Author |
Topic  |
lwood
Advanced Member

Colombia
47484 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/04/2012 : 17:57:54
|
quote: Originally posted by Tutta
ako te zanimaju omiski gusari,mogu ti puno preporuciti.
ma ne triba,fala |
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 29/04/2012 : 11:05:44
|
Ja mislim kako je jadransko more puno nekih dragocenosti ( a tu ne mislim na ribe, plankton, školjke,lignje,....) nego na dragocenosti (Zlato, srebro, slonovaca,dragulji,.....) i to mislim iz više razloga:
-prisutnost Venezzie (oni su bili jedni od najbogatijih regija u 15,16,17,18 stoljecu) i sigurno je nekome nešto "ispalo" iz broda, sigurno su ih pljackali neki pirati i slicno -austro-ugarska monarhija (njoj je bilo ovo more adrijansko, glavna žila i oni su se služili tim morem da trguju sa drugim zemljama) i sigurno su bili zanimljivi piratima -anticko doba (ovdje su se razvijale velike civilizacije (Grcka, Rim,) i sa kojima su trgovali i Fenicani (narod koji je izmislio novac) i ovdje se je trgovalo na veliko -Dubrovnik (republika u to vrijeme) Dubrovnik je bila samostalna republika u vrijeme turaka i to vrlo bogata, a nisu ni tu tvrdavu postavili za bez veze, znaci bilo je gusarjenja tamo na veliko -mogao bi još pisati o uskom grlu koji ulazi iz sredozemskog mora u Adrijansko more (koji je sigurno služio piratima, isto ko sada služi adenski zaljev somalskim piratima, o mnoštvu otoka, špilja, koji su sigurno davali zaklon i gusarima, i gdje su se skrivali dragocenosti i slicno,...) -sjecam se da je nedugo od toga neki turist (potapljac) uz obalu pronašao neki kip, statuo,...i da je bilo to pravo jedno odkrice, i siguran sam da ima još toga puno
Ovaj lisac lwood sigurno je nanjušio nešto.....ajde reci nam o cemu se radi pa da i mi omastimo brkove! (možeš i na PM). Baš mi se ide malo na more, istraživati po nekim otocima, špiljama, pa da se onda lijepo napravi neki piknik, malo kupanja, suncanje, izvucemo neke zlatnike sa dna mora i idemo kuci. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19833 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 29/04/2012 : 11:52:15
|
@1euro
Željno iscekujemo tvoju novu ideju (usput, što je bilo s onom knjigom i crtežima ) |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 29/04/2012 : 12:34:57
|
quote: Originally posted by tinton
@1euro
Željno iscekujemo tvoju novu ideju (usput, što je bilo s onom knjigom i crtežima )
ideja je u pripremi, bit ce uskoro. Što se tice knjige, nema nikakvih novosti.....malo mi je vec bez veze tako dugo cekati (vec cekam 2 meseca i 15 dana). Kontaktirao sam ih prije više od mesec dana pa su mi se javili kako su za sada nacrtali 4 crtaca i da oni žele da bude još više njih nacrtalo pa eto cekam.....malo mi je neugodno da ih opet gnjavim sa tom knjigom iako bi sada bilo vrijeme da mi ju pošalju nazad pa tko je nacrtao je nacrtao a tko nije nije. Mislim ne znam, koliko dugo je "pristojno" da cekam prije nego li ih kontaktiram? Nekako imam utisak da ako to ne dode brzo, da ce se na to zaboraviti, da sada to leži kod nekoga i nikome ništa,...jer cemu im treb atoliko vremena? A po drugoj strani, duže cekam, više njih ce nacrtati..... |
 |
|
Kojot
Advanced Member

Switzerland
4122 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 29/04/2012 : 13:28:46
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by tinton
@1euro
Željno iscekujemo tvoju novu ideju (usput, što je bilo s onom knjigom i crtežima )
ideja je u pripremi, bit ce uskoro. Što se tice knjige, nema nikakvih novosti.....malo mi je vec bez veze tako dugo cekati (vec cekam 2 meseca i 15 dana). Kontaktirao sam ih prije više od mesec dana pa su mi se javili kako su za sada nacrtali 4 crtaca i da oni žele da bude još više njih nacrtalo pa eto cekam.....malo mi je neugodno da ih opet gnjavim sa tom knjigom iako bi sada bilo vrijeme da mi ju pošalju nazad pa tko je nacrtao je nacrtao a tko nije nije. Mislim ne znam, koliko dugo je "pristojno" da cekam prije nego li ih kontaktiram? Nekako imam utisak da ako to ne dode brzo, da ce se na to zaboraviti, da sada to leži kod nekoga i nikome ništa,...jer cemu im treb atoliko vremena? A po drugoj strani, duže cekam, više njih ce nacrtati.....
1 Euro,bolje sacekaj jos malo,pa ces imati puno crteza! Mislim,kad si do sada cekao ,sacekaj jos malo,sigurno spremaju neko veliko iznenadjenje za tebe,u pozitivnom smislu! |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47484 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/04/2012 : 18:22:47
|
quote: Originally posted by 1Euro
Ja mislim kako je jadransko more puno nekih dragocenosti ( a tu ne mislim na ribe, plankton, školjke,lignje,....) nego na dragocenosti (Zlato, srebro, slonovaca,dragulji,.....) i to mislim iz više razloga:
-prisutnost Venezzie (oni su bili jedni od najbogatijih regija u 15,16,17,18 stoljecu) i sigurno je nekome nešto "ispalo" iz broda, sigurno su ih pljackali neki pirati i slicno -austro-ugarska monarhija (njoj je bilo ovo more adrijansko, glavna žila i oni su se služili tim morem da trguju sa drugim zemljama) i sigurno su bili zanimljivi piratima -anticko doba (ovdje su se razvijale velike civilizacije (Grcka, Rim,) i sa kojima su trgovali i Fenicani (narod koji je izmislio novac) i ovdje se je trgovalo na veliko -Dubrovnik (republika u to vrijeme) Dubrovnik je bila samostalna republika u vrijeme turaka i to vrlo bogata, a nisu ni tu tvrdavu postavili za bez veze, znaci bilo je gusarjenja tamo na veliko -mogao bi još pisati o uskom grlu koji ulazi iz sredozemskog mora u Adrijansko more (koji je sigurno služio piratima, isto ko sada služi adenski zaljev somalskim piratima, o mnoštvu otoka, špilja, koji su sigurno davali zaklon i gusarima, i gdje su se skrivali dragocenosti i slicno,...) -sjecam se da je nedugo od toga neki turist (potapljac) uz obalu pronašao neki kip, statuo,...i da je bilo to pravo jedno odkrice, i siguran sam da ima još toga puno
Ovaj lisac lwood sigurno je nanjušio nešto.....ajde reci nam o cemu se radi pa da i mi omastimo brkove! (možeš i na PM). Baš mi se ide malo na more, istraživati po nekim otocima, špiljama, pa da se onda lijepo napravi neki piknik, malo kupanja, suncanje, izvucemo neke zlatnike sa dna mora i idemo kuci.
zlato i srebro slabo. tu i tamo koja amfora se da nac. |
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
lwood
Advanced Member