forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Stari satovi, nakit i ostale starine
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 19:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Vidjao sam takve radnje po Bangladeshu, bas dosta ih ima.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 19:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Vidjao sam takve radnje po Bangladeshu, bas dosta ih ima.

baš ce se obradovati u Gibraltaru tvom dolasku
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 19:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ma daj €uro,covik ti lipo govori.vidija san i u reportaži iz kambode takve radnje .to je baš azija dir

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 12/06/2012 : 19:37:17  Show Profile Show Extended Profile
Jakuševac - raj na Zemlji.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 19:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
a možda €uro želi pretvorit Maribor u Phnom Penh??

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 19:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ili u Karachi?

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 12/06/2012 : 20:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

Jakuševac - raj na Zemlji.

A i Britanac nedjeljom :)

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 12/06/2012 : 20:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
quote:
Originally posted by Spiderman

A i Britanac nedjeljom :)

Ti bi trebao podrzati ovaj 1eurov prijedlog...
ako njegova ideja zazivi,mogao bi mu sljedeci korak biti da ti slikas artikle koje ima u ponudi,pa da dijeli promotivne letke po drugim gradovima...evo recimo lwood bi ih mogao dijeliti po Splitu,fikus po Zagrebu a Mairosu po Beogradu i Gibraltaru
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 12/06/2012 : 20:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message
quote:
Originally posted by ponki
Ti bi trebao podrzati ovaj 1eurov prijedlog...
ako njegova ideja zazivi,mogao bi mu sljedeci korak biti da ti slikas artikle koje ima u ponudi,pa da dijeli promotivne letke po drugim gradovima...evo recimo lwood bi ih mogao dijeliti po Splitu,fikus po Zagrebu a Mairosu po Beogradu i Gibraltaru

Ma podržavam ja svaki prijedlog ako ima perja (citaj kunica, eurica, dolara) za mene

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 21:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

ma daj €uro,covik ti lipo govori.vidija san i u reportaži iz kambode takve radnje .to je baš azija dir

ma kakva Azija....
Recimo ja uživam dok "istražujem" po ebayu...i tamo ima puno starinskog nakita. I ne radi se o nekakvom "plehu" nego ima se šta vidjeti, imaš npr 100,150,....godina stare prstene iz 9 karatnog zlata ili 14 karatnog, 18, karatnog, sa dragim kamenjem, sa poludragim kamenjem i slicno....ovakav nakit se ne može pronaci u Bangladešu....
Razliciti smo ljudi i imamo razlicite interese. Ali ja sam radio kao trgovacki putnik za kutijice za nakit i moj posao je bio da posjetim sve zlatare u Sloveniji (sudjelovao sam i sa nekima iz Hrvatske npr Stjepan Balja koji ima atelje u Zaprešicu, veoma zanimljiv covjek!) i ja sam kod tih ljudi video njihove radove itd,...zaljubio sam se u nakit. Problem je u tome što pravih zlatara u Sloveniji skoro da i nema....svi su samo trgovci, ne isplati se njima praviti vlastitu kolekciju,...pa prodavaju ono šta naprave neke vece Zlatare npr ZLATARNA CELJE i slicno, ili uvoze,....a takav nakit i nema neke duše....svugdje jednaki dizajn....
Zato sam ja mislio, kako možda neki žele imati nešto drukcije, nešto što se ne može kupiti na svakom koraku, nešto što ima neku istoriju, neku pricu,...i na ebayu npr imaš prtsene iz Viktorijanskog doba, iz Rimskog doba,...i šta je ljepše nego pokloniti (ili se zaruciti sa djevojkom) sa nekim specijalnim nakitom, zlatnim naravno sa nekim skupocjenim kamenom iz 1889 godine npr. kojeg je možda nosila neka zanimljiva osoba.
Naravno takav nakit je ocišcen prije toga, pregledan itd,...ali je "one of a kind" a ne kupljen u nekoj zlatari gdje ih imaju na tisuce....ili kupite neki sat ili verižicu ili bilo šta....
Recimo meni se veoma svida sve što je staro, jer su tada radili sa nekom strašcu. Pogledajte gradevine, kako su lijepe one ispred 100,200,300 godina, u kojima su danas banke, pošte,...a pogledajte kakvi objekti se danas grade....Isto je kod nakita, satova,...itd....
Ali to je naravno stvar ukusa, nekima se svida nekima opet ne.

Inace ne bi bila loša ideja i da se investira novac u stari zlatni nakit, i stare zlatne satove, i broševe i sve to. I cak n etreb ase imati svoj lokal, nego samo se stavi oglas pa ce ljudi sami zvati, pa mogu ja kod njih da im donesem i da pogledaju ili oni dodu do mene itd,...

Znam nekoliko ljudi koji su takvi trgovacki putnici, nemaju ništa prijavljeno, nego samo onako prodavaju po kucama, pisarnama i slicno.
Inace tko mi može zabraniti da ja npr preko interneta prodavam nakit, pa postoje web stranice tipa aukcije i slicno....ali ako još izadem ljudima u sustret i dobijemo se negdje na kafi pa mogu u miru pogledati, probati itd,....to je još samo veliki plus onda.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/06/2012 : 23:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
starinski nakit? pa nisan nešto primjetia da se to nosi.
moguce da ima kolekcionara za to. u najgorem slucaju ga pretopiš ako je zlatni

Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 13/06/2012 : 10:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
^

Svetogrdje!!!

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 13/06/2012 : 11:12:08  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
došao sat u Sloveniju!!!!! Javili su mi iz Carinske uprave, da im pošaljem link (da me mogu opaliti porezom....) onda ce mi ga poslati, možda ga dobijem vec sutra ili u petak,....ne znam koliko dugo im treba....

Jucer sam skoro kupio još jedan sat (šteta što sam izbrisao link, bih vam ga pokazao) i malo mi je žao da ga nisam, nisam znao da ce tako završiti.....

Znaci jedan sat oko 18,5 grama 14 k zlata, u originalnoj kutiji, sa žigom proizvodaca, ženski sat iz 1915 godine, radi, izgleda ko nov, prodavac kaže da samo zlata ima za 450 usd, prodat je bio za 356 usd (ili tako nešto) što i nije logicno....

Ja sam prije 2 sata izteka razmišljao da ponudim 400 usd, cijena tada je bila 227 usd (vec nekoliko dana), pa sam onda išao spavati bez da ostavim ponudu.
Dobro ionako i da bi pobjedio na tu cijenu još poštarina, pa porez,...znaci bio bi na pozitivnoj nuli ako bi stvarno bilo zlata za 450 usd (toliko bi dobio kod zlatara) ali pošto sat radi, ima originalnu kutiju, za taj sat bi trebao dobiti recimo 600 usd (lijepo bi zaradio 150 usd) ali pitanje je jel bi ga netko kupio.....nekako sam imao loš osjecaj u vezi tog sata pa se nisamodlucio, nije mi nešto narocito žao samo sam šokiran da je svejedno postignut amanja cijena nego je vrijednost zlata. Vjerovatno je prodavac jako loše volje,....dobit ce 100 dolara manje nego da ga je prodao za staro zlato....a još ce morati platiti ebay-u procente od prodaje....

No, imam ja još neke druge satove koje pratim na aukcijama pa možda nekog kupim....
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/06/2012 : 13:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
i sad zamisli da prodajš taj sat u istoj trgovini s nekim prnjama.
ko bi ga kupia?

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 13/06/2012 : 14:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

i sad zamisli da prodajš taj sat u istoj trgovini s nekim prnjama.
ko bi ga kupia?

pa znam što misliš i djelomicno si u pravu....
iako ako gledaš PAWN STARS, vidiš da se kod njih može kupiti npr neke sitnice od nekoliko dolara pa cak i skuplje stvari od nekoliko 10.000+ dolara,....i cesto Rick (vlasnik) kaže kako imaju neke stvari unutra da privuku ljude, dok najviše prodaju neke sitnice, na kojima i ne zaradivaju puno ali se nakupi, pa na kraju dana prodaju više recimo nekih baseball slicica, kovanica,...nego samurajskih maceva npr...

Jel netko zna, kako je sa unošenjem antikvarnog oružja u Sloveniju ili Hrvatsku npr?
Jel mogu ja npr kupiti na nekoj aukciji 100 godina star kolt ili 250 godina staru musketu npr.... a nemam oružarski list?
Mislim kao eksponat i to.... necu naravno ici pucati sa nekom musketom, možda cak replika npr....jel je to dozvoljeno ili ce mi srat na carini?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/06/2012 : 16:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
meni je isto drago pogledat tu emisiju,ali oni ne drže stare prnje.

uostalom,imaš antikvarijata po Ljubljani pa malo pogledaj kad budeš tamo.
iako cujen da in u zadnje vrime ne ide baš

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 13/06/2012 : 16:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

meni je isto drago pogledat tu emisiju,ali oni ne drže stare prnje.

uostalom,imaš antikvarijata po Ljubljani pa malo pogledaj kad budeš tamo.
iako cujen da in u zadnje vrime ne ide baš

pa dobro "stare prnje" su više second shop fazon....ja sam napisao da bi mogli imati i second shop a nisam napisao samo second shop,...ionako u Ljubljani ima više na second shop variantu, a mene vuce više na STARINARNICU ne toliko antikvariat (ako razgovaramo da je antikvariat u pravom smislu rijeci , ono stare knjige i to,...), nego baš starinarnicu po uzoru na Pawn stars. Znaci ono stare cool stvari. Oni ne uzmu sve šta im se nudi. Problem je samo u tome što oni imaju trg od 300 milijuna ljudi koji vole da troše,..... dok ovdje je mali trg,....možda bi bilo dobro vidjeti neku starinarnicu u Austriji, Italiji, Njemackoj,....da vidimo kako (na kakav nacin) oni rade?
Iako Pawn stars je u biti ZALAGAONICA, ali iz nekog nacina svi donose starine,....inace ne znam jel kod nas ima zalagaonica ili u Europi?
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 13/06/2012 : 22:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message
Pa valjda si ti u Evropi!!!

O ludila..... ne mozes vise da se orijentises otkako je stigao sat?

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 13/06/2012 : 22:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Pa valjda si ti u Evropi!!!

O ludila..... ne mozes vise da se orijentises otkako je stigao sat?

hehe, pa mislio sam na druge zemlje u Europi, ne znam ja kako je npr u Španjolskoj, Madžarskoj,....u PREOSTALIM zemljama Europe
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 13/06/2012 : 22:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Nego Marenovic, gdje su slike?

Ti si kolekcionar starina, pa stavi neke zanimljive starine koje imaš, da vidimo šta si to zanimljivo skupio tokom godina.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 13/06/2012 : 23:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

došao sat u Sloveniju!!!!! Javili su mi iz Carinske uprave, da im pošaljem link (da me mogu opaliti porezom....) onda ce mi ga poslati, možda ga dobijem vec sutra ili u petak,....ne znam koliko dugo im treba....

Jucer sam skoro kupio još jedan sat (šteta što sam izbrisao link, bih vam ga pokazao) i malo mi je žao da ga nisam, nisam znao da ce tako završiti.....

Znaci jedan sat oko 18,5 grama 14 k zlata, u originalnoj kutiji, sa žigom proizvodaca, ženski sat iz 1915 godine, radi, izgleda ko nov, prodavac kaže da samo zlata ima za 450 usd, prodat je bio za 356 usd (ili tako nešto) što i nije logicno....

Ja sam prije 2 sata izteka razmišljao da ponudim 400 usd, cijena tada je bila 227 usd (vec nekoliko dana), pa sam onda išao spavati bez da ostavim ponudu.
Dobro ionako i da bi pobjedio na tu cijenu još poštarina, pa porez,...znaci bio bi na pozitivnoj nuli ako bi stvarno bilo zlata za 450 usd (toliko bi dobio kod zlatara) ali pošto sat radi, ima originalnu kutiju, za taj sat bi trebao dobiti recimo 600 usd (lijepo bi zaradio 150 usd) ali pitanje je jel bi ga netko kupio.....nekako sam imao loš osjecaj u vezi tog sata pa se nisamodlucio, nije mi nešto narocito žao samo sam šokiran da je svejedno postignut amanja cijena nego je vrijednost zlata. Vjerovatno je prodavac jako loše volje,....dobit ce 100 dolara manje nego da ga je prodao za staro zlato....a još ce morati platiti ebay-u procente od prodaje....

No, imam ja još neke druge satove koje pratim na aukcijama pa možda nekog kupim....

Na carini ce te pitat, koliko vredi, ti kaži oko 10eu, nema vrednosti, to su mene pitali kad sam dobio kutiju albuma, pa sam rekao, da sam kolekcionar i da ne prodajem-i rekao sam 10eu, pa mi nisu ništa carinili, njih samo zam+nima vrednost artikla u paketu, ti kaži što manje, ili da ti je to poklon i odjebi ih :)

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 14/06/2012 : 01:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message

Bice da si zakasnio, on je verovatno vec poslao link gde pise za koje pare je kupio sat...

@Euro, bice slika, ne brini. Ima ovde negde tema koju sam ja pokrenuo, a u vezi antikviteta.

Potrazi je

Kolekcionar starina....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/06/2012 : 08:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Bice da si zakasnio, on je verovatno vec poslao link gde pise za koje pare je kupio sat...

@Euro, bice slika, ne brini. Ima ovde negde tema koju sam ja pokrenuo, a u vezi antikviteta.

Potrazi je

ma necu da tražim. Ne da mi se tražiti....samo ti lijepo stavi slike u ovaj topik, i ja cu isto, kada opet nešto kupim.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/06/2012 : 09:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Risar_69

quote:
Originally posted by 1Euro

Na carini ce te pitat, koliko vredi, ti kaži oko 10eu, nema vrednosti, to su mene pitali kad sam dobio kutiju albuma, pa sam rekao, da sam kolekcionar i da ne prodajem-i rekao sam 10eu, pa mi nisu ništa carinili, njih samo zam+nima vrednost artikla u paketu, ti kaži što manje, ili da ti je to poklon i odjebi ih :)

pa to sam ja pokušao prije toga. Jednom sam kupio neke olovne vojnike (koje sakupljam) i platio oko 150 dolara za njih, onda sam dobio pismo iz Carine da žele da im pošaljem link od aukcije, pa sam se trudio i objašnjavao im da je to bio poklon, da je to bila razmjena za neke druge moje olovne vojnike,...sve sam pokušavao, ništa nisu "kupili", zvao sam tamo ljude na carini, bunio se,..ništa, vreme je odmicalo, jer ako ne podigneš z a30 dana oni šalju paket nazad, tako da mi nije preostalo drugo, nego da im pošaljem link i da mi naplate carinu....
Zbog toga više necu da se bunim, jer ih ne možem pobijediti. Sa velikim zadovoljstvom sam im poslao link, jer sam siguran da sam im rekao da to košta 10 eura oni mi ne bi vjerovali,....bar ja imam takva iskustva sa njima. Ako je tebi pošlo za rukom svaka cast!

Nego, u vezi oružja me zanima.....Recimo ako ja kupim na aukciju 200+ godina staro oružje, koji možda ni ne radi više, jel mogu ja to uvesti u Sloveniju, ili mi trebaju nekakvi papiri (oružarski list kao prvo npr...), jer sam cuo da su nekima oduzeli oružje kojeg su imali kod kuce jer nisu imali papire za njega....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 14/06/2012 : 10:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Upravo stigao sat!!!!
Nemam pojma kako se rukuje ovim satom.... vec sam se dogovorio sa urarom, tako da cu danas ili sutra ici kod njega da mi pokaže kako se namjesti sat itd,...
Jako sam iznenaden velicinom sata (mislio sam da ce biti veci....), jako mali sat ali jako lijep, i jako dobro ocuvan....
Ono što je zanimljivo, platio sam samo 8,5% carine, to me jako iznenadilo, ocekivao sam 20%. Tako da ne znam kako sad 8,5 % no ne bunim se hahaha.
Sve u svemu na kraju me je ovaj sat koštao 382,42 eura sat + ptt 35,62 eura (carina plus ptt) UKUPNO 418,04 eura.
Mislim da sam jako dobro prošao!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000