forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Brak životna zajednica žene i muškarca?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/05/2013 : 23:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ne govorim o našim subjektivnim predstavama stvarnosti; naprotiv, trudim se da uvijek barem pokušam da budem što bliži objektivnoj stvarnosti, i smatram da je marksisticki metod najdalje otišao u tom pogledu. Moja predstava stvarnosti, na kraju krajeva, se kad-tad pokaže istinitom ili ne, bilo da se sudari sa objektivnim, to jest ako postoji protivurijecje, ili ako je objektivno potvrdi... to jest, sama praksa.

quote:
predstava stvarnosti dolazi od stvarnosti (opet, koje stvarnosti) interpretirane kroz klasni kljuc (ideoligije iz preproslovekovnih knjiga)

"klasnom kljucu" tumaci kao pokušaj shvatanja klasne dinamike. ili tvrdiš da klase više ne postoje, i nisu relevantne? a opet, za razliku od vulgarnog materijalizma, marksizam ne sagldava stvarnost samo po jednom "faktoru", vec se trudi da sagleda cjelinu, i pridaje znacaja ideologiji, religiji, itd... u onoj mjeri pri kojoj uticu na "objektivno", to jest praksu, ljudsku djelatnost. Teško je to, i lako se zapada u redukcionizam... vec rekoh.

quote:
koja nema ama bas nista zajednicko sa "stvarnoscu" koja je generisala marksisticku ideologiju pre skoro 200 godina,

ali marksizam i stalno naglašava stalnu dinamiku društva, to jest da se povijest nikada identicno ne ponavlja; i marksisticki metod se razvijao uporedo sa stvarnošcu, prateci njene kretnje...

što se tice marksisticke terminologije, ona je potisnuta nakon politickog sloma degenerisanih socijalistickih država. možda današnji ljudi izražavaju svoje probleme kroz terminologiju diskursa koji preovladavaju - liberalizam, itd. - ali mi se moramo potruditi da vidimo praksu iza terminologije (a pri tom ne zanemarujuci da "forma odreduje sadržinu", odnosno sam ideološki uticaj).

potcijenjuješ marksizam, eto, baš koristeci današnji rjecnik liberalnih kritika istog, koje su danas ideološki primarne, jer je liberalizam ideologija vladajuce klase...

Edited by - Mhejl on 28/05/2013 23:44:24
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/05/2013 : 23:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
laku noc. i žao mi je što nisi bio u stanju da vodiš normalnu diskusiju od pocetka rasprave (na drugoj temi), vec si je poceo omalovažavanjem sagovornika.

Edited by - Mhejl on 28/05/2013 23:43:26
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47319 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/05/2013 : 23:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
znaci marksizam ima odgovore na SVA pitanja?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/05/2013 : 23:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Hm... to ce zavisiti od kvaliteta prosudivaca... ukoliko nadeš idealnog prakticara, javi se...
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 29/05/2013 : 00:14:56  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
quote:
Originally posted by grofica Varga

quote:
Originally posted by stinky

quote:
Vec sam rekla da mi se gadi ova akcija prvenstveno jer je totalno ispolitizirana.

+

i da dobijem sva prava koja

ovo što ti pišeš je tipicna nedosljednost.
logicke manjkavosti i u raznim pogledima, sve se to provlaci kroz ovakve rasprave i kojekakvi dižu halabauku, nešto je kao ugroženo i ostala aparatura najobicnije retorike.

dakle,
tebi se gadi što je nešto "ispolitizirano", a sama istovremeno tražiš "sva prava"??! mislim, vjerojatno ni ne shvacaš, ali ovi tvoji instruktori veoma dobro znaju da ta "prava" nisu ništa drugo nego - politicka prava. to što ti tražiš jesi premjestila i ostvaruješ na polju politicke borbe, tako da je tvoj post cista neprincipijelnost.
naravno da u tom slucaju ne mogu pozdraviti tvoj stav (inace tipican gejpropagandni stav) jer se ne držiš nikakvih kriterija ni pravila. ili prihvati da jesi usred politicke borbe i da se ta borba vodi svim dozvoljenim sredstvima (a u krajnjem slucaju i svim sredstvima u ratu) ili se povuci u cisto privatni život i ostvaruj svoja "prava" u intimnom krugu.

Gdje si ti zakljucio da ja ne prihvacam da sam usred politicke borbe? Tko su moji instruktori? Na koji to nacin funkcionira tvoj mozak ako zbog toga što sam ispala neprincipijalna jer serem po svojim protivnicima automatski ne pozdravljaš moju želju da mi dijete ima zdravstveno preko partnerice? Ajde molim te reci lijepo da ne bi htio da pederi dobiju brak i ne laprdaj tu o nekoj principijalnosti zbog koje ti ne pozdravljaš moj stav. Koje pizdarije se ti hvatas. Više cijenim one koji su mi govorili da bi me u konc logor strpali nego kada mi netko uleti sa ovakvim pickastim stavovima.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 29/05/2013 : 00:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
dopustam si primjetiti da kada stinky obradi zenski post na temi,
nakon odgovora mu uzvracenog, i jezikoslovci se hvataju za glavu

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47319 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/05/2013 : 00:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
dobro ga je oplela

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnik

Germany
1202 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 29/05/2013 : 03:54:11  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message
On je sam sebe opleo. Da npr. neki gej aktivizam skuplja potpise i neki Stipe izjavi kako mu se to gadi jer je to sve ispolitizirano da se uližemo Europi i kako on traži da se u ustav upiše da je brak zajednica samo muškarca i žene. Baš me zanima što bi stinky rekao.
Mogao bi mu kao dosljedan, principijalan covjek koji se drži kriterija i pravila kazati da ne podržava njegove stavove jer je Stipe nedosljedan jer je i njegova borba ispolitizirana. I onda bi ja mogla zakljuciti da stinky u svojoj dosljednosti - covjek bez stava. Jer ne podržava ni mene ni Stipu, nego samo lupa kontre.
Ako bi pak podržao Stipu tada stinky ne bi bio dosljedan, principijalan covjek koji se drži kriterija i pravila. Jer meni zamjera a Stipi oprašta svu tu zlu nedosljednost.
I onda on nabacuje neke neugodne insinuacije na racun moje logike... Naravno, nije sve crno-bijelo ali ako dode do referenduma necemo u kutije ubacivati eseje.
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/05/2013 : 08:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message
kod stinkya nema nikakve logike :D samo se razbacuje

hvala bogu blokiran mi je, nisam imao snage vise :D

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 29/05/2013 : 09:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Kao forumaš koji mora uvijek i u svemu biti u pravu, kao virtualna inkarnacija Zagora koji vitlajuci metaforickom "sjekirom" na topicima postavlja pravila i uvodi red, logicno je da stinky mora upadati u protuslovlja.
Pa tako na jednom topicu suvereno i samouvjereno kako samo on zna tvrdi jedno, a na drugom s podjednakim žarom i prepotencijom nešto sasvim drugo, ponekad i ono što se otvoreno suprotstavlja prethodno recenom.
Pritom se uvijek drži odredene logike, ali ta logika ponekad vrijedi samo za odredeni topic i kroz odredeno vrijeme, ovisno o temi, njegovoj nabrušenosti ili pak o epizodi Zagora o kojoj je rijec.
Pa je tako jednom žestoki marksist, drugi put naglašeno mizogin tip koji bi ženu smjestio iskljucivo uz muža, djecu i štednjak, a treci netko tko velica sjajnu instituciju crkvu i "zdrave" snage društva koje su, gle cuda, hiperkonzervativne i nazadnjacke.
Svakako, mizoginija i konzervativizam se ne iskljucuju, dapace skladno idu ruku pod ruku, pa ako tome dodamo autoritarnost kao simbol totalitarne svijesti koja se ocituje i u spomenutoj potrebi da se uvijek i u svemu bude krajnji arbitar i nositelj ultimativne istine, pretpostavljam da tu treba tražiti njegovu pravu, ne-virtualnu prirodu.
Egoizam je u svemu najmanji problem.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/05/2013 : 09:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

stinky, steta sto nisi dosao na ideju da otvoris dva profila
i tako konacno dobijes sugovornika dovoljno zrelog, bistrog i pametnog, dostojnog samoga sebe,
s kojim bi mogao pronicati u samu srz problema, potom izranjati iz sebe samoga s novim obavijestima koliko su ostali zaostali.
Jedino se bojim da bi taj novi nick nadrapao poput ostalih, jer samo jedan jedini nepobjedivi, neprejebivi je stinky - the original samoga sebe!

Ma kakav cro cop..stinky je Chuck Norris..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 29/05/2013 : 10:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

Problem nastaje kod toga što bi se to dijete vodilo kao iskljucivo moje iako bi bila u registriranom partnerstvu. To dijete ne bi moglo dobiti npr. zdravstveno osiguranje preko moje partnerice i slicno. A da ne kažem što bi bilo s tim djetetom da ja recimo umrem. Završilo bi kod neke tamo rodbine ili u domu, umjesto da nastavi živjeti sa svojim drugim roditeljem. Ta neka moja partnerica bila bi drugi roditelj iako dijete nema njen genetski materijal jer bi davala sve ono što roditelj treba dati djetetu.. Moja partnerica bi u tom slucaju mogla vikati koliko hoce o tome kako je brisala guzicu, hranila, odgajala, materijalno osiguravala a dijete ne bi dobila. Eto, ja bi samo da se to zakonski regulira, da moje dijete i moja partnerica ako ih budem imala, imaju pravo jedno na drugo. A što se tice vaše djece koje ostavljate po domovima, slobodno zabranite da budu posvojena od homoseksualaca pa nek im je sa srecom u domovima.
Još samo da se dotaknem pitanja društva koje bi diskriminiralo to moje dijete jer ima dvije mame. Djeca u školi ne bi maltretirala to dijete da ne slušaju doma kako su pederi bolesnici. I kada vec mnogi seru kako treba zaštititi djecu jer ce ih se maltretirati zbog vrste obitelji iz koje dolazi, za pocetak ih zaštitite tako da odgojite vlastitu da ne maltretiraju djecu od homica.

Ne ostavljam ja nista po domovima a svoje dite cu odgojit da bude bijeli Mike Tyson..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 29/05/2013 : 10:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by fantom

Potpisao, ali bojim se da su trendovi takvi da je ovo izgubljena bitka , ipak casno ju je voditi .

Ništa nije izgubljeno.

Bitka se tek zahuktava i biti ce zanimljivo promatrati dogadaje koji slijede.
Mislim prvenstveno na postupanje Sabora u pogledu tocnog oblikovanja referendumskog pitanja, ocjenu Ustavnog suda i nacin izmjene Ustava. Posebno ovo zadnje jer praksa ne postoji i sada se radi presedan. Nadam se da ce se iznaci najbolji mehanizam jer ako se sada zezne, s ovakvim broje potpisa peticije i s ovako širokim nacionalnim konsenzusom oko jednog pitanja, onda je stvarno upitno kakva je buducnost bilo kojeg buduceg referenduma u Hrvatskoj.

Ne sumnjam da ce na referendumu biti donesena pozitivna odluka naroda u unošenju ove definicije u Ustav. Ako parlamentarna vecina pokuša opstruirati izmjenu Ustava sukladno odluci na referendumu, onda na sve nacine treba javno i glasno ispotencirati to pitanje jer uzrokuju nastanak ustavne krize i kasnije im sve baciti u lice na parlamentarnim izborima.

Pa se ova vlast poziva na demokraciju...
Prije bi mogli na boljševizam.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 29/05/2013 : 11:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
Ništa nije izgubljeno. Prema svim kriterijima, pitanje je ustavno, referenduma ce biti i odluka donesena na njemu je obavezujuca što znaci da nema dalje nikakvog sastancenja i preglasavanja. Potvrdili su to u linkanom clanku dvojica profesora ustavnog prava + covjek koji je Ustav pisao.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/211394/Default.aspx
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 29/05/2013 : 11:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
I da, upravo je objavljeno da je prikupljeno više od 710 000 potpisa.

Edited by - Pavel on 29/05/2013 11:36:21
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/05/2013 : 11:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message
ali od tih 710 tisuca, koji su izmuzeni potpisi, vecina nece izac na referendum

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 29/05/2013 : 11:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by maddox031

Ne bih se složio da ljudi nece izaci.
Na koncu, vidjet ce se ubrzo..

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/05/2013 : 11:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message
zapravo nece ubrzo :D procedura moze bit dugotrajna

i nece izac, vjerujem da eto 2/3 od potpisanih stvarno istinski protiv homo brakova, ostali su potpisali tko zna zasto

Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 29/05/2013 : 11:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
quote:

Odlucit ce vecina onih koji izadu, ako to bude troje ljudi odlucit ce možda samo dvojica.
S obzirom da sam od pocetka ukljucen u ovu akciju znam kako ljudi razmišljaju i dišu te mogu sa sigurnošcu reci da ce odaziv biti i više nego pristojan.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 29/05/2013 : 11:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
quote:

zapravo nece ubrzo :D procedura moze bit dugotrajna

i nece izac, vjerujem da eto 2/3 od potpisanih stvarno istinski protiv homo brakova, ostali su potpisali tko zna zasto

Nitko nije protiv homo brakova jer to na podrucju Republike Hrvatske pravno ne postoji.
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/05/2013 : 11:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message
pa ne postoji, u obiteljskom zakonu to i tak stoji

pa sto onda trazite referendum ?

Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 29/05/2013 : 11:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
quote:

pa ne postoji, u obiteljskom zakonu to i tak stoji

pa sto onda trazite referendum ?

Da nešto što postoji u obiteljskom zakonu bude i u Ustavu koji je temelj svih zakona pa tako i obiteljskog. Reci da je to neustavno može samo glupan ili jako neupucen covjek.

Narod je suveren i on donosi odluke. Odlucili smo da želimo referendum na kojemu ce narod odluciti želi li ili ne želi Ustav nadopuniti (ne mijenjati!) jednom vec postojecom odredbom. Vecina ce odluciti i bit ce kako vecina odluci.

Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/05/2013 : 11:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message
neustavno je, jer se kosi sa clankom 3 ustava trenutno

kosi se ljudskim pravima i tako time

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 29/05/2013 : 11:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message
vodeci se linkanim clankom iz Slobodne zanima me jedna sitnica

Recimo da se referendum raspiše i da prode

to znaci da se u Ustav, voljom naroda, upisuje da je brak zajednica muškarca i žene

može li se, pravno, dogoditi da se dva dana kasnije sastane Sabor, krene u proceduru promjene ustava i dvotrecinskom vecinom promijeni ustav tako da iz njega izbaci tu definiciju?

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 29/05/2013 : 12:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message
moze :D

moze se cak i opet raspisat referendum na isto pitanje, tj suprotno i to opet moze proc

ovo zapravo otvara igru macke i misa

Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000