forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 CERN je uspio!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 05/07/2012 : 14:12:30  Show Profile Show Extended Profile
Moguce otkrice Higgsova bozona u CERN-u je ocito od ogromne važnosti za naše razumijevanje svemira, ali kako objasniti 'božju cesticu' odvjetniku, djetetu ili potpunom idiotu? Puno toga ovisi o tome s kime razgovarate i o tome što oni žele cuti.

Nakon pokusa i dogadanja u CERN-u svi pricaju o 'božjoj cestici', no što ako vas netko zatraži da mu objasnite što je to? Tu veliku ulogu igra cinjenica radi li se o uceniku koji je dobar u fizici ili jednostavno želite impresionirati nekoga.

Za izmorene i neispavane roditelje::
Ako su sastavni dijelovi materije razigrana djeca, tada bi Higgsovo polje bilo kao jedna od onih rupa ispod tobogana koje su u potpunosti ispunjene šarenim lopticama, a svaka šarena loptica predstavlja 'božju cesticu', koja sprjecava da vaše dijete ne propadne na 'dno' svemira.

Za ljude koje pokušavate impresionirati:
Higgsov bozon je elementarna cestica prvi puta spomenuta 1962. godine, kao moguci nusprodukt mehanizma kojime, hipotetski, sveprisutno kvantno polje (takozvana Higgsova polja) daje masu osnovnim cesticama. Konkretnije, u standardnom modelu fizike cestica, postojanje Higgsova bozona objašnjava kako se spontano lomljenje elektroslabih cestica odvija u prirodi.

Za studenta Hrvatskog jezika:
Higgsov bozon jest vrsta subatomske interpunkcije s težinom negdje izmedu jako malenog zareza i nevidljive tocke. Bez toga svemir bi bio samo besmisleni oblak nepovezanih naklapanja.

Za dijete na zadnjem sjedištu automobila:
To je cestica koju su znanstvenici tražili jer su znali da bez nje svemir ne bi mogao postojati. Bez Higgsovog bozona ostale cestice ne bi imale masu i nastavile bi se kretati svemirom brzinom svjetlosti, baš kao i fotoni....Zato jer sam ja rekao da bi to bilo tako i ako me još jednom pitaš 'Zašto?', necemo stati u trgovinu s igrackama!...

Za one koji vjeruju da je Bog stvorio Zemlju i svemir:
''Ne postoji Higgsov bozon.''

Preuzeto sa: net.hr

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/07/2012 : 16:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Nevidjeni idiotizam je povezivanje postojanja bozona sa nepostojanjem Boga i obratno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 05/07/2012 : 18:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message
Ne samo to, pa voditelj CMS grupe u institutu Ruder Boškovic koja sudjeluje u projektu je Vuko Brigljevic, dovoljno ga je zaguglati...

Till I Collapse
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/07/2012 : 18:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Nevidjeni idiotizam je povezivanje postojanja bozona sa nepostojanjem Boga i obratno.

za to se javi kosmajcu na pm a ne nama ostalima.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/07/2012 : 19:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
ps. archy: dobar post

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/07/2012 : 19:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

Moguce otkrice Higgsova bozona u CERN-u je ocito od ogromne važnosti za naše razumijevanje svemira, ali kako objasniti 'božju cesticu' odvjetniku, djetetu ili potpunom idiotu? Puno toga ovisi o tome s kime razgovarate i o tome što oni žele cuti.

Nakon pokusa i dogadanja u CERN-u svi pricaju o 'božjoj cestici', no što ako vas netko zatraži da mu objasnite što je to? Tu veliku ulogu igra cinjenica radi li se o uceniku koji je dobar u fizici ili jednostavno želite impresionirati nekoga.

Za izmorene i neispavane roditelje::
Ako su sastavni dijelovi materije razigrana djeca, tada bi Higgsovo polje bilo kao jedna od onih rupa ispod tobogana koje su u potpunosti ispunjene šarenim lopticama, a svaka šarena loptica predstavlja 'božju cesticu', koja sprjecava da vaše dijete ne propadne na 'dno' svemira.

Za ljude koje pokušavate impresionirati:
Higgsov bozon je elementarna cestica prvi puta spomenuta 1962. godine, kao moguci nusprodukt mehanizma kojime, hipotetski, sveprisutno kvantno polje (takozvana Higgsova polja) daje masu osnovnim cesticama. Konkretnije, u standardnom modelu fizike cestica, postojanje Higgsova bozona objašnjava kako se spontano lomljenje elektroslabih cestica odvija u prirodi.

Za studenta Hrvatskog jezika:
Higgsov bozon jest vrsta subatomske interpunkcije s težinom negdje izmedu jako malenog zareza i nevidljive tocke. Bez toga svemir bi bio samo besmisleni oblak nepovezanih naklapanja.

Za dijete na zadnjem sjedištu automobila:
To je cestica koju su znanstvenici tražili jer su znali da bez nje svemir ne bi mogao postojati. Bez Higgsovog bozona ostale cestice ne bi imale masu i nastavile bi se kretati svemirom brzinom svjetlosti, baš kao i fotoni....Zato jer sam ja rekao da bi to bilo tako i ako me još jednom pitaš 'Zašto?', necemo stati u trgovinu s igrackama!...

Preuzeto sa: net.hr

Mene je post bas ugodno nasmijao..i nije daleko od istine

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/07/2012 : 19:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by tronožac

Milijardu ljudi gladuje,milion dece umre svake godine od gladi,a ovde se
hiljade baltazara zajebava i igra žmurke sa nevidljivim,trošeci ogromne novce.
Ako su nešto izvukli iz nepoznatog nam to ne može biti dobro jer ce prvo biti upotrebljeno u ratne svrhe,pa za 30 godina nakon toga u industriji-a prica o besplatnoj energiji je neumesna kada se vide finansijeri projekta i njihove zasluge za svetski mir u zadnjih 10 god.

treba uzeti crkvi da bi se dalo narodu i znanosti. oni ionako ne dijele svoja dobra i bogatstva:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

ako posredno vredjas moze biti da je bas za tebe mislio kad je ovo sklepao a ostao ziv
mislim da se nas moderator nevidjenom brzinom krece od ateiste ka isposniku(mislim verniku)...mene ovo zaista raduje
jer zaista bi bio nevidjeni idiotizam kupleraizam i kurvizam za sebe tvrditi da si ateista kad u stvari smo svi na neki nacin vernici
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/07/2012 : 19:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by kosmajac

quote:

quote:

ako posredno vredjas moze biti da je bas za tebe mislio kad je ovo sklepao a ostao ziv
mislim da se nas moderator nevidjenom brzinom krece od ateiste ka isposniku(mislim verniku)...mene ovo zaista raduje
jer zaista bi bio nevidjeni idiotizam kupleraizam i kurvizam za sebe tvrditi da si ateista kad u stvari smo svi na neki nacin vernici

Ja nisam ni na kakav nacin ni v od vjernika

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:

quote:

quote:

S druge strane, ti se nisi baš isprsia sa ljubavlju, tolerancijom i ostalim pozitivnim stvarima koje se podrazumijevaju pod pojmom vjernik.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/07/2012 : 19:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
ajde stari prestani vise sa tim vjerskim fanatizmom. shvati da ima ljudi koji su drugaciji od tebe i prestani svih preobracati. postani vise tolerantan i zivi u skladu sa svojom vjerom. prestani u svakom postu na forumu o stripovima pricati o vjeri.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

quote:

quote:

Ja nisam ni na kakav nacin ni v od vjernika

blago tebi kad to mozes reci..meni je ideal da dodjem u to stanje da mogu reci za sebe..jer biti najgori u tome svakako ima neke nade za sutra
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/07/2012 : 19:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
quote:

Baš lijepo. Prvo mi svecenici na propovijedi kažu da sam gori od ubojica i kriminalaca, a sad mi još ti kažeš da sam idiot i kurva. Baš ti hvala.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:

quote:

quote:

S druge strane, ti se nisi baš isprsia sa ljubavlju, tolerancijom i ostalim pozitivnim stvarima koje se podrazumijevaju pod pojmom vjernik.

a da izvini..zaboravio sam da zivis sa mnom...a i na ispoved te vise ne vodim sa mnom..snalazi se malo sam...jer kad te vidim tako prozorljivog,obuzme me sramotan gnev prema samom sebi... - ti covece pun ljubavi,hoces li mi pozajmiti malko?
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Baš lijepo. Prvo mi svecenici na propovijedi kažu da sam gori od ubojica i kriminalaca, a sad mi još ti kažeš da sam idiot i kurva. Baš ti hvala.

veruj mi tebiili bilo kome drugom) to nikada ne bih rekao ali sebi uvek
medjutim,ako je tako kako kazes,vidis,nikada nisam cuo od pravoslavnog svestenika da prica masi(ili pojedinacno)da je neko gori od ubica ili slicno...da li si siguran u to sto si rekao???
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 05/07/2012 : 19:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
ps. i molim bez tih vrijedjanja da smo svi vjernici. ovakav bezobrazluk jos nisam vidjeo. pa i oni takozvani (od strane zapadnih medija) muslimanski fanatici su od tebe toleratniji.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:

ti covece pun ljubavi,hoces li mi pozajmiti malko?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:

ps. i molim bez tih vrijedjanja da smo svi vjernici. ovakav bezobrazluk jos nisam vidjeo. pa i oni takozvani (od strane zapadnih medija) muslimanski fanatici su od tebe toleratniji.

jel ti to ovde fanatiku jedan pozivas na moj linc
sto se vredjas na drugarsku rec..ako si u zivotu u nesto verovao(bilo sta)pa jesi vernik...logicno...svi smo vernici,moj sabrate u Hristu,samo je razlika u sta ko veruje...nemoj momce pozivat na linc..po tvojim postovima,koje si do sad ostavio,to ti nimalo ne prilici
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:

ti covece pun ljubavi,hoces li mi pozajmiti malko?

obradovao si me zlotvoru..nisam znao za ovu tvoju vedriju stranu
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:41:13  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message
quote:

ps.i da,nemoj nikada uporedjivati fanatizam sa krotoscu i ljubavlju..tu ti se nazire ispod cebeta nezrelost u najavi
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 05/07/2012 : 19:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

...ili je on Božje djelo.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/07/2012 : 19:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
quote:

veruj mi tebiili bilo kome drugom) to nikada ne bih rekao ali sebi uvek

Ja sebe smatram ateistom, nevjernikom, a ti kažeš da je idiotizam i kurvizam sebe nazivati ateistom.

Kako bih ovo mogao tumaciti drugacije nego da ti mene nazivaš idiotom i kurvom?

quote:
medjutim,ako je tako kako kazes,vidis,nikada nisam cuo od pravoslavnog svestenika da prica masi(ili pojedinacno)da je neko gori od ubica ili slicno...da li si siguran u to sto si rekao???

Bilo je to na jednoj propovijedi u Mariji Bistrici na Veliku Gospu, govorilo se o tome dosta u medijima.

U suštini, na propovijedi je receno da su najgori ljudi oni koji ne vjeruju u Boga. I to je još nekoliko puta nakon toga ponovljeno na drugim propovjedima.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 05/07/2012 : 19:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

...ili je on Božje djelo.

Eto, moglo se tako reci odmah. Na zadovoljstvo svih

Trljam ruke.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 05/07/2012 : 19:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
da vam kažem nešto što ce vas šokirati; ali Bog postoji. neoborivi dokaz tome je zapravo toliko ocit i svuda je oko nas, a ime mu je Život. svaki živi organizam koji sam sebe hrani, koji se reproducira, razvija, krece, koji stupa u interakciju sa drugim organizmima, koji reagira na podražaje... to je Bog. ali taj Bog naravno nema veze sa onim što piše u vjerskim knjigama. on, doduše, stvara, oblikuje i udahnjuje Život, ali s pomocu higgsovog polja... upravo onako kako su otkrili i potvrdili na CERN-u, sa stupnjem o 4.9 sigmi, dakle, sa oko 99,9999% tocnosti. i zato je ovo otkrice toliko znacajno... još jedan korak bliže Istini, još jedan korak bliže Bogu.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 05/07/2012 : 19:43:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

A tko ste vi ostali?
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000