forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Stari satovi, nakit i ostale starine
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 06/06/2012 : 23:08:46  Show Profile Show Extended Profile
- What is RARE about this pocket watch is that it comes with its original presentation box. -

Valjda je kutija skuplja od sata.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:
Originally posted by Argus

Mozda nebi bilo lose pogledati Pakleni sund za jos koji detalj

Šteta što sat nema lancic da ga može lakše izvuci

dobra i da nema na srecu haha, iako sam razmišljao da mu nabavim i lancic, samo trebam pronaci nešto avtenticno.....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

samo treba malo zraka progutati pa onda snaaaazno..... i rjeseno! :D

??? o cemu ti to, kakvog zraka?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:13:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Hoš prodat jarane?

sumnjam....no možda i bi za pravu cijenu naravno, ali nisam ga zbog toga kupio, jer mi se stvarno svidao, bila je to ljubav na prvi pogled i mislim da cu ga zadržati. Ali ako slucajno nekada odlucim da ga prodam, mislim da cu ga lako moci prodati....pogotovo za nekoliko godina, kada se ekonomska situacija smiri pa ce ljudi lakše trošiti....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by velka031

Moj stric skuplja ovakve stvari, 1euro, znam da si happy! :)

jeste jesam, u zadnje vrijeme kupio sam dosta zanimljivih stvari koje su me stvarno obradovale, recimo ovu razglednicu (autoportret Charlesa Lederera iz 1912 godine, Džudasov komplet stripova (no još uvijek ga cekam haha), ovaj sat,...i naravno svih ovih razglednica koje mi šalju ljudi, mi isto tako uljepšavaju dane...cak su neki forumaši poslali.
A uskoro ce i Euro u fudbalu, pa Olimpijske igre,....pa rodak mi je snimio nekoliko epizoda Larrya Davida,...puno lijepih stvari me ceka, da im se posvijetim.....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by selanne

Radi li?

na guranje

ajde, što ne stavljaš sat od pradeda.....pohvali se i ti, mislim da nas sve zanima. Jel imaš i neke informacije o tom pradjedinom satu? Jesi istraživao nešto oko tog sata?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 06/06/2012 : 23:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

- What is RARE about this pocket watch is that it comes with its original presentation box. -

Valjda je kutija skuplja od sata.

pa to je sigurno velika prijednost da postoji i kutija, vjerovatno nema puno starih satova sa kutijom...
Što se tice samog sata, pa cuj ako ima oko 10g zlata 14 krata (cistine 585), to znaci da samo zlato košta oko 200+ eura. No naravno pošto sat radi, star je i dobro ocuvan, a uz to još i originalna kutija, sve dobro ocuvano mislim da ipak sve zajedno vrijedi nešto. No kod takvih stvari uvijek je pravilo da jedna stvar vrijedi onoliko koliko je netko spreman za nju platiti.
Možda u Americi (ovaj sat je napravljen u USA) ima dosta ovakvih satova, možda tamo nemaju neku cijenu, možda ovo nije neki rijedak model itd,....to još ne znam ali cu saznati. No ono što znam jeste da kod nas u Sloveniji sigurno nema puno ovakvih satova pa je to sasvim druga prica. Sigurno da ce ovakav sat biti ovdje interesantniji nego je možda to slucaj u Americi.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 06/06/2012 : 23:55:31  Show Profile Show Extended Profile
Ma gle, šalu na stranu. Radi se o tome da kupuješ nešto u što nisi upucen. Nitko sretniji od mene da taj sat vrijedi bar onoliko koliko si ga platio. Ali kupuješ nešto što nisi u mogucnosti vidjeti i opipati a to je jako važno u takvim kupovinama. Jesi li zaista siguran da je sat pravi, da toliko vrijedi i da je zaista autentican? Takve stvari se jednostavno ne kupuju na takav nacin. Ja se osobno ne bi upuštao u takav rizik.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/06/2012 : 01:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:

quote:

Radi li?

na guranje

ajde, što ne stavljaš sat od pradeda.....pohvali se i ti, mislim da nas sve zanima. Jel imaš i neke informacije o tom pradjedinom satu? Jesi istraživao nešto oko tog sata?

ne,šta bi istraživa?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 07/06/2012 : 01:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
Onda ga prodaje Elvude, evo ja kupujem.

Javi se na pp da se dogovorimo oko cene.

Montgomery Brothers
Los Angeles, CA 1887-c.1930 George A. and James A. Montgomery.
Manufacturing jewelers, they designed several souvenir spoons which were made by Gorham.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 07/06/2012 : 01:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Montgomery Brothers
Manufacturing jewelers, they designed several souvenir spoons which were made by Gorham.

hvala na ponudi ali nema šanse

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 07/06/2012 : 02:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message
quote:

To care!
Seti se kako su Del i Rodni profitirali na satu

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16392 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 02:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message

http://www.youtube.com/watch?v=RiIIkQO95z4

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 10:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Caleb

http://www.youtube.com/watch?v=RiIIkQO95z4

SASVIM SAM ZABORAVIO NA OVO!!!!!
Ahh, da bar bude u mom slucaju jednako haha. Mislim da sam i ja isto kao i Delboy i Rodney sazlužio da mi "padne sjekira u med" ...zar ne bi bilo ludo, neobicno da se istorija ponavlja!????
"forumska kopija delboja, obogatila se satom, jednako kao original" hahaha!!!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 10:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Ultras

quote:

To care!
Seti se kako su Del i Rodni profitirali na satu

VIDI, KOJA EKIPA! najbolji su na svijetu!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 10:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Radi li?

na guranje

ne,šta bi istraživa?

pa to, tko ga je napravio (proizvodac), tacna godina kada je napravljen, koliko ovakvih satova je bilo proizvedeno, kakva mu je vrijednost,...takve stvari....To je najbolji dio haha! Ja volim istraživati i jedva cekam, da mi dode sat pa da idem na TEREN sa njim, kod urara, muzeja,...i slicno.Možda skoknem cak u Austriju ili Švicu, bude li potrebno ako cu tamo dobiti informacije.

Nego jel radi taj sat, kojeg imaš?
Gdje radiš servis?
Koliko placaš servis?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 10:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

Ma gle, šalu na stranu. Radi se o tome da kupuješ nešto u što nisi upucen. Nitko sretniji od mene da taj sat vrijedi bar onoliko koliko si ga platio. Ali kupuješ nešto što nisi u mogucnosti vidjeti i opipati a to je jako važno u takvim kupovinama. Jesi li zaista siguran da je sat pravi, da toliko vrijedi i da je zaista autentican? Takve stvari se jednostavno ne kupuju na takav nacin. Ja se osobno ne bi upuštao u takav rizik.

pa znam, ali kupio sam ga od covjeka koji ima na ebayu više od 6000+ pozitivnih komentara, koji ima u ovom trenutku oko 50 oglasa gdje prodava satove, i prije je prodavao satove, znaci covjek je ili kolekcionar satova ili tako nešto. Valjda se covjek razumije u satove, pošto ima toliko pozitivnih komentara i sve u vezi satova, zbog toga mu vjerujem. Pozitivni komentari su jako bitni, bar za mene, da slucajno ima recimo manje od 100 komentara, ja ne bi bio tako siguran u njega, ovako se ne plašim, ali pravu istinu cu saznati kada mi sat dode, pa kada cu sa njim ici do strucnjaka (urari, muzej, istoricari,...) valjda ce mi netko znati reci nešto više. A i internet može poslužiti....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 10:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
inace, covjek (prodavac) mi je javio da je poslao sat i dao mi i tracking number....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 12:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Montgomery Brothers

pogledaj ovaj link

http://ihc185.infopop.cc/eve/forums/a/tpc/f/1086047761/m/1573952667
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 12:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
evo ovaj sat je isto tako iz 1898 godine, a i slican je mome, da vidimo kakva ce biti cijena na kraju....

http://www.ebay.com/itm/270989627521
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 12:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
uff ovaj je dobar!!!!

http://www.ebay.com/itm/270992004778

iz 1865 godine.....šta si ono pricao Marenovic o kazaljkama, vidiš da je ovaj iz 1865 i ima isto takav sistem
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/06/2012 : 12:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

quote:

pa znam, ali kupio sam ga od covjeka koji ima na ebayu više od 6000+ pozitivnih komentara, koji ima u ovom trenutku oko 50 oglasa gdje prodava satove, i prije je prodavao satove, znaci covjek je ili kolekcionar satova ili tako nešto. Valjda se covjek razumije u satove, pošto ima toliko pozitivnih komentara i sve u vezi satova, zbog toga mu vjerujem. Pozitivni komentari su jako bitni, bar za mene, da slucajno ima recimo manje od 100 komentara, ja ne bi bio tako siguran u njega, ovako se ne plašim, ali pravu istinu cu saznati kada mi sat dode, pa kada cu sa njim ici do strucnjaka (urari, muzej, istoricari,...) valjda ce mi netko znati reci nešto više. A i internet može poslužiti....

da ne vrijedi toliko koliko si ga platio pokušao bi ga taj preko wbaya što prije uvaliti, a ne onako te pokušati zavlaciti
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/06/2012 : 13:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
jako lijep sat
to što te je tip zavlacio može znaciti samo da nije zadovoljan postignutom cijenom
nadam se da ceš ga i dobiti i da cemo te na nekom strip festivalu stalno pitat: ej, euro, kol'ko je sati

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2435 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 07/06/2012 : 13:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Argus

Mozda nebi bilo lose pogledati Pakleni sund za jos koji detalj

ne razumijem...što misliš na "pakleni sund", i gdje se to može pogledati i zašto?

Pakleni šund (Pulp fiction):
http://youtu.be/YFtHjV4c4uw

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 16:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:

quote:

da ne vrijedi toliko koliko si ga platio pokušao bi ga taj preko wbaya što prije uvaliti, a ne onako te pokušati zavlaciti

da, to mi svi kažu, vjerovatno je tako.
Inace sada smo si dobri sa tim prodavacem, dopisivamo si haha, ispostavilo se da covjek navija za LA KINGS, gdje glavnu ulogu igra i naš hokejaš ANŽE KOPITAR (a ovaj se iznenadio kada sam mu to rekao) i nije mogao vjerovati....ja sam njemu poslao nekoliko slika (skinutih sa interneta) gdje oko 1200 slovenaca u cetiri ujutro drži palceve za LA KINGS:

http://24ur.com/sport/hokej/foto-kralji-pokvarili-hokejski-praznik-na-hrusici.html

ima nekoliko slika (treba ici mišem na desnu stranu slike pa onda klikati...)

Tako da sada normalno si dopisivamo, covjek se smirio, poslao sat, dao mi i tracking number....
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000