Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/02/2013 : 01:28:59
|
Poll Question:
Mislite li da bi za neke osobito teške zlocine valjalo uvest smrtnu kaznu?
|
Results: |
DA |
[43%] |
34 votes |
NE |
[49%] |
39 votes |
NE ZNAM |
[9%] |
7 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 80 counted »» |
Last Vote:
09/04/2013 22:23:25 |
|
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
Edited by - lwood on 18/02/2013 01:40:17
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
Posted - 18/02/2013 : 07:39:18
|
jok. uz predvidanje da bu ovaj topic dogurao maksimum do 3-4 strane onda pod kljuc.
zakaj sam protiv?
kolko god strašan zlocin bil, onome ko ga je pocinio, smrtnom kaznom samo omogucavaš rješenje muka, brz i radikalan rez, dok umjesto smrtne da dobije doživotnu, e onda pajdo moj, razmišljaš o pizdariji kaj si napravil, kak nikad više ne buš vidio iza zidina niš i tak do kraja života pa se pocne gristi u sebi i tak do kraja.
protiv smrtne, za doživotnu |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 18/02/2013 : 08:15:19
|
quote: Originally posted by djule
jok. uz predvidanje da bu ovaj topic dogurao maksimum do 3-4 strane onda pod kljuc.
zakaj sam protiv?
kolko god strašan zlocin bil, onome ko ga je pocinio, smrtnom kaznom samo omogucavaš rješenje muka, brz i radikalan rez, dok umjesto smrtne da dobije doživotnu, e onda pajdo moj, razmišljaš o pizdariji kaj si napravil, kak nikad više ne buš vidio iza zidina niš i tak do kraja života pa se pocne gristi u sebi i tak do kraja.
protiv smrtne, za doživotnu
slažem se! To je to...naravno, i društveno-korisni rad za vrijeme kazne! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 18/02/2013 : 08:25:40
|
ja sam više za eseficne kazne totalno odvajanje od ljudskog roda specavanje hodanja van jedne sobe uspavljivanje do biološke smrti i tako to |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 18/02/2013 : 09:05:16
|
Kod poremecenih jedinki ne znam koliko ce bas oni moci razmisljati o pizdariji kaj su napravili kad ce sjediti do kraja zivota, ali sam istovremeno i protiv smrtne kazne. Prije svega zbog zloupotreba (desavalo se vec da su usmrtili posve neduzne) i posto ne bismo smjeli na sebe uzeti da djelimo pravdu u smislu uzimanja zivota.
Neka rade u zatvoru, neka se struka bavi njima, ali stvarno bavi, i prava struka. Jer smisao zatvora je da se pocinioc vrati "na pravi put", da otplati dug drustvu (opet moguce zloupotrebe i dvosmislenost), da se zamisli i pokaje (?), a sam po sebi zatvor ne donosi samo "dobru mogucnost katarze" nego zna i pogorsati situaciju i mogucnost "pozitivnog rjesenja". Da je moguce, pravedno bi bilo da ima svaki zatvorenik mogucnost pomoci struke, da se netko bavi njime, prati kako ide, ali pri prenatrpanosti je to nemoguce. Prije svega u USA je to vise manje biznis, zato i ima toliko privatnih zatvora (ono, wtf, only in America jelda) i u zatvor te bace za svaku i najmanju pizdariju - karikiram!
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1559 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 18/02/2013 : 09:07:43
|
U jednu ruku sam protiv te kazne zbog razloga koji su vec navedeni,ali opet smatram da bi ovih teških i gnjusnih zlocina bilo upola manje kad bi ljudi znali što ih ceka... Kako god bilo, kod nas je naj veca zatvorska kazna pre mala za neke zlocine za koje se do sad izricala |
"War will cease when we refuse to fight" |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31293 Posts
Member since 17/09/2006 |
|
djule
Senior Member
1019 Posts
Member since 09/06/2011 |
Posted - 18/02/2013 : 09:16:14
|
quote: Originally posted by Andrej
U jednu ruku sam protiv te kazne zbog razloga koji su vec navedeni,ali opet smatram da bi ovih teških i gnjusnih zlocina bilo upola manje kad bi ljudi znali što ih ceka... Kako god bilo, kod nas je naj veca zatvorska kazna pre mala za neke zlocine za koje se do sad izricala
al ak te ceka doživotna, to je puno gore od smrtne kazne. jer na kraju krajeva, u mozgu onog koji napravi zlocin koji je ekvivalent za smrtnu kaznu njemu je svejedno oce ju dobit ili ne jer ne osjeca strah prema onom kaj ga ceka |
|
|
1Euro
Advanced Member
12526 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 18/02/2013 : 09:19:53
|
zakaj sam protiv?
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 18/02/2013 : 09:33:19
|
Protiv smrtne kazne! Bilo je slucajeva da su nedužni ljudi bili osudeni na smrt i pogubljeni da bi se kasnije uspostavilo da nisu bili krivi. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 18/02/2013 : 09:34:49
|
Dobro je ovo @djule rekao, ali još pametnije je iskoristiti zlocince za dobrobit društva, dakle društveno koristan rad, što rece @dosada. Jedan moj poznanik je bio na nekom seminaru u Kairu, i vode njega tamošnji organizatori i dovedu ga do neke velike rake, neka gradevina se tu pravila. I pogleda on unutra, hrpa ljudi, oskudno obucenih, lopataju li lopataju. Pita on 'domacine' ko su ti ljudi, a ovi kažu da su to osudenici, ponajviše zbog djela vezanih za droge. Kažu da je za vecinu prestupa vezanih za zloupotrebu droga kazna preko 10 godina, a na tom prinudnom radu ti osudenici dožive maksimalno oko 7-8 godina. Pa ti dilaj. Dakle, protiv smrtne kazne, mislim da ne treba sebi niko to davati za pravo. Jedino ako ga sam uhvatim da mi nešto zgriješi, najebao bih mu se mamice :D
EDIT: greške |
Edited by - swamp thing on 18/02/2013 09:36:11 |
|
|
magnus
Junior Member
Slovenia
341 Posts
Member since 22/08/2004 |
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 18/02/2013 : 10:07:30
|
protiv smrtne kazne, za dozivotnu
i opcenito da nesto rade dok su u zatvoru
ne vidim smisao smrtne kazne uopce |
There can be only one, me! |
|
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 18/02/2013 : 10:40:20
|
Pa ne slijedi izvršenje smrtne kazne odmah nakon presude, pa da osudenici dožive to kao rješenje muka, bar ne eto u Americi. Tu se ceka i po par godina i mislim da nimalo nije ugodno kada znaš tacan datum svoje smrti, mislim da bi svaki izabrao doživotni zatvor umjesto smrtne kazne. Zaboravljate da su to ipak teški kriminalci, poremeceni individualci koji vjerovatno nece provesti vrijeme u zatvoru sjebavajuci se oko pocinjenog. Za smrtnu kaznu, ne znam, najveci problem su mi nevino osudeni. |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 18/02/2013 : 10:42:14
|
Protiv.
Cilj joj je samo odmazda i time negira suštinu koju sadrži svaka kazna. Svaka kazne ima dvije važne sastavnice koje trebaju biti u ravnoteži, a to je 1. kažnjavanje/društvena odmazda za pocinjeno djelo i 2. odvracanje ( a) pocinitelja od ponovnog cinjenja i b) drugih pojedinaca od moguceg cinjenja). Kod smrtne je odmazda toliko ekstremna da zasjenjuje drugi aspekt i time gubi smisao. I, povrh svega, je nepopravljiva.
Evo jedan poznati engleski slucaj covjeka kojemu je 1952. godine izrecena smrtna kazna i koji je pogubljen 1953., a 1998. je Lord Bingham utvrdio kako mu nije bilo omoguceno fer sudenje: http://en.wikipedia.org/wiki/Derek_Bentley |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 18/02/2013 : 11:05:29
|
Tesko pitanje..protiv sam ali kad vidim kako funkcionira nas zakon onda se malo zamislis..uglavnom da se radi o mojoj obitelji i da mi netko ubije clana iste a da pritom ne dobije primjerenu kaznu ili se izvuce (sto je kod nas cest slucaj) uzea bi stvar u svoje ruke i sam mu presudia.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 18/02/2013 : 11:21:04
|
quote: Originally posted by swamp thing
Dobro je ovo @djule rekao, ali još pametnije je iskoristiti zlocince za dobrobit društva, dakle društveno koristan rad, što rece @dosada. Jedan moj poznanik je bio na nekom seminaru u Kairu, i vode njega tamošnji organizatori i dovedu ga do neke velike rake, neka gradevina se tu pravila. I pogleda on unutra, hrpa ljudi, oskudno obucenih, lopataju li lopataju. Pita on 'domacine' ko su ti ljudi, a ovi kažu da su to osudenici, ponajviše zbog djela vezanih za droge. Kažu da je za vecinu prestupa vezanih za zloupotrebu droga kazna preko 10 godina, a na tom prinudnom radu ti osudenici dožive maksimalno oko 7-8 godina. Pa ti dilaj. Dakle, protiv smrtne kazne, mislim da ne treba sebi niko to davati za pravo. Jedino ako ga sam uhvatim da mi nešto zgriješi, najebao bih mu se mamice :D
EDIT: greške
ne pricamo o "uspjesima" gulaga nego o smrtnoj kazni |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 18/02/2013 : 11:44:12
|
quote: Originally posted by lwood
ne pricamo o "uspjesima" gulaga nego o smrtnoj kazni
A, izvini, ja mislio ovo tema o ornitologiji. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 18/02/2013 : 11:49:08
|
quote: Originally posted by lwood
ne pricamo o "uspjesima" gulaga nego o smrtnoj kazni
A, izvini, ja mislio ovo tema o ornitologiji.
Pitanje je mislin bilo sasvim jasno: Mislite li da bi za neke osobito teške zlocine valjalo uvest smrtnu kaznu?
znaci nije pitanje triba li uvest društveno koristan rad,preodgoj itd
|
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 18/02/2013 : 11:50:14
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Protiv smrtne kazne! Bilo je slucajeva da su nedužni ljudi bili osudeni na smrt i pogubljeni da bi se kasnije uspostavilo da nisu bili krivi.
a puno in je bolje došlo ako su nedužni proveli 20-30 godina na robiji |
|
|
|
nikia
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1049 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 18/02/2013 : 12:38:46
|
zakaj sam protiv?
Slažem se sa ovim crvenim. Ja bih uveo mucenje takoder (javno mucenje) prije smrtne kazne, i svakako doživotno,ali u teškoj robiji. A ne da zatvorenici kao na Bilicama, uživaju u odmoru i hrane se kao u studentskoj menzi. Samo su trošak našoj(mislim na Hrvatsku,neznam kako je u susjeda) šugavoj državi. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 18/02/2013 : 13:02:55
|
Ne!
Ako sustav oduzimanjem života kažnjava nekog tko je takoder oduzeo život, onda se spušta na razinu ubojice i sam postaje ubojica.
A i takva kazna nema nikakvog smisla, jer je svrha svake kazne preodgoj pocinitelja i oduzimanje nejgove slobode i svih prava da bi se u konacnici postigla i šira društvena korist.
Izvršenjem smrtne kazne pocinitelja se ne preodgaja niti mu se daje prilika za popravak, vec se problem rješava sjekirom. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Topic |
|