na spolni odnos. Postoji vjerovanje da višestruki odnosi sa sukubom mogu prouzrociti bolest ili cak smrt napadnutog muškarca.

Ima toga još ali da vas koji mislite da ste to doživjeli ne plašim demonologiju kao i svaku drugu mitologiju treba uzeti s odredenom dozom skepse i ne treba takve stvari uzimati za ozbiljno (inace covjek skrene ).

Sve u svemu ovo je još jedan zabavan topic!

Ma znam.
Napisao na brzaka bez razmišljanja. Kasnije išli replay pa sam se ponadao da nitko nece skontati. sada vidim da ima još ljudi koji balansiraju na granicama ezoterije.
Ispravio...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 20/03/2012 07:57:00
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 20/03/2012 : 08:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

di su fikus i kosmajac?

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/03/2012 : 09:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

quote:

quote:

quote:

quote:

Tonka, zašto je išla kod pravoslavnog, a ne katolickog sveštenika?

Zato jer je stara probala sve živo i neživo pa tako i katolickog

...Sorry,Tonka,meštre,ali ova zadnja recenica kad se izvadi iz konteksta zvuci opako...

Znao sam da ce netko izvuc... ha ha
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/03/2012 : 09:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Jednom sam osjetio nešto poput neke astralne projekcija, kad ne osjecaš tijelo nego si negdje pokraj ili iznad kao da lebdiš i nemaš kontrolu; kad da si odvojen od tijela i svjestan. To mi se jednom desilo, ili sam bar imao taj osjecaj, pa se sjecam da je taj osjecaj bio jako neugodan kad sam se razbudio.

Stari moj ovo što si ti opisao naziva se klinicka smrt. Ima mnogo ljudi koji su doživjeli klinicku smrt i govore o jako cudnim iskustvima kao da su bili na granici smrti i života, strašne stvari, tabu tema.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/03/2012 : 09:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

Inkub, lat. incubo (nocna mora) to je muški demon (a ne stara vještica) i on u snu napada žene i tjera ih na spolni odnos. Njegov pandan je sukub odnosno lat. succubus ženski demon koji ti sjedne na tijekom noci na prsa i spavac osjeti težinu u snu. Ona takoder spavaca tjera na spolni odnos. Postoji vjerovanje da višestruki odnosi sa sukubom mogu prouzrociti bolest ili cak smrt napadnutog muškarca.

Ima toga još ali da vas koji mislite da ste to doživjeli ne plašim demonologiju kao i svaku drugu mitologiju treba uzeti s odredenom dozom skepse i ne treba takve stvari uzimati za ozbiljno (inace covjek skrene ).

Da to se dogadalo u neka prošla vremena inkubi i sukubi navodno imaju nekih dokaza...
Jedno je sigurno ako postoji Bog postoji i Demon, sotona. Dnevnici mnogih svetaca govore kako su bili prenešeni u pakao i kako ih je Ðavao napastovao. Ne treba puno o tome razmišljati ali jedno je sigurno " njegov " cilj je da ljudima zabije u glavu da je " on" samo bajka za plašenje djece.
Treba takve probleme ozbiljno shvatiti.
Nikada necu zaboraviti Horor koji je snimljen po istinitom dogadaju "egzorcizam" mislim da su za vrijeme tog snimanja neki glumci doživjeli smrt.Mislim da je proglašen najstrašnjim horor.

Uglavnom i sam sam prisustovao egzorcizmu, i mogu samo reci da onaj koji to vidi na vlastite oci mora imti hebacko jaku psihu da može poslije toga normalno funkcionirati.

Mali ljudi ne bi o tome trebali puno razglabati, ali ako postoji bilo kakvo " napastovanje " treba ozbiljno takve stvari shvatiti.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 20/03/2012 : 09:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

quote:

quote:

quote:

Da iz Dicma sam. Mislim da znam o kojem je momku rijec(ako misliš na dogadaj prije 3 godine to mi je prijatelj).

E ovo što se tebi desilo,takvih sam prica cuo dosta, naime ja u to nikako da povjerujem,ali to sam upravo htio reci Zagor12. Ako mu je od pomoci ikakve.

E pa ja u to vjerujem jer sam i sam imao iskustva sa time a bome nisam uzalud proveo 6 mj iza zidina samostana.

ozbiljno?

Yep
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 20/03/2012 : 09:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message
quote:

Dakle, Zagor12 poentirao! Sledeci put zastitu pod jastuk, cujes da je promiskuitetna gadura!

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/03/2012 : 09:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Stari moj ovo što si ti opisao naziva se klinicka smrt. Ima mnogo ljudi koji su doživjeli klinicku smrt i govore o jako cudnim iskustvima kao da su bili na granici smrti i života, strašne stvari, tabu tema.

stari moj, astralna projekcija (pod navodnicima) osim u slucaju klinicke smrti moguca je i u drugim slucajevima...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8586 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/03/2012 : 09:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
http://www.youtube.com/watch?v=o-4f_NMUxcY

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8586 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/03/2012 : 09:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
quote:
Originally posted by kitaric

Dakle, Zagor12 poentirao! Sledeci put zastitu pod jastuk, cujes da je promiskuitetna gadura!

Ostavila ga je bez daha

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/03/2012 : 09:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Evo, ovo mi se sinoc dogodilo... Ja otvorih oci, kad ono, moja žena...

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000