Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12486 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 14/06/2012 : 14:24:02
|
Bio sam i kod urara i pregledao je sat, pokazao mi kako se namjesti kazaljke, kako se pokrene sat itd,...pregledao mehanizam i rekao kako je u super stanju ocuvanosti za ovako stari sat. Bio je oduševljen i kada sam mu rekao koliko sam platio za sat, rekao mi je, da sam stvarno dobro prošao. Eto, ova saga sa tim satom je sada završena. Kada (ako) kupim neki drugi sat, ja cu ovdje opet pokazati slike. No, naravno možete i vi staviti neki svoj stari sat ili neku starinu, da topik ne zamre |
|
|
Marenovic
Junior Member
Serbia
426 Posts
Member since 08/01/2009 |
Posted - 15/06/2012 : 00:59:28
|
A koja je fora sa kazaljkama da ih ne možeš sam nemestiti?
Da možda ipak nije ono što sam ti pominjao, da negde moraš nešto pritegnuti da bi podesio kazaljke?
|
Kolekcionar starina.... Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12486 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 15/06/2012 : 09:30:37
|
quote: Originally posted by Marenovic
A koja je fora sa kazaljkama da ih ne možeš sam nemestiti?
Da možda ipak nije ono što sam ti pominjao, da negde moraš nešto pritegnuti da bi podesio kazaljke?
pa pitao sam ga sve. Covjek mi je objasnio, kako se sve radi pritiskom na "krunu". Znaci kazaljke namjestim tako, da onu krunu malo izvucem van (kao i kod ovih današnjih satova) i namjestim, onda opet krunu potisnem unutra. Isto kao kod ovih današnjih satova. Pokrece se mehanizam uvijek naprijed, iako ako pokrenem nazad, nije ništa strašno (samo je mrtvi hod, tako da se ništa nece pokvariti, ako bi slucajno pokrenuo nazad umjesto unaprijed. Ja sam se bojao da se u tom primjeru povrijedi mehanizam, ali kaže da ne). Otvarac se isto tako odpira da se pritisne na krunu, pa se onda otvori, da bi se moglo pogledati na sat. Trebam još napomenuti, da sat radi ODLICNO! Nije prebrz niti ne zaostaje ni MINUT!
|
|
|
Topic |
|
|
|