Author |
Topic |
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Member since 11/04/2011 |
Posted - 03/09/2013 : 08:19:18
|
Top 10
The Rest
Clan Mjeseca
Just_Charlie Pobjedila je samo za jedan glas a mislim da je i zasluzila. Njezin san je puno uzbudljiviji od fikusovih avantura u svemiru.
Strip Mjeseca
NN ARK 1 - Broj Nula - Specijalni agent Alfe - Crni monolit - Operacija Zmaj Junak / serijal: Nathan Never, Broj: 1, Izdavac: Arkona Scenario: Michele Medda, Antonio Serra, Bepi Vigna Crtež: Claudio Castellini, Stefano Casini, Roberto De Angelis, Germano Bonazzi
Junak Mjeseca Mister No
Mister No je Njujorcanin, veteran drugog svjetskog rata koji je sudjelovao u brojnim bitkama (u zracnim bitkama nad Filipinima, zatocen u logoru u Burmi, borio se na Guadalcanalu i Pacifickim otocima, sudjelovao u oslobodenju Rima...) i koji se osjecao nesposobnim da se uklopi u normalan život nakon povratka iz rata. Zbog toga, u drugoj polovici 1950. odlazi u Južnu Ameriku, u Brazil i maleni gradic Manaus u potrazi za drugacijim životom neopterecen problemima suvremenog covjeka, potragom za slavom i bogatstvom i pun prezira prema "american way of life" i koji kao da je jedan od likova "On the Road", knjige manifesta beat generacije Jacka Kerouaca i Neala Cassidya (s kojima se, nota bene, i susrece u jednoj od svojih brojnih avanutra), voden jedino željom da živi slobodno s Piperom i bocom Whiskeya u ruci, ali upravo ga taj nacin života i poziv koji je odabrao prevozeci turiste diljem Južne Amerike uvlaci u brojne nevolje i prisiljava da pribjegne nasilju od kojeg je bježao i koje ga poput sjene prati gdje god krene.
Mister No je, kako je sam Sergio Bonelli izjavio u jednom interwievu, nastao prema stvarnom liku kojeg je Sergio vidio na jednom od svojih brojnih putovanja:"...Da, bio sam u Palenqueu, u Meksiku i susreo sam mladog i zgodnog mladica na ruševnom aerodromu.Nosio je kožnu jaknu i zvao se Kapetan Vega, ime koje je perfektno odgovaralo strip junaku! Imao je opasac s pištoljem i letio je po Yucatanu gore dolje prevozeci životinje, povrce i razne namirnice i kad god je sreo turiste, samo bi pokazao na sjedalo za putnike i rekao:'Ok, odvest cu vas gdje god želite'! Tada mi se rodila ideja o junaku koji ce biti pilot Pipera, ali sam odlucio serijal smjestiti u Amazoniju...."
Credit: Markos, Art by Dejan Bilokapic a.k.a. ~ddeki
Topic Mjeseca Smislit cu vec neki naslov by fikus
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=44330
Dva tipa stajala su u birtiji, pili su i gledali kroz prozor. - Ajmo uzet da su raj i pakao zaista stvarne pozicije u koje dospiješ kad završi igra, kao po placu za ono na što si potratio život, stoka ide dolje, dobri idu gore, okej, to je jasno, pitanje je samo tko je tu tko. Dobar si po karakteru, takav si roden, zovu te pizdom i svašta. Kolko si stvarno dobar, a kolko si zapravo slab? Narav ti nije garancija, stvar je u izgradivanju sebe i ispravnom izboru, ako si velik i dovoljno širok covjek i možeš obgrlit obje varijante i na neki nacin bit gospodar vlastitog dobra i zla, ako si u svojoj moci zadržao ili razvio plemenitost i velikodušno barataš njome tad si pravednik i zaslužio si svoj ausvajs za prijem kod Š(t)efa. - Daj, ne seri...
Recenzija Mjeseca Pustinjski Pljackaši by DeeCay http://www.stripovi.com/recenzije/skriveno-lice-skli-lib-1a-pustinjski-pljackasi/1622/
"Poriv za pisanje ove recenzije nije došao odmah nakon citanja prve epizode vec se javilo kao impuls nakon procitanog cijelog serijala. Htio sam ostaviti koju rijec dojma buduci da mi se u globalu jako svidio. Skriveno Lice se nekako prirodno nadovezuje na Manfredijev prijašnji serijal Magicni Vjetar. Isprva zapocet kao bizarna i horor verzija westerna, nakon nekog vremena pretvorilo se u bogat prikaz indijanskog nacina života (kakvog rijetko srecemo u klasicnom romantiziranom westernu), kao i detaljan prikaz važnih i svevremenskih bitaka izmedu bijelaca i Indijanaca. Kako je radnja MV smještena na Divlji zapad (time smo odmah naveli i vremensku konstantu), tako Manfredi u ovom serijalu mjesto i vrijeme radnje smješta na africki kontinent, u etiopsku pokrajinu Eritreju, tijekom kolonijalnih ratova Italije i abesinskog kralja Menelika II, zvanog Negus Negesti, Kralj kraljeva!" --DeeCay
Evo jos nekoliko slika sa Comic Con 2013 koje sam dobio od D.J.-a!
Mjesecna Nagrada
Man of Steel - Superman Red Logo Movie Poster (dimenzija 60 cm. x 90 cm.) Pobjednik nagrade za prosli mjesec je King Warrior
|
"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
|
Edited by - Lastsioux on 03/09/2013 08:22:20
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 08:25:54
|
Nadam se da vam se dopada jer sam 6 sati radio na ovom izvjestaju. Ako imate neki prijedlog za sledeci mjesec onda mi posaljite poruku i ne zaboravite da glasate za mjesecnu nagradu. |
"What white woman, however lonely, was ever captive or insulted by me? Yet they say I am a bad Indian." -Chief Sitting Bull
|
Edited by - Lastsioux on 03/09/2013 08:28:24 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 09:01:58
|
quote: Originally posted by Poli
Hvala za trud. :)
Nema na cemu i drago mi je da ti se dopada. |
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 03/09/2013 : 09:18:39
|
Lastsiouxu svaka cast na trudu, a Charliti cestitka na tituli clanice mjeseca. Pobjedila je baš onaj mjesec u kojem joj nisam dao glas.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 09:25:22
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Lastsiouxu svaka cast na trudu, a Charliti cestitka na tituli clanice mjeseca. Pobjedila je baš onaj mjesec u kojem joj nisam dao glas.
|
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47347 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/09/2013 : 09:29:06
|
Super izvještaj. svaka cast na trudu. mislija san da ce ti dopizdit nakon prvog miseca |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 09:38:08
|
quote: Originally posted by lwood
Super izvještaj. svaka cast na trudu. mislija san da ce ti dopizdit nakon prvog miseca
Nije jos ali nisam siguran dokle sve mogu. Nikad neznas sta te ceka u zivotu i znam kad se ozenim jednog dana da sigurno vise necu imati vremena za ovako nesto. Nazalost... |
|
Edited by - Lastsioux on 03/09/2013 09:39:03 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 03/09/2013 : 10:30:52
|
quote: Originally posted by Lastsioux
Super izvještaj. svaka cast na trudu. mislija san da ce ti dopizdit nakon prvog miseca
Nije jos ali nisam siguran dokle sve mogu. Nikad neznas sta te ceka u zivotu i znam kad se ozenim jednog dana da sigurno vise necu imati vremena za ovako nesto. Nazalost...
U tom slucaju, zelim ti da se sto prije zenis.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 03/09/2013 : 10:36:35
|
Cekaj malo sa ženidbom, stavljaj još malo, pa onda... sretno |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 03/09/2013 10:36:55 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47347 Posts
Posted - 03/09/2013 : 10:42:34
|
quote: Originally posted by acestroke
Nije jos ali nisam siguran dokle sve mogu. Nikad neznas sta te ceka u zivotu i znam kad se ozenim jednog dana da sigurno vise necu imati vremena za ovako nesto. Nazalost...
valjda šta kasnije |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 10:46:39
|
quote: Originally posted by Risar_69
Cekaj malo sa ženidbom, stavljaj još malo, pa onda... sretno
Upravu si. Nikad nije dobro zuriti za zenama |
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 03/09/2013 : 10:53:46
|
valjda šta kasnije
Ne, nego prije. |
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 10:53:58
|
Sigurno pricas iz dobrog iskustva. |
|
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 10:56:42
|
Ko je naj veci obozavatelj Supermena na ovim forumima? |
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9440 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 03/09/2013 : 10:58:36
|
Ide to tebi, nisam mislio da ceš toliko izdržat.
Rahazlam samo 8.? Ja sam razocaran |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 11:08:10
|
quote: Originally posted by Deers
Rahazlam samo 8.? Ja sam razocaran
Ja sam mislio da cu uspjeti da udem u Top 10 ali na kraju ipak nisam. Mozda sledeci mjesec. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47347 Posts
Posted - 03/09/2013 : 11:08:37
|
quote: Originally posted by Risar_69
Cekaj malo sa ženidbom, stavljaj još malo, pa onda... sretno
Upravu si. Nikad nije dobro zuriti za zenama
tacno |
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 03/09/2013 : 11:11:20
|
Rahazlama vec dugo nismo vidjeli... mozda je konacno otkrio dobre Americke strip-crtace, pa ga sad stid vratit se ovdje posle svega sto je vec napis'o. |
|
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 11:29:37
|
Rahazlama vec dugo nismo vidjeli... mozda je konacno otkrio dobre Americke strip-crtace, pa ga sad stid vratit se ovdje posle svega sto je vec napis'o.
Mozda se vratio u skolu pa je zauzet studiranjem. Nadam se da ce se uskoro vratiti. Dobar je decko. |
|
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/09/2013 : 12:20:05
|
Ko je naj veci obozavatelj Supermena na ovim forumima?
reko bih brni
inace, bravo za trud ja sam broncu osvojio |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/09/2013 : 13:13:32
|
Ja sve manje i manje pisem ali kada nesto napisem mudro zborim.
Salim se.
Svaka cast na trudu, druze Lastioux
PS i po meni je najveci Supermenov fan brni, covek je enciklopedija po pitanju Supermena |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
|
Lastsioux
Junior Member
USA
429 Posts
Posted - 03/09/2013 : 14:31:49
|
@PijaniPatak, Rahazlam i going going
Hvala na podrsci momci! Ovo naj vise radim zbog ljubavi prema stripovima i zato sto je ovo naj bolja stranica za moje omiljene junake. Sto se tice mjesecne nagrade mozete glasati ovde medu komentarima. Ako zelite da anonimno glasate onda mi mozete poslati privatnu poruku. Posto je brni veliki ljubitelj supermena onda cu da glasam za njega. |
|
Edited by - Lastsioux on 03/09/2013 14:37:46 |
|
|
Topic |
|