Author |
Topic |
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31399 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 05/11/2012 : 09:16:59
|
Žena mi ne cita stripove, više voli knjige, a za moj hobby nema zamjerki, i zna koliko koštaju stari i novi Texovi |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7327 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 05/11/2012 : 09:32:58
|
Moja žena mrzi stripove, najradije bi ih sve zapalila tako da mi se sva kolekcija kiseli u stanu roditelja. Jedino Nathane držim doma i to u nekom zakutku i strahujem da je ne naljutim, inace ode sve u kupus. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 05/11/2012 : 09:37:10
|
Dicmanjac, dobra tema :) Imam djevojku, zna da sakupljam albume, nekoliko stripova, ali imam sve u mom kutku u kabinetu-to je samo moj svijet. :) i ona je sakupljala neke slicice i kaže da je to jako lep hobi, a za stripove ne kaže ništa loše. Tako da, do sad je mir. Znam da nekima dodje dobro još jedan stan ili kuca za stripove, ali tu vec dodje malo do problema :) |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 05/11/2012 09:40:14 |
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1935 Posts
Member since 03/02/2012 |
Posted - 05/11/2012 : 10:18:19
|
Moja zena nema nista protiv stripova, ali bolest je uznapredovala pa su tu sad i diznijeve slikovnice i markice, albumi sa slicicama.. Inace voli s' vremena na vreme da procita Dilan Doga, obrise mi policu povremeno, kupi ponekad neki strip... sve u svemu zadovoljan. |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2557 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 05/11/2012 : 13:52:51
|
Moja žena je dosta tolerantna u vezi stripova, cak je u studendskim danima jednom u antikvarjatu kupila (i procitala) par asteriksovih zabavnika. Kasnije je tu i tamo procitala kakav strip (Lucky Luke, Calvin&Hobbes, Tintin), više zbog pomanjkanja drugog štiva nego zbog pravog interesa. Pokušavao sam joj "pogurnuti" par ozbiljnijih stvari (Svakdanju borbu, Odgodu i slicno) ali nekako nije našla volju i vrijeme. Trondheimovi Little Nothings su joj bili OK, a za oko joj je zapeo i Delislov Jerusalem. Na WC sam neko vrijeme imao par VC MM, pa kad sam jih pospremio, odmah je bila primjedba, da nema literature. Kad smo ljeti premještali djecje sobe, za neke od stripova sam "zauzeo" knjižnu policu kod najmlade kcerke. Medu ostalim i Dungeon, za kojeg je komentirala, da baš i nije strip za djecju sobu. Financijski smo hvala bogu još OK, tako da stotinjak eura 3-4 puta godišnje nije neki problem. Cijene stripova približno zna, koji puta ju cak iznenadi i prenizak racun,. Mislim da ji više smetaju video igre i vojne knjige, iako ni tu nemam problema. |
Stara Huta za 36 minuta |
|
|
magnus
Junior Member
Slovenia
342 Posts
Member since 22/08/2004 |
Posted - 05/11/2012 : 14:19:33
|
Moja zena pojma nema koliko trosim za svoj hobi...vjerovatno bi se onesvestila, da zna cifru! Inace je tolerantna do stripova...a sta joj drugo preostaje...to mi je hobi vec vise od 30 godina Sto se djece tice...imam djecaka od 12 godina i dvije djevojke (15 i 16 godina)...ali mi nije uspjelo nijednog od trojice "zapaliti", da bi citali stripove. Najveci problem je "za njih strani jezik", mada imam nekoliko stripova na slovenackom. Pa znate danasnja mladez samo FACEBOOK i slicno! |
Edited by - magnus on 05/11/2012 14:22:46 |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 05/11/2012 : 17:51:55
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Žena mi apsolutno nikad nije prigovorila ništa vezano za stripove. Ni zbog prostora, ni zbog novaca, ni zbog bižanja sa stripon u zahodski mir. Bogu fala oboje smo odrasli, koliko-toliko pametni i odgovorni ljudi da zna da necu potrošit više nego mogu na uštrb nekih u životu važnijih stvari. Dapace, kad se i premišljan nešto kupit zbog love najcešce ima stav "ajde boga ti necemo umrit za 200-300 Kn"
Recimo da je ovakva situacija i kod mene. I drago mi je da je tako. |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 05/11/2012 : 17:54:46
|
Moja cura nema nista protiv stripova,na pocetku je znala reci da ostavim stripove i da citam vise knjige.Inace moja cura studira italijanski jezik,a ja imam dosta italijanskih Boneli originala,pa dajem joj da cita stripove i da uci taljanski jezik.Cak sam joj pre koji mesec poklonio Zagor Maxi:L'ira di Tonka. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 05/11/2012 : 19:36:25
|
Ja iman srice, žena cita manje više sve živo, prosjecno 2 stripa tjedno amo rec, šta nije loše. Najviše Alan Forda, pa sve bonelli, sad u zadnje vrime ridobradog. To je to. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4114 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 05/11/2012 : 21:17:54
|
quote: Originally posted by magnus
Moja zena pojma nema koliko trosim za svoj hobi...vjerovatno bi se onesvestila, da zna cifru!
+1 Stalno prigovara koliko bi mesta imali da nisu moje police sa stripovima,ali ja se nedam.....za sada! Cerka ne cita stripove,ali bar sakrije kad stignu postom(da ne bi zena videla),mali nezna citati ali nekad lista i gleda slike,valjda ce se navuci sto bi iskreno volio,mislim neznam sta reci.... Zena pocinje polako shvacati da je to moj hobi,kojeg se nikada necu odreci! |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 05/11/2012 : 22:23:34
|
quote: Originally posted by Kojot
Moja zena pojma nema koliko trosim za svoj hobi...vjerovatno bi se onesvestila, da zna cifru!
+1 Stalno prigovara koliko bi mesta imali da nisu moje police sa stripovima,ali ja se nedam.....za sada! Cerka ne cita stripove,ali bar sakrije kad stignu postom(da ne bi zena videla),mali nezna citati ali nekad lista i gleda slike,valjda ce se navuci sto bi iskreno volio,mislim neznam sta reci.... Zena pocinje polako shvacati da je to moj hobi,kojeg se nikada necu odreci!
isto mi je! a kad bi saznala koliko love je vec otislo,morao bi otici i ja. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 06/11/2012 : 07:28:43
|
Pre neki dan mi kupila nove odabrane price od Zagora! Po pitanju stripova smo presli dugacak put, i sada smo u fazi na koju nemam primedbi. |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 06/11/2012 : 11:05:25
|
quote: Originally posted by Tutta
quote: Originally posted by Kojot
+1 Stalno prigovara koliko bi mesta imali da nisu moje police sa stripovima,ali ja se nedam.....za sada! Cerka ne cita stripove,ali bar sakrije kad stignu postom(da ne bi zena videla),mali nezna citati ali nekad lista i gleda slike,valjda ce se navuci sto bi iskreno volio,mislim neznam sta reci.... Zena pocinje polako shvacati da je to moj hobi,kojeg se nikada necu odreci!
isto mi je! a kad bi saznala koliko love je vec otislo,morao bi otici i ja.
Haha,evo 3 ne baš pozitivna iskustva. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10359 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 06/11/2012 : 16:33:39
|
quote: Originally posted by Tutta
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Žena mi apsolutno nikad nije prigovorila ništa vezano za stripove. Ni zbog prostora, ni zbog novaca, ni zbog bižanja sa stripon u zahodski mir. Bogu fala oboje smo odrasli, koliko-toliko pametni i odgovorni ljudi da zna da necu potrošit više nego mogu na uštrb nekih u životu važnijih stvari. Dapace, kad se i premišljan nešto kupit zbog love najcešce ima stav "ajde boga ti necemo umrit za 200-300 Kn" U krajnju ruku i ona ima neke svoje gušte u koje se ja ne mišan i to je to. Šta se citanja tice, prije 3-4 godine je pocela citat i sad dosta cita. Negro Blanco, Spaghetti brothers, Svagdanja borba, Blacksad,masu toga joj se svidilo. Odbija SF i western mada i tu ima izuzetaka(Aldebaran, Springville, Adah od Kena) Zadnjih misec dana cita Julije.
meni najdraze misto u citavom stanu,cigara,kava i strip.ja kad "s...." to je ko velicanstvena ceromonija. al prije toga natram zenu i djecu da obave ako sta imaju obavit. al nakon pet minuta lupa kcerkica po vratima da mora. i tako mi u 90%,ceremonija zavrsi prije nego je i pocela.
Ma nema šanse. Zahod je moj!!! Žena ne ulazi, a mali piša u bide ako mu baš triba. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22334 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
magnus
Junior Member
Slovenia
342 Posts
Member since 22/08/2004 |
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 07/11/2012 : 00:58:41
|
Bas prije koji sat trcao na kenjaru, velim zurim draga hitno je, pita sta ces citati rekoh zagorov "crni plamen", ok samo dobro naspricaj...
Nema problema oko toga sto kupim nego sto kad odlazim iz zgba auto mi je moving biblioteka uzme dosta mjesta, prosle godine mi pola straznjeg dijela fieste bilo zauzeto zato je ove godine karavan auto. kad sam u zgbu kupim maxi kolicinu nemam potrebe kupiti godinu dana (nema cajta od obaveza) ponekad se kupi preko BD-a ali u zadnje 3 godine mislim da sam potrosio na stripove (najvise u Libellus/skab). Inace ona ne cita stripove,ona je serious tj. tv-serija fan(samo njih par), ne prigovara oko potrosnje ali zbog prostora u pocetku kad sam postavio policu bilo je upitno hoce li koji gost moci sjesti za stol...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 07/11/2012 02:17:17 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/11/2012 : 05:30:45
|
Moja zena pojma nema koliko trosim za svoj hobi...vjerovatno bi se onesvestila, da zna cifru! Inace je tolerantna do stripova...a sta joj drugo preostaje...to mi je hobi vec vise od 30 godina Sto se djece tice...imam djecaka od 12 godina i dvije djevojke (15 i 16 godina)...ali mi nije uspjelo nijednog od trojice "zapaliti", da bi citali stripove. Najveci problem je "za njih strani jezik", mada imam nekoliko stripova na slovenackom. Pa znate danasnja mladez samo FACEBOOK i slicno!
ne odustaj, na moru kupi sinu pakete Zagora i vidjet ceš, možda se napali...jezik nebi trebao biti prevelika prepreka... moj od 12 godina klinac prica hrvatski ko slovenski, a pogotovo citanje nije problem(bum,tresk,bang)a istina jezici (engleski)mu nisu problem a i gledamo dosta hrvatske programe(HRT,RTL....)... probaj još jednom...od facebooka ništa dobro...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 07/11/2012 : 11:17:55
|
quote: Originally posted by emirem
Bas prije koji sat trcao na kenjaru, velim zurim draga hitno je, pita sta ces citati rekoh zagorov "crni plamen", ok samo dobro naspricaj...
Crni plamen, to je ono di ih svakakve beštije napadaju? (vukovi,pauci..) Baš atmosfera za WC |
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 07/11/2012 : 11:43:58
|
Ne živimo zajedno još uvek i ne delimo finansije pa za kupovinu ne može da mi zamera. Inace je stripovi ne interesuju previše. Citala je kao mlada uz starijeg brata Mr Noa, Texa, Kapetana Mikija i ostalu Bonelijanu, u novije vreme su joj se svideli Gospodin Jean i Jason. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 07/11/2012 : 12:14:16
|
Moja devojka (nisam ozenjen ali sam vec pecen) se navukla na Alana Forda, Dilana Doga i Lazarusa Ledda. Zagora cita samo u italijanskom izdanju i po preporuci. Takodje i DD i LL uzme u ruke samo ako su na italijanskom, i njoj se kao i meni vise svidja orig. jezik nego bilo koji drugi prevod.
Inace, svako malo me obraduje i kupi mi po koji strip (jedina mana:posveta na prvoj strani). Pre par dana je donela DD extra u remitendama (9 komada) i, buduci da zna moju policu napamet, niti jedan nije dupliran.
Ne mogu da se zalim nikako
edit: ma ozenicu je, dusa moja |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 07/11/2012 12:15:32 |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 07/11/2012 : 12:28:19
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Moja devojka (nisam ozenjen ali sam vec pecen) se navukla na Alana Forda, Dilana Doga i Lazarusa Ledda. Zagora cita samo u italijanskom izdanju i po preporuci. Takodje i DD i LL uzme u ruke samo ako su na italijanskom, i njoj se kao i meni vise svidja orig. jezik nego bilo koji drugi prevod.
Inace, svako malo me obraduje i kupi mi po koji strip (jedina mana:posveta na prvoj strani). Pre par dana je donela DD extra u remitendama (9 komada) i, buduci da zna moju policu napamet, niti jedan nije dupliran.
Ne mogu da se zalim nikako
edit: ma ozenicu je, dusa moja
zeni! tako nesto se zeni.cestitka i radi poznavanja talijanskog.svaka cast. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 07/11/2012 : 12:43:01
|
quote: Originally posted by Solid Snake
Moja cura nema nista protiv stripova,na pocetku je znala reci da ostavim stripove i da citam vise knjige.Inace moja cura studira italijanski jezik,a ja imam dosta italijanskih Boneli originala,pa dajem joj da cita stripove i da uci taljanski jezik.Cak sam joj pre koji mesec poklonio Zagor Maxi:L'ira di Tonka.
Ista situacija ovde,s tim sto moja ima jos ispit do diplome. A stripove ne gotivi nesto posebno,sem DD |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
wer
New Member
113 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 07/11/2012 : 13:42:36
|
Moja žena je citala stripoteke i nemam nikakvih problema oko stripova sa njom. Dobro, zbog budžeta se treba kojem stripu odreci ili ga dati na cekanje ali sveusvemu kako je dobro je. |
|
|
Topic |
|