forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Škotski ovcar ili labrador ?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Zagooor
New Member

Croatia
255 Posts

Member since 13/04/2012

Posted - 07/08/2012 : 14:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagooor a Private Message
Pomozite ! Planiram nabaviti labradora ili škotskog ovcara ... Ima te li vi takvu pasminu za ljubimca,ako da,recite kakavi su,a ako netko prodaje štence tih pasmina neka mi se javi na PM. Meni se osobno više svidaju labradori,ali ostatak obitelji hoce ovcara. Imam dvorište,veliki prostor gdje pas može odrastat,a sad - koji je bolji po vama ?

Ono,mislim stvarno ...

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 07/08/2012 : 15:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message
Labrador definitivno.
Dal si razmišljao o irskom seteru?

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 07/08/2012 : 15:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message
radije odi odi do najbližeg šinteraja i uzmi si cucka tam.

em si spasio pesji život,a ovo ostalo oko karakteristika cucka sve ovisi kak ga izdresiraš...
Go to Top of Page

dzuka
Junior Member

Croatia
470 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 07/08/2012 : 16:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit dzuka's Homepage  Send dzuka a Private Message
udomi pesaaaaaaaaa!!!!!! ne kupovat. toliko ih ima za zbrinut, a svi su super!

https://www.facebook.com/goransudzuka
Go to Top of Page

Kum Ruzvelt
Junior Member

357 Posts

Member since 03/09/2011

Posted - 07/08/2012 : 16:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kum Ruzvelt a Private Message
Nijedan, brate... ja od pasa priznajem samo Njemackog ovcara. Ovaj
Skotski mi je mutan... jel on trosi samo viski? Mozda ga zato zovu Skotski ovcar...
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 07/08/2012 : 17:02:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message
quote:
Originally posted by dzuka

Istina,prije godinu dana otisao u Dumovec i udomio mjesanca.Pas se svima uvukao pod kožu,velika maza.Bio je socijaliziran, cijepljen,kastriran,imao putovnicu.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/08/2012 : 17:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
moja prijateljica je imala mješanca izmedu Zlatnog prinašaoca (ne znam kako vi kažete, mi u Sloveniji kažemo ZLATI PRINAŠALEC) i Labradora i jakoje bila zadovoljna. Cak je dala jedno pseto jednom drugom mom prijatelju i isto tako je bio zadovoljan. Taj pas im j ebio kao clan porodice, cak nije bio ljubomoran n amalo djete kojeg su kasnije imali,....a mješanac i tako super pas....
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/08/2012 : 17:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

moja prijateljica je imala mješanca izmedu Zlatnog prinašaoca (ne znam kako vi kažete, mi u Sloveniji kažemo ZLATI PRINAŠALEC) i Labradora i jakoje bila zadovoljna. Cak je dala jedno pseto jednom drugom mom prijatelju i isto tako je bio zadovoljan. Taj pas im j ebio kao clan porodice, cak nije bio ljubomoran n amalo djete kojeg su kasnije imali,....a mješanac i tako super pas....

Zlatni retriver?
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/08/2012 : 17:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:
Originally posted by Argus

quote:
Originally posted by dzuka

Istina,prije godinu dana otisao u Dumovec i udomio mjesanca.Pas se svima uvukao pod kožu,velika maza.Bio je socijaliziran, cijepljen,kastriran,imao putovnicu.

I ono najbitnije - spasio si ga od onog zlocinackog pira veterinarskih inspektora.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12486 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/08/2012 : 17:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

quote:
Originally posted by 1Euro

Zlatni retriver?

stvarno ne znam....mi kažemo zlati prinašalec....vjerovatno se može to pogledati na googlu da li su zlatni retriver i zlati prinašalec ista pasma, pa koga zanima neka provjeri....mene ne zanima baš toliko....
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 07/08/2012 : 17:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message
Zlatnog Retrivera ima moj bratic.. To je prelijep pas... Inace, taj Retriver je jedan od glavnih hebaca u gradu, koliko je on djece radio...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 07/08/2012 : 17:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message
Pas je zakon,voli gledati tv,spava na krevetu,obavezno me isprati i doceka kad idem na posao.Vise mi se raduje nego žena,ha,ha
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 07/08/2012 : 17:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message
Ja imam kuju labradora vec 4 godine, kupio sam ju kad je bila stara tek mjesec dana i do sada sam prezadovoljan.
Vrlo pametan i vjeran pas, miran, zaigran i tolerantan što je odlicno ako imaš djecu.
Ja sam upravo iz tog razloga kupovao labradora jer nisam htio psa kojeg cu se bojati pustiti blizu djeteta.
Škotskog ovcara nisam nikad imao tako da o toj pasmini ne znam toliko pa ne bih o tome da li je škotski ovcar bolji izbor od labradora ili nije, možda to zna netko tko je imao obje pasmine pa vidi razliku ali za labradora sam siguran da je odlicna pasmina i odlican izbor.
Budi dobar prema njemu i posveti mu se onoliko koliko takva pasmina zahtjeva i vratit ce ti dvostruko.
Obavezno mu ubaci cip za slucaj ako ti se izgubi ili ako ti ga netko mazne da ipak postoje kakve takve šanse da ti ga pronadu.

I labrador je retriver. Labrador i zlatni retriver su gotovo ista pamina, razlika je samo što zlatni retriver ima dužu dlaku.

http://www.labrador.rs/osobine-labradora.html

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava

Edited by - Barney on 07/08/2012 17:37:10
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 07/08/2012 : 17:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by Argus

Pas je zakon,voli gledati tv,spava na krevetu,obavezno me isprati i doceka kad idem na posao.Vise mi se raduje nego žena,ha,ha

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/08/2012 : 17:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Da si napisao Lesija ili Retrivera pa 'ajde, nego jedan lisicast i dugodlak a drugi kratkodlak..

Ja cu sebi nabaviti nekog od sledecih: Kokerspanijel zlatne boje, bernandinac ili vucjak iliti nemacki ovcar..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 07/08/2012 : 17:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
quote:
Originally posted by djule

radije odi odi do najbližeg šinteraja i uzmi si cucka tam.

em si spasio pesji život,a ovo ostalo oko karakteristika cucka sve ovisi kak ga izdresiraš...

Plemenit prijedlog, ali treba znati da mješanjem pasmina se mješaju i njihove karakteristike, osobine, karakter... Znaci ne samo fizicki izgled. Odredene kombinacije znaju biti jako loše, pa se dobije izrazito agresivan pas.

Opet da bi se pravilno brinulo o mješancu poželjno je znati njegove pasmine, što se može saznati preko veterinara. Tada mu se može odrediti pravilna prehrana, dresura...

E sad što se tice izbora, labrador ili škotski ovcar. Meni je osobno draži labrador, dobri su sa klincima i zahtjevaju puno manje brige od škotskog ovcara.
Ako se odluciš za škotskog ovcara (koji inace ima izrazito dobru narav), racunaj da se moraš boriti dnevno i po dva-tri puta sa njegovom dlakom. Znaci cešalj u ruke :)
Isto tako moraš paziti što jede jer je jako osjetljiv na "krivu" hranu, i zato zaboravi bacanje hrane sa stola i davanje ostataka.
Go to Top of Page

Pterodaktil
Starting Member

25 Posts

Member since 16/12/2006

Posted - 07/08/2012 : 17:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pterodaktil a Private Message
Ja imam Bernskog planinskog psa, mladu curu koja se zove Lexy. Ne bi ju dao za sve glancere ovog svijeta. A takav pas bi ti baš pasao za klimu kakva je kod tebe, obožava snijeg i zimu.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 07/08/2012 : 17:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Crnog labradora.Ja nesto nisam odusevljen sa psima ali oni su mi bas lepi,a i prepametni su.
Ne samo crni nego svi retriveri labradori.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8250 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 07/08/2012 : 18:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
Kojeg god izabereš neceš falit.
Inace kako se cijene krecu ?

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 07/08/2012 : 19:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message
Ja sam kupio cistokrvnog labradora za 100 eura ali bez papira (oba roditelja imaju papire),a meni ne treba papir kojeg cu platiti nekoliko stotina eura jer niti idem po izložbama , a niti mi je namjera baviti se uzgojom i prodajom.....iskljucivo kao kucni ljubimac i uzeo sam ga kad su djeca bila mala.
Pazi da ti ne uvale mješanca i pokupe ti lovu, ako pas nema papire to ne znaci da je mješanac jer u leglu od 6-7 psica samo 2-3 dobe papire, ostali su cistokrvni ali bez papira ali ti svakako možeš vidjeti da li je pas cistokrvni ili ti netko pokušava uvaliti mješanca.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 07/08/2012 : 20:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message
A što su ti papiri? Rodni list, domovnica i te stvari?

Go to Top of Page

Zagooor
New Member

Croatia
255 Posts

Member since 13/04/2012

Posted - 07/08/2012 : 21:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagooor a Private Message
Mislim,ne kupit,udomit cemo psa ...

Ono,mislim stvarno ...
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 07/08/2012 : 23:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message
quote:
Originally posted by Zagor12

A što su ti papiri? Rodni list, domovnica i te stvari?

To ti je nešto što platiš 2000 eura

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 07/08/2012 : 23:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message
Ijuft! Znaci nikad psa necu imat

Bar ne s tim papirima...

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 07/08/2012 : 23:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message
quote:
Originally posted by bvagner3

Ja sam prije udomljavao nezbrinute pse,tj.moji starci su tako nabavljali pse dok sam bio klinac.Prvi psi mješanci su bili starno dobre duše,pvi nam je umro normalnom smrcu,drugog je otrovala susjeda,a treceg smo imali pudla koji je takoder umro prirodno.

dafuq did I just read?

Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2321 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 07/08/2012 : 23:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Ja sam prije udomljavao nezbrinute pse,tj.moji starci su tako nabavljali pse dok sam bio klinac.Prvi psi mješanci su bili starno dobre duše,prvi nam je umro normalnom smrcu,drugog je otrovala susjeda,a treceg smo imali pudla koji je takoder umro prirodno.Potom smo opet nabavili mješance i onda katastrofa.Prvo smo nabavili kuju mješanku koja je doslovno neprekidno i bez razloga lajala,uništavala i grizla sve po kuci i u dvoru,ugrizla susjeda za ruku,penjala se okomito po žici visokoj skoro dva metra(da ne povjeruješ),susjedima ubijala kokoši,napadala macke itd.jedva smo je se riješili tako što smo je poklonili nekome tko ju je stavio na lanac,jer za drugo ni nije.Potom smo pokušali opet nabavili mješanca mužjaka taj je bio još gori,ubijao kokoši ali i macke(i to tako što ih je silovao,takoder da ne povjeruješ) napadao druge pse,trgao i uništavao sve što je vidio,ugrizao moju staru za nogu,starog za rame i mene za glavu da sam završio kod doktora,na kraju je veterinar rekao da je tako ludog,poremecenog i ekstremno agresivnog psa najbolje dati uspavati,što smo i ucinili.Potom su nas savjetovali da više ne uzimamo mješance (jer nikad ne znaš kakav je pas)nego da probamo s jednom pasminom koja je nepravedno na zlu glasu.Kupili smo Americkog Stafordskog terijera,mužjaka i nismo pogriješili.Spava u sobi ili dnevnom boravku,samo liže i ljubi,ima svog obožavanog macka rijetko laje,ništa po kuci nikad nije strgao niti grizao,nikad nije na nas niti režao,krajnje je miran i tolerantan prema drugim psima,mackama i ljudima.No to ima svoju cijenu,i ne mislim sada na novcanu,cistokrvni psi za razliku od mješanaca krace žive,cesto oboljevaju.Naš je star 6 g.i vec je na ljekovima,nije se cesto pario i dobio je upalu prostate,ako mu se od ljekova ili kasnije ponovnim parenjem prostata ne smanji morat ce biti kastriran,a to sa sobom opet nosi nuspojave kao što je pretilost i problemi sa srcem,a opet s druge strane ako to ne naprvavimo benigna upala može preci u malignu,a onda pomoci nema.On ce vjerovatno živjeti još toliko koliko je živio,možda malo više sveukupno oko 15 g,ovaj mi je najposlušniji i najpametniji pas do sada,pa s obzirom da mi teško bude palo kada ugine,vjerovatno više necu imati psa nakon njega.

#!??
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000