forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Stari satovi, nakit i ostale starine
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 16:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

jako lijep sat
to što te je tip zavlacio može znaciti samo da nije zadovoljan postignutom cijenom
nadam se da ceš ga i dobiti i da cemo te na nekom strip festivalu stalno pitat: ej, euro, kol'ko je sati

dobra hehehe pa eto sa velikim zadovoljstvom cu vam svima reci koliko je sati haha
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/06/2012 : 16:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by BiDi

quote:
Originally posted by 1Euro

quote:
Originally posted by Argus

Mozda nebi bilo lose pogledati Pakleni sund za jos koji detalj

ne razumijem...što misliš na "pakleni sund", i gdje se to može pogledati i zašto?

Pakleni šund (Pulp fiction):
http://youtu.be/YFtHjV4c4uw

a o tome se radi hahaha!!!!
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 08/06/2012 : 01:38:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-ANTIQUE-RARE-1890S-ACIER-GARANTI-TRIPLE-CALENDAR-POCKET-WATCH-/380444976225?pt=Pocket_Watches&hash=item589449a461

Ovo si trebao kupiti.

Vidiš ono ispupcenje sa strane? Tu gurneš nokat kad podešavaš vreme......to je zaista stari sat.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/06/2012 : 09:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-ANTIQUE-RARE-1890S-ACIER-GARANTI-TRIPLE-CALENDAR-POCKET-WATCH-/380444976225?pt=Pocket_Watches&hash=item589449a461

Ovo si trebao kupiti.

Vidiš ono ispupcenje sa strane? Tu gurneš nokat kad podešavaš vreme......to je zaista stari sat.

pa cuj ja se ne razumijem baš u te mehanizme ali sam pregledao dosta oglasa sa satovima i ne vidim neke razlike medu mojim satom i nekim drugim satom u vezi (mehanizma, namještanja kazaljki i slicno,...), tako da ja sam uvjeren kako je moj sat zaista iz 1898 godine, ali naravno ja cu pitati za mišljenje i urare, historicare u nekom muzeju i slicno,...vec cu ja saznati pravu istinu. Stvarno ne sumnjam da nije iz tog perioda. A možda su postojali i razliciti mehanizmi? Možda su neki bolji satovi koristili neki drugi, napredniji mehanizam itd,...mislim bez veze mi je sada da se pravim pametan, jer se stvarno ne razumijem u to ali cu svakako saznati. Ionako ce mi neki urar morati pokazati kako se podešava vrijeme pa cemo tada vidjeti a isto tako ce mi valjda znati reci i koju rijec o mehanizmu itd....Možda se ovaj isto tako otvara ali je napredniji pa nema tog utora za nokat nego se otvori mehanizmom, na pritisak na dugme npr....
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 08/06/2012 : 17:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message

Ne, ne....nije rec o tome kako se otvara, u redu je da se otvara na pritisak, nego kada želiš da naviješ sat, da podesiš tacno vreme, kod starih satova si imao jedan kako ti kažeš - utor, u koji gurneš nokat i onda ga naviješ. To su takozvni NOKTAŠI. Vrlo stari satovi. No,ova tvoja kupovina je dobra, pitaj u nekoj zlatari (kad i ako ti stigne sat) koliko ce ti platiti sat. Zlato je sada na ceni.

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/06/2012 : 14:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

evo ovaj sat je isto tako iz 1898 godine, a i slican je mome, da vidimo kakva ce biti cijena na kraju....

http://www.ebay.com/itm/270989627521

Aukcija za ovaj sat je završila. Cijena dosta visoka - kako sam i predvidio.....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 10/06/2012 : 21:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Marenovic, ukucaj serijski broj 7738930

http://www.elginnumbers.com/index.php

kako možeš vidjeti sat je stvarno iz tog perioda.
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 11/06/2012 : 00:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message

Ne, po ovome je stariji nego sto pise u opisu.

Ispada da je znatno stariji, period 1874-1886.

Pogledaj za tvoj sat, u tom periodu.

Nego, ako vec imas toliko vremena, bil mi ucinio uslugu i nasao podatke za sat marke BRUNATES

Nema drugih oznaka osim broja, a broj je - 64!!! Ni manje ni vise.

Izgleda da je rec o nekoj jako maloj seriji satova i samo sam jednom uspeo da nadjem taj sat na netu.
Sada ga nema. Nigde.

http://www.oldwatch.com/identify/identify.html

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/06/2012 : 09:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

Ne, po ovome je stariji nego sto pise u opisu.

Ispada da je znatno stariji, period 1874-1886.

Pogledaj za tvoj sat, u tom periodu.

Nego, ako vec imas toliko vremena, bil mi ucinio uslugu i nasao podatke za sat marke BRUNATES

Nema drugih oznaka osim broja, a broj je - 64!!! Ni manje ni vise.

Izgleda da je rec o nekoj jako maloj seriji satova i samo sam jednom uspeo da nadjem taj sat na netu.
Sada ga nema. Nigde.

http://www.oldwatch.com/identify/identify.html

haha, pa kako ne razumiješ?
Kontaktirao sam strucnjake, koji su mi dali upute i taj link,...znaci oni su mi sve objasnili, treba ukucati registerski broj sata u onoj tražilici i onda se dobivaju podaci.Jednostavno. Znaci taj broj koji sam ukucao j ebroj mog sata, koji se može vidjeti na slici. Proizvodac mog sata je kompanija ELGIN, ovi Montgomery Brothers su samo narucili satove kod Elgina (zbog toga je i pisalo u oglasu PRIVATE LEBEL) i to znaci da su narucili satove kog ELGIN-a i dali ih tiskati svojim imenom. Tako su radili i neke druge firme. Znaci kupuješ od onoga tko proizvodi satove, staviš svoje ime(kao reklamu) i prodavaš u vlastitom ducanu. Ovi Montgomery brothers su imali najvecu zlataru u Zapadnoj obali USA (stavio sam onaj link ako si gledao..). I to su podaci tacni za ovaj sat, ni stariji ni niviji ni ništa.
Jel sam ja obecao da cu istražiti i kako vidiš držao sam rijec.

Što se tice tvog sata, daj mi malo vremena pa cu pokušati i za tvoj sat pronaci neke informacije.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 11/06/2012 : 10:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
@ Marenovic:

Za taj sat mi trebaju neke informacije, ili bar slike tog sata. Poslikaj sat sa svih strana, i neke serijske brojeve mehanizma i bilo šta,....tada ce ga biti lakše indentificirati.
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 12/06/2012 : 01:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
Imaceš ih skorije.
Može i ovde, ako nemaš ništa protiv.

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 10:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

Imaceš ih skorije.
Može i ovde, ako nemaš ništa protiv.

samo slobodno, možda i ja okacim neki sat kojeg budem kupio, tako da može poslužiti ovaj topik, pa cemo u njega stavljati stare satove i tražiti odgovore na pitanja.
Mislio sam da ce i lwood okaciti svoj sat od djeda, ali ocito nece,....hm šta li je razlog?
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 14:31:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Eto, preimenovao sam topik, jer imam strašnu ideju!!!!!

Ovdje na ovom forumu ima nas puno kolekcionara, ne samo stripova nego i drugih stvari (satova, maraka, novcica,....)a znam da cesto netko nešto pronade kod kuce pa onda pita za informacije za neku stvar itd....

Jel gledate emisiju PAWN STARS!????
Meni je ono jedna od najboljih emisija. Sjecam se da su nešto slicno imali i Hrvati zvalo se Antikviteta ili tako nešto gdje su ljudi donjeli nešto pa su onda ovi istražili šta je to, koliko vrijedi,.....

Ajde da se udružimo i iznajmimo neki prostor, bilo gdje....i otvorimo vlastitu STARINARNICU (antikvariat) i donosimo stvari koje nam ne trebaju. Bit ce neke vrste "second hand shop" PLUS "Antikvariat".

Recimo dio prodavaonice preuredimo za rabljenu odjecu koju cemo prodavati po 1 Euro (onako simbolicki, ono šta nam ne treba, jel smo prerasli i slicno,...), naravno lijepo oprano, izlikano,....možda treba nekome. Bit ce to dobra odjeca, bez rupa i slicno, ono da malo ispraznimo ormare....

A drugi dio prodavaonice ce biti rabljene stvari (stripovi, satovi, nakit, kovanci, srebrniki, marke, naprstaki, stare razglednice, igracke,....ono šta se obicno sakuplja).

A princip rada ce biti sljedeci:

-imat cemo vlastitu robu, koju cemo prodavati i odkupovati (kao što to rade kod PAWN STARS) i opet prodavati
-radit cemo komisijsku prodaju, to znaci, da ce netko donijeti neku svoj predmet i mi cemo ga staviti u izlog i prodavati za njega. Ako prodamo taj predmet, mi dobivamo 10 posto zarade od prodane cijene tog predmeta, ostalo davamo onome tko je taj predmet donio, ako taj predmet ne prodamo za 90 dana, vlasnik ga može doci pokupiti, ali nam treba platiti 5 eura za "ležalninu" jer smo mi limitirani prostorom i mi smo taj predmet cuvali (skladištili) u prodavaonici itd,...ako vlasnik ne dode, da plati tih 5 eura i pokupi predmet, mi taj predmet imamo pravo zadržati i kasnije ga prodati.

AJDE TKO JE ZAINTERESIRAN!????

Bit ce to upuštena atmosfera, imat cemo tv unutra, coffe mašinu, tako da nece biti teško raditi unutra, a ljudi ce nam dolaziti na druženje i da bismo poslovali.
I vidjeli bi sve te cool starine koje ce ljudi donositi, da bi ih prodali nama ili ih stavili u izlog kod nas.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 12/06/2012 : 14:41:32  Show Profile Show Extended Profile
Da citiram ženu: "Trenutno nisam zainteresirana za seks"

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 12/06/2012 : 14:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
narocito ne onaj gdje mene guze:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 14:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
kakve veze imaju antikvarijat i second hand shop??

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu

Edited by - lwood on 12/06/2012 14:53:10
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 12/06/2012 : 14:57:54  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by lwood

U HR se to zove Outlet centar.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 14:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ima u ST shs prodaju robu na kile

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 12/06/2012 : 15:05:19  Show Profile Show Extended Profile
quote:

ima u ST shs prodaju robu na kile

Pošto kila starih satova sa kukavicom? Ili se kukavica prodaje zasebno?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 15:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ne prodaju uopce satove. možda da in je rec da prošire ponudu,da stave satove i rabljeni alat

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 16:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

pa zar bi trebali imati neke veze?
Ako ideš na buvljak i tamo ima svega i svaceg ai nitko se ne zamara zašto ovaj prodaje odjecu a onaj pored njega knjige?
U biti antikvariat, starinarnica,...šta god, i jeste u neku ruku second hand shop....ali mislim kako je dobro udružiti antikvariat sa second handom, zbog trgovine.
Znaci dodu ljudi oni kojima treba recimo jeftina odjeca za rad na polju, u garaži,...i vide npr i neke stare knjige, ili udžbenike za djecu,...ili marke ili neku vazu,...pa možda sljedeci put dodu i kupe nešto drugo osim odjece.
Recimo netko tko nece više imati djece i ima mali stan, taj ce se htjeti rješiti kolica za djecu, igracka,...pa ce ih donjeti pa onda dode neka porodica u trgovinu gdje žena gleda ta kolica a muž može gledati recimo satove ili sportsku opremu,...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 16:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Ako ideš na buvljak i tamo ima svega i svaceg ai nitko se ne zamara zašto ovaj prodaje odjecu a onaj pored njega knjige?
U biti antikvariat, starinarnica,...šta god, i jeste u neku ruku second hand shop....ali mislim kako je dobro udružiti antikvariat sa second handom, zbog trgovine.
Znaci dodu ljudi oni kojima treba recimo jeftina odjeca za rad na polju, u garaži,...i vide npr i neke stare knjige, ili udžbenike za djecu,...ili marke ili neku vazu,...pa možda sljedeci put dodu i kupe nešto drugo osim odjece.
Recimo netko tko nece više imati djece i ima mali stan, taj ce se htjeti rješiti kolica za djecu, igracka,...pa ce ih donjeti pa onda dode neka porodica u trgovinu gdje žena gleda ta kolica a muž može gledati recimo satove ili sportsku opremu,...

prodavnice takvog tipa su uobicajene u Pakistanu ali u evropi baš i ne

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 17:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

quote:

quote:

prodavnice takvog tipa su uobicajene u Pakistanu ali u evropi baš i ne

nemaš pojma šta govoriš!

Samo u Londonu ih ima nekoliko stotina! Ljudi ih vole zbog toga jer u njima možeš pronaci RETRO odjecu. Slovenci dosta idu u London u shopping baš u ove second hand shoppove, ali ne zato da jeftino kupuju (onda bi išli u Tursku npr) nego zbog toga jer traže onaj "šik" nostalgiju, recimo naocare iz 70 godina i slicno, pojase, torbice, sako-e, hlace na zvono itd,....imaš u Nizozemskoj "Queens day" to je najveci "garage sale" na svijetu, ljudi iznose svoju robu ispred stana i prodavaju.
Imaš buvljake koji su dosta posjeceni itd,....SAMO ŠTO SE TEBI NE SVIÐA NE MORA ZNACITI DA SE TO NIKOME NE SVIÐA!
Imaš ljude koji kupuju jeftini namještaj, pa ga onda ispoliraju i na novo preurede itd,...to je hobi, zabava, druženje,.....
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 17:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
inace ako nisi zna London je pun Pakistanaca
uostalom šta se mene tice,možeš prodavat i opijum i konoplju u takvom ducanu.
da se svi osjecaju ko u dobrom starom Pandabu

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 17:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

inace ako nisi zna London je pun Pakistanaca
uostalom šta se mene tice,možeš prodavat i opijum i konoplju u takvom ducanu.
da se svi osjecaju ko u dobrom starom Pandabu

baš me zanima tko od nas dvojice je bio više puta u Londonu?

Inace i ne trebamo imato second hand shop onda samo starinarnicu (stari nakit, stari satovi, stare slike, kipovi,oružje, stripovi, knjige,marke, novcici, zlatniki, srebrnjaci,albumi,razglednice, igracke, figurice,......takve stvari)
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000