Author |
Topic |
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 07/04/2013 : 20:56:30
|
Ma kao sto kaze naslov topica.. Gazda Zna Shit of the day je naravno quote: Iranci ne postoje kao narod
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 07/04/2013 : 21:13:24
|
quote: Originally posted by fikus
Iran je za Irance, ostali su gosti.
Yeep.. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 07/04/2013 : 21:36:53
|
Vas dvojica "pametnjakovica" bolje se malo informirajte o Iranu prije nego se odlucite kreveljiti sa svojim stupidnim komentarima. Iran je višenacionalna država, ne postoji narod "Iranaca". |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 07/04/2013 : 21:40:22
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Vas dvojica "pametnjakovica" bolje se malo informirajte o Iranu prije nego se odlucite kreveljiti sa svojim stupidnim komentarima. Iran je višenacionalna država, ne postoji narod "Iranaca".
Kao sto ne postoje Ameri? Jos ce na kraju ispasti da ne postoje ni Yugosloveni |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 07/04/2013 : 21:54:01
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Vas dvojica "pametnjakovica" bolje se malo informirajte o Iranu prije nego se odlucite kreveljiti sa svojim stupidnim komentarima. Iran je višenacionalna država, ne postoji narod "Iranaca".
Kao sto ne postoje Ameri? Jos ce na kraju ispasti da ne postoje ni Yugosloveni
Usporedivati SAD i Iran po pitanjima nekakve narodnosti... Kao miješati kruške i jabuke. A o tvojim nepostojecim Yugoslovenima ne želim ni trošiti rijeci. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/04/2013 : 22:31:37
|
Dobro narode, hajde opušteno, a i 'ajde da ne petljamo Jugovinu u sve to... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/04/2013 : 23:20:54
|
quote: Originally posted by lwood 1. ako nisi zna Iranci nisu Arapi nego Arijci. samo ime Iran ti znaci zemlja Arijaca ili Arijevaca,kako više voliš.
S obzirom da Iranci ne postoje kao narod misliš valjda na Perzijance kao vecinski narod u Iranu (oko 50 i nešto % stanovnika Irana)? Azeri kojih u Iranu ima izmedu 15 i 20% i kojih po nekim procjenama u Iranu ima izmedu 12 i 18 milijuna (dakle više nego u maticnom Azerbejdžanu gdje ih ima oko 8 milijuna i nešto) teško mogu biti Arijci (mislim da se azerski jezik ubraja u turkijske jezike). Što se tice ostalih naroda u Iranu, npr. Tadici i Kurdi koji pripadaju perzijskoj skupini naroda -ako su Perzijanci Arijci onda su valjda i oni, za Balude ne znam... A tu su i Arapi, koji žive u obalnom dijelu Irana.
Iranci su nacija ako cemo bit precizni.a šta se tice Azera oni su dobro uklopljeni u Iran za razliku od npr Kurda. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 07/04/2013 : 23:23:30
|
Baludi isto spadaju u iransku skupinu |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 07/04/2013 : 23:32:43
|
Navodno i Hrvati. Nas i Iranaca 80 miliona.
cak iz Afganistana |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 07/04/2013 : 23:59:43
|
2007 godine sam bio u Iranu sa hrvatsko-iranskim drustvom i proveo sam tamo 16 dana i to mi je bilo jedno od najljepsih ljeta u zivotu... Impresionirala me multi-kulti sredina i na neki odredjeni nacin mistika... Citao sam Hafeza Shirazija i Ferdowsija(Firduzi) i citao njihovu poeziju koja ni danas ne gubi na sarmu... U katedrali svetog spasitelja u Isfahanu(http://en.wikipedia.org/wiki/Vank_Cathedral) sam kupio englesko izdanje Shahnameh od Ferdowsija koju i dan danas imam u svojoj biblioteci zbirku prica iz perzijske mitologije.
Bio sam i u Egiptu,Turskoj(samo u Istanbulu) Tunisu i Maroku(prije dvije godine) i vise imam simpatija prema Perzijancima i stanovnistvu u Iranu nego negdje drugdje(recimo Arapima). To sto sam vidio da se coca cola prodaje svugdje po Teheranu i am.dollar im je jedina strana valuta na koju se vezu ne daje do znanja da nesto mrze US... Arapi su veliki nacionalisti i za njih kao semitski narod postoji samo pojam plemena i vezu se za svoj rod kao Benu Israil (sinovi Izraela). Arapi su sami krivi za svoje revolucije jer su uvijek imali predsjednike skloni autokraciji i ili dolazili na vlast pomocu vojnih puceva kao Gadaffi npr. narod je pljeskao,ali doslo im je do guse... U Tunisu kad sam bio 2004 stalno je voditeljica grupe(Splicanka) rekla da se ne izruguje ili slika predsjenik Ben Ali na plakatu ili slicno, kada smo isli oko Carthage bila je neka vila od Sophie Loren,a blizu je bila i predsjednikova palaca pa je bilo zabranjeno slikati.. Isto ako kada sam putovao za Isfahan prolazili smo pokraj Natanza u pustinji i isto tako su molili domacini da se ne slika jer ako bi u nekoj kontroli provjeravali foto aparate bilo bi svasta(kazna progona) ali kao da sateliti nemaju bolje snimke, mislim si ono ne?... Mi smo bili gosti i naravno da se zakoni svake zemlje postuje. Iran jeste zemlja Aryana,Aryanshahr ili Eranshahr kasnije Iran, zemlja plemenitih sto inace znaci Aryan,ljudi svjetla... Ima ljudi koji se rado tamo vracaju, ja bih volio opet otici tamo, bar u Isfahan,na rijeku Azayande na ljeto, prekrasno je setaliste... Bio sam u Yazdu, Shirazu( tu smo bili u nomadskom selu Kashkai na veceri,po njima nazvan terenac :-)),Persepolisu, Tahte Djamshid, prijestolje kraljeva, svatko moze naci na wikici ta mjesta i procitati o tome vise...
Ako sta tamo vrijedi to su ljudi koji su najvece bogatstvo koje imaju...i bilo je lijepo biti dio jedne gostoljubive drzave....
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 08/04/2013 08:41:44 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Posted - 08/04/2013 : 00:14:20
|
od ovih zemalja šta si nabroja jedino Iran mi je zanimljiv za neki posjet. od arapskih država jedino bi u Egipat otiša ,a i to samo zbog piramida. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 08/04/2013 : 07:51:26
|
quote: Originally posted by lwood Iranci su nacija ako cemo bit precizni.
Tocno. Jedno je nacija (koja je više politicka odrednica i obuhvaca sve državljane jedne države), a drugo narod, tj. etnicka pripadnost. Nekima to nije jasno. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 08/04/2013 : 07:53:37
|
Navodno i Hrvati. Nas i Iranaca 80 miliona.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 08/04/2013 : 08:11:39
|
A sad nazad na topic..
quote: SJEVERNA KOREJA pokazuje znakove da se njezine vojne snage pripremaju za novi nuklearni test, kazao je jutros južnokorejski ministar Ryoo Kihl-jae, a prenosi agencija Yonhap. Njegova izjava dolazi nakon što su se u javnosti pojavile vijesti o pojacanim vojnim aktivnostima u blizini podrucja na kojima su provedena protekla tri sjevernokorejska nuklearna testa.
Podsjetimo, jucer su južnokorejske vlasti objavile da vjeruju kako se Pyongyang priprema za lansiranje nove rakete dugog dometa te da vjeruju da ce se lansiranje dogoditi vec u srijedu, 10. travnja.
"Seul je u stanju vojne pripravnosti", kazala je glasnogovornica Plave kuce Kim Kaeng u priopcenju za javnost. Sumnje da Pyongyang planira novo lansiranje pojavile su se nakon što su tamošnje vlasti naredile svim južnokorejskim radnicima da napuste zajednicko industrijsko postrojenje Kaesong.
Švicarska ponudila da bude posrednik u pregovorima
Švicarska je jucer ponudila posredstvo u održavanju pregovora izmedu Sjeverne i Južne Koreje u nadi da ce doci do smirivanja tenzija. U priopcenju tamošnje vlade osudeni su postupci Pyongyanga, a vlade Sjevera i Juga pozvane su da se suzdrže od daljnjih provokacija.
"Švicarska vlada uvijek je spremna pridonijeti pronalasku rješenja, ako je to želja sukobljenih strana, kroz održavanje sastanaka izmedu njih", priopcile su vlasti.
Pentagon odgodio testiranje interkontinentalnih balistickih projektila
Zbog tenzija sa Sjevernom Korejom, Pentagon je odlucio odgoditi testiranje interkontinentalnih balistickih projektila planirano za iduci tjedan u Vandenberg Air Force bazi u Kaliforniji, potvrdeno je za AP.
Dugo planirano testiranje bit ce ipak odgodeno za iduci mjesec kako Sjeverna Koreja ovaj americki potez ne bi krivo shvatila i kako upravo to ne bi bio okidac za eskalaciju sukoba na Korejskom poluotoku.
Spomenuto testiranje nije dio zajednickih americkih i južnokorejskih vojnih vježbi na Korejskom poluotoku, koje su i potpirile sjevernokorejsku ljutnju te dovele do eskalacije prijetnji i ratoborne retorike. Vježbe se nastavljaju prema planu.
|
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38005 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 08/04/2013 : 09:19:19
|
Jedan od komentara na gore spomenuti clanak:
"...the NK women are safe,its the young boys who should worry,us military r gaay pedophiles..." |
always progressive, never conventional! |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 08/04/2013 : 13:45:54
|
S onim psima ce oboriti sve F-117.
Njemacki ovcari su najbolji psi na svijetu,a onda po meni, aljaski malamut |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/04/2013 : 13:55:25
|
quote: Originally posted by lwood od arapskih država jedino bi u Egipat otiša ,a i to samo zbog piramida.
Piramide su mi možda bile i najmanje zanimljive od svega što Egipat pruža; to su ljudi, njihov nacin života, niz drugih spomenika koje nisu piramide, Nil, Crveno more, Kairo kako diše kao megagrad, pustinja. Cijeli jedan drugaciji svijet.
@topic jel pocelo?
http://danas.net.hr/svijet/sjeverna-koreja-pozvala-na-potpunu-evakuaciju |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 08/04/2013 : 14:31:00
|
Tocno. Jedno je nacija (koja je više politicka odrednica i obuhvaca sve državljane jedne države), a drugo narod, tj. etnicka pripadnost. Nekima to nije jasno.
a tebi da nacija dolazi iz naroda, tj. jednostavno nacija = narod + država tj. politicka svijest!
nije pocelo niti ce poceti, ako mislite na raketiranje.... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 08/04/2013 : 14:56:04
|
quote: Originally posted by dosada
Tocno. Jedno je nacija (koja je više politicka odrednica i obuhvaca sve državljane jedne države), a drugo narod, tj. etnicka pripadnost. Nekima to nije jasno.
a tebi da nacija dolazi iz naroda, tj. jednostavno nacija = narod + država tj. politicka svijest!
Jednim dijelom dolazi. Nacija može biti i narodi ili etnicke grupe + država (tj.politicka svijest). Najbolji primjer ti je SAD. Ne postoji americki narod (s obzirom na mnoštvo ljudi raznog etnickog podrijetla koji tamo žive), ali americka nacija svakako da. Nacija ne mora uvijek dolaziti iz naroda (npr. Madari koji žive u Slovackoj su dio madarskog naroda ali politicki Slovaci). |
|
|
Topic |
|