forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Stari satovi, nakit i ostale starine
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 15:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Wwwooooooooooooooo-hoooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!! I DID IT!!!!!!!!!!!!!!

Uff pogledajte ovu ljepoticu!!!!!

Zar nije prekrasan sat!???
Sve od 14 karatnog zlata, radi, cak u originalnoj kutiji (i to je rijedkost!), iz oko 1898 godine!!!

Ovaj sam sat usvojio na aukciji (ebay), bilo nas je dosta koji smo bidali....i ja sam pobjedio!
A onda šok.....prodavac kaže kako ne šalje u Sloveniju (???), ja poludim i kažem mu:" pa zašto je ebay onda prihvacao moje ponude....što me niste blokirali (jer postoji mogucnost da te blokiraju i da ne možeš sudjelovati na aukciji, bar mislim da je tako nešto...." I još sam mu rekao: "vama je bilo u interesu da vam dižem cijenu a sada kada sam pobijedio vi ne želite prodati, jer vam se cijena ne dopada"
Onda mi je on napisao, da ima loših iskustva sa dosta zemalja i da šalje samo u neke zemlje koje on odabere.
Onda sam ja njemu napisao, da ok, neka onda pošalje u Austriju (Austrija je na njegovom spisku), da imam ja tamo rodake, pa ce oni preuzeti.
Pa onda opet on kaže kako ne Šalje u Austriju pošto ja nisam iz Austrije,....
Onda ja njemu kažem da je prevarant i da cu ga prijaviti Ebayu (što sam i ucinio!), a prije toga sam mu rekao ako ne želi prodati sat ne mora ali mi treba onda placati 50 dolara, zbog toga jer me je "uznemirio i naljutio" haha, pa onda on meni kaže kako se ovo zove izsiljevanje (blackmail) i da je to velika kazna u USA.
Pa onda opet ja njemu kažem, kako sam ja time njemu dao šansu da sacuva sat i da svejedno ispadne gospodin (haha), i da je takav obicaj u mojoj zemlji (to sam izmislio!) ali da ne mora dati 50 dolara, može i cokolada.
Onda je on rekao kako ce mi poslati sat (napravice izuzetak), ali pod samo jednim uvjetom da ja njemu ODMAH NAKON PLACANJA STAVIM POZITIVAN KOMENTAR!
Onda sam ja skroz poludio i rekao kako cu mu umjesto pozitivnog staviti negativan i šta on misli da sam ja lud, da mu placam i dajem pozitivni komentar PRIJE nego uopšte dobijem sat, da tada on uopšte nece poslati, jer je ionako dobio pozitivnu ocjenu, pa ce zadržati i sat i novac.
Onda su mi se javili iz Ebaya, kako su ga kontaktirali i rekli mi, da ja ne trebam kupiti ako ne želim, pošto sam izgubio povjerenje u njega itd...

Na kraju covjek meni napiše kako obojica trebamo progutati ponos (???) i da ce mi on poslati sat ako mu uplatim. Nije ništa napisao za pozitivan komentar!
Onda sam se i ja njemu izvinio i bla bla i danas sam mu uplatio novac. KOMENTAR CU DATI KADA (AKO) DOBIJEM TAJ SAT!

Nadam se da cu dobiti sat i da ce sve biti u redu.
Pitanje za vas:

-šta ako meni taj sat ne dode? Jel mogu ja nekako povratiti novac. Uplatio sam preko paypal-a i koliko znam paypal vraca novac ako transakcija nije ok (da prodavac ne pošalje npr...), jel to stvarno tako? Šta trebam napraviti ako sat ne dode???

Nadam se da ce ipak doci i da ce sve biti u redu!

Edited by - 1Euro on 14/06/2012 14:25:34

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/06/2012 : 16:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
dobro izgleda

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/06/2012 : 16:21:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
iman ja slican šta ga je dovuka pradida iz argentine dok je bia na južnoamerickoj turneji tamo oko prvog sv.rata

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

ERO
New Member

Croatia
111 Posts

Member since 07/11/2010

Posted - 06/06/2012 : 16:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit ERO's Homepage  Send ERO a Private Message
http://hr.wikipedia.org/wiki/PayPal

mislim da ti je najsigurnije tako placat....sve se može riješit sa max sigurnošcu.
mogu iz osobnog iskustva potvrdit ....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 16:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

iman ja slican šta ga je dovuka pradida iz argentine dok je bia na južnoamerickoj turneji tamo oko prvog sv.rata

ajde stavi slike da vidimo i tog ljepotana!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 16:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by ERO

http://hr.wikipedia.org/wiki/PayPal

mislim da ti je najsigurnije tako placat....sve se može riješit sa max sigurnošcu.
mogu iz osobnog iskustva potvrdit ....

ok puno ti hvala! Nadam se da ce biti sve ok, i da se nece ozlijediti kod transporta, na carini i slicno....
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5292 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 06/06/2012 : 17:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message
A nisi rekao,(ako nije tajna),koliko si mu uplatio za sat?
P.S. Ako je prodavac iz Amerike,on vjerovatno misli da je Slovenija neka Arapska država pa ga je strah da posluje sa teroristima.

Edited by - Oki on 06/06/2012 17:16:15
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/06/2012 : 17:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
super izgleda!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 06/06/2012 : 17:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
sve ispod sto milja eura za taj sat ti je cisti dobitak. sve preko ti je realna cijena:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 06/06/2012 : 17:37:15  Show Profile Show Extended Profile
Izvrstan modni dodatak. Ide uz japanke.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 06/06/2012 : 17:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

Izvrstan modni dodatak. Ide uz japanke.

pa ti si gori mamlaz od mene:) hehe

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 06/06/2012 : 18:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message
Mozda nebi bilo lose pogledati Pakleni sund za jos koji detalj
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 06/06/2012 : 20:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
Radi li?

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/06/2012 : 20:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by selanne

Radi li?

na guranje

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 06/06/2012 : 20:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message
quote:
Originally posted by Argus

Šteta što sat nema lancic da ga može lakše izvuci
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38022 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 06/06/2012 : 22:03:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

samo treba malo zraka progutati pa onda snaaaazno..... i rjeseno! :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12496 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 06/06/2012 : 22:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Hoš prodat jarane?

Have mercy
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17011 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 06/06/2012 : 22:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
Moj stric skuplja ovakve stvari, 1euro, znam da si happy! :)
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 06/06/2012 : 22:15:45  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by izivko

Hoš prodat jarane?

Uz njegovu nadoplatu?

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 06/06/2012 : 22:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
Prelep, ali ne verujem da je iz te godine koja je napisana u naslovu ovog topica.

U to vreme satovi su bili tzv. noktaši. Pritegneš noktom pa doteraš kazaljke kako treba....
Ne ovo nije sat iz tog perioda.

Znatno je noviji. A da je lep, jeste.
Nadam se da ga nisi preplatio, vredi onoliko koliko vredi zlato, plus još jedan lepši sat.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 22:49:00  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Prelep, ali ne verujem da je iz te godine koja je napisana u naslovu ovog topica.

U to vreme satovi su bili tzv. noktaši. Pritegneš noktom pa doteraš kazaljke kako treba....
Ne ovo nije sat iz tog perioda.

Znatno je noviji. A da je lep, jeste.
Nadam se da ga nisi preplatio, vredi onoliko koliko vredi zlato, plus još jedan lepši sat.

eto šta je pisalo u oglasu:

Up for bid is an elegant antique 14K SOLID GOLD PRIVATE LABEL ELGIN 0s hunter fob / pendant pocket watch in excellent condition. Circa 1898. Case measures 36.6mm in diameter. Size 0 or 0s. The white enamel dial is stamped

MONTGOMERY BROS. JEWELERS, LOS ANGELES, CAL

& is in MINT condition. The 14K SOLID GOLD hunting case is in very good shape. It was acid tested for 10k, 14k, and 18k. The lids have fancy engine turned floral patterns to them. The inner rear cover is stamped

WARRANTED 14K U.S. ASSAY B.W.C.CO. 905778

Although the case weighs 11.5 grams, the stem, crown, and lid spring are not gold. I didn’t add the weight of the bezel so I would guess it has about 10grams of gold (my best guess). Please bid accordingly since I do not guarantee the exact gold weight. The movement is stamped

7738930 SAFETY PINION SEVEN JEWELS ELGIN NAT’L WATCH CO. U.S.A.

Stem wind & set. Runs & keeps good time. What is RARE about this pocket watch is that it comes with its original presentation box. The box is also stamped

MONTGOMERY BROS. JEWELERS, LOS ANGELES, CAL

NO RESERVE SO BID WITH CONFIDENCE ! Buyer pays S&H. Please check out my other auctions for other fine vintage and antique pocket & wristwatches. (FOR INTERNATIONAL SHIPPING COST, please refer to "SELLER'S PAYMENT INSTRUCTIONS" below. I do NOT ship to all countries so please disregard the international shipping rate calculator. ). Due to a high volume of non payers, I require that payment be made within 3 days, unless other arrangements have been made. Thanks for your interest and good luck!

Piše circa 1898, a prodavac je iz Kalifornije, i ovaj sat je napravljen u Kaliforniji pa ja mu vjerujem...ali dobro istina da se ne razumijem baš u satove pa cu naravno istražiti, kada mi sat dode pa cu pokušati pronaci tacne informacije ili na internetu ili putem nekakvih urara i slicno.Ako je istina to što kažeš da tada nisu bili ovakvi satovi i da se pokaže kako je taj sat stvarno iz te godine, još ce mu samo podici cijenu, jer ce biti dokaz, da ipak jeste.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Oki

A nisi rekao,(ako nije tajna),koliko si mu uplatio za sat?
P.S. Ako je prodavac iz Amerike,on vjerovatno misli da je Slovenija neka Arapska država pa ga je strah da posluje sa teroristima.

pa nije tajna.
Eto 416,20 usd je bila konacna cijena (ja sam inace stavio 500 dolara rezerviranu cijenu, ali na srecu nije išlo tako daleko iako je bilo 32 ponude na kraju, moja je bila najviše), onda + 40 dolara za poštarninu znaci ukupno 456,20 usd ili 382,42 eura koliko sam danas platio putem paypala.
Naravno sada ce Slovenska carina uzeti još 20 posto carine (oko 76,48 eura) + ptt znaci sve zajedno ce me izaci oko 460-470 eura.
Znaci i sat i carina i poštarnina, sve.
Nadam se kako ce sat stici isto takav kakakv je na slici jako lijepo ocuvan, i da ga nece oni majmuni na carini ozlijediti, jer znam da taj prodavac ce ga sigurno lijepo zapakirati ali onda ovi naši na Carini, njima se jebe, i uvijek mi dodu paketi onako cudno polijepljeni i to....

Ostane mi da cekam.....nadam se da ce sve biti ok. Onda idem u lov za informacije:
-kako uopšte raditi sa tim satom, jel ima neko posebno znanje, kako ga namjestiti i slicno, pa da ga isprobam
-trebao bi pronaci nekog dobrog urara da mi napravi mali servis (ako ce biti potrebno), recimo da pregleda sat, možda treba koja kap ulja mehanizmu ili šta ja znam....nisam nikada rukovao ovakvim satom...
-i naravno pronaci informacije o modelu, o firmi koja ga je napravila, o godini proizvodnje, koliko ovakvih satova je bilo napravljeno, ipak se radi o zlatnom satu pa nisu valjda neke velike serije,... itd,....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

super izgleda!

thanx!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Argus

ne razumijem...što misliš na "pakleni sund", i gdje se to može pogledati i zašto?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

sretno!

hvala!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by selanne

Radi li?

piše ovo:

Stem wind & set. Runs & keeps good time.

ne znam što znaci stem wind set...ali piše da radi i da dobro pokaziva vrijeme, znaci trebalo bi da radi kako treba.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000