Author |
Topic |
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 31/10/2012 : 15:02:58
|
quote: Originally posted by mamlaz
mislim da je i ovaj topik itekako vazan. svaka pametna misao moze i drugima pomoci da iz malo drugacijeg ugla sagledaju ovu mucnu temu. o ovakvim temama i treba razgovarati uprkos spominjanja jebaca i slicnih gluposti.
Ma to se King samo ceše di ga svrbi! |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
antares
New Member
Serbia
248 Posts
Member since 02/08/2010 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 31/10/2012 : 17:42:19
|
Oko eutanazije sam dosta razmišljao i zakljucak je sljedeci: Mi kao ljudska bica nismo dovoljno evoluirali da bismo donijeli rješenje ovog problema i odlucili da ili ne. Dakle, nismo spremni. Jednog dana...
Oko Soylent Greena: Pravio bih ga. I dao onima koji su gladni. Ako bolje razmislite, tako je u prirodi. Sve se uglavnom vrti i reciklira. Znam da zvuci surovo, ali meni je dijete koje umire od gladi puno vece zlo. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 31/10/2012 : 17:46:30
|
Ne bih puštao da mene neko ubija. Mislim da bih jednostavno mlatio elektricnu gitaru dok ne crknem od cega vec.
A da ja ubijem nekoga - još manje. Jer... Ko sam ja? |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 31/10/2012 : 17:49:46
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Amos
quote: Originally posted by King Warrior
U sustini DA, ali sve ovisno od drzave do drzave i samo pod najstrozijim nadzorom. Na Balkanu defintivno NE. Zloupotrebljavaju se svi moguci i nemoguci polozaji, cisto sumnjam da bi ovdje bio izuzetak.
Rekao bih da je ovo cak vrlo bezobrazan komentar s tvoje strane jer Balkan i nije bas takav zvjerinjak kakvim ga ti smatras. Ili bolje receno, zapadni svijet u kojega nalazis tako uzvisena nacela i koji bi navodno mogao dosljedno provesti ovako dvojbenu praksu kao sto je eutanazija, nije bas tako iznad tog jadnog i primitivnog Balkana. Probaj samo te "casne i uzvisene" Svicarce, Francuze, Nizozemce i sve ostale staviti u sredinu gdje mi zivimo pa ces vidjeti kako brzo okrecu plocu.
Pitanje eutanazije nema veze s drzavom vec s covjekom i njegovim srcem..
Ljudska priroda je svugdi ista. Švicarac i Hrvat se puno ne razlikuju. Ono šta Balkan cini zvjerinjakon a recimo Švicarsku ne, nisu ljudi. Švicarac bi vjerovatno da može radija ista sranja ka i Balkanac, ali pravna država, odnosno nekakav državni aparat ga u tome sprijecava. kod nas pojam pravne države postoji iskljucivo u teoriji, a državni aparat je sam sebi svrha.
Grijesis.. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/10/2012 : 17:51:11
|
Ne. Eutanazija nije samilost vec oduzimanje dostojanstva. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 31/10/2012 : 17:52:46
|
Tesko mi je odgovoriti na ovo pitanje..ja sam za borbu do samog kraja..ali opet ako lezis i samo patis i nista ti ne moze pomoci..sta ja znam..osobno bi tija da mi se skratu muke ako bi dugo bia u agoniji.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 31/10/2012 17:54:10 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 31/10/2012 : 17:59:30
|
iskreno mislim da je ekstremno malo bolesnika koji zele eutanaziju. danasnja medicina moze ucinkovito suzbiti bolove a to je nekada bio uzrok eutanazije. ljudi koje ne boli rijetko zele umrijeti ranije.
do sada nisam sreo nikoga tko bi htio eutanaziju bez obzira na stanje (osim prije spomenutih bolova koji se daju kupirati) |
Mrzim mrznju! |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 31/10/2012 : 19:23:10
|
slušajte... kao i sve ono oko cega se sporimo na forumu... nije problem eutanazija kao takva...ili nešto trece problem su granice... sutra ce gasiti ljude koji imaju šecer, sljepilo ili problem sa kicmom pa nece moži raditi i biti "produktivni"
dovoljno je da meiji 15 godina trube kako treba iskorijeniti nasljedne boleseti odmah ce ljudi bukvalno krenuti ka eutanaziji... obavezno dobrovoljno eutanaziranje
zato u startu treba reci ne
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 31/10/2012 : 19:30:04
|
Pravo na eutanaziju treba biti samo ako doticna osoba to želi. A ako je ta osoba u stanju vegetacije ili slicno, onda njen punomocnik (clan obitelji ili slicno).
Normalno da ne može bilo tko odlucivati o tome i reci 'E, ajmo ove iskljucit s aparata jer nam zauzimaju krevete i troše struju.', ili slicno.
No svatko bi trebao imati pravo okoncati svoj život kada želi, te zatražiti pomoc pri tome ako sam nije u sam mogucnosti. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10289 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 31/10/2012 : 19:31:58
|
quote: Originally posted by mr murdoc
U sustini DA, ali sve ovisno od drzave do drzave i samo pod najstrozijim nadzorom. Na Balkanu defintivno NE. Zloupotrebljavaju se svi moguci i nemoguci polozaji, cisto sumnjam da bi ovdje bio izuzetak.
Rekao bih da je ovo cak vrlo bezobrazan komentar s tvoje strane jer Balkan i nije bas takav zvjerinjak kakvim ga ti smatras. Ili bolje receno, zapadni svijet u kojega nalazis tako uzvisena nacela i koji bi navodno mogao dosljedno provesti ovako dvojbenu praksu kao sto je eutanazija, nije bas tako iznad tog jadnog i primitivnog Balkana. Probaj samo te "casne i uzvisene" Svicarce, Francuze, Nizozemce i sve ostale staviti u sredinu gdje mi zivimo pa ces vidjeti kako brzo okrecu plocu.
Ljudska priroda je svugdi ista. Švicarac i Hrvat se puno ne razlikuju. Ono šta Balkan cini zvjerinjakon a recimo Švicarsku ne, nisu ljudi. Švicarac bi vjerovatno da može radija ista sranja ka i Balkanac, ali pravna država, odnosno nekakav državni aparat ga u tome sprijecava. kod nas pojam pravne države postoji iskljucivo u teoriji, a državni aparat je sam sebi svrha.
Grijesis..
Možda se nisan dobro izrazija. Ne mislin na današnjeg švicarca. Misliš da desetine ili stotine godina života u uredenon društvu kroz par generacija ne promini covika? |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/10/2012 : 20:01:59
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Grijesis..
Možda se nisan dobro izrazija. Ne mislin na današnjeg švicarca. Misliš da desetine ili stotine godina života u uredenon društvu kroz par generacija ne promini covika?
Da i Ne..tanka je linija kada je u pitanju genetsko nasljede brdovitog Balkana |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4625 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 02/11/2012 : 09:50:07
|
quote: Originally posted by Windwalker
Pravo na eutanaziju treba biti samo ako doticna osoba to želi. A ako je ta osoba u stanju vegetacije ili slicno, onda njen punomocnik (clan obitelji ili slicno).
Normalno da ne može bilo tko odlucivati o tome i reci 'E, ajmo ove iskljucit s aparata jer nam zauzimaju krevete i troše struju.', ili slicno.
No svatko bi trebao imati pravo okoncati svoj život kada želi, te zatražiti pomoc pri tome ako sam nije u sam mogucnosti.
potpis, upravo to
ja sam otvorio temu, jer sam krenuo od sebe i svoje okoline
i osobno ne bi volio zivjet s nekim terminirajucim bolestima |
There can be only one, me! |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 02/11/2012 : 23:52:29
|
Moj frend je svojevremeno rekao, svaka budala danas može napraviti dijete i ima pravo na njega. A da bi dobio vozacku dozvolu moraš ici u onu školicu.
Da se covjek zamisli.
90% problema modernog svijeta bi se riješilo kad bi svi morali ici u školu i polagati test da bi mogli imati djecu. Dok ne polože i daju tocne odgovore - e pa neceš odgajati još jednog kromanjonskog pramajmuna, takvih je ionako za izvoz - sorry ideš jope na dopunsku . |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4414 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 03/11/2012 : 10:18:46
|
Heh kad smo se vec dotakli roditeljstva.
Tko je ovdje bolji roditelj? :D I onda se neki vrijedaju na tvrdnju nastanka evolucijom... |
Bok, kako si.
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Topic |
|