Author |
Topic |
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 16/11/2012 : 17:27:01
|
Kod Srba se previse paznje priklanja kosmickoj, poetskoj, univerzalnoj i slicnim pravdama. Slucaj koji sada ceo region komentarise je resen na politickoj osnovi i treba se pomiriti sa tim. Slicna situacija postoji i u drugim konfliktima: kada Palestinci bombarduju, svi se zgrazavaju, kada Izraelci bombarduju "pa dobro, verovatno nisu mogli drugacije, a imaju i toliko oruzja i grehota je da ga ne upotrebe". Ako SAD napadnu Iran, to ce biti sasvim razumljivo i prikladno, ako se Iran bude branio, njegove vodje ce biti osudjene zbog eskalacije sukoba. Batina, sila itd itd. |
Edited by - Colt on 16/11/2012 17:27:36 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/11/2012 : 17:31:08
|
quote: Originally posted by Colt
Kod Srba se previse paznje priklanja kosmickoj, poetskoj, univerzalnoj i slicnim pravdama. Slucaj koji sada ceo region komentarise je resen na politickoj osnovi i treba se pomiriti sa tim. Slicna situacija postoji i u drugim konfliktima: kada Palestinci bombarduju, svi se zgrazavaju, kada Izraelci bombarduju "pa dobro, verovatno nisu mogli drugacije, a imaju i toliko oruzja i grehota je da ga ne upotrebe". Ako SAD napadnu Iran, to ce biti sasvim razumljivo i prikladno, ako se Iran bude branio, njegove vodje ce biti osudjene zbog eskalacije sukoba. Batina, sila itd itd.
Prema tvojim rijecima, ispada da "pravda" vrlo rijetko pobjeduje... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 16/11/2012 17:31:24 |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/11/2012 : 17:31:39
|
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/11/2012 : 17:32:59
|
quote: Originally posted by Leonid
Pa bolje da svi znamo tko kakve stavove ima nego da bude kao 90ih.....sve je divno krasno a kad se skinu maske,preko noci eto krvolocnog stanja.
Svi smo mi potencijalne ubice, samo nam se treba da pruzi povoljan trenutak da to i dokazemo. - King Warrior © |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Colt
stripovi.com kum
3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 16/11/2012 : 17:37:28
|
Vrlo mi se svida prvi mairosov post. Nas slovence osim onih 10 dana nije baš pogodilo mnogo (nemoj sad neki slovenac da se javi da smo najebali ko žuti u onih 10 dana!) i za sebe mogu da kažem da sam pratio rat u jugi iz možda ne baš kriticne ali definitivno varne distance. U svih ovih 20 godina stekao sam dojam ovaj imam utisak da ce prije srbi otpustiti i zaboraviti nego hrvati. I Bosanci ce zaboravit, ali hrvati nece.
I još jedna istina - ekstremne situacije kao rat i slicno, i nije važno dal si direktno ukljucen u to ili posredno, izaziva iz ljudi ono najgore - iz SVAKOG coveka bez obzira na pol, vjeru, starost...bilo šta. Nikad necu biti ni za sebe siguran, ni za onog koji su "najtolerantniji", da se ne probudi Zver i uradi nešto najgore. U ekstremnim situacijama. |
Edited by - trolodtroje on 16/11/2012 17:38:37 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 16/11/2012 : 17:46:07
|
quote: Originally posted by trolodtroje
U svih ovih 20 godina stekao sam dojam ovaj imam utisak da ce prije srbi otpustiti i zaboraviti nego hrvati.
Istina oni ce prije jer su Hrvati mucki napadnuti pa imaju sad nepovjerenja prema svemu..jbg bili smo komsije ali smo onda preko noci postali neprijtelji broj 1 jer smo tili vlastitu drzavu koja se nije uklapala u ideju "velike Srbije".. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/11/2012 : 17:49:02
|
quote: Originally posted by brni
U svih ovih 20 godina stekao sam dojam ovaj imam utisak da ce prije srbi otpustiti i zaboraviti nego hrvati.
Istina oni ce prije jer su Hrvati mucki napadnuti pa imaju sad nepovjerenja prema svemu..jbg bili smo komsije ali smo onda preko noci postali neprijtelji broj 1 jer smo tili vlastitu drzavu koja se nije uklapala u ideju "velike Srbije"..
Pa, to vam je 1-1 za veliku hrvatsku iz '41...sta se sad zalite...sta sejes to zanjes :P Al OK, oprostili smo vam, kao i obicno. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 16/11/2012 : 17:50:20
|
quote: Originally posted by Mairosu
Istina oni ce prije jer su Hrvati mucki napadnuti pa imaju sad nepovjerenja prema svemu..jbg bili smo komsije ali smo onda preko noci postali neprijtelji broj 1 jer smo tili vlastitu drzavu koja se nije uklapala u ideju "velike Srbije"..
Pa, to vam je 1-1 za veliku hrvatsku iz '41...sta se sad zalite...sta sejes to zanjes :P Al OK, oprostili smo vam, kao i obicno.
|
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 16/11/2012 : 17:50:25
|
Pa, to vam je 1-1 za veliku hrvatsku iz '41...sta se sad zalite...sta sejes to zanjes :P Al OK, oprostili smo vam, kao i obicno.
I plus ih pustili da se uslepaju uz pobjednike. |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 16/11/2012 : 17:51:24
|
Oba puta 41. i 91. je krivac izvukao deblji kraj.Sasvim zasluženo,kao što si sam rekao "kako siješ,tako žanješ". |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 16/11/2012 : 17:51:40
|
Ne zali se niko..znamo ko je na koljenima.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 16/11/2012 : 17:53:32
|
Ne zali se niko..znamo ko je na koljenima..
Ti? |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/11/2012 : 17:55:23
|
Ajmo ljudi još malo govora mržnje. Možete vi to puno bolje... Nemojte da vas moderatori izbacuju za džaba. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 16/11/2012 : 17:56:47
|
Kakvi se intelekti samo ovdje razotkrivaju... o, što li ranije ne progovoriste!
A gdje je moderacija, baš me interesuje? Slave na nekom poljancetu? (smajli je copyright by Tonka) |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 16/11/2012 : 17:58:01
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Ajmo ljudi još malo govora mržnje. Možete vi to puno bolje... Nemojte da vas moderatori izbacuju za džaba.
Ovo dan ce biti poznat kao 'Interliber dan'. Ili dan-o-kom-ne-smije-da-se-prica. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 16/11/2012 : 17:59:14
|
quote: Originally posted by Mhejl
Kakvi se intelekti samo ovdje razotkrivaju... o, što li ranije ne progovoriste!
A gdje je moderacija, baš me interesuje? Slave na nekom poljancetu? (smajli je copyright by Tonka)
Sastavljaju spisak I cini se da jedva stižu... |
|
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 16/11/2012 : 17:59:39
|
Te jedno, te isto, uvijek. Ova Radetova iz Go West je zlatna:
"Dijete moje, ovdje se sve može kupiti parama osim srece. Ovdje srece nema. Možda bi i bilo kad bi protjerali sve Muslimane i ovo Hrvata protjerati, a onda brate i Srbe protjerati, sve i do jednog. Nek' se svi gone u materinu! ...a onda u ovu Bosnu Balkan naseliti neki normalan svijet, koji zna uživati u ovoj ljepoti. |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/11/2012 : 18:01:21
|
quote: Originally posted by King Warrior
Svi smo mi potencijalne ubice, samo nam se treba da pruzi povoljan trenutak da to i dokazemo. - King Warrior ©
Nikad necu biti ni za sebe siguran, ni za onog koji su "najtolerantniji", da se ne probudi Zver i uradi nešto najgore. U ekstremnim situacijama.
Tuzicu te zbog ovoga. De mi dostavi adresu, da znam kome moj advokat da se obrati. |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 16/11/2012 : 18:02:32
|
I Bosanci ce zaboravit, ali hrvati nece.
Nemoj pretpostavljati tko zaboravlja,a tko ne... Grobovi jos pricaju price... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Topic |
|