Author |
Topic |
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 02/02/2013 : 17:11:27
|
Baš je malo prije moja žena naletila na ovu vijest na indexu i nazvala taj broj da se pomogne curici. |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
Posted - 02/02/2013 : 19:14:34
|
evo, sa frendicinog statusa:
O hitnim humanitarnim akcijama Odbijam biti ucjenjivana i prozivana. Hitno djelovanje po pitanju medicinskih troskova ili ublazavanja najgorih uvjeta siromastva je hvale vrijedno, ali se svodi na ekvivalent hladnih obloga za infekciju koja ce se samo pogorsavati bez ucinkovitog lijeka. najcesce takvi apeli dolaze od ljudi koji nisu napravili nista da bi izgradili bolje obrambene mehanizme drustva kojima bi se problemi rjesavali sustavno i po mogucnosti preventivno, na same uzroke nastanka problema. Npr. nepravedna ekonomska situacija, ili mojoj profesiji blize, funkcioniranje zdravstvenog sustava. Mucno je da su stvari dosle dotle da zivot djeteta spasavaju samo humanitarne donacije koje su nepouzdane, i da se roditelji u takvoj situaciji svode na prosjake. Izgradimo zdravstvo koje ce bez panike rjesavati ovakve slucajeve! Ali to zahtjeva puno znanja, razmisljanja, borbe, to je tesko i zahtjeva da se trudimo i izlazemo javnosti i utjecajnim ljudima koji iskoristvaju stanje kakvo jest. Lakse je donirati 50 kuna i mirno spavati, umirujuci savjest kako smo dali svoj doprinos. Ne obaziruci se kako nasi kolege nemaju za donirati niti 10 kuna, jer su natjerani da rade ko robovi za 0 kuna ili za bijednih 1600 kuna od kojih ne mogu platiti ni stan i hranu. Zato sto se nismo bili spremni boriti za minimalnu placu. Ljudi umiru svaki dan, i ako ne umiru zive u uvjetima nedostojnim zivog bica koje osjeca. Zato sto se ne zelimo izlagati neugodnostima borbe za pravednije drustvo. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 02/02/2013 : 20:06:14
|
quote: Originally posted by djule
evo, sa frendicinog statusa:
O hitnim humanitarnim akcijama Odbijam biti ucjenjivana i prozivana. Hitno djelovanje po pitanju medicinskih troskova ili ublazavanja najgorih uvjeta siromastva je hvale vrijedno, ali se svodi na ekvivalent hladnih obloga za infekciju koja ce se samo pogorsavati bez ucinkovitog lijeka. najcesce takvi apeli dolaze od ljudi koji nisu napravili nista da bi izgradili bolje obrambene mehanizme drustva kojima bi se problemi rjesavali sustavno i po mogucnosti preventivno, na same uzroke nastanka problema. Npr. nepravedna ekonomska situacija, ili mojoj profesiji blize, funkcioniranje zdravstvenog sustava. Mucno je da su stvari dosle dotle da zivot djeteta spasavaju samo humanitarne donacije koje su nepouzdane, i da se roditelji u takvoj situaciji svode na prosjake. Izgradimo zdravstvo koje ce bez panike rjesavati ovakve slucajeve! Ali to zahtjeva puno znanja, razmisljanja, borbe, to je tesko i zahtjeva da se trudimo i izlazemo javnosti i utjecajnim ljudima koji iskoristvaju stanje kakvo jest. Lakse je donirati 50 kuna i mirno spavati, umirujuci savjest kako smo dali svoj doprinos. Ne obaziruci se kako nasi kolege nemaju za donirati niti 10 kuna, jer su natjerani da rade ko robovi za 0 kuna ili za bijednih 1600 kuna od kojih ne mogu platiti ni stan i hranu. Zato sto se nismo bili spremni boriti za minimalnu placu. Ljudi umiru svaki dan, i ako ne umiru zive u uvjetima nedostojnim zivog bica koje osjeca. Zato sto se ne zelimo izlagati neugodnostima borbe za pravednije drustvo.
Djule brate mili ti si totalno ogorceni lik, pljujes po svima lopovi ovo ono, banda a doma u mraku tipkas po forumima. Daj se onda pokreni i organiziraj neki prosvjed ako ti toliko smeta. Bez uvrede " crnijeg 2 tipa jos nisam vidio. |
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Posted - 02/02/2013 : 20:13:26
|
tonka, nisam ovo pisao, al se slažem sa svim kaj je napisano u tom. o tom kaj sam pokrenuo i organizirao, možemo prek pm-a.
al ak nisi shvatio poantu posta, onda jebiga... da laickim jezikom objasnim: siromaštvo nije stanje i situacija gdje se ljudi nadu eto jer su nesretni i takva je sudbina; ne vec je siromaštvo ekonomski pojam.
o necijoj ogranicenosti otom-potom,al ak ti ne kužiš suštinu ovog gore napisanog, za tebe nema nade... |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 02/02/2013 : 20:20:49
|
tonka, nisam ovo pisao, al se slažem sa svim kaj je napisano u tom. o tom kaj sam pokrenuo i organizirao, možemo prek pm-a.
al ak nisi shvatio poantu posta, onda jebiga... da laickim jezikom objasnim: siromaštvo nije stanje i situacija gdje se ljudi nadu eto jer su nesretni i takva je sudbina; ne vec je siromaštvo ekonomski pojam.
o necijoj ogranicenosti otom-potom,al ak ti ne kužiš suštinu ovog gore napisanog, za tebe nema nade...
Ja samo kuzim da si ti jako ogorcena osoba, svugdje vidis lopove. Tebi su svi lopovi. Ja nigdje nisam napisao da si ogranicen nego ogorcen, nije mi namjera bila da te uvrijedim, nisam takav. Oprosti ako si se uvrijedio. |
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Posted - 02/02/2013 : 20:28:10
|
sori, krivo sam vidio, moje isprike.
oko ogorcenosti, tonka, živimo u jednoj od najsiromašnijih zemlji europe. isti koji nas vode su najveci razbojnici ove zemlje. ak nema kritike onda samo daješ legitimitet razbojnicima.
niko ne veli niš za ovu djevojcicu, onaj post je vezan za sustav. zar nije jadno i odvratno da ova majka mora prositi za dijete umjesto da sustav osigura sve to? zar nije odvratno da ne može hzzo pokrit sve troškove za ovo dijete?
i sad sam reci, jel to suštinski problem ili nije...
i tako možemo o svim sferama društva.. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 02/02/2013 : 20:37:51
|
Ma sve 5, zna se da ne vrijedam nikoga prvi, ako se mene ne uvrijedi U vezi ogorcenosti potpuno si u pravu, da je vise takvih Linicevi i slicni nam ne bi gazili po vilici, ali mi smo narod koji trpi sve dok ima sto za jesti... A ti si vidim cijeli u pobunama i dizanjima ustanka |
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Posted - 02/02/2013 : 20:42:05
|
quote: Originally posted by Tonka24
Ma sve 5, zna se da ne vrijedam nikoga prvi, ako se mene ne uvrijedi U vezi ogorcenosti potpuno si u pravu, da je vise takvih Linicevi i slicni nam ne bi gazili po vilici, ali mi smo narod koji trpi sve dok ima sto za jesti... A ti si vidim cijeli u pobunama i dizanjima ustanka
ma nije problem u narodu koji trpi vec u dekadenciji i razmišljanju. da se izrazim prosto seljacki: narod se previše opustio.
a ovo oko pobuna i ustanaka,možemo prek pm-a |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 02/02/2013 : 21:09:34
|
o necijoj ogranicenosti otom-potom,al ak ti ne kužiš suštinu ovog gore napisanog, za tebe nema nade...
Ja samo kuzim da si ti jako ogorcena osoba, svugdje vidis lopove. Tebi su svi lopovi. Ja nigdje nisam napisao da si ogranicen nego ogorcen, nije mi namjera bila da te uvrijedim, nisam takav. Oprosti ako si se uvrijedio.
djule je jedan od najjacih likova na forumu. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 02/02/2013 : 21:11:41
|
quote: Originally posted by lwood
Ja samo kuzim da si ti jako ogorcena osoba, svugdje vidis lopove. Tebi su svi lopovi. Ja nigdje nisam napisao da si ogranicen nego ogorcen, nije mi namjera bila da te uvrijedim, nisam takav. Oprosti ako si se uvrijedio.
djule je jedan od najjacih likova na forumu.
I najzesci dinamovac kojeg sam ima prilike sresti..bar ovako virtualno.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 02/02/2013 : 21:12:53
|
quote: Originally posted by brni
djule je jedan od najjacih likova na forumu.
I najzesci dinamovac kojeg sam ima prilike sresti..bar ovako virtualno..
da, to mu je minus |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 02/02/2013 : 21:14:18
|
Ne to mu je plus jer je pravi dinamovac za razliku od nekih isprdaka i instant navijaca dinama na forumu.. |
Edited by - brni on 02/02/2013 21:18:23 |
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47134 Posts
Posted - 02/02/2013 : 21:22:25
|
Ne to mu je plus jer je pravi dinamovac za razliku od nekih isprdaka i instant navijaca dinama na forumu..
onda bi mu bia dupli minus |
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Posted - 02/02/2013 : 21:24:16
|
Ne to mu je plus jer je pravi dinamovac za razliku od nekih isprdaka i instant navijaca dinama na forumu..
a kojih to konkretno isprdaka i instant navijaca sa foruma? |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 02/02/2013 : 21:24:17
|
onda bi mu bia dupli minus
Minus velicine Velebita.. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 02/02/2013 : 21:25:18
|
a kojih to konkretno isprdaka i instant navijaca sa foruma?
Znat ce se oni prepoznat kad procitaju (ili ako procitaju).. |
|
|
djule
Senior Member
1019 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 02/02/2013 : 22:33:00
|
A tko bi ti to trebao biti? |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Posted - 02/02/2013 : 22:34:38
|
Znat ce se oni prepoznat kad procitaju (ili ako procitaju)..
Ovdje se jasno vidi sto si htio reci, malo si se odao. A jedini smo ja i Djule na ovom topicu navijaci Dinama. Ako mislis na mene reci odma. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 02/02/2013 : 23:00:01
|
Znat ce se oni prepoznat kad procitaju (ili ako procitaju)..
Ovdje se jasno vidi sto si htio reci, malo si se odao. A jedini smo ja i Djule na ovom topicu navijaci Dinama. Ako mislis na mene reci odma.
Kad sam pisa post mislia sam opcenito navijaci dinama na forumu..ali ti jesi instant navijac..pa pogledaj za koje klubove navijas..samo za one koji imaju para..za Rijeku si pocea navijati kad je Volpi dosa..tako da ne znam zasto si se javia uopce..da si instant navijac je opcepoznata cinjenica..i nije to nista losa..samo ja vise volim raspravljat u vezi dinamo-hajduka s ljudima ka sta je djule, koji su prizemljeni i vide siru sliku..bez uvrede stari..a isprdci su jedna posebna kategorija..ti njoj ne pripadas.. |
Edited by - brni on 02/02/2013 23:32:16 |
|
|
Topic |
|