Author |
Topic |
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 26/08/2012 : 10:21:11
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by fikus
I onda je svizac zamotao cokoladu...
ccccccccc, boli te to ha? Ma ne sekiraj se, proci ce te to za 7 dana, neceš se više zamarati sa time. Pa sigurno si i ti putovao negdje recimo dok si još bio u Osnovnoj školi pa ste išli u Kumrovec....
Kao prvo, USA . 3,5 godine Afganistan - 2 x 7 mjeseci Slovacka Poljska Italija - 1 mjesec Španjolska (Madrid) - 1 mjesec Belgija Danska - 1 mjesec U Njemackoj sam svaka 2 mjeseca po 10 dana Kumrovec
ps. gdje idete ove godine na maturalac? |
always progressive, never conventional! |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 26/08/2012 : 11:40:49
|
I onda je svizac zamotao cokoladu...
ccccccccc, boli te to ha? Ma ne sekiraj se, proci ce te to za 7 dana, neceš se više zamarati sa time. Pa sigurno si i ti putovao negdje recimo dok si još bio u Osnovnoj školi pa ste išli u Kumrovec....
Kao prvo, USA . 3,5 godine Afganistan - 2 x 7 mjeseci Slovacka Poljska Italija - 1 mjesec Španjolska (Madrid) - 1 mjesec Belgija Danska - 1 mjesec U Njemackoj sam svaka 2 mjeseca po 10 dana Kumrovec
ps. gdje idete ove godine na maturalac?
pa zar misliš da si jedini na svijetu koji je putovao? Eto, ja tebi vjerujem, a ti meni ne možeš?
Inace da ne off topicarimo više:
Lwood, paro ( i svi ostale nevjerne tome), ajde da se kladimo u 100 eura po osobi, da sam ja bio na svim tim mijestima koje sam nabrojio pa i u Kini npr (Kinu sam zaboravio) i ja mogu to lako dokazati vizama u putovnici, žigovima u putovnici i slikama itd,... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 26/08/2012 : 12:07:27
|
quote: Originally posted by Tutta
quote: Originally posted by Tutta
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by paro
quote: To ne govorim na pamet, to mi je pricao covjek na recepciji u Biogradu na Moru
quote: U Dalmaciju dolaze samo kruzeri (znaci stari ljudi, debele babe,...)
vidim ja da ti nikad nisi bio u Dalmaciji..
A tko je više upucen u situacijo RECEPTOR ili ti? Kako nisam? Zar Zadar, Biograd na Moru nisu u Dalmaciji?
Ma super Svjetski Putnice, bio si jedne godine u Zadru...zapravo drži se ti Istre, u Dalmaciji tako i tako nemaš šta za vidjet osim u Dubrovniku, a turista samo tu i tamo, ako se neki slucajno izgubi na putu do Dubrovnika..
avanturista i pustolov.proputova je svit s 1 eurom
Da ti ne pricam koliko novca sam potrošio za putovanja: -Tunizija -Vietnam -Trinidad i Tobago -Kuba -Južna Francuska (Nica, Monaco, Cannes) -Italija -Hrvatska (da ne nabrajam gdje sve) -Srbija -Praga -Amsterdam -Paris -London (dva puta) -Munchen (nekoliko puta, ali vecinoma aerodrom, osim dva tri puta grad) -Austrija (tam sam kao kod kuce, jer imam rodbinu tamo i tamo sam par puta godišnje) -možda sam nešto i zaboravio
Ali u planu mi je još puno zemalja. Da nisam spiskao sav taj novac za putovanja, sada bi imao jedan lijep novi kabriolet, ali nije mi žao. Taj kabriolet cu kupiti neki drugi put.
ti si to sanjao il reportaze gledao!
sramota za jednog koji živi i radi u Njemackoj a nije vidio "svijeta" osim 14 dana Hrvatske, pa misli kako i drugi nisu.
zasto sramota? ja dodjem 4-6 tjedana u moju dalmaciju,malo i u bosnu.drugo mi i ne treba a i ne zelim.ja sam najsretniji tamo odaklen potjecem.
pa nije to sramota. Sramota je to što misliš ako ti nigdje drugdje ne putuješ, da onda i drugi nigdje drugdje ne putuju. Sve ljude sudiš samo po sebi. Ono šta tebe interesira onda mora i druge, ono kako ti živiš, tako žive i drugi itd,....to je tvoj stav (ili tvoje razmišljanje) |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 26/08/2012 : 14:28:38
|
Opa, patkometrija ! Odavno se nisu potezali lenjiri... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12484 Posts
Posted - 26/08/2012 : 16:09:58
|
quote: Originally posted by Mairosu
Opa, patkometrija ! Odavno se nisu potezali lenjiri...
Amerikanci kažu:
"put your monney when your mouth is" ili tako nešto.... |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8582 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 26/08/2012 : 19:30:02
|
Mislim da je više-manje rijec o reportažama
pih, svašta. Ljubomoran si jeli?
Naravno, umirem od ljubomore što meni starci nisu platili putovanje u Vijetnam i ljetovanje na Kubi, pa da ja mogu seruckat kako sam obišao cijeli svijet.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
Edited by - paro on 26/08/2012 19:31:28 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 26/08/2012 : 19:34:39
|
Euro, zelimo cuti koliko si ovoga ti sam platio. Jer ako su ti starci platili od ovoga makar i pola, sram te bilo hvalisanja. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 26/08/2012 : 19:54:58
|
Euro, zelimo cuti koliko si ovoga ti sam platio. Jer ako su ti starci platili od ovoga makar i pola, sram te bilo hvalisanja.
a zasto? Ako imaju mogucnosti zakaj roditelji ne bi omogucili svojoj djeci da vide što više svijeta?
izgleda, da ipak probijaju kompleksi na povrsini.... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
655 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 26/08/2012 : 20:01:52
|
quote: Originally posted by split85
quote: Originally posted by Lorda Ne razumijem domace koji bi živjeli od turizma da se prave da ih boli briga za to, pa meni kao turistu nekad dode da kupim gumene rukavice i pocistim plažu gdje se kupam...
To si dobro reka. Samo ja ne razumim turiste i kupace koji bace maramice, nailonske kesice i druge škovace pola metra od kante.
Jedan put san naiša na jedan dio kupališta koji je bija pun škovaca, a kante za smece su bile udaljene 5 metara jedna od druge. A škovace svuda okolo.
Šteta šta ti turisti kad predu hrvatsku granicu ne ponesu i svoju kulturu sa sobom, nego je ostave doma.
kako domaci tako i strani.
E da, tu si u pravu, zaboravio sam na turiste (i naše i neke od stranaca), ti koji bacaju i ostavljaju smece bi opalio po džepu da ih gadno zaboli pa bi si onda mislili kad ce sljedeci put ostavljat iza sebe nakupine smeca, stvarno mi nije jasno kako neke nije sram... |
|
|
Lorda
Average Member
Croatia
655 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 26/08/2012 : 20:04:36
|
quote: Originally posted by Lorda
Ja mislim da je Lošinjski akvatorij najljepši dio Jadrana :)
A inace sam vezan za Kvarner(pa sam po tom pitanju subjektivan) jer sam 30-tak godina imao kucu u Mošcenickoj Dragi tako da sam jako zavolio i dobro upoznao taj kraj podno Ucke...
Osim toga zadnjih 10-tak godina ljetujem na Visu i cesto sam u Splitu i okolici.
Ove sam godine napokon obišao oko Hvara i bio na Korculi (pa napokon vidio Lumbardu i teško se razocarao u Velu Luku)...
I moji su dojmovi da je Istra mnogo sredenija i cišca, ako ima nešto što me nervira to je smece i prljavština, s obzirom da sam domaci turist i znam kakvi smo to mogu podnijeti ali da sam stranac više se ne bi vratio kad bi na plaži ugledao gomilu naplavljenog smeca što se nažalost može zateci svuda po našoj obali.
Pozitvni primjeri od ove godine su mi Lumbarda (prekrasno tirkizno, cisto more) te sam se cak kupao na Splitskom Žnjanu (cisto, uredeno, bircevi, iznajmljivanje ležaljki kod hotela, spasioci itd), no onaj dio prema Bacvicama katastrofa... Na Visu sve plaže osim gradske pune smeca (a otok se reklamira kao nedirnuti raj), bio sam na Mafestu prije 2 godine, na gradskim plažama uz more opet gomila smeca (ne znam kako se turistima da kupati uz plasticne boce i zardale cepove), cak u gradu Korculi koji je jedan od bisera Jadrana na gradskoj plaži ima smeca i smrdi kanalizacija...
Znam da vecinu tog smeca donese more ali to nije opravdanje, u sezoni ima da bude sve cisto, ne znam što rade komunalne službe tih mjesta, evo npr. u Mošcenickoj Dragi na glavnoj plaži komunalac prolazi 2-3 puta dnevno, cisti se smece, prazne se koševi, stavljaju se nove vrece za smece itd pa iako se kupa gomila turista sve je cisto i uredno...
Ne razumijem domace koji bi živjeli od turizma da se prave da ih boli briga za to, pa meni kao turistu nekad dode da kupim gumene rukavice i pocistim plažu gdje se kupam...
koji dio je katastrofa?
Ma onaj dio prema Bacvicama mislim da se ili Uvala Firule ili Uvala Ovcice, tamo gdje je uzak betonski pojas uz rub, nema hlada, nekakav je prljavi pijesak dolje i užasno se osjetilo po kanalizaciji...
No to je taj slucaj, malo dalje dolje su super uredene i održavane plaže... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:06:42
|
quote: Originally posted by dosada
Euro, zelimo cuti koliko si ovoga ti sam platio. Jer ako su ti starci platili od ovoga makar i pola, sram te bilo hvalisanja.
a zasto? Ako imaju mogucnosti zakaj roditelji ne bi omogucili svojoj djeci da vide što više svijeta?
izgleda, da ipak probijaju kompleksi na povrsini....
Nemam kompleksa, naprotiv, na pola tih pripizdina gde je Euro hodio idem samo putem Wikitravela. Ali, kurcenje da si obisao pola sveta, pa jos na tudjoj grbaci, je bedno. Nota bene : kurcenje.
Ja u proseku godisnje udjem po 15 puta u avion, al platim samo 10% svih svojih puteva mozda, pa mudro cutim :D A i ne idem na neke atraktivne destinacije, ruku na srce. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:07:27
|
quote: Originally posted by split85
quote: Originally posted by Lorda Ne razumijem domace koji bi živjeli od turizma da se prave da ih boli briga za to, pa meni kao turistu nekad dode da kupim gumene rukavice i pocistim plažu gdje se kupam...
To si dobro reka. Samo ja ne razumim turiste i kupace koji bace maramice, nailonske kesice i druge škovace pola metra od kante.
Jedan put san naiša na jedan dio kupališta koji je bija pun škovaca, a kante za smece su bile udaljene 5 metara jedna od druge. A škovace svuda okolo.
Šteta šta ti turisti kad predu hrvatsku granicu ne ponesu i svoju kulturu sa sobom, nego je ostave doma.
kako domaci tako i strani.
E da, tu si u pravu, zaboravio sam na turiste (i naše i neke od stranaca), ti koji bacaju i ostavljaju smece bi opalio po džepu da ih gadno zaboli pa bi si onda mislili kad ce sljedeci put ostavljat iza sebe nakupine smeca, stvarno mi nije jasno kako neke nije sram...
stalno trubim da za bacanje smeca (apogotovo opusaka iz auta i sl.) budu velike kazne. To bi bil jedan vrlo zgodan nacin punjenja državnog proracuna, ali ne....pojas 500 kn, a bacanje smeca besplatno |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:10:42
|
izgleda, da ipak probijaju kompleksi na povrsini....
Nemam kompleksa, naprotiv, na pola tih pripizdina gde je Euro hodio idem samo putem Wikitravela. Ali, kurcenje da si obisao pola sveta, pa jos na tudjoj grbaci, je bedno. Nota bene : kurcenje.
Ja u proseku godisnje udjem po 15 puta u avion, al platim samo 10% svih svojih puteva mozda, pa mudro cutim :D A i ne idem na neke atraktivne destinacije, ruku na srce.
meni moji roditelji nisu tuda grbaca! Kaj je njihovo to je moje i obrnuto, navek sam tak odgajan...
Tko god da je platil platil je to s razlogom i ako si negdje bil onda si bil...platili roditelji, firma, nagradne igra ili netko deseti kave to ima veze!? |
|
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:13:04
|
Na drugim smo valovnim duljinama, slozimo se da se ne slazemo. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:19:24
|
Na drugim smo valovnim duljinama, slozimo se da se ne slazemo.
...i nema razloga da zbog toga napdate nekog i omalovažavate njegova putavanja, jer vrijede isto. Na putovanju vidis isto, cak i vise ako nemoras razmisljat o financijama!
p.s. ...i nisam mislil na ljubomoru o putovanjima vec situaciju da ti prohtjeve financira netko drugi! |
|
Edited by - dosada on 26/08/2012 20:36:17 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 26/08/2012 : 20:46:16
|
Ja mislim da je Lošinjski akvatorij najljepši dio Jadrana :)
A inace sam vezan za Kvarner(pa sam po tom pitanju subjektivan) jer sam 30-tak godina imao kucu u Mošcenickoj Dragi tako da sam jako zavolio i dobro upoznao taj kraj podno Ucke...
Osim toga zadnjih 10-tak godina ljetujem na Visu i cesto sam u Splitu i okolici.
Ove sam godine napokon obišao oko Hvara i bio na Korculi (pa napokon vidio Lumbardu i teško se razocarao u Velu Luku)...
I moji su dojmovi da je Istra mnogo sredenija i cišca, ako ima nešto što me nervira to je smece i prljavština, s obzirom da sam domaci turist i znam kakvi smo to mogu podnijeti ali da sam stranac više se ne bi vratio kad bi na plaži ugledao gomilu naplavljenog smeca što se nažalost može zateci svuda po našoj obali.
Pozitvni primjeri od ove godine su mi Lumbarda (prekrasno tirkizno, cisto more) te sam se cak kupao na Splitskom Žnjanu (cisto, uredeno, bircevi, iznajmljivanje ležaljki kod hotela, spasioci itd), no onaj dio prema Bacvicama katastrofa... Na Visu sve plaže osim gradske pune smeca (a otok se reklamira kao nedirnuti raj), bio sam na Mafestu prije 2 godine, na gradskim plažama uz more opet gomila smeca (ne znam kako se turistima da kupati uz plasticne boce i zardale cepove), cak u gradu Korculi koji je jedan od bisera Jadrana na gradskoj plaži ima smeca i smrdi kanalizacija...
Znam da vecinu tog smeca donese more ali to nije opravdanje, u sezoni ima da bude sve cisto, ne znam što rade komunalne službe tih mjesta, evo npr. u Mošcenickoj Dragi na glavnoj plaži komunalac prolazi 2-3 puta dnevno, cisti se smece, prazne se koševi, stavljaju se nove vrece za smece itd pa iako se kupa gomila turista sve je cisto i uredno...
Ne razumijem domace koji bi živjeli od turizma da se prave da ih boli briga za to, pa meni kao turistu nekad dode da kupim gumene rukavice i pocistim plažu gdje se kupam...
koji dio je katastrofa?
Ma onaj dio prema Bacvicama mislim da se ili Uvala Firule ili Uvala Ovcice, tamo gdje je uzak betonski pojas uz rub, nema hlada, nekakav je prljavi pijesak dolje i užasno se osjetilo po kanalizaciji...
No to je taj slucaj, malo dalje dolje su super uredene i održavane plaže...
aq na Žnjanu imaš lada?? od prašine se ne da disat.nije mi jasno ko se uopce tamo kupa.
i ps nemoj po Splitu pricat te dosjetke o plažama da ne naletiš na nekoga ko se kupa na njima |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:48:19
|
...i nema razloga da zbog toga napdate nekog i omalovažavate njegova putavanja, jer vrijede isto. Na putovanju vidis isto, cak i vise ako nemoras razmisljat o financijama!
p.s. ...i nisam mislil na ljubomoru o putovanjima vec situaciju da ti prohtjeve financira netko drugi!
ljubomoran?? na šta? šta je Euro bia u Tunisu i Vietnamu? ma daj me ne nasmijavaj |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:52:35
|
@ €uro jesi li možda bia u nocnom izlasku u Dugopolju?
Misliš tamo, gdje ti živiš?
ne ja san iz Splita. nego mislin da bi ti ka svjetskom putniku to bilo zanimljivo iskustvo |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:54:02
|
p.s. ...i nisam mislil na ljubomoru o putovanjima vec situaciju da ti prohtjeve financira netko drugi!
ljubomoran?? na šta? šta je Euro bia u Tunisu i Vietnamu? ma daj me ne nasmijavaj
kak pise u zadnjom odgovoru kojeg citiras...ne na putovaje! |
|
Edited by - dosada on 26/08/2012 20:54:32 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 26/08/2012 : 20:56:18
|
Neka. Radije sam sve sebi platim, tako bilo i tako bude. |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 26/08/2012 : 21:14:00
|
Neka. Radije sam sve sebi platim, tako bilo i tako bude.
Potpisujem. Odgajan sam da sam zaradim novce. Na vecinu putovanja mi se nije ni islo, ali morao sam radi posla. I nisam bas nesto uzivao. |
always progressive, never conventional! |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 26/08/2012 : 21:21:02
|
Neka. Radije sam sve sebi platim, tako bilo i tako bude.
Potpisujem. Odgajan sam da sam zaradim novce. Na vecinu putovanja mi se nije ni islo, ali morao sam radi posla. I nisam bas nesto uzivao.
ali to ne znaci da odbijam poklone....a i skoloval sam se da ne radim bilo kaj i pod bilo koju cijenu! |
|
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts