forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Treba mi vaša procjena- PITANJE ZA FILATELISTE!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/04/2013 : 17:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
on topic:

eto šta su mi do sada odgovorili:

Hi Ales,

Thank you of your email enquiry.

If you can send a picture of the initials/ makers mark this is the only one that I cannot see, I will see if I can tell you who made the ring. I will also be able to tell you when it was hallmarked but this will be the only information that I will be able to help you with as we do not keep details of each item that we would hallmark.

Will await a picture of the makers initials.

Kind Regards,

Linda
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1938 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 03/04/2013 : 17:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
Mislim da bi ti vise lezao moj nik od tog.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/04/2013 : 18:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

pa gdje si "CUVAM STARUDIJE", dugo te nije bilo!!!!

ajde okaci i ti neki svoj artikel, da vidimo što si to skupio svih tih godina i da malo ocjenimo.
Ovaj topik može poslužiti za "procjene". Ja svake toliko kupim neke cool stvari pa možete i ostali stavljati vaše cool stvari, pa da se "procjeni".

Edited by - 1Euro on 03/04/2013 18:07:41
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1938 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 03/04/2013 : 18:14:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:

ajde okaci i ti neki svoj artikel, da vidimo što si to skupio svih tih godina i da malo ocjenimo.
Ovaj topik može poslužiti za "procjene". Ja svake toliko kupim neke cool stvari pa možete i ostali stavljati vaše cool stvari, pa da se "procjeni".

Tu sam, nego su mi malo zamrli topici gde blejim, od kad su forum napustili neki grobari i Kosmajac izbacen.
Da znas da imam neke gluposti koje treba proceniti, neke postanske markice uglavnom iz SSSR-a, neki mali rimski novcic i slicno, ali treba to poslikati.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/04/2013 : 18:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

quote:

quote:

Tu sam, nego su mi malo zamrli topici gde blejim, od kad su forum napustili neki grobari i Kosmajac izbacen.
Da znas da imam neke gluposti koje treba proceniti, neke postanske markice uglavnom iz SSSR-a, neki mali rimski novcic i slicno, ali treba to poslikati.

samo hrabro!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 15/04/2013 : 22:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
jel zna netko nešto više o ovoj "starudiji"?
Ispada da je ovo neki ortodoksni krst (iz grcke ili Rusije), dali zna netko procitati šta piše od pozadi?
Koliko ovo vrijedi i gdje bi se to moglo prodati?

Edited by - 1Euro on 15/04/2013 22:45:44
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 16/04/2013 : 10:31:45  Show Profile Show Extended Profile
sigurno znaju:

http://gspawn.com/

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 16/04/2013 : 12:15:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

sigurno znaju:

baš znaju ovi citati grcki ili ruski jezik....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 25/04/2013 : 08:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
eto imam priliku kupiti ovakav album, pa me zanima jel netko zna, koliko to od prilike vrijedi. Da ne stavljam sve te slike, možete kliknuti na ovaj link:

http://filatelija.net/forum/viewtopic.php?f=12&t=1159

ja sam vec otvorio tu temu na filatelija.net ali mi se jako žuri pa znam da i ovdje ima filatelista (npr mamlaz....) pa ako ima netko katalog da se unutra pogleda.....
Inace ima još više materiala, nisam sve slike stavio, ali što se tice maraka vjecina su ovdje, ostalo su još neke fotografije, razglednice, žigovi,....ajmo bar neka procjena za ove marke....
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/04/2013 : 12:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by fikus

sigurno znaju:

baš znaju ovi citati grcki ili ruski jezik....

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/04/2013 : 12:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

eto imam priliku kupiti ovakav album, pa me zanima jel netko zna, koliko to od prilike vrijedi. Da ne stavljam sve te slike, možete kliknuti na ovaj link:

ja sam vec otvorio tu temu na filatelija.net ali mi se jako žuri pa znam da i ovdje ima filatelista (npr mamlaz....) pa ako ima netko katalog da se unutra pogleda.....
Inace ima još više materiala, nisam sve slike stavio, ali što se tice maraka vjecina su ovdje, ostalo su još neke fotografije, razglednice, žigovi,....ajmo bar neka procjena za ove marke....

ovo ce ti mamlaz znat.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 25/04/2013 : 13:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

ovo ce ti mamlaz znat.

pa da.....ali gdje je ovaj mamlaz haha...MAMLAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aukcija završava za 36 sata.....trebao bi dati neku ponudu....iako prije j ebil aponuda 107 dolara, što j enekako "ugodno" sada je vec ponuda na 205 dolara a još ima 36 sati i više mi nije toliko "povoljno"....ali ako mi se javi strucnjak i kaže mi kako ovo vrijedi 500+ dolara onda ok, inace ne idem u kupovinu, jer imam dosta stvari kojih se ne mogu riješiti pa mi ne treba još i ovo
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/04/2013 : 13:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
dava zna di je. vjerovatno glumi da radi

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 25/04/2013 : 16:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
nazalost nije moje podrucje skupljanja pa ti ne znam vrijednosti napamet. nazalost katalozi su mi doma i ne mogu do njih prije nedjelje navecer.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 25/04/2013 : 17:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

nazalost nije moje podrucje skupljanja pa ti ne znam vrijednosti napamet. nazalost katalozi su mi doma i ne mogu do njih prije nedjelje navecer.

eh, šteta......ma dobro nema veze, možda se javi netko putem tog filatelija.net ili filatelija.com....hvala svjejedno što si se javio....
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/04/2013 : 19:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

al ti ne skupljaš sve u vezi 3. Rajha?

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9955 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 25/04/2013 : 21:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

quote:

eh, šteta......ma dobro nema veze, možda se javi netko putem tog filatelija.net ili filatelija.com....hvala svjejedno što si se javio....

inace preporucio bi ti da ne kupujes tako filateliju. ili se bavi time ili ne bacaj novac. ne ocekuj da ces na velikim aukcijama osvojiti dobre stvari za malo love.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 05/05/2013 : 23:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
uff, ovo bi znalo biti zanimljivo.....upravo sam kupio CENZURISANO pismo poslano iz Hrvatske (NDH) u Švedsku.
Ovo pismo ima nekoliko zanimljivosti:

-ima komplet 4 NDH maraka (koje su citav komplet ndh 1944, provjerio sam na svom katalogu na cd-u)
-ovo pismo je poslao MILO ŠEFCEK (nemam pojma tko je taj ali ocito se radi o nekom poznatom filatelistu, jer je taj lik napisao i knjigu CIENIK MARAKA, koja je izašla 1944 godine (ista godina kao i to pismo), koju sam vec kupio na nekom sajtu, ali isto tako cekam da mi se prodavac javi, pa da mi ju pošalje....
-pismo je CENZURIRANO, jer je bilo poslano uoci 2 svijetskog rata....
-ne znam jel unutra ima pismo ili se radi samo o koveratu (ako ima unutra pismo onda ce mu cijena još narasti, vidjet cu kada mi stigne iz Norveške - prodavac je Norvežanin...)

Sve u svemu, ovo bi moglo nešto vrijediti ili sam možda pogriješio.....Za ovo pismo dosta ljudi je licitiralo na Ebayu, ja sam ga usvojio ali možda sam ga cak preplatio.....ponela me atmosfera....

Jel može netko reci tko je taj MILO ŠEFCEK? Jel to neki poznati covjek u Hrvatskoj? Koliko vrijedi ovo pismo?

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/05/2013 : 10:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
eto ako nekoga zanima, dobio sam jednu procjenu:

Poštovani gospodine,

Milo Šefcek je imao trgovinu markama u Zagrebu. Pismo koje imate prošlo je deviznu konrolu zbog sadržaja svog sadržaja I to je ovjereno na poledini službenim žigom. U koverti su vjerojatno slane nove marke NDH. Koverta je prefrankirana tj na njoj je naljepljeno više maraka nego je potrebno (79 kn plus doplata dok je bilo potrebno 12,5 preporuka 4 avion I 10 žurno ukupno 26,5) Ova serija je izašla 03. 02. 1944 no moguce da ju je nabavio dan ranije preko svojih veza I poslao na dresu. Onda je FDC pa bi se uz dobar opis moglo dobiti izmedu 70 I 100 € kod krajnjeg kupca. Pokušajte na Ebayu.

Srdacan pozdrav iz Zagreba

Berislav Pervan

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12596 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 28/05/2013 : 12:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
Imam priliku kupiti originalan dokument kojeg je podpisao Ante Pavelic i radi se o nekakvom spisku dobitnika medalja (ordena,...) i tamo ima puno ljudi na tom spisku, možda cak neki poznati, nemam pojma,....a na kraju je taj dokumenat podpisao Ante Pavelic.
Siguran sam da se radi o originalu i vjerovatno o nekakvom raritetu....sada mene zanima gdje bi ja to mogao prodati i za kakvu cijenu...
Jel imate nekakve muzeje u Hrvatskoj koji se bave sa tim?
Našao sam putem "google" neke muzeje koje sam vec kontaktirao i nitko se nije javio....pa vas molim ako imate neki link stavite g aovdje p ada kontaktiram što više ljudi....i kakva je po vašem mišljenju vrijednost ovakvog dokumenta?
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3841 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 28/05/2013 : 13:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Kontaktiraj Makija iz Mostara siguran sam da ce ponuditi dobru lovu...

Wtf?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/05/2013 : 13:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/05/2013 : 13:26:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Jos da ima koja pjesmarica unutra... bit ce mu veselo i toplo oko srca.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 28/05/2013 : 14:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

Kontaktiraj Makija iz Mostara siguran sam da ce ponuditi dobru lovu...

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8329 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 28/05/2013 : 17:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message
Nemoj kupovat te budalaštine.

To ti možda jedino vridi onima zagriženima iz dijaspore.
A uvik možeš kontaktirat HCSP.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.86 seconds. Snitz Forums 2000