Author |
Topic  |
fikus
Senior Member

1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 30/04/2012 : 08:40:07
|
Neznam je li se to meni cini ili su cijene stripova u HR jako visoke. Ne mislim na popuste i rasprodaje, vec na pocetne cijene. Gledam po striparnicama i knjižarama tragikomicnu situaciju, a to je da kupac nije spreman platiti koliko prodavac traži, a prodavac ne želi sniziti cijenu. Pat pozicija u kojoj gube obje strane. Meni osobno ne utjece utoliko kad nešto baš hocu to i kupim, ali da su jeftiniji sigurno bih kupovao i više.
Dakle, zanima me :
- Koliko cijena stripa utjece na vaš izbor o kupnji?
|
always progressive, never conventional! |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17850 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2540 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 30/04/2012 : 09:20:01
|
Naravno da utice. Ne toliko cena kiosk izdanja, koliko cena "knjiga". Npr. Libellus, koji je po meni pored Darkwooda najkvalitetniji izdavac, sa cenama je otišao u...Jedna njihova knjiga u boji košta taman toliko da mogu da kupim 10 "obicnih" knjiga u knjižari i narednih 2 meseca se posvetim citanju. Što je mnogo, mnogo je.... |
Carpe diem |
 |
|
fikus
Senior Member

1966 Posts
Posted - 30/04/2012 : 09:38:33
|
Mene recimo smeta da jedno izdanje koje je objavljeno prije 10-ak godina košta potpuno isto kao i kad je objavljeno. Ako se do sada nije prodalo, kakva je vjerojatnost da ce se uopce prodati? |
 |
|
fikus
Senior Member

1966 Posts
Posted - 30/04/2012 : 10:10:42
|
Imao sam osobito nezadovoljstvo boraviti u Americi nekoliko godina. Tamo je politika odredivanja cijena sasvim drugacija. Kad se objavi izdanje, košta dosta, medutim za nekoliko mjeseci cijena drasticno pada. Samo da bi se prodalo. Oni koji "moraju imati" (must have) objavljeno izdanje kupuju odmah. A oni koji nisu toliki ovisnici cekaju da cijena padne. I tada je u pravilu prodaja najbolja. |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 30/04/2012 : 10:10:59
|
Slabo sam kupovao knjige posljednjih godina pa ne znam kakva je tu situacija, ali cinjenica je da kvaliteta košta, ali naši džepovi to teško mogu pratiti. Opcenito se cijene svega izjednacavaju sa europskim, a place stagniraju (pitanje je hoce li se nekima i rezati). Najjaci su mi naši likovi u vlasti kad izjavljuju kako ce gradani shvatiti potrebu povecavanja cijena za bolje sutra. Mo'š misliti.
Knjižarstvo svakako doživljava svoje možda i najteže trenutke, jer u situaciji kada ljudi mjere svaku lipu po trgovackim centrima najmanje im je do knjiga. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 30/04/2012 : 10:17:10
|
Ima akcija u jednom hipermarketu. 5 Dardevila (primer) za jedan sto za stoni tenis :)
Ko jebe Dardevile :P
Strip mi nikad nije bio prioritet. Ako ostane novca posle svega sto sam zamislio, kupicu ga :) Majne deviza 8) |
 |
|
Zagor i Chico
New Member

Croatia
214 Posts
Member since 14/05/2011 |
Posted - 30/04/2012 : 10:19:50
|
Slažem se sa wolfom...naši džepovi to ne mogu pratiti...pogotovo mi tinejdžeri koji obožavamo stripove iako nas je malo.Jako teško pratimo i ne možemo si uvijek kupiti sve što želimo :/ |
 |
|
Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
767 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 30/04/2012 : 10:44:00
|
quote: Originally posted by fikus
Neznam je li se to meni cini ili su cijene stripova u HR jako visoke. Ne mislim na popuste i rasprodaje, vec na pocetne cijene. Gledam po striparnicama i knjižarama tragikomicnu situaciju, a to je da kupac nije spreman platiti koliko prodavac traži, a prodavac ne želi sniziti cijenu. Pat pozicija u kojoj gube obje strane. Meni osobno ne utjece utoliko kad nešto baš hocu to i kupim, ali da su jeftiniji sigurno bih kupovao i više.
Dakle, zanima me :
Ovo i jeste najgore, što prodavacu ostane dosta naslova koje najvjerojatnije nece ni prodati ali cijena ostaje ista..??  |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9946 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 30/04/2012 : 11:11:00
|
Kol'ko god bili skupi, uvek ce biti ovaca za sisanje. Stripovi su vazda bili precenjena roba, narocito ovi danasni, "moderniji", odeveni u pancir sarene gace pa na tufne, pa ih vidi sto su lepi, vidi sto su dobri...pa mala tiraza a visoka potraznja. To im naravno dodatno u5ostruci cenu... Tako je danas pravih stripofila u deficitu, jer pancir-stripovi inicijatori su evolucije koja direktno udara po CNS-u i logici konzumenta; tvrdi predmeti i 'ladno oruzje ne drze se u futrolama ili soskama, mesto im je na policama, po mogucstvu i u najlon ambalazama. Gromoglasni odjek apokalipticne pancir-gace evolucije transformise stripofile u snobofile.
Kupujte pancir-gace strip izdanja i idite goli i bosi.
JEBOVASHC
|
 |
|
1Euro
Advanced Member

12545 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 30/04/2012 : 11:22:11
|
quote: Originally posted by docA
Kol'ko god bili skupi, uvek ce biti ovaca za sisanje. Stripovi su vazda bili precenjena roba, narocito ovi danasni, "moderniji", odeveni u pancir sarene gace pa na tufne, pa ih vidi sto su lepi, vidi sto su dobri...pa mala tiraza a visoka potraznja. To im naravno dodatno u5ostruci cenu... Tako je danas pravih stripofila u deficitu, jer pancir-stripovi inicijatori su evolucije koja direktno udara po CNS-u i logici konzumenta; tvrdi predmeti i 'ladno oruzje ne drze se u futrolama ili soskama, mesto im je na policama, po mogucstvu i u najlon ambalazama. Gromoglasni odjek apokalipticne pancir-gace evolucije transformise stripofile u snobofile.
JEBOVASHC
    |
 |
|
mamlaz
Advanced Member

Croatia
9946 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 30/04/2012 : 11:26:28
|
doca osim snobizma zaboravio si da kolekcionarstvo ima i psiholosku (psihijatrijsku?:) komponentu:) nije se lako izljeciti od nekih navika:) |
Mrzim mrznju! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 30/04/2012 : 12:07:46
|
U Njemackoj su tiraže knjiga (vjerujem i stripova) daleko vece nego kod nas, tamo je razvijenija kultura citanja i jednog i drugog (kao i novina, uostalom), na aerodromima u paper-backu možeš po vrlo povoljnim cijenama kupiti nova izdanja, tamo su i subvencije i izdavacka / kulturna politika sasvim drugacije, pa je i logicno da stvari funkcioniraju na neusporedivo bolje nacine. A o odnosu našeg i njihovog standarda da i ne govorim. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47483 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/04/2012 : 12:43:10
|
quote: Originally posted by wolf
Slabo sam kupovao knjige posljednjih godina pa ne znam kakva je tu situacija, ali cinjenica je da kvaliteta košta, ali naši džepovi to teško mogu pratiti. Opcenito se cijene svega izjednacavaju sa europskim, a place stagniraju (pitanje je hoce li se nekima i rezati). Najjaci su mi naši likovi u vlasti kad izjavljuju kako ce gradani shvatiti potrebu povecavanja cijena za bolje sutra. Mo'š misliti.
Knjižarstvo svakako doživljava svoje možda i najteže trenutke, jer u situaciji kada ljudi mjere svaku lipu po trgovackim centrima najmanje im je do knjiga.
i da ce moc platit višu cijenu struje ako manje pricaju na mobitel. a ne znaju ni auto vozit |
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 30/04/2012 : 12:44:27
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
U Njemackoj su tiraže knjiga (vjerujem i stripova) daleko vece nego kod nas, tamo je razvijenija kultura citanja i jednog i drugog (kao i novina, uostalom), na aerodromima u paper-backu možeš po vrlo povoljnim cijenama kupiti nova izdanja, tamo su i subvencije i izdavacka / kulturna politika sasvim drugacije, pa je i logicno da stvari funkcioniraju na neusporedivo bolje nacine. A o odnosu našeg i njihovog standarda da i ne govorim.
Ovo ne verujem  |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 30/04/2012 : 12:47:14
|
JEBOVASHC
Amen. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4685 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 30/04/2012 : 12:58:19
|
...Kupujte pancir-gace strip izdanja i idite goli i bosi.
JEBOVASHC
   Da ti ne quotam ceo ovaj ingeniozni post,ovo je dovoljno za plakanje (a sto kazu,bilo bi smesno da nije za plakanje)
Slogan nase anti-kampanje ce biti: HC-VASE PRAVO DA IDETE GOLI I BOSI  |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 30/04/2012 : 15:11:39
|
Dakle, zanima me :
ne utjece...
|
"Nothing lasts forever." |
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 30/04/2012 : 15:11:44
|
quote: Originally posted by Mairosu
JEBOVASHC
Amen.
+1 |
 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 30/04/2012 : 15:16:41
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Dakle, zanima me :
ne utjece...
Lako tebi koji kupuješ samo AF    |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 30/04/2012 : 15:19:32
|
quote: Originally posted by lwood
Knjižarstvo svakako doživljava svoje možda i najteže trenutke, jer u situaciji kada ljudi mjere svaku lipu po trgovackim centrima najmanje im je do knjiga.
i da ce moc platit višu cijenu struje ako manje pricaju na mobitel. a ne znaju ni auto vozit
A što ceš. Shit happens. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 30/04/2012 : 16:49:52
|
Cijena sigurno utice, pogotovo ako nije u pitanju nesto sto se mora imati unatoc svemu.
Ali s druge strane je HC boom nastao bas zbog pogodne prilike - nedovoljan broj kupaca za kioske. Zasto MN i MM na kiosku za 18 kunica nisu isli (a to je bilo vec pre VC)? Neke stvari su vise logicne u HC (pogotovo BD produkcija), dok je to kod Bonellija olaksano fanatizmom u ovim krajevima. Problem mozda i ne bi bio toliko ocit kad ne bi bilo toliko HC-a, sve vise, a pogotovo stvari na koje smo bili navikli da idu na kioske. A kad nemas izbora... :( Jedino da se odrices nekih serija/junaka.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 30/04/2012 : 17:38:43
|
quote: Originally posted by Pajtos
...Kupujte pancir-gace strip izdanja i idite goli i bosi.
JEBOVASHC
   Da ti ne quotam ceo ovaj ingeniozni post,ovo je dovoljno za plakanje (a sto kazu,bilo bi smesno da nije za plakanje)
Slogan nase anti-kampanje ce biti: HC-VASE PRAVO DA IDETE GOLI I BOSI 
Ili "Hodajmo u gacama napred,i kupujmo HC" Tvrdokorna stranka srbije |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47483 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/04/2012 : 17:39:13
|
quote: Originally posted by lwood
i da ce moc platit višu cijenu struje ako manje pricaju na mobitel. a ne znaju ni auto vozit
A što ceš. Shit happens.
baš tako. |
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
Topic  |
|