forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Gazda Zna
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 08/04/2013 : 15:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
svi mi pripadamo politicki državi u kojoj živimo, ali Madari koji žive u Slovackoj pripadaju narodu i naciji koji se zovu Madarima...

i da, Amerikanci su narod bez dvojbe isto kao i nacija!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/04/2013 : 19:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

svi mi pripadamo politicki državi u kojoj živimo, ali Madari koji žive u Slovackoj pripadaju narodu i naciji koji se zovu Madarima...

I Iranci su narod a ne nacija? Pa gdje su onda ti Iranci na onoj karti? Nigdje ih nema.
Mislim da si ti taj koji ne razumije i miješa neke pojmove.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/04/2013 : 19:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Reci Irancima o toj svojoj karti.
Danas sam bas pricao sa trojicom Iranaca iz svoje firme..kazu da seres i da si tipicno lose nasaden lik

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/04/2013 : 20:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

Danas sam bas pricao sa trojicom Iranaca iz svoje firme..kazu da seres i da si tipicno lose nasaden lik

A da nisi malo previše popio ili uzeo nešto pa si imao prividenja (cuo neke glasove za koje si mislio da su iranski)?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/04/2013 : 20:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

ja se kladin u gajbu pive da ta trojica 100 % nisu Kurdi

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/04/2013 : 20:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

A da nisi malo previše popio ili uzeo nešto pa si imao prividenja (cuo neke glasove za koje si mislio da su iranski)?

ma vjerovatno ljudi smatraju sinonimima iranski i perzijski.
ali s obzirom da je vecina tih etnickih skupina dobro uklopljena u iransko društvo nije ni cudno.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/04/2013 : 20:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

Nope, dva su perzijanci , a jedan azer..inace ima ih jos , ali vjerujem da i oni misle da kakas .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/04/2013 : 20:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Najvjerojatnije se radi o Perzijancima koji se smatraju nekakvim "temeljnim" narodom u Iranu, ali ne bih to dalje elaborirao, odvelo bi nas tko zna gdje ;)
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 08/04/2013 : 20:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

Jedini kurdi koje poznajem prodaju Kebap na zeljeznickom kolodvoru

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/04/2013 : 20:56:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

ali s obzirom da je vecina tih etnickih skupina dobro uklopljena u iransko društvo nije ni cudno.

Ne znam koliko su doista dobro uklopljeni u iransko društvo, a koliko je to samo privid. Je li to tako ili nije najbolje bi se vidjelo kad bi u Iranu poceo "veliki ples" (masovni napad na tu zemlju), onda bi se vidjelo koliko su doista jedinstveni (npr. Azerbejdžan je americki saveznik, pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se ponašali iranski Azeri u tom slucaju). Ja ne tvrdim da vecina njih možda ne bi ostala lojalna Teheranu, ali tko zna. Sjeti se dok je Saddam (tj. manjinski suniti) cvrsto držao vlast u Iraku vladao je privid da su mu vecinski šijiti uglavnom lojalni (pogotovo za vrijeme iransko-irackog rata gdje su se iracki šijiti, koji su Arapi, u Saddamovoj vojsci borili protiv šijitske subrace Iranaca u cijoj vojsci su dominirali Perzijanci), cak je uz sebe imao i par šijitskih i kurdskih generala, ali cim je poceo prvi zaljevski rat i režim doživio ozbiljne udarce pokazalo se kakvo je pravo stanje na terenu.
Nije iskljuceno da bi se i iranski Azeri odmetnuli u datom trenutku ili barem dobar dio njih.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 08/04/2013 : 21:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Prašcic Babe.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/04/2013 : 22:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/04/2013 : 00:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ne znam koliko su doista dobro uklopljeni u iransko društvo, a koliko je to samo privid. Je li to tako ili nije najbolje bi se vidjelo kad bi u Iranu poceo "veliki ples" (masovni napad na tu zemlju), onda bi se vidjelo koliko su doista jedinstveni (npr. Azerbejdžan je americki saveznik, pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se ponašali iranski Azeri u tom slucaju). Ja ne tvrdim da vecina njih možda ne bi ostala lojalna Teheranu, ali tko zna. Sjeti se dok je Saddam (tj. manjinski suniti) cvrsto držao vlast u Iraku vladao je privid da su mu vecinski šijiti uglavnom lojalni (pogotovo za vrijeme iransko-irackog rata gdje su se iracki šijiti, koji su Arapi, u Saddamovoj vojsci borili protiv šijitske subrace Iranaca u cijoj vojsci su dominirali Perzijanci), cak je uz sebe imao i par šijitskih i kurdskih generala, ali cim je poceo prvi zaljevski rat i režim doživio ozbiljne udarce pokazalo se kakvo je pravo stanje na terenu.
Nije iskljuceno da bi se i iranski Azeri odmetnuli u datom trenutku ili barem dobar dio njih.

ne virujen baš u ovo. Kurdi da,al oni ionako ratuju vec desetljecima protiv svih uokolo.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/04/2013 : 07:27:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Nope, dva su perzijanci , a jedan azer..inace ima ih jos , ali vjerujem da i oni misle da kakas .

Eto, sad si i ti priznao da u Iranu žive razliciti narodi, kao što je navedeno na onoj karti. Pitam se tko ovdje doista "kaka".

Edited by - dsormaz1 on 09/04/2013 07:29:03
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/04/2013 : 07:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne virujen baš u ovo. Kurdi da,al oni ionako ratuju vec desetljecima protiv svih uokolo.

Misliš da je to zato što su Azeri isto šijiti kao i vecinski Perzijanci, pa ce biti lojalniji Teheranu od Kurda koji su suniti?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/04/2013 : 08:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Masovni napad na Iran se nece dogoditi iz vise razloga ,pa tako nije bitno ni gdje ce tko stajati u tome slucaju.
U slucaju politickih promjena zacijelo bi doslo do stanovite podjele, no to je vec jedna sasvim druga prica.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/04/2013 : 09:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Masovni napad na Iran se nece dogoditi iz vise razloga ,pa tako nije bitno ni gdje ce tko stajati u tome slucaju.
U slucaju politickih promjena zacijelo bi doslo do stanovite podjele, no to je vec jedna sasvim druga prica.

Ne vjerujem da bi moglo doci do nekakve kopnene invazije, to je sigurno potpuno iskljuceno, ali nije nemoguc nekakav masovniji napad iz zraka (avionima i dalekometnim raketama).

Edited by - dsormaz1 on 09/04/2013 09:13:19
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/04/2013 : 10:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

I Iranci su narod a ne nacija? Pa gdje su onda ti Iranci na onoj karti? Nigdje ih nema.

gdje su na karti, pa budi u toku s vremenom i ne upotrebljava povijesne karte kad se govori o sadašnjici. Nije bitno kaj pokazuju statistike i prošlost, važno je kak se ljudi sad osjecaju.
Na isti nacin se odnosiš prema Jugoslavenima, a nepobitna je cinjenica da se (i još se) odredeni broj ljudi osecal Jugoslavenima i tko si ti ili netko drugi da im govoriš da oni ne postoje. Postoje ako se osecaju isto kao i postoji Bog, jer ljudi u njega vjeruju kao i u brojne druge apstraktne pojmove. Svi oni postoje!

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/04/2013 : 11:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

gdje su na karti, pa budi u toku s vremenom i ne upotrebljava povijesne karte kad se govori o sadašnjici. Nije bitno kaj pokazuju statistike i prošlost, važno je kak se ljudi sad osjecaju.

Pa to ti je karta koja pokazuje sadašnjost, a ne nekakva povijesna karta od prije 1000 godina. A i onda je u Perziji (kako se Iran tada zvao) bilo više naroda a ne samo Perzijanci.
Kako ti to ne znaš, zar ne predaješ povijest?
Treba prouciti malo neke osnovne stvari prije nego što se pocne raspravljati o nekoj temi.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/04/2013 : 11:35:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Dosada, imaš puno ovakvih karata na netu i sve pokazuju takvu strukturu stanovništva Irana, nije to nicija izmišljotina vec cinjenice. Dakle cinjenica je da u današnjem Iranu ne živi samo jedan narod, nekakvi nepostojeci narod Iranaca, vec jako puno raznih naroda za koje se može reci da su dio iranske nacije, a nacija i narod nije isto, jedno je politicka-državna pripadnost, a drugo etnicka odrednica. Npr. Azeri koji žive u Iranu su dio naroda Azera cija je maticna država Azerbejdžan, ali oni (dakle Azeri koji žive u Iranu) su ujedno i politicki Iranci, dakle dio iranske nacije.
Zar je to toliko teško shvatiti???

Edited by - dsormaz1 on 09/04/2013 11:39:16
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/04/2013 : 12:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
nema nacije bez naroda!

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/04/2013 : 12:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

nema nacije bez naroda!

Naravno. Samo "nacija" i "narod" nije isto.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/04/2013 : 15:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:

nema nacije bez naroda!

Naravno. Samo "nacija" i "narod" nije isto.

to sam odavno napisal da nije isto, nacija proizlazi iz naroda...samo na cemu smo sad kad si složil sa mnom da nema nacije bez naroda, a i dalje tvrdiš da postoje nacije koje nisu narod (Iranci, Amerikanci)!?

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 09/04/2013 : 20:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

Ne vjerujem da bi moglo doci do nekakve kopnene invazije, to je sigurno potpuno iskljuceno, ali nije nemoguc nekakav masovniji napad iz zraka (avionima i dalekometnim raketama).

Glupost..to bi direktno dovelo do direktnog i prljavog nacina rata sa Izrealom i destabilizacije cijelokupne regije.
Ameri za to vise nemaju muda, niti financije..a ni razlog.
Ostale clanice NATO-a vise nisu tako zagrijane..osim mozda Francuza.
No kada Rusi i Kinezi tek rijec reknu..to je vec zaboravljena stvar.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 09/04/2013 : 20:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
za sve je kriv sistem i novac. osobno me više zanima ova tematika http://www.trueactivist.com/icelands-hordur-torfason-how-to-beat-the-banksters/
reality šovovi i plašenje http://www.youtube.com/watch?v=S9Q8x403a-Q

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 09/04/2013 20:59:36
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000