Author |
Topic |
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 06/09/2012 : 00:26:44
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by globinjo
josip skoblar nije igrao u partizanu,nego na karaburmi...
Da, zajebo sam se za Skoblara, naravno da je igrao za OFK, ali nema veze, nek im je i on...
Nisi zajebao vec si prekopirao tekst sa nekog ciganskog foruma/sajta ili facebook profila sto je jos jedan dokaz napamet lupanih gluposti u tim tekstovima..
Sve su to istinite cinjenice, što se stidiš vaše istorije, pa šta ima veze što ste osnovani u Zagrebu, kao da to nekom smeta, meni je to baš simpaticno! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40273 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 06/09/2012 : 00:29:02
|
quote: Originally posted by sawitch A isto tako je i poznato da navijaci Partizana postoje kao organizovana navijacka grupa od 1970-e i kao takvi su najstariji na ovim prostorima...
na kojim prostorima
Ne racunamo tvog dedu i njegovog komsiju sto su za magarca zakacili dve serpe da tandrljaju pred utakmicu.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 06/09/2012 : 00:29:39
|
moze li mi netko pomoci od ljudi koji zive u Beogradu..naime ovako..prije kad sam ucestalo isa na utakmice zna sam gotovo sve iz navijackog svijeta..i negdi sam procita clanak da u Beogradu ima neki nizeligaski klub za koji navijaju bivsi grobari delije i pripadnici ostalih skupina (razlozi su nezadovoljstvo politikom kluba i sl.)..u tom clanku je stajalo da se znalo desit da kad bude derbi Zvezda - Partizan da je ta navijacka grupa znala radit zasjede i Grobarima i Delijama..mislim da su imali neki engleski naziv, ne mogu se sititi tocno..evo ako mi netko moze pomoci.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:30:32
|
quote: Originally posted by sawitch A isto tako je i poznato da navijaci Partizana postoje kao organizovana navijacka grupa od 1970-e i kao takvi su najstariji na ovim prostorima...
na kojim prostorima
Torcida je najstarija..1950 nastali..nakon nje Grobari.. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40273 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:31:12
|
quote: Originally posted by srdjandj Sve su to istinite cinjenice, što se stidiš vaše istorije, pa šta ima veze što ste osnovani u Zagrebu, kao da to nekom smeta, meni je to baš simpaticno!
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40273 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:32:37
|
quote: Originally posted by brni
moze li mi netko pomoci od ljudi koji zive u Beogradu..naime ovako..prije kad sam ucestalo isa na utakmice zna sam gotovo sve iz navijackog svijeta..i negdi sam procita clanak da u Beogradu ima neki nizeligaski klub za koji navijaju bivsi grobari delije i pripadnici ostalih skupina (razlozi su nezadovoljstvo politikom kluba i sl.)..u tom clanku je stajalo da se znalo desit da kad bude derbi Zvezda - Partizan da je ta navijacka grupa znala radit zasjede i Grobarima i Delijama..mislim da su imali neki engleski naziv, ne mogu se sititi tocno..evo ako mi netko moze pomoci..
Nikad cuo za to! |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/09/2012 : 00:33:40
|
Stjepan Bobek jeste meni najbolji igrac Partizana u istoriji i kakve veze ima sto je hrvat? Bezveze..
pa ti tvrdiš da se hrvati non stop vežu s partizanom,i to je po tebi pretjerano...
Ne nego da Partizan nisu osnovali Hrvati.. A i ako je predsednik FK-a jedno vreme bio hrvat isto kao sto je i Bobek igrao u Partizanu ili Prosinecki trener ciganima..
to je drugo...ma za kurac vam je,hrvatski ste orijentirani,i amen
da ti pravo kažen,uvik mi je Sawic bia sumnjiv. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:34:24
|
quote: Originally posted by brni
moze li mi netko pomoci od ljudi koji zive u Beogradu..naime ovako..prije kad sam ucestalo isa na utakmice zna sam gotovo sve iz navijackog svijeta..i negdi sam procita clanak da u Beogradu ima neki nizeligaski klub za koji navijaju bivsi grobari delije i pripadnici ostalih skupina (razlozi su nezadovoljstvo politikom kluba i sl.)..u tom clanku je stajalo da se znalo desit da kad bude derbi Zvezda - Partizan da je ta navijacka grupa znala radit zasjede i Grobarima i Delijama..mislim da su imali neki engleski naziv, ne mogu se sititi tocno..evo ako mi netko moze pomoci..
Nikad cuo za to!
ima dugo da sam to cita..nisam siguran kakvi su danas.. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:35:23
|
Stjepan Bobek jeste meni najbolji igrac Partizana u istoriji i kakve veze ima sto je hrvat? Bezveze..
pa ti tvrdiš da se hrvati non stop vežu s partizanom,i to je po tebi pretjerano...
Ne nego da Partizan nisu osnovali Hrvati.. A i ako je predsednik FK-a jedno vreme bio hrvat isto kao sto je i Bobek igrao u Partizanu ili Prosinecki trener ciganima..
[blue]Partizan je osnovan u Zagrebu,4. oktobra 1945. godine.
pa šta je ovo...partizan osnovan u zagrebu(prvi put cujem),a bbb osnovani 1986. u splitu kuda ide ovaj svet još ce ispast da je zvezda osnovana nakon pijanke kp glavešina na otoku visu
prije ce bit na Brijunima |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:37:51
|
joj kad se sjetim tih derbija...dinamo kad bi došao,ono,neš ti...partizan dode na poljud,i uvik,ali uvik kiša...jedino šta se sjecam ružne scene,a to mi je bilo krajnje idiotski kad je bila minuta šutnje za rudare iz aleksinca,godina je bila 1989.....kurac,bilo je zviždanja...i sjecam se dukicevog hvatanja za jaja prema torcidi...a zvezda kad bi došla,e to je bio dernek...nikad zaboravit gol bokšica u 87 minuti za 2:1...'89 godine...stari mi se srušio na pod kad je zaurlao od srece...nakon što se pridigao,pitam ja jel ti dobro...a on opet zaurlao od srece...e to su bili dani...da ne govorim da je liga bila jebeno jaka... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12494 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 06/09/2012 : 00:37:57
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Ma i ovako se jasno vidi da je Hajduk najomiljeniji klub u bivšoj državi.
Meni je u bivšoj državi, jedini pravi derbi bio kad igraju Zvezda - Hajduk!
Mislim da je jedini pravi derbi bio onaj izmedu Dinama i Zvezde. I ovde se vidi da je Srbima bio draži Hajduk, samim time više su mrzili ili, blago receno, manje volili Dinamo. Jasno da su onda više cijenili pobjede nad mrskim Dinamom.
|
Have mercy |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:40:20
|
na kojim prostorima
Ne racunamo tvog dedu i njegovog komsiju sto su za magarca zakacili dve serpe da tandrljaju pred utakmicu..
odi u kurac,jebo te nani u šupak...konju napušeni,torcida je osnovana 1950. daj i meni malo te droge |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:42:21
|
quote: Originally posted by lwood
to je drugo...ma za kurac vam je,hrvatski ste orijentirani,i amen
da ti pravo kažen,uvik mi je Sawic bia sumnjiv.
ma i on je hrvat,samo što mu to nema tko reci |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:42:42
|
quote: Originally posted by izivko
Mislim da je jedini pravi derbi bio onaj izmedu Dinama i Zvezde. I ovde se vidi da je Srbima bio draži Hajduk, samim time više su mrzili ili, blago receno, manje volili Dinamo. Jasno da su onda više cijenili pobjede nad mrskim Dinamom.
Nasam nikog tada mrzeo, kao i danas što nikog ne mrzim, nego je stvar bila u tome da su derbi utakmice sa Hajdukom meni bile najdraže baš zbog tog negativnog skora sa njima, pa kad pobediš Hajduka, to je pravi ugodaj.Grobare smo drali godinama i više nije bilo interesantno, a Dinamo tada nije dugo osvojio titulu i nije taj derbi bio toliko interesantan.Ali sa Hajdukom, e to su bile utakmice! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
nest
Starting Member
5 Posts
Member since 08/04/2011 |
Posted - 06/09/2012 : 00:42:45
|
quote: Originally posted by Caleb
quote: Originally posted by Mairosu
Zato u CG sve groblje :D
I u FYROM. Jug Juge za Partizan, severozapad za Zvezdu.
Meni je Hajduk drag.. navijaci, tradicija, stadion i sve sto ide, stvarno vrhunsko, ali i to sto je Srbin nadenuo ime Hajduku, a logicnije je da bude Uskok, mada, GLobinjo mi je pricao da je tako trebalo da bude.
U FYROM, Kumanovo su skoro svi zvedasi. U Skoplju su bili po meni brojniji grobari. Zaboravio si na Kosovo tamu su svi bili crno-beli. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:44:49
|
quote: Originally posted by nest
quote: Originally posted by Caleb
quote: Originally posted by Mairosu
Zato u CG sve groblje :D
I u FYROM. Jug Juge za Partizan, severozapad za Zvezdu.
Meni je Hajduk drag.. navijaci, tradicija, stadion i sve sto ide, stvarno vrhunsko, ali i to sto je Srbin nadenuo ime Hajduku, a logicnije je da bude Uskok, mada, GLobinjo mi je pricao da je tako trebalo da bude.
U FYROM, Kumanovo su skoro svi zvedasi. U Skoplju su bili po meni brojniji grobari. Zaboravio si na Kosovo tamu su svi bili crno-beli.
kosovo crno belo?možda danas...pa prije rata split je imao 850 slasticarni i dvije burekdžinice...i svaka se zvala hajduk neke i dan danas rade pod tim imenom... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12494 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:45:27
|
Nasam nikog tada mrzeo, kao i danas što nikog ne mrzim, nego je stvar bila u tome da su derbi utakmice sa Hajdukom meni bile najdraže baš zbog tog negativnog skora sa njima, pa kad pobediš Hajduka, to je pravi ugodaj.Grobare smo drali godinama i više nije bilo interesantno, a Dinamo tada nije dugo osvojio titulu i nije taj derbi bio toliko interesantan.Ali sa Hajdukom, e to su bile utakmice!
Tebi možda jesu ali govorim opcenito. |
Have mercy |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:46:28
|
evo naletia san na jedan post kako je Beograd podjeljen navijacki:
"Neki krajevi su cisti, neki sa vecinom jedne grupe, neki izmešani.... Što se tice sremske strane BG-a, Batajnica, Surcin i ta mesta što okružuju Zemun i pripadaju opštini Zemun su sacinjena od navijaca Zvezde i Partizana (zavisi sve od generacije, jer negde su stariji navijaci za jedan klub a mlade generacije za drugi, i tako se godinama menja) Ova naselja Busije, Plavi Horizont su naseljena izbeglicama iz Knina, Drniša gde su Srbi navijali za Zvezdu pa je tako i danas. Taurunumi su u gradu Zemunu glavna ekipa mada postoje i grobarske i ciganske ekipe. TB imaju i ekipu u Zemun Polju i Galenici.
Novi Beograd je izmešan ali preovladavaju Cigani i Grobari. Od bloka do bloka sve zavisi, Radovci su imali u jednom bloku prevlast, tj. tamo stoje njihovi grafiti uradeni po naselju. dvadeseti blokovi kod Arene su uporište ciganskih mladih ekipa Hijena i Kenjara. U prekodunavski krajevima Grobari imaju uporišta u Padinjaku (Cume i ekipa), a koliko znam prije su imali vecinu u ostalim tim krajevim, ali sada mlade generacije navijaju za Zvezdu. Pancevo koje je u Vojvodini ali je naslonjeno na BG u mnogim sferama, ima dobru ekipu Delija (Brigate Pancevo), Stoka Pancevo je pre pratila Partizan a sada je tamo Južni Front Pancevo. Radovci i TB imaju sekcije, a pre su bili Rangersi navijaci Dinama. Ima i ekipa Unije. Dorcol koji se deli na Donji i Gornji Dorcol. U Gornjem je Alkatraz, a u Donjem cigani. Centar grada je izmešan izmedu Delija i Grobara. Senjak je uporište zvezdinih Ultra Boysa. Na Vracaru je takode dosta izmešano i sve se menja. Grobari sa Vracara su sad u Zabranjenim a koliko znam Neimar i Cubura su ciganske. Na Konjarniku su ratovale grobarska ekipa Erotika i ciganska Heroes. Zvezdara je Zvezdina i sva ta naselja koja pripadaju opštini Zvezdara. Mirijevo je uporište Ultrasa, a Lion je takode vecinski ciganski. Ima verovatno i Grobara, a i UF je imao sekciju tamo. Karaburma je uporište Unije sa koje dolazi vecina navijaca OFK-e, ali naravno da i navijaci vecitih imaju svoje ekipe. Višnjicka Banja je imala ekipu Trans Boys koja je navijala za lokalni klub, a i pošto su susedi Karaburmi dobri su bili sa OFK-vcima. Voždovac je velika opština i ima svega. Invalidi su bili vecinom iz Brace Jerkovica i Medakovica. Na Medakovicu ima i Delija i Grobara te sekcija Ðavola sa Karaburme. Vitezovi su dolazili sa Lekinog Brda, a neznam ko je sad tu vecina. Kumodraž ima Radovce i Grobare, mada u jednom delu naselja ima i Delija koji su napali Radovce pred jedan njihov mec. Kaluderica je divlje izgradeno naselje od 20 hiljada ljudi i tamo su Grobari bili vecina. Ovi mali i veliki mokri lugovi su veca naselja gde teško odrediti ko je glavni. Banjica je naravno uporište Radovaca i sva ta južna BG predgrada daju ekipu za UF (Cerak, Vidikovac, Bele Vode, Jajinci, Miljakovac, Žarkovo), mada ima kao i u svakom delu grada pripadnika dve glavne BG grupe. Na Banovom Brdu je bilo pripadnika i Delija i Grobara i UF. Železnik i Sremcica su velika prigradska naselja gde verovatno u jednom trenutku jedni imaju prevlast a u drugom drugi. U Obrenovcu je videnija Grobarska ekipa Headhunters. U Lazarevcu su Delije imale dobru ekipu. Mladenovac neznam kako je tamo.
Uglavnom ovo je moje videnje na osnovu prica pripadnika razlicitih BG grupa. BG je veliki grad da bi se tacno moglo odrediti ko gde vlada. Jedno je sigurno, a to je da je poslednjih godina sve manje cistih naselja, te da dolazi do borbi za prevlast prvenstveno izmedu Delija i Grobara, a u nekim naseljima njih sa navijacima drugih grupa." |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12494 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:48:15
|
quote: Originally posted by Tutta
ziva istina.sad nesto se prosipa o hajduku,a svatko zna da je dinamo im bio trn u oku.
Roden sam '65, dobro se sjecam tih vremena... Kao što su nama bile najslade pobjede nad Zvezdom |
Have mercy |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 06/09/2012 : 00:48:20
|
quote: Originally posted by Tutta
ziva istina.sad nesto se prosipa o hajduku,a svatko zna da je dinamo im bio trn u oku.
je,moš mislit...daj me nemoj drkat,cekali ste titulu 28 godina,pa ste vi zvezdi bili trn u oku split,selendra u odnosu na zg i bg je bio trn u oku svima,skupa s hajdukom... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
Topic |
|