Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1230 Posts
Member since 09/03/2012 |
Posted - 28/06/2012 : 23:32:19
|
E baš finale kakvo nisam želeo, al nije da Italijani nisu zaslužili (Španci svakako nisu). Al dobro, nadamo se da Azuri pobeduju one smarace. |
Fudbal i semenke |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1230 Posts
Posted - 28/06/2012 : 23:33:21
|
quote: Originally posted by Caleb
Nisam gledao juce mec, je l zaista Portugal promasio penal u produzetku?
Ne, nego je Bruno Alves promašio 4. penalu penal seriji. |
Fudbal i semenke |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/06/2012 : 23:46:35
|
quote: Originally posted by Caleb
A Pirlo, milina je gledati ga. Koliko je dobar igrac.
Jedini na EP koji moze rame uz rame s nekadasnjim desetkama na dresu(iako je sam ne nosi), sjajan igrac, jedini gol iz slobodnjaka, ludacki penal protiv Engleza, svaka cast. I jos mi deluje kao ljudina, smiren, fer igrac |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 28/06/2012 : 23:47:33
|
quote: Originally posted by Ajkula
E baš finale kakvo nisam želeo, al nije da Italijani nisu zaslužili (Španci svakako nisu).
A Portugal zaslužio zbog 0 šuteva u okvir gola za 120 minuta? Ne preterujmo sad.
|
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 28/06/2012 : 23:51:38
|
quote: Originally posted by johnhartson
A Portugal zaslužio zbog 0 šuteva u okvir gola za 120 minuta? Ne preterujmo sad.
Ovo veceras je trebalo da bude finale |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16376 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 28/06/2012 : 23:51:49
|
A, dobro, decko ima 12 godina, jos je zelen. Svako ko dodje do finala je zasluzio to. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/06/2012 : 00:35:22
|
E baš finale kakvo nisam želeo, al nije da Italijani nisu zaslužili (Španci svakako nisu).
Nije to mjerilo. Na gol se moglo pucati ofrlje sa pola terena, tek toliko za statistiku. Cinjenica jeste da su Portugalci juce dominirali 90 min., igralo se prakticno na Spanskoj polovici. Sutirali jesu, pored i iznad gola. Nije im dosudjen cist penal. Spanci se tek u produzetku probudili i preuzeli inicijativu u svoje ruke. Gledajuci cijelu utakmicu Portugal je bio bolji, Spanci su prosli dalje poslije izvodjenja penala. Sreca, nista manje ili vise. Kako bilo, te stvari vise nisu vazne, Spanija je u finalu, vjerovatno zadnjem u naredno vrijeme. Iako su jos uvijek dobri, nisu vise ni sjena one ekipe od prije, bez obzira da li ce uzeti EP ili ne. Na SP 2014 ce navjerovatnije pasti prije finala, oni su posljednji na koje bih se kladio za dvije godine. |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 29/06/2012 : 00:51:42
|
Bilo je prekrasno gledati kako su Talijani ponosno pjevali svoju nacionalnu himnu, dok ovi multikulturalni Nijemci nit su znali rijeci nit im je to išta znacilo. Samo su blentavo buljili ispred sebe i mislili na nešto petnaesto. |
|
|
johnhartson
Senior Member
Serbia
2814 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 29/06/2012 : 00:53:24
|
Ok, razlicito misljenje. Ne bih se slozio da je Portugal dominirao. Igrali su dobar presing, ali o dominaciji nema ni govora. Sto se suteva tice, sem jednog Ronaldovog nijedan nije bio ni blizu. Ni blizu. Recimo, pokusaji Arbeloe i Inijeste sa ivice sesnaesterca su bili mnogo opasniji nego svi Ronaldovi slobodnjaci, a Almeidine pokusaje ne vredi spominjati. Portugal je imao jednu pravu priliku i to u 90. minutu. Meireles je lose dodao loptu Ronaldu, inace je moglo da bude svasta. Ako cemo govoriti o tome ko je vise zasluzio, rekao bih Spanci, zbog igre u produzetku. Ipak, ako cemo im nesto zamerati to je zbog toga sto igraju tako ziheraski a znas da na klupi imaju majstore koji mogu da jednim potezom rese mec. |
Until the colour of a man's skin is of no more significance than the colour of his eyes - dis a war |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12467 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13450 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16956 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 29/06/2012 : 10:03:29
|
quote: Originally posted by Pavel
Bilo je prekrasno gledati kako su Talijani ponosno pjevali svoju nacionalnu himnu, dok ovi multikulturalni Nijemci nit su znali rijeci nit im je to išta znacilo. Samo su blentavo buljili ispred sebe i mislili na nešto petnaesto.
Pa mnogi ce to sigurno navesti kao razlog zašto je Italija prošla, iako je cinjenica da ipak sve treba dokazati na terenu. Mihajlovic je jedna budala, ali napravio je jednu revoluciju, pa sigurno da su zbog njegovog postupka mnogi poceli glasnije da pjevaju himnu. I svaka mu cast, dobro je uradio.
Baloteli je blesav, covjek se zeza, da igra malo ozbiljnije mogao je dosad da postigne još 5 golova. Ali on je sinoc ucutkao sve kriticare, sad niko više ne može da mu mnogo toga zamjera. |
|
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
766 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 29/06/2012 : 10:20:00
|
quote: Originally posted by Pavel
Bilo je prekrasno gledati kako su Talijani ponosno pjevali svoju nacionalnu himnu, dok ovi multikulturalni Nijemci nit su znali rijeci nit im je to išta znacilo. Samo su blentavo buljili ispred sebe i mislili na nešto petnaesto.
Premocno im je ono bilo |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 29/06/2012 : 10:30:10
|
Dobra utakmica. Italija je i sinoc pokazala da niko nikad nije favorit protiv njih kad dodu nokaut mecevi. Imaju polet i ne bi se nimalo iznenadio da osvoje, ali ipak mislim da nece. Bice finale gusto, ali nekako ne vjerujem da Španci nece u dvije utakmice barem jednom slaviti. Sakrice im oni loptu, a još imaju i onaj medusobni mec pa mogu ispraviti greške koje su tamo pravili. Kad je Tores ušao imali su dvije mec lopte iako nisu ni tada posebno blistali. Ceka nas zanimljivo finale. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 29/06/2012 : 11:00:16
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by Leonid
Drago mi je jedino što ce valjda Talijani uzet mjeru onim dosadnjakovicima u crvenom dresu.
ovako me podsjecaju tvoje izjve: Drago mi je jedino što ce valjda _______ uzet mjeru onim dosadnjakovicima u crvenom dresu
inace, mislim da bi za messijevu zlatnu loptu bilo bolje da talijani uzmu EP
Pa valjda ce jednom taj "netko" to i uciniti,što je najgore nekad mi se svidala njihova igra,2008. je to lijepo izgledalo ali sada ga pretjeruju,postali su kao Arsenal žele se ušetat u gol. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 29/06/2012 : 12:28:57
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Ovo veceras je trebalo da bude finale
Nije - I Italija i Španija su kvalitetnije ekipe od "pancera"... |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 29/06/2012 : 13:35:34
|
Drago mi je jedino što ce valjda Talijani uzet mjeru onim dosadnjakovicima u crvenom dresu.
ovako me podsjecaju tvoje izjve: Drago mi je jedino što ce valjda _______ uzet mjeru onim dosadnjakovicima u crvenom dresu
Pa valjda ce jednom taj "netko" to i uciniti,što je najgore nekad mi se svidala njihova igra,2008. je to lijepo izgledalo ali sada ga pretjeruju,postali su kao Arsenal žele se ušetat u gol.
"fali im messi" to je ona recenica koja je sto puta izjavljena, a sve je istinitija i istinitija njima fali napadac koji se moze mjeriti sa veznima igracima ovako del bosque ne zeli zrtvovati jednog fabregasa/xavija/iniestu/silvu za jednog torresa/lorentea/negreda itd. napadaci nisu dorasli veznima i radje igra sa 6 vrhunskih veznih nego sa 4-5 vrhunskih veznih i 1-2 vrlo dobra napadaca ali nije svjestan da ako ne osvoji EP naci ce se na udaru javnosti i kritike baš zbog toga |
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1230 Posts
Posted - 29/06/2012 : 13:59:25
|
quote: Originally posted by King Warrior
Nije to mjerilo. Na gol se moglo pucati ofrlje sa pola terena, tek toliko za statistiku. Cinjenica jeste da su Portugalci juce dominirali 90 min., igralo se prakticno na Spanskoj polovici. Sutirali jesu, pored i iznad gola. Nije im dosudjen cist penal. Spanci se tek u produzetku probudili i preuzeli inicijativu u svoje ruke. Gledajuci cijelu utakmicu Portugal je bio bolji, Spanci su prosli dalje poslije izvodjenja penala. Sreca, nista manje ili vise. Kako bilo, te stvari vise nisu vazne, Spanija je u finalu, vjerovatno zadnjem u naredno vrijeme. Iako su jos uvijek dobri, nisu vise ni sjena one ekipe od prije, bez obzira da li ce uzeti EP ili ne. Na SP 2014 ce navjerovatnije pasti prije finala, oni su posljednji na koje bih se kladio za dvije godine.
To je moja poenta. |
Fudbal i semenke |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 29/06/2012 : 14:20:26
|
Pa valjda ce jednom taj "netko" to i uciniti,što je najgore nekad mi se svidala njihova igra,2008. je to lijepo izgledalo ali sada ga pretjeruju,postali su kao Arsenal žele se ušetat u gol.
"fali im messi" to je ona recenica koja je sto puta izjavljena, a sve je istinitija i istinitija njima fali napadac koji se moze mjeriti sa veznima igracima ovako del bosque ne zeli zrtvovati jednog fabregasa/xavija/iniestu/silvu za jednog torresa/lorentea/negreda itd. napadaci nisu dorasli veznima i radje igra sa 6 vrhunskih veznih nego sa 4-5 vrhunskih veznih i 1-2 vrlo dobra napadaca ali nije svjestan da ako ne osvoji EP naci ce se na udaru javnosti i kritike baš zbog toga
Baš im Messi fali. Osvojili su EP pa SP i sad su u finalu EP. Nevjerojatno koliko im taj covjek fali |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
Topic |
|