Author |
Topic |
izivko
Advanced Member
Germany
12494 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 06/09/2012 : 00:52:03
|
Znaš i sam da je Hajduk bio Titov klub i u njega se nije diralo. Dinama je trebalo... ali necu dalje, ode u politiku Pa zašto smo toliku cekali titulu? Jel možda nismo imali momcad za titulu ili nešto drugo? |
Have mercy |
Edited by - izivko on 06/09/2012 00:53:15 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/09/2012 : 00:52:16
|
http://youtu.be/wp_LpSfxIgw
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40273 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 06/09/2012 : 00:54:02
|
quote: Originally posted by izivko
Znaš i sam da je Hajduk bio Titov klub i u njega se nije diralo. Dinama je trebala ali necu dalje, ode u politiku Pa zašto smo toliku cekali titulu? Jel možda nismo imali momcad za titulu ili nešto drugo?
Titov klub je bio partizan, ne Hajduk...Secam se ja dobro tih vremena! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 06/09/2012 : 00:54:54
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by izivko
Znaš i sam da je Hajduk bio Titov klub i u njega se nije diralo. Dinama je trebala ali necu dalje, ode u politiku Pa zašto smo toliku cekali titulu? Jel možda nismo imali momcad za titulu ili nešto drugo?
Titov klub je bio partizan, ne Hajduk...Secam se ja dobro tih vremena!
ovi nas purgeri samo lazu..srica da imamo komsije da demantiraju netocne navode.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
krem
New Member
Bosnia and Herzegovina
105 Posts
Member since 14/05/2011 |
Posted - 06/09/2012 : 00:55:03
|
Real ili Barca Celtic ili Rangers United ili City Chelsea ili Arsenal Liverpool ili Everton Roma ili Lazio Inter ili Milan Juve ili Fiorentina Bayern ili Borussia D. Marseille ili PSG Hajduk ili Dinamo Zvezda ili Partizan Željo ili Sarajevo Pao ili Olympiacos River ili Boca Argentina ili Brazil Engleska ili Nizozemska Njemacka ili Italija Španjolska ili Portugal Urugvaj ili Paragvaj |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12494 Posts
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 06/09/2012 : 00:55:57
|
Real ili Barca? Celtic ili Rangers? United ili City? Chelsea ili Arsenal? Liverpool ili Everton? Roma ili Lazio? Inter ili Milan? Juve ili Fiorentina? Bayern ili Borussia D.? Marseille ili PSG? Hajduk ili Dinamo? Zvezda ili Partizan? Željo ili Sarajevo? Pao ili Olympiacos? River ili Boca? Argentina ili Brazil? Engleska ili Nizozemska? Njemacka ili Italija? Španjolska ili Portugal? Urugvaj ili Paragvaj? |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40273 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40273 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/09/2012 : 01:01:44
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
quote: Originally posted by Jerry Krause
Ma i ovako se jasno vidi da je Hajduk najomiljeniji klub u bivšoj državi.
Meni je u bivšoj državi, jedini pravi derbi bio kad igraju Zvezda - Hajduk!
Slažem se, utakmice Hajduka sa Zvezdom su imale puno vecu težinu nego one s Partizanom.
Mozda za navijace Hajduka. Zvezda vs. Partizan je oduvijek bio susret susreta, jedini pravi derbi. Tako smo razmisljali mi zvezdasi. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:02:18
|
quote: Originally posted by sawitch
Ne vidim taj klip preko telefona pa ne znam sta je na njemu..
Pricaju vaši bivši igraci kako ste osnovani u Zagrebu, pa dekretom prebaceni u Beograd, nisam valjda ja to izmislio? Pogledaj klip, videceš cinjenice, jebiga... |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 06/09/2012 : 01:02:18
|
quote: Originally posted by brni
evo naletia san na jedan post kako je Beograd podjeljen navijacki:
"Neki krajevi su cisti, neki sa vecinom jedne grupe, neki izmešani.... Što se tice sremske strane BG-a, Batajnica, Surcin i ta mesta što okružuju Zemun i pripadaju opštini Zemun su sacinjena od navijaca Zvezde i Partizana (zavisi sve od generacije, jer negde su stariji navijaci za jedan klub a mlade generacije za drugi, i tako se godinama menja) Ova naselja Busije, Plavi Horizont su naseljena izbeglicama iz Knina, Drniša gde su Srbi navijali za Zvezdu pa je tako i danas. Taurunumi su u gradu Zemunu glavna ekipa mada postoje i grobarske i ciganske ekipe. TB imaju i ekipu u Zemun Polju i Galenici.
Novi Beograd je izmešan ali preovladavaju Cigani i Grobari. Od bloka do bloka sve zavisi, Radovci su imali u jednom bloku prevlast, tj. tamo stoje njihovi grafiti uradeni po naselju. dvadeseti blokovi kod Arene su uporište ciganskih mladih ekipa Hijena i Kenjara. U prekodunavski krajevima Grobari imaju uporišta u Padinjaku (Cume i ekipa), a koliko znam prije su imali vecinu u ostalim tim krajevim, ali sada mlade generacije navijaju za Zvezdu. Pancevo koje je u Vojvodini ali je naslonjeno na BG u mnogim sferama, ima dobru ekipu Delija (Brigate Pancevo), Stoka Pancevo je pre pratila Partizan a sada je tamo Južni Front Pancevo. Radovci i TB imaju sekcije, a pre su bili Rangersi navijaci Dinama. Ima i ekipa Unije. Dorcol koji se deli na Donji i Gornji Dorcol. U Gornjem je Alkatraz, a u Donjem cigani. Centar grada je izmešan izmedu Delija i Grobara. Senjak je uporište zvezdinih Ultra Boysa. Na Vracaru je takode dosta izmešano i sve se menja. Grobari sa Vracara su sad u Zabranjenim a koliko znam Neimar i Cubura su ciganske. Na Konjarniku su ratovale grobarska ekipa Erotika i ciganska Heroes. Zvezdara je Zvezdina i sva ta naselja koja pripadaju opštini Zvezdara. Mirijevo je uporište Ultrasa, a Lion je takode vecinski ciganski. Ima verovatno i Grobara, a i UF je imao sekciju tamo. Karaburma je uporište Unije sa koje dolazi vecina navijaca OFK-e, ali naravno da i navijaci vecitih imaju svoje ekipe. Višnjicka Banja je imala ekipu Trans Boys koja je navijala za lokalni klub, a i pošto su susedi Karaburmi dobri su bili sa OFK-vcima. Voždovac je velika opština i ima svega. Invalidi su bili vecinom iz Brace Jerkovica i Medakovica. Na Medakovicu ima i Delija i Grobara te sekcija Ðavola sa Karaburme. Vitezovi su dolazili sa Lekinog Brda, a neznam ko je sad tu vecina. Kumodraž ima Radovce i Grobare, mada u jednom delu naselja ima i Delija koji su napali Radovce pred jedan njihov mec. Kaluderica je divlje izgradeno naselje od 20 hiljada ljudi i tamo su Grobari bili vecina. Ovi mali i veliki mokri lugovi su veca naselja gde teško odrediti ko je glavni. Banjica je naravno uporište Radovaca i sva ta južna BG predgrada daju ekipu za UF (Cerak, Vidikovac, Bele Vode, Jajinci, Miljakovac, Žarkovo), mada ima kao i u svakom delu grada pripadnika dve glavne BG grupe. Na Banovom Brdu je bilo pripadnika i Delija i Grobara i UF. Železnik i Sremcica su velika prigradska naselja gde verovatno u jednom trenutku jedni imaju prevlast a u drugom drugi. U Obrenovcu je videnija Grobarska ekipa Headhunters. U Lazarevcu su Delije imale dobru ekipu. Mladenovac neznam kako je tamo.
Uglavnom ovo je moje videnje na osnovu prica pripadnika razlicitih BG grupa. BG je veliki grad da bi se tacno moglo odrediti ko gde vlada. Jedno je sigurno, a to je da je poslednjih godina sve manje cistih naselja, te da dolazi do borbi za prevlast prvenstveno izmedu Delija i Grobara, a u nekim naseljima njih sa navijacima drugih grupa."
Ja samo da dodam da je Vrcin i Grocka uporiste tvrdih cigana :D I imaju redovne ekipe koje idu na gostovanja i sve to. Inace ovo mi zvuci razumno, sa ovim mogu da se slozim. Pogotovo za centar grada koji je stvarno izmesan. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:04:18
|
quote: Originally posted by globinjo
ma kad sad pa u bivšoj jugi su se zvali manijaci...a jebi ga,ako misliš na vrijeme kad si ti imao 15,e to ne znam
Meni je u vojsci 83. drug koji je navijao za Želju pricao o tim sarajevskim derbijima i govorio da su navijaci Sarajeva "pitari", a oni "cigani", posle se to valjda promenilo. Vidiš das smo i mi od "cigana" postali "Delije"!
To si ti ili nesto pobrkao, ili ti taj kolega nije bas pratio fudbal. Zeljine navijace su u ono vrijeme popularno nazivali "košpicari". Sarajevo "pitari", to je tacno. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:04:47
|
quote: Originally posted by Mairosu
evo naletia san na jedan post kako je Beograd podjeljen navijacki:
"Neki krajevi su cisti, neki sa vecinom jedne grupe, neki izmešani.... Što se tice sremske strane BG-a, Batajnica, Surcin i ta mesta što okružuju Zemun i pripadaju opštini Zemun su sacinjena od navijaca Zvezde i Partizana (zavisi sve od generacije, jer negde su stariji navijaci za jedan klub a mlade generacije za drugi, i tako se godinama menja) Ova naselja Busije, Plavi Horizont su naseljena izbeglicama iz Knina, Drniša gde su Srbi navijali za Zvezdu pa je tako i danas. Taurunumi su u gradu Zemunu glavna ekipa mada postoje i grobarske i ciganske ekipe. TB imaju i ekipu u Zemun Polju i Galenici.
Novi Beograd je izmešan ali preovladavaju Cigani i Grobari. Od bloka do bloka sve zavisi, Radovci su imali u jednom bloku prevlast, tj. tamo stoje njihovi grafiti uradeni po naselju. dvadeseti blokovi kod Arene su uporište ciganskih mladih ekipa Hijena i Kenjara. U prekodunavski krajevima Grobari imaju uporišta u Padinjaku (Cume i ekipa), a koliko znam prije su imali vecinu u ostalim tim krajevim, ali sada mlade generacije navijaju za Zvezdu. Pancevo koje je u Vojvodini ali je naslonjeno na BG u mnogim sferama, ima dobru ekipu Delija (Brigate Pancevo), Stoka Pancevo je pre pratila Partizan a sada je tamo Južni Front Pancevo. Radovci i TB imaju sekcije, a pre su bili Rangersi navijaci Dinama. Ima i ekipa Unije. Dorcol koji se deli na Donji i Gornji Dorcol. U Gornjem je Alkatraz, a u Donjem cigani. Centar grada je izmešan izmedu Delija i Grobara. Senjak je uporište zvezdinih Ultra Boysa. Na Vracaru je takode dosta izmešano i sve se menja. Grobari sa Vracara su sad u Zabranjenim a koliko znam Neimar i Cubura su ciganske. Na Konjarniku su ratovale grobarska ekipa Erotika i ciganska Heroes. Zvezdara je Zvezdina i sva ta naselja koja pripadaju opštini Zvezdara. Mirijevo je uporište Ultrasa, a Lion je takode vecinski ciganski. Ima verovatno i Grobara, a i UF je imao sekciju tamo. Karaburma je uporište Unije sa koje dolazi vecina navijaca OFK-e, ali naravno da i navijaci vecitih imaju svoje ekipe. Višnjicka Banja je imala ekipu Trans Boys koja je navijala za lokalni klub, a i pošto su susedi Karaburmi dobri su bili sa OFK-vcima. Voždovac je velika opština i ima svega. Invalidi su bili vecinom iz Brace Jerkovica i Medakovica. Na Medakovicu ima i Delija i Grobara te sekcija Ðavola sa Karaburme. Vitezovi su dolazili sa Lekinog Brda, a neznam ko je sad tu vecina. Kumodraž ima Radovce i Grobare, mada u jednom delu naselja ima i Delija koji su napali Radovce pred jedan njihov mec. Kaluderica je divlje izgradeno naselje od 20 hiljada ljudi i tamo su Grobari bili vecina. Ovi mali i veliki mokri lugovi su veca naselja gde teško odrediti ko je glavni. Banjica je naravno uporište Radovaca i sva ta južna BG predgrada daju ekipu za UF (Cerak, Vidikovac, Bele Vode, Jajinci, Miljakovac, Žarkovo), mada ima kao i u svakom delu grada pripadnika dve glavne BG grupe. Na Banovom Brdu je bilo pripadnika i Delija i Grobara i UF. Železnik i Sremcica su velika prigradska naselja gde verovatno u jednom trenutku jedni imaju prevlast a u drugom drugi. U Obrenovcu je videnija Grobarska ekipa Headhunters. U Lazarevcu su Delije imale dobru ekipu. Mladenovac neznam kako je tamo.
Uglavnom ovo je moje videnje na osnovu prica pripadnika razlicitih BG grupa. BG je veliki grad da bi se tacno moglo odrediti ko gde vlada. Jedno je sigurno, a to je da je poslednjih godina sve manje cistih naselja, te da dolazi do borbi za prevlast prvenstveno izmedu Delija i Grobara, a u nekim naseljima njih sa navijacima drugih grupa."
Ja samo da dodam da je Vrcin i Grocka uporiste tvrdih cigana :D I imaju redovne ekipe koje idu na gostovanja i sve to. Inace ovo mi zvuci razumno, sa ovim mogu da se slozim. Pogotovo za centar grada koji je stvarno izmesan.
da ovdje je covik napravia nekakav presjek nakon sta je razgovara sa puno ljudi koji su upuceni u "materiju"..naravno da se ne moze tocno odrediti..ipak je to ogroman grad i stalno se minja nesto.. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:05:24
|
quote: Originally posted by King Warrior
To si ti ili nesto pobrkao, ili ti taj kolega nije bas pratio fudbal. Zeljine navijace su u ono vrijeme popularno nazivali "košpicari". Sarajevo "pitari", to je tacno.
Moguce da je baš tako bilo, godine bato... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:08:16
|
mozda zato sta se zvezdu za vrime juge smatralo nekavim "cetnickim" klubom..i cinjenica da su Srbi u Hrvatskoj najvise iz tog razloga navijali za Zvezdu (ponajvise oni u Kninu)..poistovjecivali su veliko srpstvo sa Zvezdom..mislim da je manje zbog "91..meni je osobno Zvezda draza..ona ekipa sa Prosineckim, Piksijem i ostalima je strava..
A ne znam bas. Prije rata su mnogi muslimani i Hrvati iz Sarajeva navijali za Zvezdu. Ja sam ih licno dosta poznavao. Od 1991. godine je to sasvim druga prica, to je jasno. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:10:45
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by sawitch
Ne vidim taj klip preko telefona pa ne znam sta je na njemu..
sinovi i unuci onog dida šta je s tovarom tandrljao
Eno žena vice od gore šta se cerekam ko lud...I da podem na spavanje...Lud si... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12494 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:10:52
|
Postoji anegdota da je u statutu Jugoslavenskog nogomentog saveza zapisano u prvom clanku da Dinamo ne smije postati prvak. Drugi clanak glasi: Ako se to ipak dogodi primjenjuje se clanak prvi. |
Have mercy |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:11:13
|
Moguce da je baš tako bilo, godine bato...
Nas su ostali nazivali ciganima kada su htjeli da nas uvrijede. Jedno vrijeme smo mislili da kontriramo pa smo odgovarali pjesmom na stadionu "mi smo cigani, cigani su najbolji". Ono, blamirali smo se bas totalno. |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 06/09/2012 : 01:11:24
|
da ovdje je covik napravia nekakav presjek nakon sta je razgovara sa puno ljudi koji su upuceni u "materiju"..naravno da se ne moze tocno odrediti..ipak je to ogroman grad i stalno se minja nesto..
Suva istina, samo izolovanija (prigradska) naselja ostaju nepromenjena, u centru i na NBGu se stvari menjaju itekako. Bezanija i blok 45 su recimo ranije bili jako tvrda grobarska ekipa, bas bas bas tvrda (Bata Trlaja i Pampi itd.), sad ne znam bas dal' je toliko ljuto tamo... |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:12:35
|
Nas su ostali nazivali ciganima kada su htjeli da nas uvrijede. Jedno vrijeme smo mislili da kontriramo pa smo odgovarali pjesmom na stadionu "mi smo cigani, cigani su najbolji". Ono, blamirali smo se bas totalno.
sta nije "mi smo cigani najaci smo najaci"..kasnije su i purgeri to preuzeli..stas..kompleksasi.. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Posted - 06/09/2012 : 01:15:10
|
Nas su ostali nazivali ciganima kada su htjeli da nas uvrijede. Jedno vrijeme smo mislili da kontriramo pa smo odgovarali pjesmom na stadionu "mi smo cigani, cigani su najbolji". Ono, blamirali smo se bas totalno.
Pa da, možda je zbog toga ovaj moj Tarik Ljubovic, secam se dobro i govorio to da su navijace Želje nazivali "cigani". Iako su dosta igraca iz Sarajeva prelazili u Zvezdu, ja sam uvek više gotivio Želju, nekako mi bio baš simpatican klub! |
|
|
Topic |
|