Author |
Topic |
Otto Kraus
Average Member
Sweden
609 Posts
Member since 12/08/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Predo
Junior Member
Montenegro
332 Posts
Member since 27/01/2003 |
Posted - 30/03/2012 : 23:47:35
|
Ne znam da li cu ti pomoci ali radim vec deset i po godina kao advokat i mogu ti reci sta bih savjetovao da si mi kao stranka dosao u kancelariju ovdje u CG. Sto se tice neisplacenih zarada isao bih sa tuzbom protiv poslodavca radi isplate. Za neuplacene dopirnose poslao bih te da se obratis insepkciji rada. Kod nas inspekcija postupa i po anonimnim dojavama i nenajavljeno odlazi kod poslodavca u inspekcijski nadzor. Mada poslodavac uvijek pretpostavi zbog koga su dosli. Inspekcija moze pod prijetnjom novcane kazne naloziti poslodavcu da izvrsi uplatu dopirnosa na ime radnog staza, socijalnog, zdravstvenog itd osiguranja. Zbog podnijete tuzbe ne moze se dobiti otkaz, to nije razlog predvidjen zakonom za prestanak radnog odnosa. Medjutim, u praksi je dugacije. I protiv odluke o prestanku radnog odnosa moe se podnijeti tuzba radi ponistaja te odluke kao nezakonite sto bih ja u takvom slucaju i uradio. Nigdje nisam procitao da li imas ugovor o radu na odredjeno ili na neodredjeno vrijeme. |
|
|
kosmajac
Average Member
Serbia
751 Posts
Member since 07/09/2010 |
Posted - 31/03/2012 : 00:54:15
|
Jebi ga sto ne upadnes kod one svinje Tijanica(masona ) i kazes dosao sam da ti pustim mast...dobijes otkaz ali uzivas kako se picka usrala Salim se(mada)...nego kenjaju kako je prosecna Beogradska plata 44.000(400 eura)..jeste a znas kako - Miskovic,Tadic,pederi i papani tajkuni primaju mesecno po 10 000 000,a svi drugi po 25 000...eto ti jebeni prosek od 400e Ne znam sta da ti kazem..tuzba mozda ali ne verujem da ce to nesto resiti ako nemas ledja Sve u svemu veruj mi,to pricam dve godine,od oktobra/novembra tek sec videti zasto je dobro sto trenutno nemas zenu i decu...ali ne samo kod nas Evo Hrvatima zelim da sto pre uvide kurvarluk Evrope pa da beze iz nje brze bolje..da ne budu preparirani potpuno pa da ne mogu da se prepoznaju medjusobno za 20-ak godina Sramna Evropo..bila si kolevka i kasnije dobro dete..i sta? u sta si izrasla..u obicnu kurvu koja tumara po bespucima vremena,bez zdravog poroda i grehovima teskim kao svemir..strasno..kakvo svetogrdje..a iz daljine huk siline dolazi da podigne u vrtlog ono najgore u ljudima...propala Evropo..propali svete |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 31/03/2012 : 03:05:58
|
a kakve su tek plate izvam Beograda..moja majka radi za 11500 din mesecno.. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 31/03/2012 : 07:26:10
|
quote: Originally posted by Predo
Ne znam da li cu ti pomoci ali radim vec deset i po godina kao advokat i mogu ti reci sta bih savjetovao da si mi kao stranka dosao u kancelariju ovdje u CG. Sto se tice neisplacenih zarada isao bih sa tuzbom protiv poslodavca radi isplate. Za neuplacene dopirnose poslao bih te da se obratis insepkciji rada. Kod nas inspekcija postupa i po anonimnim dojavama i nenajavljeno odlazi kod poslodavca u inspekcijski nadzor. Mada poslodavac uvijek pretpostavi zbog koga su dosli. Inspekcija moze pod prijetnjom novcane kazne naloziti poslodavcu da izvrsi uplatu dopirnosa na ime radnog staza, socijalnog, zdravstvenog itd osiguranja. Zbog podnijete tuzbe ne moze se dobiti otkaz, to nije razlog predvidjen zakonom za prestanak radnog odnosa. Medjutim, u praksi je dugacije. I protiv odluke o prestanku radnog odnosa moe se podnijeti tuzba radi ponistaja te odluke kao nezakonite sto bih ja u takvom slucaju i uradio. Nigdje nisam procitao da li imas ugovor o radu na odredjeno ili na neodredjeno vrijeme.
Hvala na ovom savetu. Kontaktirao me je Ponki preko privatne poruke i uputio me da se obratim Agenciji za mirno resavanje radnih sporova, i za sada mi to izgleda kao najracionalnije resenje. Ova agencija posreduje u sporu da stvar ne bi morala da se vuce po sudovima. Naredne nedelje cu ugrabiti vremena i videti da li moze da pomogne u mom slucaju.
Inace da dam mali apdejt situacije. Sinoc me zvao kolega koji je otisao u firmu da preda radne sate i raspored. Sreo finansijskog direktora i pitao za platu. Ovaj mu odgovorio da ce najverovatnije biti isplacena naredne nedelje i to vise od jedne jer i oni ocekuju neku uplatu.
Znao da ovo zvuci kao prazna prica, ali desavalo se u ovoj firmi slicno. Recimo da je istina i da mi kojim cudom isplate dve plate da li da nastavim sa ovim sto sam zapoceo?
Lepo zvuci dve plate onda ostaju jos "samo" tri, ali problem je sto ne znam kada bi trebao da ocekujem sledecu. Ne mogu da bacam pasulj i da proveravam kada ce da legne.
INace zaista se ne plasim otkaza jer vec vise od dve godine radim na RTS i na ovom drugom poslu, a pre toga sam dve godine radio na TV Studio B i na istom poslu tako da vise od cetiri godine radim dva jebena posla. Znam da je u ovoj kriznoj godini nezahvalno da se odreknes nekog primanja zato i guram ovako, ali sam premoren i psihicki i fizicki.
Ostaje neka uteha taj raspali RTS gde sam se odavno dokazao da imam kvalitet, ali da bi me stalno zaposlili oni moraju da urade neko veliko spremanje koje se najavljuje poslednje dve godine.
Oni treba da otpuste oko 1.000 radnika koji su zaista visak u tom sistemu a da umesto toga stalno zaposle jedan deo honoraraca. Sve se to prolongira iz meseca u mesec, a stvar se sigurno nece resiti do izbora pa i malo kasnije. Sve se uvek svodi na neko cekanje. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
Posted - 31/03/2012 : 14:44:55
|
quote: Originally posted by regar Radim u rezidenciji jednog ambasadora, prosao sam neke posebne provere,ljudi imaju poverenja u mene. Oni su iznajmili moju firmu tako da bi mogli da insistiraju da ostanem. Cak i otkaz nije strasan u ovoj situaciji jer uvek imas opciju da ih optuzis za mobing u tom slucaju.
U Hrvatskoj osiguranje u ambasadi nije ispod 4000kn, nego i više. Samo takav posao ne možeš dobiti tek tako. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47361 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
leshwolsh
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 04/06/2006 |
Posted - 31/03/2012 : 18:53:35
|
Ako prijavis firmu inspekciji rada, oni su duzni da ti odgovore u roku od 60 dana, ja sam imao iskustva sa inspekcijom rada i to na moje cudjenje izuztno pozitivna. Odgovorili su mi u roku i potvrdili sve sto sam naveo u prijavi. Nalozili su gazdi bivse firme da mi isplati zaostale plate u roku od mesec dana. Posle mesec dana posto nije uplaceno nista, ponovo sam se zalio inspekciji rada. Ovog puta su mu odgovorili za 2 dana ! Nisu u mogucnosti da ga nadju, pobegao iz zemlje ili tako nesto :) Inspekcija radi svoj posao, ali dal ces da naplatis svoje dugove, to je u nasoj raspaloj zemlji neizvesno. U svakom slucaju uvek je bolje da pokusas da uradis nesto nego da ne radis nista po tom pitanju i da kukas. Sretno ! |
https://www.youtube.com/channel/UCXej4FbiT-28h9Yf5MTM3fQ/featured |
Edited by - leshwolsh on 31/03/2012 18:55:03 |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 06/04/2012 : 03:10:51
|
Za one koji nisu gledalisa prevodom,koliko se secam:Prisilio je tajkuna da potpise da ce u odredeni rok isplatiti zaostale place |
|
|
Topic |
|